StoryEditorOCM
Slanobrzo i predobro

Polpetice od tikvica i zdrave namirnice koja jamči sitost: neće biti masne, a tako su ukusne da mogu i u sendvič

Piše Spiza SD
19. rujna 2023. - 12:50

Ako ste raspoloženi za polpete ili burgere, to ne znači da vam je jedini izbor meso. Jako dobre polpete možete napraviti i uz pomoć sasvim običnih tikvica, osobito ako ih udružite sa slanutkom. Slanutak je zdrav i jamči vitkost, a ako se odlučite za ovaj recept, polpete neće biti masne, ali će biti tako ukusne da ih možete jesti čak i u sendviču. Dodajte malo salate i namaz po želji i guštat ćete.

Poplete od tikvica i slanutka

Sastojci:

400 g konterviranog slanutka
40 g cheddar ili drugog pikantnog sira
1 tikvica
1 jaje
začini po želji
krušne mrvice po potrebi
sol

Priprema:

Naribajte tikvice, posolite ih i ostavite da puste višak tekućine. Slanutak ocijedite (malo vode sačuvajte) i usitnite u blenderu, a sir naribajte.

Ocijedite tikvice od vode koju su pustile pa ih pomiješajte sa slanutkom, sirom i jajem, dodajte još malo soli i začine te onoliko krušnih mrvica koliko je potrebno da smjesu možete oblikovati. Ako se raspadaju, dodajte im malo vode iz konzerve slanutka.

Oblikujte polpete, uvaljajte ih u krušne mrvice pa ih stavite na posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje i pecite ih 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Ako vam ne smeta masnoća, možete ih i ispržiti na malo ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:38