Tko se još zasitio salate od krastavaca? Lagano osvježenje pripremamo u raznim varijantama i kombiniramo s raznolikim sastojcima. Možda će vas iznenaditi, ali vjerujte nam, ova salata ne može biti bolja nego što jest! Riječ je o kiselo-ljutoj salati sa sočnim krastavcima i kremastim avokadom koji će salati pružiti blagost, a ljute papričice i kiselost limete gorčinu koja će napraviti savršenu harmoniju okusa u ovom jelu.
Priprema je vrlo jednostavna i odlična kao lagana večera ili prilog uz neki sočan steak ili grill meso. Uživajte u još jednom zanimljivom osvježenju!
Kiselo-ljuta salata od krastavaca i avokada
Sastojci:
1 krastavac
1 zreli avokado
1 zeleni chili
60 ml svježeg korijandera
Korica i sok od 1 limete
30 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
morska sol
Priprema:
Krastavac očistite i ogulite te razrežite na pola po duljini. Žličicom izvadite sjemenke, a zatim narežite na polumjesece debljine otprilike 2 cm. Narežite avokado na veličinu slično kao i krastavac te sve zajedno stavite u zdjelu. Dodajte chilli, korijander, koricu i sok od limete, polijte maslinovim ulje te začinite solju. Sve lagano pomiješajte i poslužite.