stdClass Object ( [id] => 1322824 [title] => Ona je kulturni fenomen, humanitarka, aktivistica i najveća zvijezda današnjice. Koja je tajna uspjeha Taylor Swift [alias] => ona-je-kulturni-fenomen-humanitarka-aktivistica-i-najveca-zvijezda-danasnjice-koja-je-tajna-uspjeha-taylor-swift [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Ona je visoka, atraktivna mlada žena, u prosincu će proslaviti 34. rođendan. Uz to i jako bogata mlada žena, procjenjuje se da joj je bankovni račun trenutačno "težak" oko 750 milijuna dolara.

Ona je jedna od najvećih zvijezda današnjice, s 272,2 milijuna pratitelja na Instagramu, još 79 milijuna na Facebooku i 93,1 milijun na Twitteru, te 54 milijuna pretplatnika na YouTubeu. Ona je jedna od najuspješnijih osoba u svom poslu, s golemim utjecajem na različite društvene sfere, modna ikona, humanitarka i aktivistica.

Ona je Taylor Swift i prije nekoliko dana je imala još jednu trijumfalnu, povijesnu večer u svojoj iznimnoj karijeri, osvojivši devet nagrada od jedanaest nominacija na dodjeli MTV Video Music Awards, uključujući nagrade za umjetnika godine, album godine, video godine, pjesmu godine...

S nagradama osvojenima ove godine, Taylor se popela na drugo mjesto liste najuspješnijih na dodjelama MTV VMA, s ukupno 25 nagrada. Više od nje ima samo Beyonce – 28, od čega su dvije osvojene dok je bila članica grupe Destiny‘s Child. Madonna ima 20, a Lady Gaga 19 MTV VMA nagrada, zaokružujući kvartet glazbenih kraljica.

---

image

Taylor Swift na dodjeli MTV Video Music Awards

Afp
---

S više od 200 milijuna nosača zvuka prodanih širom svijeta, Taylor je jedan od najprodavanijih glazbenika, glazbenica s najviše streamova na Spotifyju i jedina osoba s pet albuma prodanih u više od milijun primjeraka u prvom tjednu prodaje u SAD-u.

Među listama na kojima je njezino ime je Rolling Stoneovih 100 najvećih autora pjesama svih vremena i Billboardovi najveći umjetnici svih vremena. Među priznanjima koje je osvojila je 12 nagrada Grammy, uključujući tri za album godine, nagrada Emmy, 40 američkih glazbenih nagrada, 29 Billboardovih glazbenih nagrada i čak 101 Guinnessov svjetski rekord. Uz njezino ime stoje titule umjetnika desetljeća i žene desetljeća zahvaljujući i angažmanu na zaštiti prava umjetnika i osnaživanju žena.

Taylor Alison Swift rođena je 13. prosinca 1989. u West Readingu u Pennsylvaniji, ima mlađeg brata Austina koji je glumac. Ime je dobila po pjevaču i tekstopiscu Jamesu Tayloru; njezina baka Marjorie Finlay bila je operna pjevačica, a jedno od najranijih Taylorinih glazbenih sjećanja je slušanje bake dok pjeva u crkvi.

Kao dijete uživala je u glazbi iz Disneyjevih filmova, a njezini su roditelji primijetili da bi, kad bi joj ponestalo teksta iz pjesama, izmišljala vlastite riječi. Samopouzdanje, kaže Taylor, duguje majci, koja ju je pripremala za prezentacije u školi, a njoj je zahvalna i za fascinaciju pisanjem i pričama.

U dobi od devet godina Taylor se zainteresirala za glazbene predstave i nastupila je u četiri produkcije glazbene akademije za mlade, a redovito je putovala u New York na pjevačku i glumačku poduku. Privukao ju je aspekt pričanja priča country glazbe, slušala je velike ženske zvijezde tog žanra 90-ih godina prošlog stoljeća, poput Shanie Twain, Faith Hill i teksaškog ženskog country benda Dixie Chicks.

---

image

Taylor s jednom od devet MTV VMA nagrada osvojenih ove godine

Afp
---

Shania Twain je kao autorica i izvođačica bila Taylorin najveći glazbeni uzor, Faith Hill joj je bila dječji uzor i često ju je imitirala. Istraživala je i glazbu starijih country zvijezda, poput Patsy Cline, Lorette Lynn, Tammy Wynette, Dolly Parton, a veliki utjecaj na nju, kad je riječ o pisanju stihova, imala je Joni Mitchell.

Kad joj je bilo 12 godina, serviser računala i lokalni glazbenik Ronnie Cremer učio ju je svirati gitaru i pomagao joj je u prvim pokušajima pisanja pjesama. S 14 godina s obitelji se preselila u Nashville kako bi postala country glazbenica, a njezin debitantski album "Taylor Swift" iz 2006. godine bio je prvi američki platinasti album koji je napisala country pjevačica.

Utjecaj na njezinu glazbu imali su i brojni pop i rock glazbenici. Ona spominje Paula McCartneyja, Brucea Springsteena, Bryana Adamsa, Rolling Stonese, Emmylou Harris, Krisa Kristoffersona i Carly Simon; na njezine kasnije albume utjecali su i Peter Gabriel, Annie Lennox, Phil Collins, Madonna...

Poznata po iskoracima u različite žanrove, Taylor često opisuju kao "glazbenoga kameleona". Njezina je karijera dosegnula točku u kojoj je "Taylor Swift naprosto Taylor Swift", nedefinirana bilo kojim žanrom. Njezina glazba, život i imidž kontinuirano su u fokusu globalne celebrity kulture. Već na početku karijere postala je tinejdžerski idol i cijelo je vrijeme dominantna figura popularne kulture, pop-ikona. Novinari pišu o njezinoj ljubaznoj i otvorenoj osobnosti, nazivaju je medijskom ljubimicom i snom svakog novinara.

---

image

Taylor Swift u ožujku je započela svjetsku turneju, koju će završiti u studenome 2024. godine

Afp
---

Kad joj je uručivala nagradu za humanitarna postignuća, bivša američka prva dama Michelle Obama opisala je Taylor kao umjetnicu koja je uzletjela do vrha glazbene industrije i ostala čvrsto na zemlji. U ranoj karijeri mediji su Taylor nazivali američkom miljenicom zbog simpatičnosti i imidža djevojke iz susjedstva, a ankete su je svrstavale na poziciju najobožavanije glazbenice od 2019. do 2021. godine.

Njezinu glazbenom uspjehu nije naškodio ni raskid s izdavačkom kućom Big Machine Records, koju je, kao i Taylorine mastere, 2019. kupila tvrtka Ithaca Holdings Scootera Brauna. U studenome 2020. Taylor je dobila zakonsku dozvolu za ponovno snimanje svojih prvih albuma i do sada je objavila tri, "Fearles (Taylorina verzija)", "Red (Taylorina verzija)" i "Speak now (Taylorina verzija)". Sva tri albuma popela su se na vrh liste Billboard 200; to su prvi ponovno snimljeni albumi kojima je to uspjelo. Otkako je napustila Big Machine, Taylor je potpisala ugovor s Republic Recordsom i Universal Music Groupom o posjedovanju prava na njezinu glazbu u budućnosti.

Uz nevjerojatno uspješnu glazbenu karijeru, Taylor ipak još nije pronašla pravu sreću u privatnom životu. Među njezinim bivšim dečkima su Joe Jonas, Taylor Lautner, John Mayer, Jake Gyllenhaal, Harry Styles, Calvin Harris, Tom Hiddleston, Joe Alwyn, s kojim je bila u vezi pet godina, a spominjale su se i zaruke, potom Matty Healy. Sada se spekulira da joj je novi odabranik zvijezda američkog nogometa Travis Kelce, član Kansas City Chiefsa...

Taylor je poznata i po ljubavi prema mačkama, ima ih tri – Meredit Grey, Oliviju Benson i Benjamina Buttona. Njezine mace pojavljivale su se u videospotovima, a Olivia je treća najbogatija kućna ljubimica na svijetu, s bogatstvom koje se procjenjuje na 97 milijuna dolara.

---

image
Afp
---

Poznata po humanitarnom radu, Taylor je i pokroviteljica umjetnosti, a nerijetko pomaže i svojim obožavateljima kad su u pitanju njihovi zdravstveni problemi i troškovi školovanja. U početku karijere držala se podalje od politike, što su joj mnogi zamjerali s obzirom na njezino bogatstvo i slavu. Prvi put je svoje političke stavove izrazila tijekom izbora 2018. podržavši demokratske kandidate u Tennesseeju.

Identificira se se kao feministica koja podržava pravo izbora i jedna je od prvih potpisnica pokreta Time‘s Up protiv seksualnog uznemiravanja. Kritizirala je odluku američkog vrhovnog suda koja je okončala pravo na pobačaj na federalnoj razini, promiče LGBT prava...

U kolovozu 2020. pozvala je svoje fanove da provjere svoju glasačku registraciju, nakon čega se 65.000 ljudi prijavilo za glasanje samo tijekom jednog dana.

Podržala je Joea Bidena i Kamalu Harris na predsjedničkim izborima te godine, poduprla je "Marš za naše živote" i reformu kontrole oružja, glasna je kritičarka bjelačke supremacije, rasizma i policijske brutalnosti.

Taylor je i vrlo uspješna poduzetnica, koja se iskušala u različitim područjima, a tijekom uspješne karijere stekla je i zavidno bogatstvo na području nekretnina, koje su vrijedne više od 150 milijuna dolara. Trenutačno je vlasnica imanja na Beverly Hillsu koje je 2015. kupila za 25 milijuna dolara, a kad bi ga sada prodavala, mogla bi postići cijenu od 70 milijuna.

Vlasnica je i vile na Rhode Islandu čija je sadašnja tržišna vrijednost oko 30 milijuna dolara, a u New Yorku je od slavnog redatelja Petera Jacksona 2014. za 19,95 milijuna dolara kupila dva stana u zgradi Sugar Loaf, pretvorivši ih u dupleks od 800 četvornih metara.

---

image
Afp
---

U New Yorku ima još dvije nekretnine vrijedne gotovo 30 milijuna dolara, dok je u Tennesseeju još s 19 godina kupila prvu veliku nekretninu plativši stan dva milijuna dolara. Nedugo nakon toga kupila je još jedan stan te imanje Northumberland Estate za 2,5 milijuna dolara, pa se vrijednost njezinih nekoliko nekretnina na području Nashvillea procjenjuje na oko osam milijuna dolara...

O njezinu golemom utjecaju svjedoči i podatak da je za početak njezine velike svjetske turneje Eras, tijekom dva dana u kojima je održala dva koncerta u Arizoni, grad Glendale preimenovan u "Swift City". Gradski su dužnosnici u skladu s time izdali i dokument s novim privremenim imenom grada.

Oko 150.000 Taylorinih obožavatelja slilo se u Glendale, predgrađe Phoenixa, kako bi svjedočilo početku turneje, a prvim koncertom u Arizoni Taylor je oborila još jedan rekord u karijeri. Bio je to koncert s najviše posjetitelja neke glazbenice u američkoj povijesti. Bilo ih je 70.000, a prethodni je rekord držala Madonna, na čijem se koncertu na stadionu u kalifornijskom Anaheimu 1987. godine okupilo 63.000 obožavatelja.

Ovo je šesta turneja slavne glazbenice, prva nakon pet godina. Započela ju je u ožujku u SAD-u, a završit će je u studenome sljedeće godine u Kanadi. Glazbeni kritičari ne štede pohvala, odreda kažu kako je vrijedilo toliko čekati te da je "kraljica popa ponovno vratila svoje prijestolje". Svaki koncert traje više od tri sata, uz predviđene izvedbe 44 pjesme sa svih njezinih albuma, a jedan od kritičara je napisao da je Taylorin show jedan od najambicioznijih, najspektakularnijih i najšarmantnijih stadionskih pop-nastupa ikad viđenih.

---

image

Taylor je turneju Eras započela na stadionu State Farm u Glendaleu u Arizoni

Afp
---

The Wall Street Journal je izvijestio da je turneja Eras na putu da postane najveća u koncertnoj povijesti, s potencijalnom zaradom većom od milijardu dolara. Taylorina aktualna turneja ima utjecaja na glazbenu industriju, zabavu i puno šire od toga. Opisana je kao najznačajniji kulturni fenomen 21. stoljeća, koji izaziva pozornost sličnu beatlemaniji šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Turneja pozitivno djeluje na gospodarstvo područja gdje se održavaju koncerti, revitaliziranjem lokalnih biznisa i turizma, dominira medijima i društvenim mrežama... Taylor daje donacije bankama hrane na svakoj postaji turneje i ekskluzivno angažira različite lokalne tvrtke za opskrbu svih dnevnih potreba njezine prateće ekipe.

Obožavatelje je dodatno oduševila kad je na kraju prvog američkog dijela turneje isplatila nezabilježen bonus pratećoj ekipi koji je ukupno premašio 55 milijuna dolara, uključujući sto tisuća dolara za svakog od 50 vozača kamiona kojima se prevoze dijelovi pozornice i oprema.

---

image

Taylor s jednom od 12 nagrada Grammy koje je dosad osvojila u karijeri

Afp
---

A premda je prijašnje dokumentarce i koncertne filmove objavljivala na streaming servisima, ove godine će Taylor Eras Tour film proslijediti u kina u listopadu, a očekuje se da će taj uradak zaraditi više od sto milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja, čime bi nadmašio brojne hollywoodske blockbustere...

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"JEDNA I NAJVEĆA"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"11086"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => JEDNA I NAJVEĆA 2 0 11086 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-14 14:21:25 [created_by] => 3163 [created_by_alias] => Marija Čović [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-14 19:44:06 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-09-14 19:44:06 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ona je kulturni fenomen, humanitarka, aktivistica i najveća zvijezda današnjice. Koja je tajna uspjeha Taylor Swift [metakey] => Taylor Swift, Showbizz , MTV Awards, Najveća turneja, pjevačica [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/14\/25540072.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/14\/25626665.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/14\/25627470.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/14\/25481029.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/14\/25406230.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/14\/24632076.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/14\/24533162.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/14\/17560498.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/14\/17181716.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Afp","Afp","Afp","Afp","Afp","Afp","Afp","Afp","Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Taylor Swift na koncertu u kalifornijskom Inglewoodu u okviru Eras turneje<\/p>","

Taylor Swift na dodjeli MTV Video Music Awards<\/p>","

Taylor s jednom od devet MTV VMA nagrada osvojenih ove godine<\/p>","

Taylor Swift u o\u017eujku je zapo\u010dela svjetsku turneju, koju \u0107e zavr\u0161iti u studenome 2024. godine<\/p>","","","

Taylor je turneju Eras zapo\u010dela na stadionu State Farm u Glendaleu u Arizoni<\/p>","","

Taylor s jednom od 12 nagrada Grammy koje je dosad osvojila u karijeri<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25540072_1920.jpg":"1920x1080","k_25540072_1280.jpg":"1280x1280","k_25540072_1024.jpg":"1024x1024","k_25540072_640.jpg":"640x640","k_25540072_480.jpg":"480x480","k_25540072_340.jpg":"340x340","k_25540072_220.jpg":"220x220","o_25540072_1280.jpg":"1280x853","o_25540072_1024.jpg":"1024x682","o_25540072_640.jpg":"640x426","o_25540072_480.jpg":"480x320","o_25540072_340.jpg":"340x226","o_25540072_220.jpg":"220x146","h_25540072_1280.jpg":"1280x854","h_25540072_1024.jpg":"1024x683","h_25540072_640.jpg":"640x427","h_25540072_480.jpg":"480x320","h_25540072_340.jpg":"340x227","h_25540072_220.jpg":"220x147","pp_25540072_1280.jpg":"1280x1628","pp_25540072_1024.jpg":"1024x1303","pp_25540072_640.jpg":"640x814","pp_25540072_480.jpg":"480x611","pp_25540072_340.jpg":"340x432","pp_25540072_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25626665_1920.jpg":"1920x1080","k_25626665_1280.jpg":"1280x1280","k_25626665_1024.jpg":"1024x1024","k_25626665_640.jpg":"640x640","k_25626665_480.jpg":"480x480","k_25626665_340.jpg":"340x340","k_25626665_220.jpg":"220x220","o_25626665_1280.jpg":"1280x853","o_25626665_1024.jpg":"1024x682","o_25626665_640.jpg":"640x426","o_25626665_480.jpg":"480x320","o_25626665_340.jpg":"340x226","o_25626665_220.jpg":"220x146","h_25626665_1280.jpg":"1280x854","h_25626665_1024.jpg":"1024x683","h_25626665_640.jpg":"640x427","h_25626665_480.jpg":"480x320","h_25626665_340.jpg":"340x227","h_25626665_220.jpg":"220x147","pp_25626665_1280.jpg":"1280x1628","pp_25626665_1024.jpg":"1024x1303","pp_25626665_640.jpg":"640x814","pp_25626665_480.jpg":"480x611","pp_25626665_340.jpg":"340x432","pp_25626665_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1024x682","hd_25627470_1920.jpg":"1920x1080","k_25627470_1280.jpg":"1280x1280","k_25627470_1024.jpg":"1024x1024","k_25627470_640.jpg":"640x640","k_25627470_480.jpg":"480x480","k_25627470_340.jpg":"340x340","k_25627470_220.jpg":"220x220","o_25627470_1280.jpg":"1280x852","o_25627470_1024.jpg":"1024x682","o_25627470_640.jpg":"640x426","o_25627470_480.jpg":"480x319","o_25627470_340.jpg":"340x226","o_25627470_220.jpg":"220x146","h_25627470_1280.jpg":"1280x854","h_25627470_1024.jpg":"1024x683","h_25627470_640.jpg":"640x427","h_25627470_480.jpg":"480x320","h_25627470_340.jpg":"340x227","h_25627470_220.jpg":"220x147","pp_25627470_1280.jpg":"1280x1628","pp_25627470_1024.jpg":"1024x1303","pp_25627470_640.jpg":"640x814","pp_25627470_480.jpg":"480x611","pp_25627470_340.jpg":"340x432","pp_25627470_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_25481029_1920.jpg":"1920x1080","k_25481029_1280.jpg":"1280x1280","k_25481029_1024.jpg":"1024x1024","k_25481029_640.jpg":"640x640","k_25481029_480.jpg":"480x480","k_25481029_340.jpg":"340x340","k_25481029_220.jpg":"220x220","o_25481029_1280.jpg":"1280x1920","o_25481029_1024.jpg":"1024x1536","o_25481029_640.jpg":"640x960","o_25481029_480.jpg":"480x720","o_25481029_340.jpg":"340x510","o_25481029_220.jpg":"220x330","h_25481029_1280.jpg":"1280x854","h_25481029_1024.jpg":"1024x683","h_25481029_640.jpg":"640x427","h_25481029_480.jpg":"480x320","h_25481029_340.jpg":"340x227","h_25481029_220.jpg":"220x147","pp_25481029_1280.jpg":"1280x1628","pp_25481029_1024.jpg":"1024x1303","pp_25481029_640.jpg":"640x814","pp_25481029_480.jpg":"480x611","pp_25481029_340.jpg":"340x432","pp_25481029_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25406230_1920.jpg":"1920x1080","k_25406230_1280.jpg":"1280x1280","k_25406230_1024.jpg":"1024x1024","k_25406230_640.jpg":"640x640","k_25406230_480.jpg":"480x480","k_25406230_340.jpg":"340x340","k_25406230_220.jpg":"220x220","o_25406230_1280.jpg":"1280x853","o_25406230_1024.jpg":"1024x682","o_25406230_640.jpg":"640x426","o_25406230_480.jpg":"480x320","o_25406230_340.jpg":"340x226","o_25406230_220.jpg":"220x146","h_25406230_1280.jpg":"1280x854","h_25406230_1024.jpg":"1024x683","h_25406230_640.jpg":"640x427","h_25406230_480.jpg":"480x320","h_25406230_340.jpg":"340x227","h_25406230_220.jpg":"220x147","pp_25406230_1280.jpg":"1280x1628","pp_25406230_1024.jpg":"1024x1303","pp_25406230_640.jpg":"640x814","pp_25406230_480.jpg":"480x611","pp_25406230_340.jpg":"340x432","pp_25406230_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24632076_1920.jpg":"1920x1080","k_24632076_1280.jpg":"1280x1280","k_24632076_1024.jpg":"1024x1024","k_24632076_640.jpg":"640x640","k_24632076_480.jpg":"480x480","k_24632076_340.jpg":"340x340","k_24632076_220.jpg":"220x220","o_24632076_1280.jpg":"1280x853","o_24632076_1024.jpg":"1024x682","o_24632076_640.jpg":"640x426","o_24632076_480.jpg":"480x320","o_24632076_340.jpg":"340x226","o_24632076_220.jpg":"220x146","h_24632076_1280.jpg":"1280x854","h_24632076_1024.jpg":"1024x683","h_24632076_640.jpg":"640x427","h_24632076_480.jpg":"480x320","h_24632076_340.jpg":"340x227","h_24632076_220.jpg":"220x147","pp_24632076_1280.jpg":"1280x1628","pp_24632076_1024.jpg":"1024x1303","pp_24632076_640.jpg":"640x814","pp_24632076_480.jpg":"480x611","pp_24632076_340.jpg":"340x432","pp_24632076_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24533162_1920.jpg":"1920x1080","k_24533162_1280.jpg":"1280x1280","k_24533162_1024.jpg":"1024x1024","k_24533162_640.jpg":"640x640","k_24533162_480.jpg":"480x480","k_24533162_340.jpg":"340x340","k_24533162_220.jpg":"220x220","o_24533162_1280.jpg":"1280x853","o_24533162_1024.jpg":"1024x682","o_24533162_640.jpg":"640x426","o_24533162_480.jpg":"480x320","o_24533162_340.jpg":"340x226","o_24533162_220.jpg":"220x146","h_24533162_1280.jpg":"1280x854","h_24533162_1024.jpg":"1024x683","h_24533162_640.jpg":"640x427","h_24533162_480.jpg":"480x320","h_24533162_340.jpg":"340x227","h_24533162_220.jpg":"220x147","pp_24533162_1280.jpg":"1280x1628","pp_24533162_1024.jpg":"1024x1303","pp_24533162_640.jpg":"640x814","pp_24533162_480.jpg":"480x611","pp_24533162_340.jpg":"340x432","pp_24533162_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1242","hd_17560498_1920.jpg":"1920x1080","k_17560498_1280.jpg":"1280x1280","k_17560498_1024.jpg":"1024x1024","k_17560498_640.jpg":"640x640","k_17560498_480.jpg":"480x480","k_17560498_340.jpg":"340x340","k_17560498_220.jpg":"220x220","o_17560498_1280.jpg":"1280x828","o_17560498_1024.jpg":"1024x662","o_17560498_640.jpg":"640x414","o_17560498_480.jpg":"480x310","o_17560498_340.jpg":"340x219","o_17560498_220.jpg":"220x142","h_17560498_1280.jpg":"1280x854","h_17560498_1024.jpg":"1024x683","h_17560498_640.jpg":"640x427","h_17560498_480.jpg":"480x320","h_17560498_340.jpg":"340x227","h_17560498_220.jpg":"220x147","pp_17560498_1280.jpg":"1280x1628","pp_17560498_1024.jpg":"1024x1303","pp_17560498_640.jpg":"640x814","pp_17560498_480.jpg":"480x611","pp_17560498_340.jpg":"340x432","pp_17560498_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_17181716_1920.jpg":"1920x1080","k_17181716_1280.jpg":"1280x1280","k_17181716_1024.jpg":"1024x1024","k_17181716_640.jpg":"640x640","k_17181716_480.jpg":"480x480","k_17181716_340.jpg":"340x340","k_17181716_220.jpg":"220x220","o_17181716_1280.jpg":"1280x1920","o_17181716_1024.jpg":"1024x1536","o_17181716_640.jpg":"640x960","o_17181716_480.jpg":"480x720","o_17181716_340.jpg":"340x510","o_17181716_220.jpg":"220x330","h_17181716_1280.jpg":"1280x854","h_17181716_1024.jpg":"1024x683","h_17181716_640.jpg":"640x427","h_17181716_480.jpg":"480x320","h_17181716_340.jpg":"340x227","h_17181716_220.jpg":"220x147","pp_17181716_1280.jpg":"1280x1628","pp_17181716_1024.jpg":"1024x1303","pp_17181716_640.jpg":"640x814","pp_17181716_480.jpg":"480x611","pp_17181716_340.jpg":"340x432","pp_17181716_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38293984 Threads: 4 Questions: 7091170741 Slow queries: 3298723 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608179258 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /scena/showbiz/ona-je-kulturni-fenomen-humanitarka-aktivistica-i-najveca-zvijezda-danasnjice-koja-je-tajna-uspjeha-taylor-swift-1322824 [printLink] => /scena/showbiz/ona-je-kulturni-fenomen-humanitarka-aktivistica-i-najveca-zvijezda-danasnjice-koja-je-tajna-uspjeha-taylor-swift-1322824?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 494454 [name] => Taylor Swift [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => taylor-swift [link] => /tag/taylor-swift ) [1] => stdClass Object ( [id] => 729941 [name] => Showbizz [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-14 21:44:27 [main_article_id] => 0 [alias] => showbizz [link] => /tag/showbizz ) [2] => stdClass Object ( [id] => 729942 [name] => MTV Awards [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-14 21:44:27 [main_article_id] => 0 [alias] => mtv-awards [link] => /tag/mtv-awards ) [3] => stdClass Object ( [id] => 729943 [name] => Najveća turneja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-14 21:44:28 [main_article_id] => 0 [alias] => najveca-turneja [link] => /tag/najveca-turneja ) [4] => stdClass Object ( [id] => 275493 [name] => pjevačica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pjevacica [link] => /tag/pjevacica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ona je kulturni fenomen, humanitarka, aktivistica i najveća zvijezda današnjice. Koja je tajna uspjeha Taylor Swift [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3163 [name] => Marija Čović [username] => marija-ovi [email] => marija-ovi@sd.hr [password] => $2y$10$7PNE1DYGzR71UkBIdOWYs.DbD8zG9H.RL2TYXIfO7QsnJveJNmMim [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marija-covic-3163 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1681 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/eb621dfb812b621676ad954686f6535d?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/25540072.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Afp [mainImageDesc] =>

Taylor Swift na koncertu u kalifornijskom Inglewoodu u okviru Eras turneje

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/25540072.jpg [title] => Afp

Taylor Swift na koncertu u kalifornijskom Inglewoodu u okviru Eras turneje

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/25626665.jpg [title] => Afp

Taylor Swift na dodjeli MTV Video Music Awards

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/25627470.jpg [title] => Afp

Taylor s jednom od devet MTV VMA nagrada osvojenih ove godine

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/25481029.jpg [title] => Afp

Taylor Swift u ožujku je započela svjetsku turneju, koju će završiti u studenome 2024. godine

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/25406230.jpg [title] => Afp ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/24632076.jpg [title] => Afp ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/24533162.jpg [title] => Afp

Taylor je turneju Eras započela na stadionu State Farm u Glendaleu u Arizoni

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/17560498.jpg [title] => Afp ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/14/17181716.jpg [title] => Afp

Taylor s jednom od 12 nagrada Grammy koje je dosad osvojila u karijeri

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Ona je visoka, atraktivna mlada žena, u prosincu će proslaviti 34. rođendan. Uz to i jako bogata mlada žena, procjenjuje se da joj je bankovni račun trenutačno "težak" oko 750 milijuna dolara.

Ona je jedna od najvećih zvijezda današnjice, s 272,2 milijuna pratitelja na Instagramu, još 79 milijuna na Facebooku i 93,1 milijun na Twitteru, te 54 milijuna pretplatnika na YouTubeu. Ona je jedna od najuspješnijih osoba u svom poslu, s golemim utjecajem na različite društvene sfere, modna ikona, humanitarka i aktivistica.

Ona je Taylor Swift i prije nekoliko dana je imala još jednu trijumfalnu, povijesnu večer u svojoj iznimnoj karijeri, osvojivši devet nagrada od jedanaest nominacija na dodjeli MTV Video Music Awards, uključujući nagrade za umjetnika godine, album godine, video godine, pjesmu godine...

S nagradama osvojenima ove godine, Taylor se popela na drugo mjesto liste najuspješnijih na dodjelama MTV VMA, s ukupno 25 nagrada. Više od nje ima samo Beyonce – 28, od čega su dvije osvojene dok je bila članica grupe Destiny‘s Child. Madonna ima 20, a Lady Gaga 19 MTV VMA nagrada, zaokružujući kvartet glazbenih kraljica.

---

image

Taylor Swift na dodjeli MTV Video Music Awards

Afp
---

S više od 200 milijuna nosača zvuka prodanih širom svijeta, Taylor je jedan od najprodavanijih glazbenika, glazbenica s najviše streamova na Spotifyju i jedina osoba s pet albuma prodanih u više od milijun primjeraka u prvom tjednu prodaje u SAD-u.

Među listama na kojima je njezino ime je Rolling Stoneovih 100 najvećih autora pjesama svih vremena i Billboardovi najveći umjetnici svih vremena. Među priznanjima koje je osvojila je 12 nagrada Grammy, uključujući tri za album godine, nagrada Emmy, 40 američkih glazbenih nagrada, 29 Billboardovih glazbenih nagrada i čak 101 Guinnessov svjetski rekord. Uz njezino ime stoje titule umjetnika desetljeća i žene desetljeća zahvaljujući i angažmanu na zaštiti prava umjetnika i osnaživanju žena.

Taylor Alison Swift rođena je 13. prosinca 1989. u West Readingu u Pennsylvaniji, ima mlađeg brata Austina koji je glumac. Ime je dobila po pjevaču i tekstopiscu Jamesu Tayloru; njezina baka Marjorie Finlay bila je operna pjevačica, a jedno od najranijih Taylorinih glazbenih sjećanja je slušanje bake dok pjeva u crkvi.

Kao dijete uživala je u glazbi iz Disneyjevih filmova, a njezini su roditelji primijetili da bi, kad bi joj ponestalo teksta iz pjesama, izmišljala vlastite riječi. Samopouzdanje, kaže Taylor, duguje majci, koja ju je pripremala za prezentacije u školi, a njoj je zahvalna i za fascinaciju pisanjem i pričama.

U dobi od devet godina Taylor se zainteresirala za glazbene predstave i nastupila je u četiri produkcije glazbene akademije za mlade, a redovito je putovala u New York na pjevačku i glumačku poduku. Privukao ju je aspekt pričanja priča country glazbe, slušala je velike ženske zvijezde tog žanra 90-ih godina prošlog stoljeća, poput Shanie Twain, Faith Hill i teksaškog ženskog country benda Dixie Chicks.

---

image

Taylor s jednom od devet MTV VMA nagrada osvojenih ove godine

Afp
---

Shania Twain je kao autorica i izvođačica bila Taylorin najveći glazbeni uzor, Faith Hill joj je bila dječji uzor i često ju je imitirala. Istraživala je i glazbu starijih country zvijezda, poput Patsy Cline, Lorette Lynn, Tammy Wynette, Dolly Parton, a veliki utjecaj na nju, kad je riječ o pisanju stihova, imala je Joni Mitchell.

Kad joj je bilo 12 godina, serviser računala i lokalni glazbenik Ronnie Cremer učio ju je svirati gitaru i pomagao joj je u prvim pokušajima pisanja pjesama. S 14 godina s obitelji se preselila u Nashville kako bi postala country glazbenica, a njezin debitantski album "Taylor Swift" iz 2006. godine bio je prvi američki platinasti album koji je napisala country pjevačica.

Utjecaj na njezinu glazbu imali su i brojni pop i rock glazbenici. Ona spominje Paula McCartneyja, Brucea Springsteena, Bryana Adamsa, Rolling Stonese, Emmylou Harris, Krisa Kristoffersona i Carly Simon; na njezine kasnije albume utjecali su i Peter Gabriel, Annie Lennox, Phil Collins, Madonna...

Poznata po iskoracima u različite žanrove, Taylor često opisuju kao "glazbenoga kameleona". Njezina je karijera dosegnula točku u kojoj je "Taylor Swift naprosto Taylor Swift", nedefinirana bilo kojim žanrom. Njezina glazba, život i imidž kontinuirano su u fokusu globalne celebrity kulture. Već na početku karijere postala je tinejdžerski idol i cijelo je vrijeme dominantna figura popularne kulture, pop-ikona. Novinari pišu o njezinoj ljubaznoj i otvorenoj osobnosti, nazivaju je medijskom ljubimicom i snom svakog novinara.

---

image

Taylor Swift u ožujku je započela svjetsku turneju, koju će završiti u studenome 2024. godine

Afp
---

Kad joj je uručivala nagradu za humanitarna postignuća, bivša američka prva dama Michelle Obama opisala je Taylor kao umjetnicu koja je uzletjela do vrha glazbene industrije i ostala čvrsto na zemlji. U ranoj karijeri mediji su Taylor nazivali američkom miljenicom zbog simpatičnosti i imidža djevojke iz susjedstva, a ankete su je svrstavale na poziciju najobožavanije glazbenice od 2019. do 2021. godine.

Njezinu glazbenom uspjehu nije naškodio ni raskid s izdavačkom kućom Big Machine Records, koju je, kao i Taylorine mastere, 2019. kupila tvrtka Ithaca Holdings Scootera Brauna. U studenome 2020. Taylor je dobila zakonsku dozvolu za ponovno snimanje svojih prvih albuma i do sada je objavila tri, "Fearles (Taylorina verzija)", "Red (Taylorina verzija)" i "Speak now (Taylorina verzija)". Sva tri albuma popela su se na vrh liste Billboard 200; to su prvi ponovno snimljeni albumi kojima je to uspjelo. Otkako je napustila Big Machine, Taylor je potpisala ugovor s Republic Recordsom i Universal Music Groupom o posjedovanju prava na njezinu glazbu u budućnosti.

Uz nevjerojatno uspješnu glazbenu karijeru, Taylor ipak još nije pronašla pravu sreću u privatnom životu. Među njezinim bivšim dečkima su Joe Jonas, Taylor Lautner, John Mayer, Jake Gyllenhaal, Harry Styles, Calvin Harris, Tom Hiddleston, Joe Alwyn, s kojim je bila u vezi pet godina, a spominjale su se i zaruke, potom Matty Healy. Sada se spekulira da joj je novi odabranik zvijezda američkog nogometa Travis Kelce, član Kansas City Chiefsa...

Taylor je poznata i po ljubavi prema mačkama, ima ih tri – Meredit Grey, Oliviju Benson i Benjamina Buttona. Njezine mace pojavljivale su se u videospotovima, a Olivia je treća najbogatija kućna ljubimica na svijetu, s bogatstvom koje se procjenjuje na 97 milijuna dolara.

---

image
Afp
---

Poznata po humanitarnom radu, Taylor je i pokroviteljica umjetnosti, a nerijetko pomaže i svojim obožavateljima kad su u pitanju njihovi zdravstveni problemi i troškovi školovanja. U početku karijere držala se podalje od politike, što su joj mnogi zamjerali s obzirom na njezino bogatstvo i slavu. Prvi put je svoje političke stavove izrazila tijekom izbora 2018. podržavši demokratske kandidate u Tennesseeju.

Identificira se se kao feministica koja podržava pravo izbora i jedna je od prvih potpisnica pokreta Time‘s Up protiv seksualnog uznemiravanja. Kritizirala je odluku američkog vrhovnog suda koja je okončala pravo na pobačaj na federalnoj razini, promiče LGBT prava...

U kolovozu 2020. pozvala je svoje fanove da provjere svoju glasačku registraciju, nakon čega se 65.000 ljudi prijavilo za glasanje samo tijekom jednog dana.

Podržala je Joea Bidena i Kamalu Harris na predsjedničkim izborima te godine, poduprla je "Marš za naše živote" i reformu kontrole oružja, glasna je kritičarka bjelačke supremacije, rasizma i policijske brutalnosti.

Taylor je i vrlo uspješna poduzetnica, koja se iskušala u različitim područjima, a tijekom uspješne karijere stekla je i zavidno bogatstvo na području nekretnina, koje su vrijedne više od 150 milijuna dolara. Trenutačno je vlasnica imanja na Beverly Hillsu koje je 2015. kupila za 25 milijuna dolara, a kad bi ga sada prodavala, mogla bi postići cijenu od 70 milijuna.

Vlasnica je i vile na Rhode Islandu čija je sadašnja tržišna vrijednost oko 30 milijuna dolara, a u New Yorku je od slavnog redatelja Petera Jacksona 2014. za 19,95 milijuna dolara kupila dva stana u zgradi Sugar Loaf, pretvorivši ih u dupleks od 800 četvornih metara.

---

image
Afp
---

U New Yorku ima još dvije nekretnine vrijedne gotovo 30 milijuna dolara, dok je u Tennesseeju još s 19 godina kupila prvu veliku nekretninu plativši stan dva milijuna dolara. Nedugo nakon toga kupila je još jedan stan te imanje Northumberland Estate za 2,5 milijuna dolara, pa se vrijednost njezinih nekoliko nekretnina na području Nashvillea procjenjuje na oko osam milijuna dolara...

O njezinu golemom utjecaju svjedoči i podatak da je za početak njezine velike svjetske turneje Eras, tijekom dva dana u kojima je održala dva koncerta u Arizoni, grad Glendale preimenovan u "Swift City". Gradski su dužnosnici u skladu s time izdali i dokument s novim privremenim imenom grada.

Oko 150.000 Taylorinih obožavatelja slilo se u Glendale, predgrađe Phoenixa, kako bi svjedočilo početku turneje, a prvim koncertom u Arizoni Taylor je oborila još jedan rekord u karijeri. Bio je to koncert s najviše posjetitelja neke glazbenice u američkoj povijesti. Bilo ih je 70.000, a prethodni je rekord držala Madonna, na čijem se koncertu na stadionu u kalifornijskom Anaheimu 1987. godine okupilo 63.000 obožavatelja.

Ovo je šesta turneja slavne glazbenice, prva nakon pet godina. Započela ju je u ožujku u SAD-u, a završit će je u studenome sljedeće godine u Kanadi. Glazbeni kritičari ne štede pohvala, odreda kažu kako je vrijedilo toliko čekati te da je "kraljica popa ponovno vratila svoje prijestolje". Svaki koncert traje više od tri sata, uz predviđene izvedbe 44 pjesme sa svih njezinih albuma, a jedan od kritičara je napisao da je Taylorin show jedan od najambicioznijih, najspektakularnijih i najšarmantnijih stadionskih pop-nastupa ikad viđenih.

---

image

Taylor je turneju Eras započela na stadionu State Farm u Glendaleu u Arizoni

Afp
---

The Wall Street Journal je izvijestio da je turneja Eras na putu da postane najveća u koncertnoj povijesti, s potencijalnom zaradom većom od milijardu dolara. Taylorina aktualna turneja ima utjecaja na glazbenu industriju, zabavu i puno šire od toga. Opisana je kao najznačajniji kulturni fenomen 21. stoljeća, koji izaziva pozornost sličnu beatlemaniji šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Turneja pozitivno djeluje na gospodarstvo područja gdje se održavaju koncerti, revitaliziranjem lokalnih biznisa i turizma, dominira medijima i društvenim mrežama... Taylor daje donacije bankama hrane na svakoj postaji turneje i ekskluzivno angažira različite lokalne tvrtke za opskrbu svih dnevnih potreba njezine prateće ekipe.

Obožavatelje je dodatno oduševila kad je na kraju prvog američkog dijela turneje isplatila nezabilježen bonus pratećoj ekipi koji je ukupno premašio 55 milijuna dolara, uključujući sto tisuća dolara za svakog od 50 vozača kamiona kojima se prevoze dijelovi pozornice i oprema.

---

image

Taylor s jednom od 12 nagrada Grammy koje je dosad osvojila u karijeri

Afp
---

A premda je prijašnje dokumentarce i koncertne filmove objavljivala na streaming servisima, ove godine će Taylor Eras Tour film proslijediti u kina u listopadu, a očekuje se da će taj uradak zaraditi više od sto milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja, čime bi nadmašio brojne hollywoodske blockbustere...

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Afp Afp Afp Afp Afp Afp Afp Afp Afp
Afp

Taylor Swift na koncertu u kalifornijskom Inglewoodu u okviru Eras turneje

Afp

Taylor Swift na dodjeli MTV Video Music Awards

Afp

Taylor s jednom od devet MTV VMA nagrada osvojenih ove godine

Afp

Taylor Swift u ožujku je započela svjetsku turneju, koju će završiti u studenome 2024. godine

Afp
Afp
Afp

Taylor je turneju Eras započela na stadionu State Farm u Glendaleu u Arizoni

Afp
Afp

Taylor s jednom od 12 nagrada Grammy koje je dosad osvojila u karijeri

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/ona-je-kulturni-fenomen-humanitarka-aktivistica-i-najveca-zvijezda-danasnjice-koja-je-tajna-uspjeha-taylor-swift-1322824 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=614d80eb58a00cafc90ab26993281f5a93eb8fd8 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ona+je+kulturni+fenomen%2C+humanitarka%2C+aktivistica+i+najve%C4%87a+zvijezda+dana%C5%A1njice.+Koja+je+tajna+uspjeha+Taylor+Swift&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fona-je-kulturni-fenomen-humanitarka-aktivistica-i-najveca-zvijezda-danasnjice-koja-je-tajna-uspjeha-taylor-swift-1322824 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fona-je-kulturni-fenomen-humanitarka-aktivistica-i-najveca-zvijezda-danasnjice-koja-je-tajna-uspjeha-taylor-swift-1322824 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"JEDNA I NAJVEĆA"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"11086"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizJEDNA I NAJVEĆA

Ona je kulturni fenomen, humanitarka, aktivistica i najveća zvijezda današnjice. Koja je tajna uspjeha Taylor Swift

Piše Marija Čović
14. rujna 2023. - 21:44

Ona je visoka, atraktivna mlada žena, u prosincu će proslaviti 34. rođendan. Uz to i jako bogata mlada žena, procjenjuje se da joj je bankovni račun trenutačno "težak" oko 750 milijuna dolara.

Ona je jedna od najvećih zvijezda današnjice, s 272,2 milijuna pratitelja na Instagramu, još 79 milijuna na Facebooku i 93,1 milijun na Twitteru, te 54 milijuna pretplatnika na YouTubeu. Ona je jedna od najuspješnijih osoba u svom poslu, s golemim utjecajem na različite društvene sfere, modna ikona, humanitarka i aktivistica.

Ona je Taylor Swift i prije nekoliko dana je imala još jednu trijumfalnu, povijesnu večer u svojoj iznimnoj karijeri, osvojivši devet nagrada od jedanaest nominacija na dodjeli MTV Video Music Awards, uključujući nagrade za umjetnika godine, album godine,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 18:45