StoryEditorOCM
Showbizdvorana puna ljubavi

Natali Dizdar uoči nastupa u Splitu: Da mogu svako bih Valentinovo provela na pozornici. Svadba? Sve u svoje vrijeme

Piše Ivana Prgomet
26. studenog 2023. - 19:33
Moram priznati da nisam neki fan vjenčanja i samo ih je nekoliko na kojima sam se baš dobro zabavila. Tako da, imam neku ideju kako bismo mogli izvesti to naše, ali ne i datum, a i trenutno imamo neke druge prioritete. Sve u svoje vrijeme‘Hrvoje Banić/

Zanosna Zadranka sa zagrebačkom adresom Natali Dizdar za svoje je fanove priredila glazbenu poslasticu. Izdala je svoj novi EP “Blues po kišnim plažama”, koji je premijeru imao početkom studenoga u Klubu kazališta Komedija Kontesa. EP je rezultat rada s dugogodišnjim suradnikom, gitaristom i koautorom Vladimirom Mirčetom.

“Na EP-u se nalazi pet pjesama od kojih je pjesma ‘Kad mislim na to’ bila prvi i jedini singl do sada. Album je ‘mekan’ za slušanje, atmosferičan i s primjesama bluesa, te zvukom pianina koji sve povezuje u cjelinu”, rekla je Natali. Na EP-u se uz njezin hit “Kad mislim na to” i novi singl “Krug” nalaze i tri sjajne pjesme “Padamo”, “Ja znam da me voliš” i “Toliko toga”.

Iza Natali već je intiman zagrebački koncert u Klubu kazališta Komedija “Kontesa” na kojem je predstavila EP, ali i svoje znane hitove, a 22. prosinca stiže u novootvoreni splitski klub “Otium”. Povodom izlaska novog EP-a i skorašnjeg nastupa u Splitu porazgovarali smo s Natali.

Melankolija završetka ljeta

Natali, nedavno je izišao tvoj novi album “Blues po kišnim plažama”, koji si predstavila u zagrebačkom Klubu kazališta Komedija. Koliko si zadovoljna reakcijom publike?

- Novi EP pod nazivom “Blues po kišnim plažama” zajedno s najavnim singlom, pjesmom “Krug”, je konačno vani i u duhu svog tog uzbuđenja oko završenog projekta odlučili smo sve proslaviti jednom mini turnejom na kojoj ćemo premijerno svirati nove pjesme. Prvi u nizu bio je rasprodan Klub kazališta Komedije i stvarno smo uživali svirati pred zagrebačkom publikom u jednom tako intimnom i pomalo cabare prostoru, koji me podsjetio na davnu promociju mog prvog albuma u ondašnjem kultnom BP klubu.

image

‘Za mene Valentinovo zadnjih nekoliko godina znači dvorana puna ljubavi u zraku jer sam gotovo uvijek na pozornici. Ako bih mogla birati, provela bih tako svako Valentinovo. A pokloni i znakovi pažnje su uvijek dobrodošli, neovisno koji je dan u godini.‘

Mateo Mučnjak/

Kako bi opisala zvuk na svom novom albumu?

- O zvuku novih albuma ne volim puno pričati jer je najbolje da ga slušatelji sami dožive na svoj način, ali mislim da ovaj EP sam naslov možda i najbolje opisuje. “Blues” je zapravo osjećaj koji se javlja dok se slušaju pjesme, a “kišne plaže” su za mene jedna dosta upečatljiva slika melankolije i nostalgije koju donosi završetak ljeta i možda neki novi početak.

Trenutačno živiš na tri adrese, Zagreb, tvoj rodni Zadar, i Pariz. Gdje se osjećaš najbolje i nedostaje li ti život u New Yorku, u kojem si prethodno živjela?

- Zapravo živim na dvije adrese, u Zagrebu i Parizu, ali Zadar se tu uvijek nekako uplete... Navikla sam se na taj svoj neki ritam i zapravo mi je dobro gdje god da jesam. U svakom slučaju, nikad mi nije dosadno. New York mi ponekad nedostaje, ali na način da bi tamo uvijek rado otišla, ali se isto tako rado i vratila.

Zaručena si, je li vjenčanje skoro na pomolu, odnosno kakvo vjenčanje zamišljaš, preferiraš li velike ili intimne ceremonije?

- Moram priznati da nisam neki fan vjenčanja i samo ih je nekoliko na kojima sam se baš dobro zabavila. Tako da, imam neku ideju kako bismo mogli izvesti to naše, ali ne i datum, a i trenutno imamo neke druge prioritete. Sve u svoje vrijeme.

Uoči Božića 22. prosinca nastupaš u Splitu u klubu “Otium”, kakve te uspomene vežu za Split?

- Sve samo dobre. Obično su to bili neki izvanredni vikend provodi s prijateljicama, ljetne avanture (ne ljubavne) i naravno koncerti, od kojih su većinom bili klupski s odličnom i uvijek raspoloženom splitskom publikom. U svakom slučaju, u Splitu zabave nikad nije nedostajalo.

Božić u Parizu

Kako i gdje ćeš provesti blagdane?

- Nakon Splita, 23. prosinca idemo odmah za Dubrovnik, gdje nastupamo u klubu “Dubina” kao dio promotivne turneje, a zatim letim natrag za Pariz, gdje ću provesti Božić. Za Novu godinu nisam još sigurna hoću li imati koncert, ali ako ne, onda se nadam novogodišnjem skijanju.

image

‘Živim i jedem dosta zdravo, nemam nekih poroka, a i mama i tata su zgodni (smijeh). U životu sam dosta dugo trenirala tako da mi sad to više nije u fokusu na isti način ali srećom tijelo pamti, pa se brzo vraća u formu kad god se sjetim otići na trening.‘

Mateo Mučnjak

Iduće godine u veljači imat ćeš koncert u zagrebačkom klubu “Peti kupe” uoči Valentinova. Što za tebe predstavlja Valentinovo, voliš li znakove pažnje od voljene osobe na taj dan ili ne pridaješ značaj tome, odnosno to je za tebe dan kao svaki drugi?

- Za mene taj dan zadnjih nekoliko godina znači dvorana puna ljubavi u zraku jer sam gotovo uvijek na pozornici. Dana 13. 2. smo u “Petom kupeu”, a 14. 2. smo u Rijeci u dvorani Susak. Ako bih mogla birati, provela bih tako svako Valentinovo. A pokloni i znakovi pažnje su uvijek dobrodošli, neovisno koji je dan u godini.

Diplomirani si socijalni radnik, a završila si i za Gestalt terapeuta. Kako si se odlučila na taj studij i primjenjuješ li naučeno znanje u svakodnevnom životu? Koji je najkorisniji savjet koji bi mogla podijeliti s publikom?

- Diplomirala sam socijalnu pedagogiju, smjer poremećaji u ponašanju, a kao postdiplomski studij završila sam Gestalt psihoterapiju. Između svih smjerova on me najviše privukao jer mi se činio kao da ima dovoljno strukture, ali i slobode u načinu rada, dubine u pristupu ljudima, a osim toga naslonjen je na istočnjačku filozofiju koju jako volim. Po riječima Stevieja Nicksa “Sve čega se bojite doći će, i proći u životu, a vi ćete biti O.K.”.

Imaš zavidnu liniju, kako je održavaš, paziš li na prehranu i vježbaš li ili je za sve zaslužna dobra genetika?

- Hvala! Živim dosta zdravo, odnosno jedem zdravo, nemam nekih poroka, a i mama i tata su zgodni (smijeh). U životu sam dosta dugo trenirala tako da mi sad to više nije u fokusu na isti način ali srećom tijelo pamti, pa se brzo vraća u formu kad god se sjetim otići na trening.

image

‘Živim i jedem dosta zdravo, nemam nekih poroka, a i mama i tata su zgodni (smijeh). U životu sam dosta dugo trenirala tako da mi sad to više nije u fokusu na isti način ali srećom tijelo pamti, pa se brzo vraća u formu kad god se sjetim otići na trening.‘

Mateo Mučnjak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 21:41