StoryEditorOCM
Showbizlopatom na bager

Obračun bivšeg direktora ‘Grand‘ produkcije i Karleuše: Lažira! Mijenjala je grafikone! Ovo ludilo još nije viđeno

Piše SCENA SD
28. rujna 2023. - 21:04

Gostujući u Jutarnjem programu Pink televizije Saša Popović, osnivač i bivši direktor diskografske kuće Grand produkcija je do detalja objasnio kako je Jelena Karleuša obmanula javnost, piše Nova.rs.

U subotu 23. rujna počelo je emitiranje nove sezone „Zvezda Granda“, te je u tom terminu TV Pink bila najgledanija televizija.

Jelena Karleuša je, međutim, u istom terminu na TV Prva imala prijenos solističkog koncerta.

Ona je, navodi Nova.rs, koristeći se fotošopom, izmijenila grafikon zbog čega je Saša Popović gostovao na Pink televiziji i pokazao dokaze da je obmanula javnost.

„Želim kazati jednu stvar koja se nikada nije dogodila od kada se mjeri gledanost. Ovo je jedan presedan koji je nevjerojatan.

U pitanju je jedan falsifikat i lažiranje Jelene Karleuše koja je imala koncert na Prvoj srpskoj televiziji također u 21 h kada počinju ‘Zvezde Granda‘“, počeo je Saša Popović, a potom iznio i dokaze o pjevačičinoj obmani:

„Što se dogodilo u subotu u devet sati, počinje premijerna emisija „Zvezda Granda“ i Jelena Karleuša je imala svoj koncert na Beogradu na vodi i otišla na Prvu televiziju i ponudila da oni to emitiraju u istom terminu kada idu ‘Zvezde Granda’. I dobro što se događa, u 21 h kreće medijski obračun, utakmica.

Jelena Karleuša protiv ‘Zvezda Granda’, molim vas! Ovi s Prve se ljudi hvataju za glavu, pa gdje ćete lopatom na bager?! Ja ne kažem da je ona lopata, već figurativno pričam.“

‘Je li ovo normalno?‘

„Znači Jelena je krenula s koncertom u 21:04, Happy je tad bio iznad Karleuše, a mi s marketingom smo već ispred nje, najgledaniji i kad su reklame“, rekao je Saša, a prenio Grand Online, pa dodao:

„Ovo je interesantno, Marija Šerifović stavlja na svoj Instagram profil ovaj grafikon, a Jelena Karleuša pošto jedino prati Mariju. Slijedi ludilo koje nikada niste vidjeli u povijesti mjerenja gledanosti. Mi smo u 21, Jelena vidi i u fotošopu mijenja Prvu i Pink. Je li je ovo normalno?!“

„Ovo je takva obmana i lažiranje, takav falsifikat kakav još nismo imali prilike vidjeti!

image

Screenshot Instagram

Ujutro u 09.05 imamo grafikon Pinka i Prve televizije, pogledajte što se događa. Prva je ispod Pinka! Kada sam vidio kakav je falsifikat Jelena objavila, tražio sam mojima iz PR službe da objave da je ovo obmana i mi smo to pustili.

Nakon toga je nju zvao novinar Informera i rekao što smo mi objavili, a ona na to kaže ‘Zašto nisu javili vrijeme kada su mjerili tu njihovu gledanost?’.

Kaže ona ‘Fotošopom su obmanuli javnost, ‘Zvezde Granda’ više nikoga ne zanimaju i to je na njihovu žalost činjenica‘“, otkrio je tijekom gostovanja na Pink televiziji.

„Ovdje nema laganja! Sto posto točna gledanost. Dok je živa pratit će je u CV-u da je preko ‘Zvezda Granda’ imala šest posto, pa lov i ribolov imaju takvu gledanost.

‘Sramota me‘

Ponavljam, pa gdje ćete lopatom na bager?! Ma ovo je takva obmana, falsifikat! „Mene je sramota što sjedim ovdje i pričam o ovakvom fijasku.“ zaključio je Saša priznajući da i sam ne vjeruje šta se sve događalo budući da o Jeleni Karleuši nikada nije rekao ništa loše.

Jelena Karleuša gostovala je pak jučer u jutarnjem programu K1 televizije i tijekom sat vremena intervjua dotakla se svih tema zbog kojih je bila u žiži javnosti prethodnih nekoliko meseci, piše u drugom tekstu Nova.rs.

Govorila je o svojim novim albumima, o tome kako je bila „žrtva napada medija“ i javnosti zbog izjava u jeku tragedije u školi „Vladislav Ribnikar“, ali i tome kako je poslije nekoliko godina zabrane konačno bila gošća na Pink televiziji.

Pjevačica je iskoristila ovo gostovanje da se prisjeti tog dana krajem svibnja ove godine, kada je sjedila u emisiji „Hit Tvit“, iste večeri kada se na televiziji Nova emitirao „Utisak nedelje“ u kojem je gost bio Slobodan Negić, otac jedne od ubijenih devojčica u „Ribnikaru“.

Napala  glumce

Skandalozno gostovanje tijekom kojeg je, između ostalog, napala glumce koji su sudjelovali u protestu „Srbija protiv nasilja“, Karleuša je ovog puta spomenula u kontekstu dizanja rejtinga ružičastoj televiziji, piše Nova.rs.

Govoreći o tome kako je zabranjivana na mnogim televizijama zbog toga što je nepredvidiva i „uvijek govori istinu“, pjevačica je izgovorila veliku neistinu – da je „Hit Tvit“ oborio rekorde gledanosti te večeri, logično – zbog nje.

„Ja sam se pojavila poslije 15 godina na Pinku samo u jednoj emisiji, ‘Hit Tvit’ je bio u pitanju. I opet su me zabranili. Ali ako je za utjehu, pokazali su mi da je share bio 32%, najveći ikada. Istog momenta sam poslije toga opet zabranjena, tako da ni donošenje rejtinga nije neko osiguranje“, rekla je Karleuša.

Ipak, uvod u gledanost televizija te večeri, koja je jasna sa slike ispod, pokazuje da „Hit Tvit“ nije ni približno ostvario rejting o kojem Karleuša govori, prenosi Nova.rs.

Najgledaniji program te večeri, navodi ovaj portal, bio je kviz „Slagalica“, koji se emitira na RTS, na drugom mjestu je bio Dnevnik 2, dok je treće mjesto zauzela serija „Kamiondžije“ (također RTS).

image

Karleuša rejtinzi

Nakon ovih programa slijedi emisija zabavnog karaktera „Nikad nije kasno“, pa serija „Igra sudbine“, emisije „Sasvim prirodno“ i „Ja volim Srbiju“, a tek onda „Hit Tvit“.

Najveći share imala je „Slagalica“ s 34%, dok je „Hit Tvit“ bio na osmom mjestu s ostvarenih 13%.

Nije poznato u koji izvještaj je Karleuša imala uvid pa je došla do zaključka da je „Hit Tvit“ zbog nje ostvario ogromnu gledanost, navodi Nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:48