StoryEditorOCM
Slanopunjene sirom

Sočne i hrskave polpetice od hit namirnice: pune su okusa i vitamina, a svima će se svidjeti. Napravite duplu dozu!

Piše Spiza SD
2. studenog 2023. - 09:51

Polpete su uvijek dobra ideja jer svi ih vole, a još su bolja ideja kada ih napravimo od neke zdrave namirnice, ali im pritom ne pokvarimo okus. U receptu koji vam donosimo namirnica je zdrava i sezonska, upravo je veliki hit i svi se natječu u tome tko će ju iskoristiti na bolji i zanimljiviji način, a ne da nije pokvarila okus polpetica, nego ga je oplemenila.  

Riječ je o tikvi, već smo vam pisali koliko je zdrava i kako se sve lijepo može iskoristiti (podsjetite se na ovom linku), a kako s tikvom napraviti slasne jesenske polpete, hrskave izvana, a sočne i aromatične iznutra, doznajte u receptu koji slijedi. Na kraju ćete pronaći i video.

Polpetice od tikve

Sastojci:

500 g hokaido tikve
100 g krušnih mrvica
100 g parmezana
50 g mozzarelle
1 jaje
2 žlice peršina
sol, papar

Priprema:

Tikvu narežite na ploške,  začinite s malo ulja i prstohvatom soli i pecite u pećnici na 200°C pola sata. Pečenu tikvu prebacite u zdjelu i izgnječite vilicom.

Dodajte krušne mrvice, parmezan, jaje, peršin, sol i papar i miješajte dok se sve ne sjedini. Formirajte kuglice (od po oko 40 grama težine) i u svaku dodajte mozzarellu. Uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih pržite na vrućem ulju nekoliko minuta dok ne porumene.

Izvadite ih na upijajući papir i poslužite vruće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:12