Polpete su uvijek dobra ideja jer svi ih vole, a još su bolja ideja kada ih napravimo od neke zdrave namirnice, ali im pritom ne pokvarimo okus. U receptu koji vam donosimo namirnica je zdrava i sezonska, upravo je veliki hit i svi se natječu u tome tko će ju iskoristiti na bolji i zanimljiviji način, a ne da nije pokvarila okus polpetica, nego ga je oplemenila.
Riječ je o tikvi, već smo vam pisali koliko je zdrava i kako se sve lijepo može iskoristiti (podsjetite se na ovom linku), a kako s tikvom napraviti slasne jesenske polpete, hrskave izvana, a sočne i aromatične iznutra, doznajte u receptu koji slijedi. Na kraju ćete pronaći i video.
Polpetice od tikve
Sastojci:
500 g hokaido tikve
100 g krušnih mrvica
100 g parmezana
50 g mozzarelle
1 jaje
2 žlice peršina
sol, papar
Priprema:
Tikvu narežite na ploške, začinite s malo ulja i prstohvatom soli i pecite u pećnici na 200°C pola sata. Pečenu tikvu prebacite u zdjelu i izgnječite vilicom.
Dodajte krušne mrvice, parmezan, jaje, peršin, sol i papar i miješajte dok se sve ne sjedini. Formirajte kuglice (od po oko 40 grama težine) i u svaku dodajte mozzarellu. Uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih pržite na vrućem ulju nekoliko minuta dok ne porumene.
Izvadite ih na upijajući papir i poslužite vruće.