StoryEditorOCM
Slanojednostavno i zdravo

Ljetne polpete gotove za manje od pola sata: lagane su i ukusne, a mogu vam poslužiti kao marenda na plaži. Pogledajte!

Piše Spiza SD
24. srpnja 2023. - 16:18

Kad imate nekog kome povrće baš i nije po guštu, a stalo vam je da se zdravije hrani, nema vam druge nego postati kreativan pa povrće podmetati u hranu za kojom će vaš ozbirljivac bez problema posegnuti. Recimo za polpetama. Tko, uostalom, ne voli slasne, hrskave, pržene polpete?

Mi ćemo vam prišapnuti recept za polpete koje su puno zdravije od klasičnih jer se izrađuju od tikvice i mrkve, uz dodatak jaja, krušnih mrvica i sira Grana Padano,  peku se u pećnici i gotove su za manje od pola sata. Ako vam se žuri ili vas nije briga za ulje i prženje, možete ih i ispržiti - na vama je.

Još nam se nešto sviđa kod ovih polpetica: ukusne su i hladne, što znači da vam mogu poslužiti kao idealna marenda koju je lako ponijeti na posao ili na plažu, a isto tako i kao lagana večera, kad se vratite s plaže ili posla pa vam se ne da kuhati.

Ljetne polpete

Sastojci:

2 srednje velike tikvice
2 srednje velike mrkve
3 jaja
10 žlica krušnih mrvica
4 žlice naribanog Grana Padana
ulje
sol, papar

Priprema

Oguljene tikvice i mrkve krupno naribajte pa ih začinite solju i paprom, dodajte im jaja, sir i krušne mrvice.

Dobro promiješajte oa od smjese oblikujte polpete. Pecite ih u pećnici na 190°, uz malo ulja, dok ne porumene (oko 20 minuta). Možete ih i ispržiti dok ne porumene s obje strane. Dobre su i hladne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 16:59