StoryEditorOCM
Slanobez po‘ muke

Brzinska pita s tikvicama idealan je obrok, a super je i za marendu. Svima savršeno uspijeva, samo pazite na ovaj detalj

Piše Spiza SD
14. rujna 2023. - 12:27

Tražite li ideju za obrok koij se brzo i lako priprema, a ne košta puno, imamo prijedlog koji zadovoljava sve navedene uvjete: brzinska pita od tikvica za koju vam ne trebaju kore - dovoljno je dobro izmiješati sve sastojke i uliti ih u posudu za pečenje. Nakon pola sata očekuje vas slasna i sočna pita koja je jednako dobra i nakon što se ohladi pa vam može jako zgodno poslužiti i za marendu.

Svima savršeno uspijeva, samo trebate pripaziti na jedan detalj: naribane tikvice obavezno treba ostaviti da puste vodu i potom ih dobro ocijediti, u protivnom mogu učiniti tijesto gnjecavim.

Brza pita s tikvicama

Sastojci:

800 g tikvica
200 g svježeg sira
100 g griza
50 g oštrog brašna
50 g pancete
4 jaja
1 prašak za pecivo
1 žličica suhog bosiljka ili timijana
sol, papar

Priprema:

Tikvice operite, naribajte, posolite i ostavite ih da puste vodu pa ih dobro ocijedite.

Pomiješajte brašno, griz, začine i prašak za pecivo, a odvojeno izmiješajte jaja i sir. Spojite smjesu jaja sa smjesom od brašna i dodajte im tikvice. Ubacite pancetu nasjeckanu na kockice  dobro izmiješajte.

Posudu za pečenje premažite maslacem i pospite grizom pa u nju ulijte tijesto. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 35 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:08