StoryEditorOCM
Slanoiznenađenje u sredini

Čokoladni kolač gotov za pola sata: svi će se pitati kako ste ga uspjeli napuniti kremom, evo u čemu je caka...

Piše Spiza SD
15. studenog 2023. - 18:47

Tko je ikad pekao browniese - onaj superpopularni američki kolač koji se i u nas lijepo udomaćio - zna da je riječ o super sočnoj slastici koju nikome ne bi palo napamet nadjenuti kremom jer je to potpuno neizvedivo. Barem na klasičan način. Aki sladokusci znaju da čak i vrlo sočan kolač može postati još bolji uz malo kreme pa su se dosjetili kako se čak i vlažan kolač koji se opire svakom pokušaju rezanja po horizontali može napuniti nadjevom.

Tajna je u tome da se nadjev ispeče skupa s kolačem. No kako to izvesti? Zapravo nije uopće teško, samo se treba na vrijeme sjetiti staviti nadjev u zamrzivač. Ne mora predugo stajati tamo, tek dok se ne stvrdne dovoljno da ga možete odlijepiti od papira za pečenje i položiti na nepečeno tijesto. Zapravo na polovicu tijesta, jer ostatak smjese ide preko nadjeva. Potom se sve skupa ispeče i eto vam browniesa punjenih kremom. U ovom slučaju od kikirikija, no slobodno se poigrajte svojim omiljenim namazima.

Browniesi s kremom od kikirikija

Sastojci:

350 g maslaca od kikirikija
200 g šećera
150 g maslaca
120 g čokolade za kuhanje
70 g brašna
25 g kakaa
2 jaja plus 1 žumanjak
1 vanilin šećer

Priprema:

Maslac od kikirikija kratko zagrijte pa ga izlijte u posudu jednakih dimenzija kao u kojoj ćete peći tijesto, obloženu papirom, i zamrznite.

Otopite maslac i čokoladu. Dodajte šećer, a kad se smjesa potpuno sjedini i jaja, žumanjak te ekstrakt vanilije. Umiješajte brašno i kakao.

Ulijte pola tijesta u posudu za pečenje, na to pažljivo položite smrznuti maslac od kikirikija, a na vrh izlijte preostalo tijesto. Pecite na 175 stupnjeva oko 30 minuta.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:21