StoryEditorOCM
TV&RealitySUPERPOTJERA NA HRT

Jedino je Dalmatinac večeras pobijedio lovce: izvrsnom igrom osvojio 10.500 eura! Bravo Marine!

Piše SCENA SD
31. ožujka 2024. - 22:03

Jedini natjecatelj koji je u ovoj emisiji pobijedio lovce bio je odvjetnik Marin Curić iz Cavtata, koji živi i radi u Zagrebu. Osim na kvizovima (pobijedio je i u Potjeri kad je Mladen bio lovac), voli provoditi vrijeme s djevojkom, bratom i svojim dvjema papigama, a i putovati po Italiji. I nada se da će uskoro postati sudski tumač za engleski jezik.

Izvrsnom igrom Marin Curić nadigrao je četvero lovaca i osvojio 10.500 eura u novom izdanju Superpotjere. Nikoli Bišćanu, Mislavu Čavki i Bruni Deronji protivnici su bili prejaki unatoč odličnoj i napetoj igri.

Nakon uskrsnih čestitki lovaca, emisiju je otvorio 23-godišnji Nikola Bišćan iz Donjeg Miholjca. Student farmacije osvojio je u prvom krugu maksimalni iznos, 2500 eura. Odlučio se za dvoboj s četiri lovca - Mladenom Vukorepom, Svenom Marcelićem, Krešimirom Sučevićem Međeralom i Deanom Kotigom, za 20.000 eura i 18 sekundi prednosti.

- Da ostavim ovu svoju staloženu reputaciju - idemo na 42 sekunde, odnosno na četiri mušketira - kazao je Nikola.  

Unatoč izvrsnoj igri izgubio je u napetoj završnici. U brzopoteznoj igri nije znao da se Eko muzej Kuća o batani nalazi u Rovinju, da je Mohačka bitka bila pogubna jer Ludovik II. nije pričekao pojačanja, da se u podnaslovu knjige "Tajne života" navodi biološka makromolekula DNA te da glumac Keanu Reeves predvodi rock grupu Dogstar. Kako piše HRT lovci su točno odgovorili na sva pitanja, a ostalo im je sedam sekundi. 

- Pritisak je bio prevelik. Čestitam, odličan nastup. Moram priznati da sam malo navijala za Vas - poručila je Morana Zibar Nikoli.

- Bilo je zabavno. Ne toliko Vama, ali bilo je izjednačeno do nekog momenta, a u takvom momentu uvijek prevagne naše iskustvo. Nadam se da ćete drugi put imati više koncentracije - dodao je Sven. 

Idući natjecatelj, radiolog Mislav Čavka iz Zagreba, u dvoboj s lovcima ušao je s 2000 eura. U brzopoteznoj igri borio se s četvero lovaca za 15.000 eura i 20 sekundi prednosti. No, Krešimir, Dean i Mladen uz Moranu bili su prejaki - na kraju dvoboja ostalo im je još devet sekundi. Mislav je netočno odgovorio na pet pitanja, a lovci su znali sve.

Natjecatelj nije znao da je u istom filmu Jack Nicholson kao Joker zaradio 15 puta više nego Michael Keaton kao Batman, da kemijski element koji se dodaje u sol ime dijeli s hebrejskim slovom jod, da usta liganja i hobotnica sliče kljunu kod ptica te da je Osmansko Carstvo u vrijeme tanzimata (doba reformi 1839. - 1876.) djelomično dekriminaliziralo homoseksualnost.  Mislav je istaknuo da mu je žao što nije točno odgovorio na pitanje o Keatonu i Batmanu jer je nakon toga izgubio koncentraciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:39