stdClass Object ( [id] => 1332403 [title] => Oliver Dragojević obožavao je ovu konobu, a vole je i druge zvijezde. Posjetili smo je i oduševili se. Imamo i recepte! [alias] => oliver-dragojevic-obozavao-je-ovu-konobu-a-vole-je-i-druge-zvijezde-posjetili-smo-je-i-odusevili-se-imamo-i-recepte [catid] => 487 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Najpoznatija konoba u Veloj Luci definitivno je konoba "Bata", smještena u samom centru ovog divnog ribarskog mjesta na otoku Korčuli. Bila je to Oliverova najdraža konoba, a u zadnjih nekoliko godina omiljena je i mnogim drugim zvijezdama koje tamo imaju svoju oazu mira i vrhunsku frišku spizu, ugodno društvo s gazdama i osobljem, a vrlo često dogodi se i da se tamo zapjeva pa atmosfera bude još ljepša.

Mali je to obiteljski restoran koji drži jedan od Oliverovih najboljih prijatelja – Goran Prizmić Bata s obitelji. Bata nam svake godine rado priča priče o Oliveru, a i svake godine, otkad je počela manifestacija "Trag u beskraju", u Bate se traži mjesto više za after party poslije koncerta na glavnoj večeri.

Restoran "Bata" karakterističan je po friškom ribljem meniju, onom šta taj dan dođe iz mora, i po receptima koje je skrojila Batina supruga, Marija Prizmić. Inače po struci nije kuharica, ali joj kuhanje ide toliko dobro da svi koji dođu jednom i probaju Marijina jela, vraćaju se i svaki sljedeći put. Baš tako smo se i mi vratili, po stoti put, pa odlučili napraviti priču o veloluškim specijalitetima s Batom i njegovim sinom, koji se zove kao i otac, Goran Prizmić Bata - mlađi.

---

image

Bata stariji i Bata mlađi 

Anđela Šćepanović/Cropix
---

U konobi su glavni otac i sin Bata i njihove žene – Marija (supruga od Bate starijeg) i Martina (supruga od Bate mlađeg). One su zadužene za kužinavanje. Bata mlađi konobari i radi sve što treba, a Bata stariji ovako nam kaže u šali: "A ja san potrčko". Uz familiju Bata tu su i radnici konobari, a restoran je otvoren od 1. svibnja do 1. studenoga svake godine, počevši prije više od 20 godina.

Zanimljivo je raditi s obitelji, kažu nam Bate, nema ništa ljepše od toga.

"Rijetko kad se posvađamo. Najveća nam je prednost šta smo složni pa nam je lakše radit. Puno je posla, stvarno dobro radimo. Otac je ima kafić prije konobe pa su ga svi znali, a imali smo i disko davno prije... Malo-pomalo postali smo popularni", kaže nam Bata mlađi.

---

image

A tek kad se zapiva...

Privatni album
---

"Postali smo popularni jer je Oliver tu stalno dolazi plus dobra hrana i to ti je to. Sad godinama svi dohodu, svi poznati dođu u nas, pjevači, sportaši, glumci..." kaže nam Bata stariji.

"Neki dan je bi Livaja. Mora san zatvorit restoran koliko je dice bilo isprid šta su se tili slikat s njim. Doša je čak i velečasni. Livaja se po ure doli slikava s dicom. Ma nema tko tu nije bi. Gibonni, Grašo, Nina Badrić, Zrinka Cvitešić, Niko Kranjčar, Zorica Kondža, Ante Gelo, gradonačelnik Puljak i Marijana Puljak, Tedi Spalato, Duško Ćurlić, Huljići, Sergej Trifunović, Bane Trifunović, Tihana Lazović, Uršula Najev… ko bi sve to nabroja. Dolaze i svjetske zvijezde", govori nam Bata mlađi.

"Bila je manekenka Veronika Bjelik ovde. Jedan moj prijatelj je prati na Instagramu. Uvik priča kako je lipa. Veronika je došla kod nas jest, i to par večeri zaredom. Jednu večer pita ona mene da može li se ona slikat sa mnom! Naravno, slikali se mi, i mislin se ja, neću reć prijatelju, ako ona slučajno objavi na Instagramu, vidit će on mene.

---

image

Poznate osobe rado dolaze u konobu

Privatni album
---

I objavi ona to, ha, ha, ha, ha. Zove mene prijatelj "Ma čekaj, jel ovo Veronika Bjelik objavila sliku s tobom? Koji si ti pizdun!", pa smo se smijali. Njezin muž je trener američkog nogometa, jako poznat tamo. Oni dođu svake godine", priča nam anegdotu Bata mlađi.

"Imamo visoke ocjene na internetu i super recenzije tako da tako oni saznaju za nas. Dođu radi spize i zato se vraćaju. Pitaju nas recepte uvik, ali ne dajemo baš, he, he, he." govori nam Bata stariji.

Jelovnik u konobi je uglavnom riblji sa svim plodovima mora.

"Imamo svaku večer frišku ribu jer je Martinin otac ribar. Ribom smo odlično opskrbljeni. Friške škampe nam isto nosi jedan tip", kaže Bata mlađi.

---

image

Ajme kakvi su im škampi...

Anđela Šćepanović/Cropix
---

"Odlično nam idu škampi na buzaru sa žrnovskim makarunima. Rižoti su nam isto traženi, svi ih hvale", kaže Bata stariji.

"Popularna nam je i grdobina na veloluški i škarpina na poparu sa žrnovskim makarunima, to je gostima omiljeno. To su nam dvi glavne spize. Vole gosti i našu riblju platu: bude jedna riba, puno škampi, zapečenih mušula, ražnjići od kozica, liganja, to je lipo i to svi vole", kaže nam Bata stariji i nastavlja:

"Sve namirnice nabavljamo domaće, što god možemo, sve je otočno. Domaći krumpiri su nam ekstra klasa".

Za predjelo gosti obožavaju zapečene mušule sa sirom. Probali smo ih i mi i možemo reći da bolje mušule nismo jeli. Doduše, mi smo Bati pojeli sve što postoji na meniju i ne znamo što je bolje od boljega.

---

image

Lijepa terasa jedan je od aduta kobobe

Anđela Šćepanović/Cropix
---

"Moja žena je izmislila ove zapečene mušule sa sirom. Što moja žena skuha, to ti je bez greške" kategorično će Bata stariji.

"Nekad malo putujemo okolo po svitu pa i tamo dobijemo inspiraciju za neko jelo" kaže nam Bata mlađi.

"Za Velu Luku ti je karakteristična popara. To je slično ko brudet. Popara je bez kvasine, brudet je s kvasinom. Brudet se uglavnom pravi od malo lošije ribe pa se stavi kvasina. Mi poparu pravimo samo od škarpina, grdobine ili jastoga", objašnjava nam Bata stariji, kojem se nikako ne sviđaju ova moderna jela i male porcije.

---

image

Zrinka i Niko u trenutcima uživanja kod Bate i Bata s OIiverom

Privatni album
---

"Meni žena kuha kako su kuhali naši stari. A ne ovo izmišljanje čuda, ta hrana nije za ništa", dodaje.

"Imali smo kuhara i taj kuhar se razboli u srce lita. I govorin ja ženi, pa probaj ti. Ona da kako će ona to. Kuhala je ionako odlično prije toga. Prvi gosti otkad je ona kuhala bili su Oliver i familija. Svaki dan su jeli u nas, i prije restorana, i ona je kuhala. Onda je nju uvatila panika kad su došli jer sad ka‘ kuha u restoranu. Pa smo joj mi došli pomoć pa smo nešto za***ali bili, ha, ha, ha" - smije  se Bata stariji.

Ljeti se treba dovoljno unaprijed rezervirati mjesto u "Bate" s obzirom da svi žele ići tamo, a konoba ima određeni broj mjesta. Bude i tu uvijek zanimljivih situacija.

---

image

A tek kad se zapiva...

Privatni album
---

"Ima san slučaj da me čovik zva u 6. misec da bi doša kraj 10. miseca, a mi radimo do 1. 11., i da bi on rezervira. Zapišen ja to. Oko 15. 10. san mora počet dizat krov, zaboravin ja na tu rezervaciju i zatvorimo mi 15 dana prije, radi krova. Meni tu dizalica došla, vriće cimenta, radnici... I mi familija sad taman da ćemo večerat taj dan, a mene zove ovi da on ima rezervaciju, ha, ha, ha. Onda smo mu rekli da sidne lipo i večera s nama i tako je i bilo. Baš smo se smijali",  priča nam Bata mlađi.

Za kraj smo se, naravno, prisjetili i nezaboravnog Olivera. On je najviše volio jesti škarpinu na poparu, pričaju nam Bate.

---

image

Biste li se ‘mašili‘?

Anđela Šćepanović/Cropix
---

No, Oliver bi se volio i "napit iz juve". Evo što to znači:

"Oliver bi ulovi ribu i doni bi je tamo i onda bi ja to ispeka. Uz to bi bilo zelje. To se zelje izvadi i ostane ona juva iz njega, od tog zelja. U to se ulije vino i ostanu komadi zelja. I to se ne pije iz čaše, nego iz te velike teće. Čim to počneš pit, već si pijan. Al to je toliko dobro da ti ne mogu opisat. Voda od zelja, komadići blitve i vino. Ma znaš kako je to lipo. Još ti se gori vrti ulje po vrhu. Eto, to znači "napit se iz juve", to je Oliver obožava. Samo šta ne moš ti to dat gostima jer bi te poslali u k..., al mi bi to često pili uz pečenu ribu", priča nam Oliverov najbolji prijatelj Bata.

---

image

Primamljiva jela pripremaju se od sezonskih i friških namirnica

Anđela Šćepanović/Cropix
---

"Uvik je bi skroman Oliver. On bi ti sidi za stolon, a nama sve krcato. I onda bi mi reka, "ti mene zadnjega, kad svih poslužiš onda mene", govori nam Bata mlađi, koji je i kum Oliverovom sinu Davoru, kao i Davor njemu.

"Ja san tek vidi šta je Oliver kad je umri. Nismo mi toga bili svjesni koliki je on. Mi smo njega znali ka normalnog Olivera, ali tek kad je umri smo vidili koliko ga čejadi volu. I on bi se bi šokira", govori nam Bata mlađi.

Neupitno je da je Oliver ostavio trag u beskraju, kao što je neupitno da ćete se, kušate li jela s menija konobe "Bata", u tu šarmantnu konobu nepovratno zaljubiti.

Zapečene mušule sa sirom

Izabrati poveće mušule, otvoriti ih na laganoj vatri,u posudu pomiješati dvije vrste sira i po želji češnjak i petrusimen. Mušule napuniti smjesom od sira i zapeći ih na laganoj temperaturi prethodno zagrijane pećnice.

Škarpina na veloluški

Izdinstati dvije do tri veće kapule na lagano, zatim dodati dvi žlice nasjeckanog češnjaka i dvi do tri žlice petrusimena, dodati malo umaka od rajčice. Kada se izdinsta, posložiti škarpinu od oko kila, prethodno narezanu. Zatim preliti s otprilike dec bijelog vina. Pustiti da lagano kuha i dodati malo vode. Zatim ubacivati začine po želji, sol, papar i na lagano kuhati bez miješanja uz lagano drmanje teće.

Rožata

Najprije karamelizirati 8 žlica šećera i pustiti da se ohladi. Zamiješati deset jaja, deset žlica šećera, dva vanilin šećera i miksati na lagano dok ne ostane bez mjehurića. Pri kraju miksanja dodati malo naribane naranče, dodati litru mlijeka i lagano miksati. Uliti u karamel, te tu zdjelu staviti u posudu s vodom i 50 minuta peći u pećnici na 180 stupnjeva. Kad se izvadi, pustiti da se dobro ohladi te nakon toga prevrnuti u zdjelu za serviranje.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => obiteljska tradicija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => obiteljska tradicija 2 0 8961 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-21 11:48:33 [created_by] => 3271 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-21 16:20:30 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-21 16:20:30 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 487 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Hrana [menu-meta_keywords] => Hrana [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Preporuke [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Oliver Dragojević obožavao je ovu konobu, a vole je i druge zvijezde. Posjetili smo je i oduševili se. Imamo i recepte! [metakey] => Oliver, konoba bata, Vela Luka, Korčula, goran prizmić bata [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25893370.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627279.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627273.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627278.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627277.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627276.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627275.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627272.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627271.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627270.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627269.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627268.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25627266.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630360.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630361.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630362.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630363.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630364.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630365.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630366.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630367.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630368.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630370.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630371.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630372.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25630373.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25893369.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/21\/25893382.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix, privatni album","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","An\u0111ela \u0160\u0107epanovi\u0107\/Cropix","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","

Bata stariji i Bata mla\u0111i\u00a0<\/p>","

Vlasnici konobe<\/p>","

Primamljiva jela pripremaju se od sezonskih i fri\u0161kih namirnica<\/p>","

Svje\u017ee ulovljeno i lokalno, pripremljeno s ljubavlju - bolje ne mo\u017ee<\/p>","

Ajme kakvi su im \u0161kampi...<\/p>","

Konoba Bata raj je za bonkulovi\u0107e<\/p>","

Biste li se \u2018ma\u0161ili\u2018?<\/p>","

Lijepa terasa jedan je od aduta kobobe<\/p>","

Opu\u0161tena atmosfera i dobra spiza spoj su koji kontinuirano privla\u010di posjetitelje<\/p>","","","","","","","","","","","","","","

A tek kad se zapiva...<\/p>","","","

Poznate osobe rado dolaze u konobu<\/p>","

Zrinka i Niko u trenutcima u\u017eivanja kod Bate i Bata\u00a0s OIiverom<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1246","hd_25893370_1920.jpg":"1920x1080","k_25893370_1280.jpg":"1280x1280","k_25893370_1024.jpg":"1024x1024","k_25893370_640.jpg":"640x640","k_25893370_480.jpg":"480x480","k_25893370_340.jpg":"340x340","k_25893370_220.jpg":"220x220","o_25893370_1280.jpg":"1280x830","o_25893370_1024.jpg":"1024x664","o_25893370_640.jpg":"640x415","o_25893370_480.jpg":"480x311","o_25893370_340.jpg":"340x220","o_25893370_220.jpg":"220x142","h_25893370_1280.jpg":"1280x854","h_25893370_1024.jpg":"1024x683","h_25893370_640.jpg":"640x427","h_25893370_480.jpg":"480x320","h_25893370_340.jpg":"340x227","h_25893370_220.jpg":"220x147","pp_25893370_1280.jpg":"1280x1628","pp_25893370_1024.jpg":"1024x1303","pp_25893370_640.jpg":"640x814","pp_25893370_480.jpg":"480x611","pp_25893370_340.jpg":"340x432","pp_25893370_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627279_1920.jpg":"1920x1080","k_25627279_1280.jpg":"1280x1280","k_25627279_1024.jpg":"1024x1024","k_25627279_640.jpg":"640x640","k_25627279_480.jpg":"480x480","k_25627279_340.jpg":"340x340","k_25627279_220.jpg":"220x220","o_25627279_1280.jpg":"1280x853","o_25627279_1024.jpg":"1024x682","o_25627279_640.jpg":"640x426","o_25627279_480.jpg":"480x320","o_25627279_340.jpg":"340x226","o_25627279_220.jpg":"220x146","h_25627279_1280.jpg":"1280x854","h_25627279_1024.jpg":"1024x683","h_25627279_640.jpg":"640x427","h_25627279_480.jpg":"480x320","h_25627279_340.jpg":"340x227","h_25627279_220.jpg":"220x147","pp_25627279_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627279_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627279_640.jpg":"640x814","pp_25627279_480.jpg":"480x611","pp_25627279_340.jpg":"340x432","pp_25627279_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627273_1920.jpg":"1920x1080","k_25627273_1280.jpg":"1280x1280","k_25627273_1024.jpg":"1024x1024","k_25627273_640.jpg":"640x640","k_25627273_480.jpg":"480x480","k_25627273_340.jpg":"340x340","k_25627273_220.jpg":"220x220","o_25627273_1280.jpg":"1280x853","o_25627273_1024.jpg":"1024x682","o_25627273_640.jpg":"640x426","o_25627273_480.jpg":"480x320","o_25627273_340.jpg":"340x226","o_25627273_220.jpg":"220x146","h_25627273_1280.jpg":"1280x854","h_25627273_1024.jpg":"1024x683","h_25627273_640.jpg":"640x427","h_25627273_480.jpg":"480x320","h_25627273_340.jpg":"340x227","h_25627273_220.jpg":"220x147","pp_25627273_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627273_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627273_640.jpg":"640x814","pp_25627273_480.jpg":"480x611","pp_25627273_340.jpg":"340x432","pp_25627273_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627278_1920.jpg":"1920x1080","k_25627278_1280.jpg":"1280x1280","k_25627278_1024.jpg":"1024x1024","k_25627278_640.jpg":"640x640","k_25627278_480.jpg":"480x480","k_25627278_340.jpg":"340x340","k_25627278_220.jpg":"220x220","o_25627278_1280.jpg":"1280x853","o_25627278_1024.jpg":"1024x682","o_25627278_640.jpg":"640x426","o_25627278_480.jpg":"480x320","o_25627278_340.jpg":"340x226","o_25627278_220.jpg":"220x146","h_25627278_1280.jpg":"1280x854","h_25627278_1024.jpg":"1024x683","h_25627278_640.jpg":"640x427","h_25627278_480.jpg":"480x320","h_25627278_340.jpg":"340x227","h_25627278_220.jpg":"220x147","pp_25627278_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627278_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627278_640.jpg":"640x814","pp_25627278_480.jpg":"480x611","pp_25627278_340.jpg":"340x432","pp_25627278_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627277_1920.jpg":"1920x1080","k_25627277_1280.jpg":"1280x1280","k_25627277_1024.jpg":"1024x1024","k_25627277_640.jpg":"640x640","k_25627277_480.jpg":"480x480","k_25627277_340.jpg":"340x340","k_25627277_220.jpg":"220x220","o_25627277_1280.jpg":"1280x853","o_25627277_1024.jpg":"1024x682","o_25627277_640.jpg":"640x426","o_25627277_480.jpg":"480x320","o_25627277_340.jpg":"340x226","o_25627277_220.jpg":"220x146","h_25627277_1280.jpg":"1280x854","h_25627277_1024.jpg":"1024x683","h_25627277_640.jpg":"640x427","h_25627277_480.jpg":"480x320","h_25627277_340.jpg":"340x227","h_25627277_220.jpg":"220x147","pp_25627277_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627277_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627277_640.jpg":"640x814","pp_25627277_480.jpg":"480x611","pp_25627277_340.jpg":"340x432","pp_25627277_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627276_1920.jpg":"1920x1080","k_25627276_1280.jpg":"1280x1280","k_25627276_1024.jpg":"1024x1024","k_25627276_640.jpg":"640x640","k_25627276_480.jpg":"480x480","k_25627276_340.jpg":"340x340","k_25627276_220.jpg":"220x220","o_25627276_1280.jpg":"1280x853","o_25627276_1024.jpg":"1024x682","o_25627276_640.jpg":"640x426","o_25627276_480.jpg":"480x320","o_25627276_340.jpg":"340x226","o_25627276_220.jpg":"220x146","h_25627276_1280.jpg":"1280x854","h_25627276_1024.jpg":"1024x683","h_25627276_640.jpg":"640x427","h_25627276_480.jpg":"480x320","h_25627276_340.jpg":"340x227","h_25627276_220.jpg":"220x147","pp_25627276_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627276_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627276_640.jpg":"640x814","pp_25627276_480.jpg":"480x611","pp_25627276_340.jpg":"340x432","pp_25627276_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627275_1920.jpg":"1920x1080","k_25627275_1280.jpg":"1280x1280","k_25627275_1024.jpg":"1024x1024","k_25627275_640.jpg":"640x640","k_25627275_480.jpg":"480x480","k_25627275_340.jpg":"340x340","k_25627275_220.jpg":"220x220","o_25627275_1280.jpg":"1280x853","o_25627275_1024.jpg":"1024x682","o_25627275_640.jpg":"640x426","o_25627275_480.jpg":"480x320","o_25627275_340.jpg":"340x226","o_25627275_220.jpg":"220x146","h_25627275_1280.jpg":"1280x854","h_25627275_1024.jpg":"1024x683","h_25627275_640.jpg":"640x427","h_25627275_480.jpg":"480x320","h_25627275_340.jpg":"340x227","h_25627275_220.jpg":"220x147","pp_25627275_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627275_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627275_640.jpg":"640x814","pp_25627275_480.jpg":"480x611","pp_25627275_340.jpg":"340x432","pp_25627275_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627272_1920.jpg":"1920x1080","k_25627272_1280.jpg":"1280x1280","k_25627272_1024.jpg":"1024x1024","k_25627272_640.jpg":"640x640","k_25627272_480.jpg":"480x480","k_25627272_340.jpg":"340x340","k_25627272_220.jpg":"220x220","o_25627272_1280.jpg":"1280x853","o_25627272_1024.jpg":"1024x682","o_25627272_640.jpg":"640x426","o_25627272_480.jpg":"480x320","o_25627272_340.jpg":"340x226","o_25627272_220.jpg":"220x146","h_25627272_1280.jpg":"1280x854","h_25627272_1024.jpg":"1024x683","h_25627272_640.jpg":"640x427","h_25627272_480.jpg":"480x320","h_25627272_340.jpg":"340x227","h_25627272_220.jpg":"220x147","pp_25627272_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627272_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627272_640.jpg":"640x814","pp_25627272_480.jpg":"480x611","pp_25627272_340.jpg":"340x432","pp_25627272_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627271_1920.jpg":"1920x1080","k_25627271_1280.jpg":"1280x1280","k_25627271_1024.jpg":"1024x1024","k_25627271_640.jpg":"640x640","k_25627271_480.jpg":"480x480","k_25627271_340.jpg":"340x340","k_25627271_220.jpg":"220x220","o_25627271_1280.jpg":"1280x853","o_25627271_1024.jpg":"1024x682","o_25627271_640.jpg":"640x426","o_25627271_480.jpg":"480x320","o_25627271_340.jpg":"340x226","o_25627271_220.jpg":"220x146","h_25627271_1280.jpg":"1280x854","h_25627271_1024.jpg":"1024x683","h_25627271_640.jpg":"640x427","h_25627271_480.jpg":"480x320","h_25627271_340.jpg":"340x227","h_25627271_220.jpg":"220x147","pp_25627271_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627271_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627271_640.jpg":"640x814","pp_25627271_480.jpg":"480x611","pp_25627271_340.jpg":"340x432","pp_25627271_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627270_1920.jpg":"1920x1080","k_25627270_1280.jpg":"1280x1280","k_25627270_1024.jpg":"1024x1024","k_25627270_640.jpg":"640x640","k_25627270_480.jpg":"480x480","k_25627270_340.jpg":"340x340","k_25627270_220.jpg":"220x220","o_25627270_1280.jpg":"1280x853","o_25627270_1024.jpg":"1024x682","o_25627270_640.jpg":"640x426","o_25627270_480.jpg":"480x320","o_25627270_340.jpg":"340x226","o_25627270_220.jpg":"220x146","h_25627270_1280.jpg":"1280x854","h_25627270_1024.jpg":"1024x683","h_25627270_640.jpg":"640x427","h_25627270_480.jpg":"480x320","h_25627270_340.jpg":"340x227","h_25627270_220.jpg":"220x147","pp_25627270_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627270_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627270_640.jpg":"640x814","pp_25627270_480.jpg":"480x611","pp_25627270_340.jpg":"340x432","pp_25627270_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627269_1920.jpg":"1920x1080","k_25627269_1280.jpg":"1280x1280","k_25627269_1024.jpg":"1024x1024","k_25627269_640.jpg":"640x640","k_25627269_480.jpg":"480x480","k_25627269_340.jpg":"340x340","k_25627269_220.jpg":"220x220","o_25627269_1280.jpg":"1280x853","o_25627269_1024.jpg":"1024x682","o_25627269_640.jpg":"640x426","o_25627269_480.jpg":"480x320","o_25627269_340.jpg":"340x226","o_25627269_220.jpg":"220x146","h_25627269_1280.jpg":"1280x854","h_25627269_1024.jpg":"1024x683","h_25627269_640.jpg":"640x427","h_25627269_480.jpg":"480x320","h_25627269_340.jpg":"340x227","h_25627269_220.jpg":"220x147","pp_25627269_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627269_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627269_640.jpg":"640x814","pp_25627269_480.jpg":"480x611","pp_25627269_340.jpg":"340x432","pp_25627269_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627268_1920.jpg":"1920x1080","k_25627268_1280.jpg":"1280x1280","k_25627268_1024.jpg":"1024x1024","k_25627268_640.jpg":"640x640","k_25627268_480.jpg":"480x480","k_25627268_340.jpg":"340x340","k_25627268_220.jpg":"220x220","o_25627268_1280.jpg":"1280x853","o_25627268_1024.jpg":"1024x682","o_25627268_640.jpg":"640x426","o_25627268_480.jpg":"480x320","o_25627268_340.jpg":"340x226","o_25627268_220.jpg":"220x146","h_25627268_1280.jpg":"1280x854","h_25627268_1024.jpg":"1024x683","h_25627268_640.jpg":"640x427","h_25627268_480.jpg":"480x320","h_25627268_340.jpg":"340x227","h_25627268_220.jpg":"220x147","pp_25627268_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627268_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627268_640.jpg":"640x814","pp_25627268_480.jpg":"480x611","pp_25627268_340.jpg":"340x432","pp_25627268_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25627266_1920.jpg":"1920x1080","k_25627266_1280.jpg":"1280x1280","k_25627266_1024.jpg":"1024x1024","k_25627266_640.jpg":"640x640","k_25627266_480.jpg":"480x480","k_25627266_340.jpg":"340x340","k_25627266_220.jpg":"220x220","o_25627266_1280.jpg":"1280x853","o_25627266_1024.jpg":"1024x682","o_25627266_640.jpg":"640x426","o_25627266_480.jpg":"480x320","o_25627266_340.jpg":"340x226","o_25627266_220.jpg":"220x146","h_25627266_1280.jpg":"1280x854","h_25627266_1024.jpg":"1024x683","h_25627266_640.jpg":"640x427","h_25627266_480.jpg":"480x320","h_25627266_340.jpg":"340x227","h_25627266_220.jpg":"220x147","pp_25627266_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627266_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627266_640.jpg":"640x814","pp_25627266_480.jpg":"480x611","pp_25627266_340.jpg":"340x432","pp_25627266_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25630360_1920.jpg":"1920x1080","k_25630360_1280.jpg":"1280x1280","k_25630360_1024.jpg":"1024x1024","k_25630360_640.jpg":"640x640","k_25630360_480.jpg":"480x480","k_25630360_340.jpg":"340x340","k_25630360_220.jpg":"220x220","o_25630360_1280.jpg":"1280x854","o_25630360_1024.jpg":"1024x683","o_25630360_640.jpg":"640x427","o_25630360_480.jpg":"480x320","o_25630360_340.jpg":"340x227","o_25630360_220.jpg":"220x146","h_25630360_1280.jpg":"1280x854","h_25630360_1024.jpg":"1024x683","h_25630360_640.jpg":"640x427","h_25630360_480.jpg":"480x320","h_25630360_340.jpg":"340x227","h_25630360_220.jpg":"220x147","pp_25630360_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630360_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630360_640.jpg":"640x814","pp_25630360_480.jpg":"480x611","pp_25630360_340.jpg":"340x432","pp_25630360_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1152x2048","hd_25630361_1920.jpg":"1920x1080","k_25630361_1280.jpg":"1280x1280","k_25630361_1024.jpg":"1024x1024","k_25630361_640.jpg":"640x640","k_25630361_480.jpg":"480x480","k_25630361_340.jpg":"340x340","k_25630361_220.jpg":"220x220","o_25630361_1280.jpg":"1280x2275","o_25630361_1024.jpg":"1024x1820","o_25630361_640.jpg":"640x1137","o_25630361_480.jpg":"480x853","o_25630361_340.jpg":"340x604","o_25630361_220.jpg":"220x391","h_25630361_1280.jpg":"1280x854","h_25630361_1024.jpg":"1024x683","h_25630361_640.jpg":"640x427","h_25630361_480.jpg":"480x320","h_25630361_340.jpg":"340x227","h_25630361_220.jpg":"220x147","pp_25630361_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630361_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630361_640.jpg":"640x814","pp_25630361_480.jpg":"480x611","pp_25630361_340.jpg":"340x432","pp_25630361_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1536x2048","hd_25630362_1920.jpg":"1920x1080","k_25630362_1280.jpg":"1280x1280","k_25630362_1024.jpg":"1024x1024","k_25630362_640.jpg":"640x640","k_25630362_480.jpg":"480x480","k_25630362_340.jpg":"340x340","k_25630362_220.jpg":"220x220","o_25630362_1280.jpg":"1280x1706","o_25630362_1024.jpg":"1024x1365","o_25630362_640.jpg":"640x853","o_25630362_480.jpg":"480x640","o_25630362_340.jpg":"340x453","o_25630362_220.jpg":"220x293","h_25630362_1280.jpg":"1280x854","h_25630362_1024.jpg":"1024x683","h_25630362_640.jpg":"640x427","h_25630362_480.jpg":"480x320","h_25630362_340.jpg":"340x227","h_25630362_220.jpg":"220x147","pp_25630362_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630362_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630362_640.jpg":"640x814","pp_25630362_480.jpg":"480x611","pp_25630362_340.jpg":"340x432","pp_25630362_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1367x2048","hd_25630363_1920.jpg":"1920x1080","k_25630363_1280.jpg":"1280x1280","k_25630363_1024.jpg":"1024x1024","k_25630363_640.jpg":"640x640","k_25630363_480.jpg":"480x480","k_25630363_340.jpg":"340x340","k_25630363_220.jpg":"220x220","o_25630363_1280.jpg":"1280x1917","o_25630363_1024.jpg":"1024x1534","o_25630363_640.jpg":"640x958","o_25630363_480.jpg":"480x719","o_25630363_340.jpg":"340x509","o_25630363_220.jpg":"220x329","h_25630363_1280.jpg":"1280x854","h_25630363_1024.jpg":"1024x683","h_25630363_640.jpg":"640x427","h_25630363_480.jpg":"480x320","h_25630363_340.jpg":"340x227","h_25630363_220.jpg":"220x147","pp_25630363_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630363_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630363_640.jpg":"640x814","pp_25630363_480.jpg":"480x611","pp_25630363_340.jpg":"340x432","pp_25630363_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25630364_1920.jpg":"1920x1080","k_25630364_1280.jpg":"1280x1280","k_25630364_1024.jpg":"1024x1024","k_25630364_640.jpg":"640x640","k_25630364_480.jpg":"480x480","k_25630364_340.jpg":"340x340","k_25630364_220.jpg":"220x220","o_25630364_1280.jpg":"1280x854","o_25630364_1024.jpg":"1024x683","o_25630364_640.jpg":"640x427","o_25630364_480.jpg":"480x320","o_25630364_340.jpg":"340x227","o_25630364_220.jpg":"220x146","h_25630364_1280.jpg":"1280x854","h_25630364_1024.jpg":"1024x683","h_25630364_640.jpg":"640x427","h_25630364_480.jpg":"480x320","h_25630364_340.jpg":"340x227","h_25630364_220.jpg":"220x147","pp_25630364_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630364_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630364_640.jpg":"640x814","pp_25630364_480.jpg":"480x611","pp_25630364_340.jpg":"340x432","pp_25630364_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1282","hd_25630365_1920.jpg":"1920x1080","k_25630365_1280.jpg":"1280x1280","k_25630365_1024.jpg":"1024x1024","k_25630365_640.jpg":"640x640","k_25630365_480.jpg":"480x480","k_25630365_340.jpg":"340x340","k_25630365_220.jpg":"220x220","o_25630365_1280.jpg":"1280x854","o_25630365_1024.jpg":"1024x683","o_25630365_640.jpg":"640x427","o_25630365_480.jpg":"480x320","o_25630365_340.jpg":"340x227","o_25630365_220.jpg":"220x146","h_25630365_1280.jpg":"1280x854","h_25630365_1024.jpg":"1024x683","h_25630365_640.jpg":"640x427","h_25630365_480.jpg":"480x320","h_25630365_340.jpg":"340x227","h_25630365_220.jpg":"220x147","pp_25630365_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630365_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630365_640.jpg":"640x814","pp_25630365_480.jpg":"480x611","pp_25630365_340.jpg":"340x432","pp_25630365_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x854","hd_25630366_1920.jpg":"1920x1080","k_25630366_1280.jpg":"1280x1280","k_25630366_1024.jpg":"1024x1024","k_25630366_640.jpg":"640x640","k_25630366_480.jpg":"480x480","k_25630366_340.jpg":"340x340","k_25630366_220.jpg":"220x220","o_25630366_1280.jpg":"1280x854","o_25630366_1024.jpg":"1024x683","o_25630366_640.jpg":"640x427","o_25630366_480.jpg":"480x320","o_25630366_340.jpg":"340x226","o_25630366_220.jpg":"220x146","h_25630366_1280.jpg":"1280x854","h_25630366_1024.jpg":"1024x683","h_25630366_640.jpg":"640x427","h_25630366_480.jpg":"480x320","h_25630366_340.jpg":"340x227","h_25630366_220.jpg":"220x147","pp_25630366_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630366_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630366_640.jpg":"640x814","pp_25630366_480.jpg":"480x611","pp_25630366_340.jpg":"340x432","pp_25630366_220.jpg":"220x280"},{"size0":"576x1024","hd_25630367_1920.jpg":"1920x1080","k_25630367_1280.jpg":"1280x1280","k_25630367_1024.jpg":"1024x1024","k_25630367_640.jpg":"640x640","k_25630367_480.jpg":"480x480","k_25630367_340.jpg":"340x340","k_25630367_220.jpg":"220x220","o_25630367_1280.jpg":"1280x2275","o_25630367_1024.jpg":"1024x1820","o_25630367_640.jpg":"640x1137","o_25630367_480.jpg":"480x853","o_25630367_340.jpg":"340x604","o_25630367_220.jpg":"220x391","h_25630367_1280.jpg":"1280x854","h_25630367_1024.jpg":"1024x683","h_25630367_640.jpg":"640x427","h_25630367_480.jpg":"480x320","h_25630367_340.jpg":"340x227","h_25630367_220.jpg":"220x147","pp_25630367_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630367_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630367_640.jpg":"640x814","pp_25630367_480.jpg":"480x611","pp_25630367_340.jpg":"340x432","pp_25630367_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x900","hd_25630368_1920.jpg":"1920x1080","k_25630368_1280.jpg":"1280x1280","k_25630368_1024.jpg":"1024x1024","k_25630368_640.jpg":"640x640","k_25630368_480.jpg":"480x480","k_25630368_340.jpg":"340x340","k_25630368_220.jpg":"220x220","o_25630368_1280.jpg":"1280x720","o_25630368_1024.jpg":"1024x576","o_25630368_640.jpg":"640x360","o_25630368_480.jpg":"480x270","o_25630368_340.jpg":"340x191","o_25630368_220.jpg":"220x123","h_25630368_1280.jpg":"1280x854","h_25630368_1024.jpg":"1024x683","h_25630368_640.jpg":"640x427","h_25630368_480.jpg":"480x320","h_25630368_340.jpg":"340x227","h_25630368_220.jpg":"220x147","pp_25630368_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630368_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630368_640.jpg":"640x814","pp_25630368_480.jpg":"480x611","pp_25630368_340.jpg":"340x432","pp_25630368_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1536x2048","hd_25630370_1920.jpg":"1920x1080","k_25630370_1280.jpg":"1280x1280","k_25630370_1024.jpg":"1024x1024","k_25630370_640.jpg":"640x640","k_25630370_480.jpg":"480x480","k_25630370_340.jpg":"340x340","k_25630370_220.jpg":"220x220","o_25630370_1280.jpg":"1280x1706","o_25630370_1024.jpg":"1024x1365","o_25630370_640.jpg":"640x853","o_25630370_480.jpg":"480x640","o_25630370_340.jpg":"340x453","o_25630370_220.jpg":"220x293","h_25630370_1280.jpg":"1280x854","h_25630370_1024.jpg":"1024x683","h_25630370_640.jpg":"640x427","h_25630370_480.jpg":"480x320","h_25630370_340.jpg":"340x227","h_25630370_220.jpg":"220x147","pp_25630370_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630370_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630370_640.jpg":"640x814","pp_25630370_480.jpg":"480x611","pp_25630370_340.jpg":"340x432","pp_25630370_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1068","hd_25630371_1920.jpg":"1920x1080","k_25630371_1280.jpg":"1280x1280","k_25630371_1024.jpg":"1024x1024","k_25630371_640.jpg":"640x640","k_25630371_480.jpg":"480x480","k_25630371_340.jpg":"340x340","k_25630371_220.jpg":"220x220","o_25630371_1280.jpg":"1280x854","o_25630371_1024.jpg":"1024x683","o_25630371_640.jpg":"640x427","o_25630371_480.jpg":"480x320","o_25630371_340.jpg":"340x226","o_25630371_220.jpg":"220x146","h_25630371_1280.jpg":"1280x854","h_25630371_1024.jpg":"1024x683","h_25630371_640.jpg":"640x427","h_25630371_480.jpg":"480x320","h_25630371_340.jpg":"340x227","h_25630371_220.jpg":"220x147","pp_25630371_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630371_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630371_640.jpg":"640x814","pp_25630371_480.jpg":"480x611","pp_25630371_340.jpg":"340x432","pp_25630371_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1363","hd_25630372_1920.jpg":"1920x1080","k_25630372_1280.jpg":"1280x1280","k_25630372_1024.jpg":"1024x1024","k_25630372_640.jpg":"640x640","k_25630372_480.jpg":"480x480","k_25630372_340.jpg":"340x340","k_25630372_220.jpg":"220x220","o_25630372_1280.jpg":"1280x1090","o_25630372_1024.jpg":"1024x872","o_25630372_640.jpg":"640x545","o_25630372_480.jpg":"480x408","o_25630372_340.jpg":"340x289","o_25630372_220.jpg":"220x187","h_25630372_1280.jpg":"1280x854","h_25630372_1024.jpg":"1024x683","h_25630372_640.jpg":"640x427","h_25630372_480.jpg":"480x320","h_25630372_340.jpg":"340x227","h_25630372_220.jpg":"220x147","pp_25630372_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630372_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630372_640.jpg":"640x814","pp_25630372_480.jpg":"480x611","pp_25630372_340.jpg":"340x432","pp_25630372_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1066","hd_25630373_1920.jpg":"1920x1080","k_25630373_1280.jpg":"1280x1280","k_25630373_1024.jpg":"1024x1024","k_25630373_640.jpg":"640x640","k_25630373_480.jpg":"480x480","k_25630373_340.jpg":"340x340","k_25630373_220.jpg":"220x220","o_25630373_1280.jpg":"1280x852","o_25630373_1024.jpg":"1024x682","o_25630373_640.jpg":"640x426","o_25630373_480.jpg":"480x319","o_25630373_340.jpg":"340x226","o_25630373_220.jpg":"220x146","h_25630373_1280.jpg":"1280x854","h_25630373_1024.jpg":"1024x683","h_25630373_640.jpg":"640x427","h_25630373_480.jpg":"480x320","h_25630373_340.jpg":"340x227","h_25630373_220.jpg":"220x147","pp_25630373_1280.jpg":"1280x1628","pp_25630373_1024.jpg":"1024x1303","pp_25630373_640.jpg":"640x814","pp_25630373_480.jpg":"480x611","pp_25630373_340.jpg":"340x432","pp_25630373_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1246","hd_25893369_1920.jpg":"1920x1080","k_25893369_1280.jpg":"1280x1280","k_25893369_1024.jpg":"1024x1024","k_25893369_640.jpg":"640x640","k_25893369_480.jpg":"480x480","k_25893369_340.jpg":"340x340","k_25893369_220.jpg":"220x220","o_25893369_1280.jpg":"1280x830","o_25893369_1024.jpg":"1024x664","o_25893369_640.jpg":"640x415","o_25893369_480.jpg":"480x311","o_25893369_340.jpg":"340x220","o_25893369_220.jpg":"220x142","h_25893369_1280.jpg":"1280x854","h_25893369_1024.jpg":"1024x683","h_25893369_640.jpg":"640x427","h_25893369_480.jpg":"480x320","h_25893369_340.jpg":"340x227","h_25893369_220.jpg":"220x147","pp_25893369_1280.jpg":"1280x1628","pp_25893369_1024.jpg":"1024x1303","pp_25893369_640.jpg":"640x814","pp_25893369_480.jpg":"480x611","pp_25893369_340.jpg":"340x432","pp_25893369_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1246","hd_25893382_1920.jpg":"1920x1080","k_25893382_1280.jpg":"1280x1280","k_25893382_1024.jpg":"1024x1024","k_25893382_640.jpg":"640x640","k_25893382_480.jpg":"480x480","k_25893382_340.jpg":"340x340","k_25893382_220.jpg":"220x220","o_25893382_1280.jpg":"1280x830","o_25893382_1024.jpg":"1024x664","o_25893382_640.jpg":"640x415","o_25893382_480.jpg":"480x311","o_25893382_340.jpg":"340x220","o_25893382_220.jpg":"220x142","h_25893382_1280.jpg":"1280x854","h_25893382_1024.jpg":"1024x683","h_25893382_640.jpg":"640x427","h_25893382_480.jpg":"480x320","h_25893382_340.jpg":"340x227","h_25893382_220.jpg":"220x147","pp_25893382_1280.jpg":"1280x1628","pp_25893382_1024.jpg":"1024x1303","pp_25893382_640.jpg":"640x814","pp_25893382_480.jpg":"480x611","pp_25893382_340.jpg":"340x432","pp_25893382_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 487 [name] => Preporuke [alias] => preporuke [description] => [parent] => 483 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"483","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"1","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38482503 Threads: 4 Questions: 7103671681 Slow queries: 3302171 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608497264 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/spiza/preporuke ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 487 [name] => Preporuke [alias] => preporuke [parent] => 483 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/spiza/preporuke ) ) [link] => /mozaik/spiza/preporuke/oliver-dragojevic-obozavao-je-ovu-konobu-a-vole-je-i-druge-zvijezde-posjetili-smo-je-i-odusevili-se-imamo-i-recepte-1332403 [printLink] => /mozaik/spiza/preporuke/oliver-dragojevic-obozavao-je-ovu-konobu-a-vole-je-i-druge-zvijezde-posjetili-smo-je-i-odusevili-se-imamo-i-recepte-1332403?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 403264 [name] => Oliver [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => oliver [link] => /tag/oliver ) [1] => stdClass Object ( [id] => 734131 [name] => konoba bata [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-21 18:21:28 [main_article_id] => 0 [alias] => konoba-bata [link] => /tag/konoba-bata ) [2] => stdClass Object ( [id] => 389173 [name] => VELA LUKA [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vela-luka [link] => /tag/vela-luka ) [3] => stdClass Object ( [id] => 422002 [name] => Korčula [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => korcula [link] => /tag/korcula ) [4] => stdClass Object ( [id] => 613794 [name] => goran prizmić bata [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-29 10:32:23 [main_article_id] => 0 [alias] => goran-prizmic-bata [link] => /tag/goran-prizmic-bata ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => obiteljska tradicija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Oliver Dragojević obožavao je ovu konobu, a vole je i druge zvijezde. Posjetili smo je i oduševili se. Imamo i recepte! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3271 [name] => Ivana Kapetanović [username] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [email] => ivana.kapetanovic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$OmTs/imYojk0U2lnJXM43uHwmFTXw.yH92JTXlWUAnY.g5OmdI/9S [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/ivana-kapetanovic-3271 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1784 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":"","customparams_layout":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/ea6190ae66f23754bb03378e261af015?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25893370.jpg [galleryCount] => 28 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Anđela Šćepanović/Cropix, privatni album [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25893370.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix, privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627279.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix

Bata stariji i Bata mlađi 

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627273.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix

Vlasnici konobe

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627278.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix

Primamljiva jela pripremaju se od sezonskih i friških namirnica

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627277.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix

Svježe ulovljeno i lokalno, pripremljeno s ljubavlju - bolje ne može

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627276.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix

Ajme kakvi su im škampi...

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627275.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix

Konoba Bata raj je za bonkuloviće

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627272.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix

Biste li se ‘mašili‘?

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627271.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix

Lijepa terasa jedan je od aduta kobobe

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627270.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix

Opuštena atmosfera i dobra spiza spoj su koji kontinuirano privlači posjetitelje

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627269.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627268.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25627266.jpg [title] => Anđela Šćepanović/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630360.jpg [title] => Privatni album ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630361.jpg [title] => Privatni album ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630362.jpg [title] => Privatni album ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630363.jpg [title] => Privatni album ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630364.jpg [title] => Privatni album ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630365.jpg [title] => Privatni album ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630366.jpg [title] => Privatni album ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630367.jpg [title] => Privatni album ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630368.jpg [title] => Privatni album ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630370.jpg [title] => Privatni album ) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630371.jpg [title] => Privatni album

A tek kad se zapiva...

) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630372.jpg [title] => Privatni album ) [25] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25630373.jpg [title] => Privatni album ) [26] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25893369.jpg [title] => Privatni album

Poznate osobe rado dolaze u konobu

) [27] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/21/25893382.jpg [title] => Privatni album

Zrinka i Niko u trenutcima uživanja kod Bate i Bata s OIiverom

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Najpoznatija konoba u Veloj Luci definitivno je konoba "Bata", smještena u samom centru ovog divnog ribarskog mjesta na otoku Korčuli. Bila je to Oliverova najdraža konoba, a u zadnjih nekoliko godina omiljena je i mnogim drugim zvijezdama koje tamo imaju svoju oazu mira i vrhunsku frišku spizu, ugodno društvo s gazdama i osobljem, a vrlo često dogodi se i da se tamo zapjeva pa atmosfera bude još ljepša.

Mali je to obiteljski restoran koji drži jedan od Oliverovih najboljih prijatelja – Goran Prizmić Bata s obitelji. Bata nam svake godine rado priča priče o Oliveru, a i svake godine, otkad je počela manifestacija "Trag u beskraju", u Bate se traži mjesto više za after party poslije koncerta na glavnoj večeri.

Restoran "Bata" karakterističan je po friškom ribljem meniju, onom šta taj dan dođe iz mora, i po receptima koje je skrojila Batina supruga, Marija Prizmić. Inače po struci nije kuharica, ali joj kuhanje ide toliko dobro da svi koji dođu jednom i probaju Marijina jela, vraćaju se i svaki sljedeći put. Baš tako smo se i mi vratili, po stoti put, pa odlučili napraviti priču o veloluškim specijalitetima s Batom i njegovim sinom, koji se zove kao i otac, Goran Prizmić Bata - mlađi.

---

image

Bata stariji i Bata mlađi 

Anđela Šćepanović/Cropix
---

U konobi su glavni otac i sin Bata i njihove žene – Marija (supruga od Bate starijeg) i Martina (supruga od Bate mlađeg). One su zadužene za kužinavanje. Bata mlađi konobari i radi sve što treba, a Bata stariji ovako nam kaže u šali: "A ja san potrčko". Uz familiju Bata tu su i radnici konobari, a restoran je otvoren od 1. svibnja do 1. studenoga svake godine, počevši prije više od 20 godina.

Zanimljivo je raditi s obitelji, kažu nam Bate, nema ništa ljepše od toga.

"Rijetko kad se posvađamo. Najveća nam je prednost šta smo složni pa nam je lakše radit. Puno je posla, stvarno dobro radimo. Otac je ima kafić prije konobe pa su ga svi znali, a imali smo i disko davno prije... Malo-pomalo postali smo popularni", kaže nam Bata mlađi.

---

image

A tek kad se zapiva...

Privatni album
---

"Postali smo popularni jer je Oliver tu stalno dolazi plus dobra hrana i to ti je to. Sad godinama svi dohodu, svi poznati dođu u nas, pjevači, sportaši, glumci..." kaže nam Bata stariji.

"Neki dan je bi Livaja. Mora san zatvorit restoran koliko je dice bilo isprid šta su se tili slikat s njim. Doša je čak i velečasni. Livaja se po ure doli slikava s dicom. Ma nema tko tu nije bi. Gibonni, Grašo, Nina Badrić, Zrinka Cvitešić, Niko Kranjčar, Zorica Kondža, Ante Gelo, gradonačelnik Puljak i Marijana Puljak, Tedi Spalato, Duško Ćurlić, Huljići, Sergej Trifunović, Bane Trifunović, Tihana Lazović, Uršula Najev… ko bi sve to nabroja. Dolaze i svjetske zvijezde", govori nam Bata mlađi.

"Bila je manekenka Veronika Bjelik ovde. Jedan moj prijatelj je prati na Instagramu. Uvik priča kako je lipa. Veronika je došla kod nas jest, i to par večeri zaredom. Jednu večer pita ona mene da može li se ona slikat sa mnom! Naravno, slikali se mi, i mislin se ja, neću reć prijatelju, ako ona slučajno objavi na Instagramu, vidit će on mene.

---

image

Poznate osobe rado dolaze u konobu

Privatni album
---

I objavi ona to, ha, ha, ha, ha. Zove mene prijatelj "Ma čekaj, jel ovo Veronika Bjelik objavila sliku s tobom? Koji si ti pizdun!", pa smo se smijali. Njezin muž je trener američkog nogometa, jako poznat tamo. Oni dođu svake godine", priča nam anegdotu Bata mlađi.

"Imamo visoke ocjene na internetu i super recenzije tako da tako oni saznaju za nas. Dođu radi spize i zato se vraćaju. Pitaju nas recepte uvik, ali ne dajemo baš, he, he, he." govori nam Bata stariji.

Jelovnik u konobi je uglavnom riblji sa svim plodovima mora.

"Imamo svaku večer frišku ribu jer je Martinin otac ribar. Ribom smo odlično opskrbljeni. Friške škampe nam isto nosi jedan tip", kaže Bata mlađi.

---

image

Ajme kakvi su im škampi...

Anđela Šćepanović/Cropix
---

"Odlično nam idu škampi na buzaru sa žrnovskim makarunima. Rižoti su nam isto traženi, svi ih hvale", kaže Bata stariji.

"Popularna nam je i grdobina na veloluški i škarpina na poparu sa žrnovskim makarunima, to je gostima omiljeno. To su nam dvi glavne spize. Vole gosti i našu riblju platu: bude jedna riba, puno škampi, zapečenih mušula, ražnjići od kozica, liganja, to je lipo i to svi vole", kaže nam Bata stariji i nastavlja:

"Sve namirnice nabavljamo domaće, što god možemo, sve je otočno. Domaći krumpiri su nam ekstra klasa".

Za predjelo gosti obožavaju zapečene mušule sa sirom. Probali smo ih i mi i možemo reći da bolje mušule nismo jeli. Doduše, mi smo Bati pojeli sve što postoji na meniju i ne znamo što je bolje od boljega.

---

image

Lijepa terasa jedan je od aduta kobobe

Anđela Šćepanović/Cropix
---

"Moja žena je izmislila ove zapečene mušule sa sirom. Što moja žena skuha, to ti je bez greške" kategorično će Bata stariji.

"Nekad malo putujemo okolo po svitu pa i tamo dobijemo inspiraciju za neko jelo" kaže nam Bata mlađi.

"Za Velu Luku ti je karakteristična popara. To je slično ko brudet. Popara je bez kvasine, brudet je s kvasinom. Brudet se uglavnom pravi od malo lošije ribe pa se stavi kvasina. Mi poparu pravimo samo od škarpina, grdobine ili jastoga", objašnjava nam Bata stariji, kojem se nikako ne sviđaju ova moderna jela i male porcije.

---

image

Zrinka i Niko u trenutcima uživanja kod Bate i Bata s OIiverom

Privatni album
---

"Meni žena kuha kako su kuhali naši stari. A ne ovo izmišljanje čuda, ta hrana nije za ništa", dodaje.

"Imali smo kuhara i taj kuhar se razboli u srce lita. I govorin ja ženi, pa probaj ti. Ona da kako će ona to. Kuhala je ionako odlično prije toga. Prvi gosti otkad je ona kuhala bili su Oliver i familija. Svaki dan su jeli u nas, i prije restorana, i ona je kuhala. Onda je nju uvatila panika kad su došli jer sad ka‘ kuha u restoranu. Pa smo joj mi došli pomoć pa smo nešto za***ali bili, ha, ha, ha" - smije  se Bata stariji.

Ljeti se treba dovoljno unaprijed rezervirati mjesto u "Bate" s obzirom da svi žele ići tamo, a konoba ima određeni broj mjesta. Bude i tu uvijek zanimljivih situacija.

---

image

A tek kad se zapiva...

Privatni album
---

"Ima san slučaj da me čovik zva u 6. misec da bi doša kraj 10. miseca, a mi radimo do 1. 11., i da bi on rezervira. Zapišen ja to. Oko 15. 10. san mora počet dizat krov, zaboravin ja na tu rezervaciju i zatvorimo mi 15 dana prije, radi krova. Meni tu dizalica došla, vriće cimenta, radnici... I mi familija sad taman da ćemo večerat taj dan, a mene zove ovi da on ima rezervaciju, ha, ha, ha. Onda smo mu rekli da sidne lipo i večera s nama i tako je i bilo. Baš smo se smijali",  priča nam Bata mlađi.

Za kraj smo se, naravno, prisjetili i nezaboravnog Olivera. On je najviše volio jesti škarpinu na poparu, pričaju nam Bate.

---

image

Biste li se ‘mašili‘?

Anđela Šćepanović/Cropix
---

No, Oliver bi se volio i "napit iz juve". Evo što to znači:

"Oliver bi ulovi ribu i doni bi je tamo i onda bi ja to ispeka. Uz to bi bilo zelje. To se zelje izvadi i ostane ona juva iz njega, od tog zelja. U to se ulije vino i ostanu komadi zelja. I to se ne pije iz čaše, nego iz te velike teće. Čim to počneš pit, već si pijan. Al to je toliko dobro da ti ne mogu opisat. Voda od zelja, komadići blitve i vino. Ma znaš kako je to lipo. Još ti se gori vrti ulje po vrhu. Eto, to znači "napit se iz juve", to je Oliver obožava. Samo šta ne moš ti to dat gostima jer bi te poslali u k..., al mi bi to često pili uz pečenu ribu", priča nam Oliverov najbolji prijatelj Bata.

---

image

Primamljiva jela pripremaju se od sezonskih i friških namirnica

Anđela Šćepanović/Cropix
---

"Uvik je bi skroman Oliver. On bi ti sidi za stolon, a nama sve krcato. I onda bi mi reka, "ti mene zadnjega, kad svih poslužiš onda mene", govori nam Bata mlađi, koji je i kum Oliverovom sinu Davoru, kao i Davor njemu.

"Ja san tek vidi šta je Oliver kad je umri. Nismo mi toga bili svjesni koliki je on. Mi smo njega znali ka normalnog Olivera, ali tek kad je umri smo vidili koliko ga čejadi volu. I on bi se bi šokira", govori nam Bata mlađi.

Neupitno je da je Oliver ostavio trag u beskraju, kao što je neupitno da ćete se, kušate li jela s menija konobe "Bata", u tu šarmantnu konobu nepovratno zaljubiti.

Zapečene mušule sa sirom

Izabrati poveće mušule, otvoriti ih na laganoj vatri,u posudu pomiješati dvije vrste sira i po želji češnjak i petrusimen. Mušule napuniti smjesom od sira i zapeći ih na laganoj temperaturi prethodno zagrijane pećnice.

Škarpina na veloluški

Izdinstati dvije do tri veće kapule na lagano, zatim dodati dvi žlice nasjeckanog češnjaka i dvi do tri žlice petrusimena, dodati malo umaka od rajčice. Kada se izdinsta, posložiti škarpinu od oko kila, prethodno narezanu. Zatim preliti s otprilike dec bijelog vina. Pustiti da lagano kuha i dodati malo vode. Zatim ubacivati začine po želji, sol, papar i na lagano kuhati bez miješanja uz lagano drmanje teće.

Rožata

Najprije karamelizirati 8 žlica šećera i pustiti da se ohladi. Zamiješati deset jaja, deset žlica šećera, dva vanilin šećera i miksati na lagano dok ne ostane bez mjehurića. Pri kraju miksanja dodati malo naribane naranče, dodati litru mlijeka i lagano miksati. Uliti u karamel, te tu zdjelu staviti u posudu s vodom i 50 minuta peći u pećnici na 180 stupnjeva. Kad se izvadi, pustiti da se dobro ohladi te nakon toga prevrnuti u zdjelu za serviranje.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Anđela Šćepanović/Cropix,   privatni album Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Anđela Šćepanović/Cropix Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album
Anđela Šćepanović/Cropix

Bata stariji i Bata mlađi 

Anđela Šćepanović/Cropix

Primamljiva jela pripremaju se od sezonskih i friških namirnica

Anđela Šćepanović/Cropix

Svježe ulovljeno i lokalno, pripremljeno s ljubavlju - bolje ne može

Anđela Šćepanović/Cropix

Ajme kakvi su im škampi...

Anđela Šćepanović/Cropix

Konoba Bata raj je za bonkuloviće

Anđela Šćepanović/Cropix

Biste li se ‘mašili‘?

Anđela Šćepanović/Cropix

Lijepa terasa jedan je od aduta kobobe

Anđela Šćepanović/Cropix

Opuštena atmosfera i dobra spiza spoj su koji kontinuirano privlači posjetitelje

Privatni album

A tek kad se zapiva...

Privatni album

Poznate osobe rado dolaze u konobu

Privatni album

Zrinka i Niko u trenutcima uživanja kod Bate i Bata s OIiverom

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/spiza/preporuke/oliver-dragojevic-obozavao-je-ovu-konobu-a-vole-je-i-druge-zvijezde-posjetili-smo-je-i-odusevili-se-imamo-i-recepte-1332403 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=e304acb8ebb09397e27481b0c7e8a88d3d192210 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Oliver+Dragojevi%C4%87+obo%C5%BEavao+je+ovu+konobu%2C+a+vole+je+i+druge+zvijezde.+Posjetili+smo+je+i+odu%C5%A1evili+se.+Imamo+i+recepte%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fpreporuke%2Foliver-dragojevic-obozavao-je-ovu-konobu-a-vole-je-i-druge-zvijezde-posjetili-smo-je-i-odusevili-se-imamo-i-recepte-1332403 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fspiza%2Fpreporuke%2Foliver-dragojevic-obozavao-je-ovu-konobu-a-vole-je-i-druge-zvijezde-posjetili-smo-je-i-odusevili-se-imamo-i-recepte-1332403 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => obiteljska tradicija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Preporukeobiteljska tradicija

Oliver Dragojević obožavao je ovu konobu, a vole je i druge zvijezde. Posjetili smo je i oduševili se. Imamo i recepte!

21. listopada 2023. - 18:20

Najpoznatija konoba u Veloj Luci definitivno je konoba "Bata", smještena u samom centru ovog divnog ribarskog mjesta na otoku Korčuli. Bila je to Oliverova najdraža konoba, a u zadnjih nekoliko godina omiljena je i mnogim drugim zvijezdama koje tamo imaju svoju oazu mira i vrhunsku frišku spizu, ugodno društvo s gazdama i osobljem, a vrlo često dogodi se i da se tamo zapjeva pa atmosfera bude još ljepša.

Mali je to obiteljski restoran koji drži jedan od Oliverovih najboljih prijatelja – Goran Prizmić Bata s obitelji. Bata nam svake godine rado priča priče o Oliveru, a i svake godine, otkad je počela manifestacija "Trag u beskraju", u Bate se traži mjesto više za after party poslije koncerta na glavnoj večeri.

Restoran "Bata" karakterističan je po friškom ribljem...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 23:07