StoryEditorOCM
Slanoideja za ručak

Lagano, ukusno i brzinski, a ne deblja: piletina spravljena na ovaj način oduševljava sočnošću i profinjenim okusom

Piše T. S. M.
27. veljače 2024. - 12:57

Tražite li ideju za brzinski ručak, imamo je. Nama je draga jer jamči gurmanski užitak, a ne deblja, barem ako je poslužite uz salatu, smeđu rižu ili neki sličan asketski prilog. Riječ je o piletini caprese, nadahnutoj poznatom salatom caprese u kojoj glavnu ulogu imaju rajčice, mozzarella i bosiljak. U ovom slučaju u kombinaciji su i pileća prsa, komad omiljen u dijetalnim jelovnicima, ali također zloglasan po tome što lako postane isušen i tvrd. Pripremite li ga na ovaj način oduševit će vas sočnošću i profinjenim okusom, a najbolje od svega je što je sve skupa gotovo za manje od 20 minuta.

Za pripremu ovog jela koristi se glazura od balzamičnog octa koju možete kupiti gotovu ili je možete napraviti sami: pomiješajte smeđi šećer i balzamični ocat u omjeru 1:4 (na primjer 100 ml octa i 25 g smeđeg šećera) pa ih kuhajte 10-15 minuta na umjereno jakoj vatri dok smjesa ne postigne gustoću umaka.

Piletina caprese

Sastojci:

250 g cherry rajčica
225 g mozzarelle
2 fileta pilećih prsiju bez kostiju i kože
2 žlice nasjeckanog bosiljka
2 žlice glazure od balzamičnog octa
sol, papar

Priprema:

Pileće filete prerežite uzdužno da dobijete 4 odreska. Posolite ih i popaprite pa ih prepecite sa svake strane na zagrijanom ulju.

Otprilike 2 minute prije nego što je piletina gotova, dodajte rajčice prerezane na pola, a piletinu prekrijte mozzarellom narezanom na ploškice. 

Izvadite piletinu na tanjure, preko sira stavite rajčice i sve pospite bosiljkom te prelijte glazurom od balzama.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 19:41