StoryEditorOCM
ShowbizIMPRESIVNA KARIJERA

Pogledajte kako je Jelena Rozga izgledala i zvučala sa 17 godina na svom prvom nastupu: izvukli smo i stare fotografije

Piše Scena SD
20. prosinca 2023. - 14:44

Jelena Rozga plijeni pažnju gdje god da se pojavi, svojim izgledom, nastupom, gardom na sceni...

Jelena je, zacijelo, najzvjezdanije žensko estradno ime u Hrvatskoj, ako u te parametre ubrajamo vrćenje hitova, posjećenost koncerata, interes koji budi, činjenicu da bi vjetrojatno, u par dana, rasprodala koncerte u arenama.

Kad je izišla Jelena Rozga - sve je stalo! Fatalnu Splićanku gledalo se bez daha, u backstageu nam je sve komentirala

Više puta bi na društvenim mrežama "izronila" snimka njezinog prvog javnog nastupa pred širim auditorijem u vrijeme kad je bila 17-godišnja splitska balerina, pa ga se i mi podsjećamo.

Bilo je to 1994. godine u Splitu na natjecanju pjevača amatera Zvuci Jadrana, kada je osvojila nagradu Zlatna gospa za najbolju interpretaciju s pjesmom "Ti si želja mog života".

Ispostavilo se da je želja njezinog života upravo bila grupa Magazin", s čijom je pjesmom trijumfirala i čija je pjevačica postala dvije godine kasnije, 1996., odrekavši se svoje prve ljubavi, baleta. Svojim dolaskom zamijenila je dotadašnju pjevačicu Danijelu Martinović, a u popularnom bendu zadržala se deset godina.

Jelena u interpretaciju tada još nije uvela svoje prepoznatljivo "grličanje", ali su njezini poklonici jednako oduševljeni njenom izvedbom: "Tko ima talent, ima ... Nema priče, sjajna je, tako lijepa boja glasa, pjevanje od SRCA", "Prelijepo, kristalno čisto pjevanje", "Fenomenalna pjevačica! Sve u superlativu o njoj!", "Anđeo prelijepog glasa. Danas glazbena diva sirom pozornica"... - tek su neki od komentara koji prate objavu.


A mi smo, usput, malo "zagrabili" i u u našu fotoarhivu, pa se podsjetili Jeleninog izgleda s početka karijere.

image

2000.

Arhiva/Cropix
image

2000.

Damjan Tadić/Cropix
image

2003.

Damjan Tadić/Cropix
image

2005.

Biljana Gaurina/Cropix
image

2010. 

Duje Klarić/Cropix
image

2022.

Lucija Očko/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 21:58