StoryEditorOCM
ShowbizTEŠKA BORBA

‘Strah me zaspati, bojim da se više neću probuditi, da mi nitko neće moći pomoći‘; Neven Ciganović o svojim demonima

Piše SCENA SD
6. kolovoza 2023. - 09:37

Neven Ciganović (53) koji za sebe kaže da je modni insajder, pjevač, voditelj, starletan, influencer, društveni kroničar i vlasnik profila na platformi OnlyFans svima je poznat svojim likom ali malo tko zna nešto o njemu kao osobi.

Nedavno je u intervjuu za Story otkrio s kojim se psihičkim tegobama i strahovima bori.

-Što se tiče mojih estetskih korekcija, to je tema o kojoj sam manje-više sve rekao. Bilo je tu i drugih stvari nastalih kao posljedica korekcija. One fizičke uspio sam sanirati, ali ostale su one psihičke s kojima sam se vjerojatno i prije borio. Čini mi se da te psihičke, nažalost, možda nikad neću riješiti, iako sam ih naučio kontrolirati.

Nikad mi nije bio problem govoriti o svojim depresivnim epizodama koje su nastupile 2018., kada sam se borio s baš teškom depresijom uslijed prijapizma. No to je bio samo početak jer kao što je u filmu pokretač radnje za Barbie ‘razmišljanje o smrti‘, tako sam i ja o smrti počeo intenzivnije razmišljati nakon tog događaja, rekao je Ciganović.

Ne krije da su od tada njegove depresivne epizode postale sve češće, a sebe naziva hipohondrom.

- Uvijek sam bio hipohondar, ali nakon toga to je postalo baš veliki problem koji me ponekad dovodi u takve faze da razvijeni strah od smrti osjećam toliko jako da se preplašim i bojim, što znači da se povremeno vraćam antidepresivima.

image

Neven Ciganović
 

Marko Todorov/

Vjerojatno se mnogi pitaju zašto se toliko bojim smrti. Jedan od razloga je taj što mislim da se nisam još u potpunosti ostvario, da u meni postoji još puno neiskorištenog potencijala koji neću stići pokazati na ovaj ili onaj način. Veliki problem stvara i starenje koje mi onemogućava ostvarenje svih snova i ciljeva, a to je razlog moje potrebe, odnosno težnje da zadržim mladolikog izgled. Ali borba koju vodim s vlastitim godinama u biti je borba s vjetrenjačama jer sam itekako svjestan da na ono što se događa u tijelu ne mogu utjecati kao na svoju vanjštinu, dodaje.

Kaže kako se najviše boji da će bez obzira na sve brojne prijatelje koje ima umrijeti sam. 

-Naime, živim sam i ponekad me strah i zaspati jer se bojim da se više neću probuditi, da mi nitko neće moći pomoći jer danas su ljudi zaokupljeni svojim životom. Nažalost, svoj sam život tako usmjerio da još nemam osobu koja bi se barem jednom u 24 sata sjetila provjeriti kako sam. Iako sve što sam sada rekao nekomu može zvučati jako tužno, u globalu sam dosta sretna osoba. Naučio sam da me male stvari učine sretnim pa bilo to i samo trenutačno, a u mom je životu bilo puno takvih sretnih trenutaka, ispričao je za Story

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 18:03