Nakon što smo cijeloga ljeta uživali u pohanim tikvicama, skoro da nam ih je već pomalo dosta. No sigurno će se naći mjesta za još barem jednu turu, jer imamo recept koji će nadmašiti sve pohane tikvice koje ste dosad probali. Zahvaljujući jednoj maloj caki korica im je jako ukusna i hrskava, a još su nam draže zbog toga što se ne prže nego se peku u pećnici.
Pohane tikvice
Sastojci:
500 g tikvica
200 ml kiselog vrhnja
50 g krušnih mrvica
50 g brašna
50 g sira
3 jaja
2 režnja češnjaka
sol
Priprema:
Tikvice tanko narežite i posolite pa ih ostavite da malo odstoje. Osušite ih kuhinjskim ubrusima.
Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva.
Sitno naribajte sir, otprilike 1/4 odvojite sa strane, a ostatak pomiješajte s jajima i vrhnjem.
Tikvice uvaljajte u brašno, umočite ih u smjesu s jajima pa ih uvaljajte u krušne mrvice.
Poredajte u nauljenu posudu za pečenje pa ih pospite preostalim sirom. Pecite ih oko pola sata, dok korica ne postane hrskava.