Treba li vam ideja za jednostavan, a jako ukusan ljetni obrok, imamo je. U glavnoj su ulozi balancane, a društvo im prave sir i pršut, preciznije prosciutto cotto, suhomesnata delicija negdje na po‘ puta između pršuta i pečene šunke. Sve se to kratko zapeče i eto vam brzog obroka za polizat‘ prste. Slijedi recept s bloga Cucina iza kojeg stoji Clarissa Scala, a video ćete pronaći u nastavku.
Zapečene balancane
Sastojci:
2-3 patlidžana
ribani topivi sir
prosciutto cotto
krušne mrvice
ulje
sol, papar
Priprema:
Balancane uzdužno narežite na fete pa izdvojite najveće fete podjednakih dimenzija, one manje iskoristite u drugom jelu.
Posložite jednu trećinu narezanih balancana u posudu za pečenje. Na svaki fetu stavite komad prosciutta, zatim poklopite balancanom, pospite sirom pa završite balancanom. Poškropite uljem, posolite i popaprite te pospite krušnim mrvicama.
Pecite 15 minuta, u pećnici s ventilatorom zagrijanom na 200 stupnjeva, a zatim još 5 minuta u programu za grill.