StoryEditorOCM
PričeKREATIVAN JELOVNIK

Neobičan stanovnik Jadrana izvor je inspiracije nagrađivanom mladom chefu: u svom novom restoranu od njega radi delicije

Piše Ana Vučetić Škrbić
13. travnja 2024. - 12:09

Prošla godina bila je velika i važna za mladog zadarskog chefa Sašu Begana. Prestižni gastronomski vodič Gault & Millau Croatia proglasio ga je "velikim chefom sutrašnjice". U kategorijama pojedinačnih godišnjih priznanja ovog vodiča ova je nagrada druga po vrijednosti, odmah iza priznanja chefa godine.

Kako je krenulo, i ova će godina za Begana biti jednako važna. Nakon što je sedam godina vodio kuhinju kultnog zadarskog ribljeg restorana "Foša", a deset godina prije toga radio kao sous chef, odlučio se na veliki korak i otvorio svoj prvi restoran na zadarskom Polutoku.

Da budemo precizniji, fish and wine bar zanimljivog imena "Labrax", kao omage brancinu koji će biti jedna od zvijezda novog Beganova jelovnika: kreativnog, neobičnog, inovativnog i potpuno drukčijeg od onoga...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:33