StoryEditorOCM
ShowbizTRAGEDIJA U BRAZILU

Procurio video na kojem se i Taylor Swift bori da dođe do daha od vrućine, obožavatelji bijesni: Nisu nam dali vodu!

Piše Marija Pavić/Jutarnji list
19. studenog 2023. - 14:11

Nakon što je u Rio de Janeiru na koncertu pjevačice Taylor Swift od srčanog udara preminula obožavateljica, zvijezda je odlučila odgoditi nadolazeći koncert u Brazilu. Jedni su s glasnim negodovanjem iskazali svoj stav, dok su drugi suosjećali sa Swift i podržavali njezinu odluku. TikTokom kruže razne snimke s nastupa, a jedna od njih posebno je zabrinula obožavatelje diljem svijeta.

Naime, pojavila se snimka na kojoj se vidi kako pjevačica pokušava doći do daha. Temperature u Rio de Janeiru bile su jako visoke pa je, osim posjetitelja koncerta, bilo teško i pjevačici i plesačima.

@taylorsloverxx tonight’s show has been postponed and i think this is the best decision? #taylorswift #theerastour #tstheerastour #brazil #riodejaneiro ♬ my tears ricochet - Taylor Swift

"Ne mogu ni zamisliti kako je tek njoj pod svim tim reflektorima na već visokim temperaturama", napisala je jedna obožavateljica, a drugi je obožavatelj dodao: "Hiperventilirala je da se ne bi onesvijestila. Hvala Bogu pa je to bilo pred kraj koncerta."

Baš zato što se toliko trudi da svima koji dođu na koncert bude noć za pamćenje, daje 100% sebe i što je brižna prema svojim obožavateljima, dobiva njihovu ljubav i poštovanje. Upravo to koliko joj je teško bilo, ali i koliko se nastavila truditi da koncert odradi do kraja najbolje moguće, razlog je zašto neki smatraju da je odluka o odgađanju nadolazećeg koncerta pametna odluka.

Pjevačica je jučer na svom Instagram storyju napisala: "Pišem ovo iz svoje garderobe na stadionu. Odlučeno je da će se odgoditi večerašnji koncert zbog ekstremnih temperatura u Riju. Sigurnost i dobrobit mojih obožavatelja, izvođača i ostatka ekipe uvijek će mi biti na prvom mjestu."

Swift je smrt obožavateljice na prvom koncertu vrlo potresla, kao i mnoge ljude u Brazilu. 23-godišnja je djevojka čak letjela avionom kako bi došla na koncert njezine najdraže pjevačice. Političari su također reagirali na nesretni događaj nagađajući da je povezan s ekstremnom vrućinom.

Ta se regija trenutno nosi s rekordnom temperaturom pa su u pomoć pristigli i vatrogasci koji su posjetitelje prskali vodom dok su čekali da se vrata stadiona "Nilton Santos Olympic" otvore. Swiftina ekipa također je pomagala obožavateljima oko nošenja s vrućinom.

image
Tercio Teixeira/Afp

Nova pravila

Video koji se našao na TikToku i skupio puno pregleda jest i onaj u kojem Swift uzima bocu vode i baca u publiku kako bi im pomogla. Obožavatelji su napali tvrtku "Time For Fun" tvrdeći da je ta tvrtka zabranila publici da unose vodu na stadion iako je velika vrućina, prenosi Daily mail.

@dailymail Taylor Swift seen throwing water bottle to thirsty fan in audience at Rio de Janeiro concert after thanking Brazil for warm welcome... before learning young fan tragically died attending the Eras Tour show. #fyp #taylorswift #brazil #riodejaneiro #water #concert ♬ original sound - Daily Mail

"Zabranili su ulazak s vodom samo kako bi profit išao u njihov džep", "Voda je neophodna za život, a osim što su je zabranili, zatvorili su i dovode zraka radi ‘bolje akustike‘", "Doslovno su skuhali žive ljude unutar stadiona zato što nisu htjeli platiti za obožavatelje minimalni komfor, a kupili su već dosta skupu kartu za koncert. Ubojice", neki su od komentara na tu temu.

Tvrtka je na svom Instagram profilu rekla da su bolničari obožavateljicu odveli u bolničarima kada je rekla da se osjeća loše, no da je preminula u bolnici sat vremena kasnije. Ipak, "drama" oko vode na koncertu došla je i do tamošnje vlasti koja je najavila da će na koncertima i drugim velikim događanjima biti dostupna besplatna voda.

Tvrtka "Time For Fun" ogradila se rekavši da je zabrana unošenja boca s vodom na stadione zahtjev javnih tijela. Ipak, vlast je odlučila drugačije, od sada će se moći ući na stadion sa zatvorenim čašama vode i zatvorenom prerađenom hranom bez ograničenja u broju predmeta po osobi.

"Time For Fun" rekla je da će povećati broj osoblja za 200 zaposlenika, uz ovih 1230 koji već rade na događaju. Osim toga pojačali su i struktura medicinske skrbi. Iako su mjere sada bolje, koncert se svejedno odgađa.

Ponukana nemilim događajem, Swift je pokrenula peticiju na change.org za pružanje besplatne vode na događajima. "Brazil je pretrpio nenadoknadiv gubitak mlade Ane Benevides na nastupu u Rio de Janeiru", stoji u opisu peticije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 08:12