StoryEditorOCM
Slanosvakome po guštu

Najbolje su domaće masline! Crne ili zelene, soljene ili pečene - birajte. Nudimo pet tradicionalnih načina za pripremu

11. studenog 2023. - 11:33

Što je to berba maslina bez bar kojeg kilograma pospremljenog za zimnicu? A kako je berba upravo u tijeku, tako nam je pravi trenutak za podsjetiti se nekoliko dobrih starih načina za čuvanje maslina. A možda i za otkriti poneki novi. Uostalom, masline bismo trebali jesti što češće jer su savršena zdrava grickalica, omiljen dodatak jelima te sjajan način za "podebljati" prehranu zdravim masnoćama i fitokemikalijama poput luteina i betakarotena te vitaminima, osobito vitaminom E.

Načina za pripremiti masline je puno, a uključuju različite tehnike, od soljenja, preko salamurenja do kuhanja i pečenja, a koju tehniku odabrati ponajprije će ovisiti o tome pripremamo li zelene ili crne, a potom i o osobnim preferencijama. Opće je pravilo da se zelene stavljaju u salamuru, dok su cr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:16