StoryEditorOCM
ShowbizPROFIL

Tko je Jelena Đoković? Novaka poznaje od djetinjstva. Evo priče o njenom životu, a pogledajte i njene modne kombinacije

Piše MOZAIK SD
30. srpnja 2023. - 18:49

Jelena Đoković, rođena Ristić, supruga je najboljeg srpskog tenisača Novaka Đokovića. Rođena je 17. lipnja 1986. godine u Beogradu. Živjela je u Kosovskoj ulici, ali je veći dio djetinjstva provela u Ljigu kod bake i djeda koji su preko radija naručivali pjesme za svaku njezinu peticu. Završila je Osnovnu školu "Drinka Pavlović" i Sportsku gimnaziju, gdje je Novaka upoznala 2005. godine preko zajedničkih prijatelja.

image
Adrian Dennis/Afp
image
Sebastien Bozon/Afp
image
Adrian Dennis/Afp
image
Sebastien Bozon/Afp

Njihova se ljubav dogodila na prvi pogled i od tada su nerazdvojni. Spojila ih je i ljubav prema sportu jer je Jelena prvo trenirala tenis, a potom i atletiku. Vrijedno je učila jer joj je želja bila dobiti stipendiju i studirati u inozemstvu. Kako bi pomogla roditeljima, radila je u kladionici i kao promotorica. Jelena je upisala prestižni studij Business Administration na Sveučilištu Bocconi u Milanu, gdje je diplomirala s najvišim ocjenama, navodi portal Biografija.

image
Andrew Cowie/Dppi Via Afp
image
Adrian Dennis/Afp
image
Andrew Cowie/Dppi Via Afp
image
Thomas Samson/Afp

Preselila se u Monte Carlo, gdje je započela zajednički život s Novakom, a ubrzo se zaposlila u naftnoj kompaniji "Tamoli" u odjelu ljudskih potencijala. Nastavila je ulagati u svoje obrazovanje te je magistrirala i doktorirala menadžment. Postala je direktorica Zaklade Novak Đoković koja prikuplja sredstva za siromašnu djecu u Srbiji.

image
Elif Ozturk Ozgoncu/Anadolu Agency Via Afp
image
Victor Joly/Dppi Via Afp
image
Glyn Kirk/Afp
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/

Uspješno je organizirala nekoliko humanitarnih akcija kojima su prisustvovali utjecajni ljudi i velike zvijezde poput Naomi Campbell, Kate Hudson, Sarah Ferguson, Borisa Beckera, Richarda Bransona, Gerarda Butlera itd. Jelena je Novakova najvjernija i najvatrenija obožavateljica i uvijek se svim silama trudi pružiti mu podršku. Ne voli se pretjerano eksponirati.

Novak se u rujnu 2013. na vrlo originalan način zaručio s Jelenom. Helikopterom ju je odveo u Provansu i zamolio je da se uda za njega. Vjenčali su se u julu 2014. godine na Kraljičinoj plaži na Svetom Stefanu u Crnoj Gori.

image
/Shutterstock
image
/Shutterstock
image
/Shutterstock
image
/Shutterstock

Jeleninu vjenčanicu dizajnirala je Sarah Barton, kreativna direktorica modne kuće "Alexander McQueen", koja je dizajnirala i vjenčanicu vojvotkinje od Cambridgea Kate Middleton. Magazin "Hello" je u humanitarne svrhe uplatio 500.000 eura za ekskluzivno pravo na fotografije sa vjenčanja.

Jelena se 21. listopada 2014. porodila i na svijet donijela dječaka kojem će dati ime Stefan. Porodio ju je najbolji tim liječnika u klinici u kojoj je rodila i princeza Charlene od Monaka. Sin Stefan novi je član obitelji koju osim Jelene i Novaka čini i malteški pudl Pierre kojeg je Jelena dobila za rođendan.

image
/Shutterstock
image
/Shutterstock
image
/Shutterstock

Anna Wintour, čelična lady i najmoćnija žena u svijetu mode, posvetila joj je 3 stranice u prestižnom časopisu "Vogue". Pozirala je u kreacijama cijenjenih dizajnera poput Victorije Beckham i Philipa Lime. Jelena se najčešće pojavljuje u jednostavnim, nenametljivim i elegantnim kombinacijama koje uvijek upotpunjuje efektnim detaljima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 07:28