StoryEditorOCM
Slanoprovjereno dobar

Nema do bakine juhe! Naša novinarka otkriva obiteljski recept, vrlo je jednostavan, a rezultat je bomba. Vitaminska

Piše Mia Uzinić
1. veljače 2024. - 14:53

Svima nam je ponekad potrebna dodatna doza vitamina, minerala i elektrolita, posebno kad osjetimo da smo nekako klonuli i da nismo svoji. Ja u tom slučaju najradije biram juhu svoje bake. Iskreno, ne znam koji je naziv ove juhe ni postoji li ovaj recept već zapisan u nekoj kuharici, samo znam da mi je najdraža. 

Postupak pripreme jako je jednostavan, no zeznut dio je strpljenje. Naoružatjte se njime jer ova juha zahtijeva baš puuuno sjeckanja. Sastojci koji će vam biti potrebni su: četiri rajčice, dvije paprike babure, tri mrkve, dvije kapule, jedan peršin s korijenom, korijen celera, jedan krumpir, četiri češnja češnjaka, maslinovo ulje, tjestenina za juhu po izboru, sol, papar i naravno voda. Možete dodati i bilo koje drugo povrće po želji.

image

Pola lonca će vam biti povrće

Mia Uzinić

Što se tiče sjeckanja, svo je povrće potrebno isjeckati na kockice, osim mrkve koju treba narezati na kolutove, jednom kad ste konačno završili s tim poslom, sve ubacite u teću na hladno maslinovo ulje.

Prodinstajte otprilike pet minuta, dok rajčice ne puste svoje sokove, a zatim zalijte vodom do vrha. Nakon desetak minuta dodajte sol i papar po guštu i pustite da se kuha oko sat vremena, povremeno dolijevajući vodu.

Tjesteninu za juhu dodajte onoliko minuta prije kraja i kuhajte još onoliko koliko joj je potrebno da se skuha. Piše na vrećici.

image

Juha se kuha

Mia Uzinić

I to vam je to. Uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 09:33