stdClass Object ( [id] => 1228134 [title] => Naša modna kritičarka secirala je svjetske zvijezde koje plaćaju stiliste da ih odjenu, a opet se brutalno sramote! Ovih 10 stylinga ne bismo odjenuli ‘ni mrtvi‘ [alias] => nasa-modna-kriticarka-secirala-je-glamurozne-svjetske-dogadaje-i-zvijezde-koje-placaju-stiliste-brutalno-se-sramote-ovih-8-stylinga-ne-bismo-odjenuli-ni-mrtvi [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Teško je reći kad je počela ta fascinacija crvenim tepisima na našim prostorima i kad smo tako bezrezervno prihvaćali svaki "modni" izraz koji je negdje u svijetu prošetao "najvažnijom" stazom do kakvog događaja.

Od silne želje za glamurom, za prestižem, za popularnošću, za sjajem reflektora, drugim riječima za bogatstvom, prostrli smo i svoje crvene tepihe gdje god je to moguće kako bi se i domaće zvijezde i "zvijezde" šetale, slikale i pokazivale u najmanju ruku kao da i svaka od tih naših domaćih ima oko vrata zlatne medalje i živi u vili s poslugom.

Onako, kao iz telenovela.

Ljepše pod reflektorima

Ali, telenovele se ne događaju niti na američkim crvenim tepisima, tamo gdje je ovo pokazivanje i izmišljeno, kod izumitelja sjaja i šljokica, kod učitelja koji znaju da i bezličnost, čak i karikaturnost može izgledati ljepše pod reflektorima, i rječitosti komentatora.

Neke su zvijezde zaista zablistale, evo baš nedavno na dodjeli nagrada Emmy u Microsoft Theateru u Los Angelesu, ali dobro se zna kako idu ta slaganja outfita, kako se velike modne kuće mjesecima prije natječu koji će od njih kojoj glumici darovati ili ustupiti opravu za nastup.

Ništa se tu slučajno ne događa, jer se na vrijeme nagađa tko bi mogao pokupiti kipić, Emmyjev, Oscarov ili bilo koji drugi koji slijedi tijekom godine.

O toj utrci su i knjige napisane, čitani laki bestselleri koji osvjetljavaju onaj drugi put, iza crvenog tepiha. Iza i puno prije blještavila se nadmeću dizajneri, dizajnerske kuće i razni anonimusi koji se bore da pridobiju što popularniju i nagrađivaniju glumicu, jer će ih takva suradnja pogurati u njihovoj branši i privući kupce dubljeg džepa.

Zar nam i samima nije zapelo za oko kad se neki od hrvatskih dizajnera pohvali kako je "odjenuo" Madonnu, Bellu Hadid, Christinu Aguileru... I nemojte misliti da Nicole Kidman zbog svojeg vlastitog izbora uvijek na važnim događajima nosi haljinu Giorgia Armanija iz lusuzne kolekcije "Armani Prive", kao što je na Oscarovom crvenom tepihu ove zime zasjala u savršenom primjerku oprave golublje plave boje.

Kidman je okrunjena tolikim filmskim nagradama, aktualna je, tražena, a i savršene je figure. Možda ona privatno ima ukusa i stila i možda bi i sama odjenula Armanija, a možda je baš obrnuto.

---

image

Nicole Kidman na Oscarima uvijek nepogrešivo i Armani Prive

Angela Weiss/Afp
---

Kad su traženi i u žiži interesa javnosti, onda svi navale na njih, o čemu najbolje govori primjer mladog britanskog glumca Regea Jeana Pagea, koji je osvojio svijet seksi ulogom u prvom nastavku "Bridgertona", pa od tada vozi Audi, nosi Longines satove, na pozornice izlazi odjeven u Louisa Vuittona ili Armanija... i tko zna tko mu se sve umiljava, jer je to već teško pratiti.

Tako se, kažemo, zvijezdama iz prvog reda umiljavaju zvučna imena iz svijeta mode i dizajna. Na ovoj zadnjoj dodjeli Emmyja u haljini Armani Prive blistala je i Amanda Seyfried.

---

image

Amanda Seyfried, klasično i nepogrešivo

Frederic J. Brown/Afp
---


Opet lijepa mlada žena savršene linije tijela, a i nagrađena. No, brojni zapadni modni kritičari su modnom zvijezdom dodjele Emmyja, ili best dressed proglasili opet mladu glumicu Zendayu u zaista savršenoj i primjerenoj haljini Valentina i s nakitom Bulgari.

---

image

Zendaya je na ovoj dodjeli Emmyja ponijela nagradu najbolje glumice u dramskoj seriji, ali i titulu najbolje odjevene

Frazer Harrison/Afp
---

Bilo je još perspektivnih ljepotica na Emmyju, poput Sydney Sweeney u haljini Oscara de la Rente ili Elle Fanning u odori koju potpisuje Britanka Sharon Long, poznatija kao dizajnerica filmskih kostima.

Tog pravog hollywoodskog štiha uvijek se može vidjeti na najvažnijim crvenim tepisima, i uvijek ih, kako već govorimo, nose dobro njegovane i održavane, uglavnom mlađahne glumice s perspektivom da budu nagrađene, a u najgorem slučaju da ponesu barem jednu od nominacija za nagradu.

---

image

Sydney Sweeney: romantično i primjereno

Robyn Beck/Afp
---

Ne mora svaki glumac imati ukusa i stila, baš kao ni liječnik, kao prodavač u dućanu, kao novinar, kao bilo tko među nama. Ukus i osjećaj za stil je nešto s čime se čovjek rodi, ali to se na crvenom tepihu može i ne mora vidjeti.

Nesretna građa i figura

Kad nije riječ o manjim zvijezdama ili kad neka manja zvijezda ima "nesretnu" građu i figuru, za rukav je potegne kakav dizajner koji želi eksperimentirati, nekad se i našaliti, isprovocirati...

Ta je kategorija "crvenotepihaša" među sretnijima, netko se za njih interesira, ali što je s tolikima koji se žele pokazati ili baš moraju na taj tepih, a nisu zvijezde, ne čekaju ih nagrade, ili su samo pratnja, supružnici, roditelji, prijatelji... a nemaju ni ukusa, ni stila, niti prijatelja dizajnera, možda ni toliko novca da bi si priskrbili nešto što je "vauuu".

A ima ih, možda i previše za jedan crveni tepih jer unose karnevalski duh, da ne kažemo "maškarani".

Žao ti ih što s velikim željama ili namjerama da izgledaju, promaše "i šefa i stanicu". Neki bi htjeli postići puno, pa izgube mjeru.

Ne znamo da li je u svojem slučaju mjeru izgubila Jean Smart ili dizajner njezine bijele haljine Christian Siriano, ali morali su se odlučiti ili okovratnik ili pojas oko bokova, zajedno je previše.

Ali Smartova je čak i najmanje bola oči, svakako manje od britanske redateljice M.J. Delane u velikoj zlaćano-okerastoj haljini, s velikim volanima na ramenima... sve predimenzionirano tako da je izgledala kao veliki suncokret.

Ni dobro poznati dizajner Christopher Kane ne može se baš pohvaliti haljinom od lateksa na čudne rupe koju je odjenula Jasmin Savoy Brown. To je ono "više je manje", a može joj se pridružiti i glumica Nicole Byer u kombinaciji hlača, topa i šlepa koju potpisuje brand "The Tri Collective".

Prati ih i pratiteljica i gošća na tepihu Kitty Caing u čudnovatom pliseu, haljini koju zbilja sad ne možemo opisati.

Pa onda gošća Amy Sherman-Palladino u nekakvoj svjetlucavoj srebrnoj pelerinici i prevelikoj "jahačkoj" kapi na glavi koja tu nema baš nikakvu svrhu. Ili što reći o improvizaciji Marian Wang, inače reporterki, koja je na tepihu bila pratiteljica suprugu producentu, koja kao da je časkom uletjela u dućan s metražom, potegla i gdje je stalo, tu je prodavačica odrezala.

Ukratko: ništa. Ni glumica Kerry Washington nije se proslavila u bijeloj haljini Eliea Saaba ni "louboutinkama" na nogama niti nakitom Bulgari. Ako joj je itko od njih savjetovao da na sve navuče guste crne čarape, nikad više nećemo spomenuti njihova imena. Ali nije do njih, sigurni smo.

Na Emmyju se najbolje nosila Chrissy Teigen. Ona zapravo uvijek nosi trudnoću, zar se ne hvali stomakom na svakom crvenom tepihu? Ili nam se samo čini.

---

image

Chrissy Teigen uvijek na crvenom tepihu nosi trudnoću

Robyn Beck/Afp
---

Ali vratimo se neukusima s crvenih tepiha. Znate li što se najgore može dogoditi nekoj dami, da ugleda duplikat, tamo malo dalje, iza na tepihu ili koji stol dalje u sali.

Na dodjeli ovogodišnjeg Oscara glumica Tracee Ellis Ross je izabrala crvenu haljinu Caroline Herrere. Naglasak je na oskudnom gornjem dijelu koji poput korzeta malo, ali malo pokriva grudi. U sličnoj opravi iste crvene boje na Oscaru je bila i Ariana DeBose u Valentinu, ali bile su to hlače s korzetom, a opet sličnog izreza na grudima.

Nažalost ni Valentino ni Herrera nisu priložili upute za upotrebu, odnosno kojem "modelu" se kreacija preporučuje. Crveni tepisi, oscarovski, emmyjevski ili bilo koji drugi, skrivaju i otkrivaju toliko neukusa, neznanja i "nestila", da nas tuga može uhvatiti kad skrenemo pogled s nekolicine nagrađenih.

TOP 10 NAJGORIH

---

image

Redateljica M.J. Delane poput prevelikog suncokreta

Patrick T. Fallon/Afp
------
image

Što je dizajner htio reći: Jasmin Savoy Brown

Robyn Beck/Afp
------
image

Komičarka Nicole Byer u komičnoj kombinaciji

Chris Delmas/Afp
------
image

Amy Sherman-Palladino: aj’ pelerina, ali čemu još i ta prevelika kapa

Momodu Mansaray/Afp
------
image

Marian Wang je uletjela u dućan s metražom i povukla tkaninu... pa dokle ide

Momodu Mansaray/Afp
------
image

Alex Borstein....jaoooo

Robyn Beck/Afp
------
image

Kako upropastisti styling ili jednostavno: Kerry Washington

Momodu Mansaray/Afp
------
image

Renate Reinsve u oscarovskoj opravi Louisa Vuittona ili kako zvučno ime ne mora biti pravi stilski pogodak

Kathy Hutchins/Alamy/Alamy/Profimedia/Kathy Hutchins/Alamy/Alamy/Profimedia
------
image

Tracee Ellis Ross nije dobila upute za uporabu

Angela Weiss/Afp
------
image

Jessica Chastain: kad je previše, onda je previše

Frederic J. Brown/Afp
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"NALIČJE ŠLJOKICA"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7570"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => NALIČJE ŠLJOKICA 2 0 7570 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-09-25 17:31:28 [created_by] => 3194 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-09-29 09:10:03 [modified_by] => 3194 [publish_up] => 2022-09-28 19:52:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 2269 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23394789.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23395409.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23395331.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23395189.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23395163.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23394476.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23394320.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23394307.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23394242.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23394197.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23394185.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23394066.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23393994.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23393848.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23393709.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23402668.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23402663.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23402662.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23402661.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23402659.jpg","\/images\/slike\/2022\/09\/25\/23402650.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Robyn Beck\/Afp","Frazer Harrison\/Afp","Frederic J. Brown\/Afp","Patrick T. Fallon\/Afp","Frederic J. Brown\/Afp","Robyn Beck\/Afp","Robyn Beck\/Afp","Robyn Beck\/Afp","Chris Delmas\/Afp","Momodu Mansaray\/Afp","Momodu Mansaray\/Afp","Robyn Beck\/Afp","Robyn Beck\/Afp","Momodu Mansaray\/Afp","Frazer Harrison\/Afp","Angela Weiss\/Afp","Kathy Hutchins\/Alamy\/Alamy\/Profimedia\/Kathy Hutchins\/Alamy\/Alamy\/Profimedia","Angela Weiss\/Afp","Patrick T. Fallon\/Afp","Angela Weiss\/Afp","Frederic J. Brown\/Afp"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Sydney Sweeney na dodjeli Emmyja<\/p>","

Zendaya je na ovoj dodjeli Emmyja ponijela nagradu najbolje glumice u dramskoj seriji, ali i titulu najbolje odjevene<\/p>","

Kad se \u017eeli vi\u0161e, a dobije se manje, glumica Jean Smart mogla je skinuti ne\u0161to, ili oko ramena ili oko struka<\/p>","

Redateljica M.J. Delane poput prevelikog suncokreta<\/p>","

Amanda Seyfried, klasi\u010dno i nepogre\u0161ivo<\/p>","

\u0160to je dizajner htio re\u0107i: Jasmin Savoy Brown<\/p>","

Sydney Sweeney: romanti\u010dno i primjereno<\/p>","

Kitty Caing: neopisivo neukusno<\/p>","

Komi\u010darka Nicole Byer u komi\u010dnoj kombinaciji<\/p>","

Amy Sherman-Palladino: aj\u2019 pelerina, ali \u010demu jo\u0161 i ta prevelika kapa<\/p>","

Marian Wang je uletjela u du\u0107an s metra\u017eom i povukla tkaninu... pa dokle ide<\/p>","

Chrissy Teigen uvijek na crvenom tepihu nosi trudno\u0107u<\/p>","

Alex Borstein....jaoooo<\/p>","

Kako upropastisti styling ili jednostavno: Kerry Washington<\/p>","

Elle Fanning, jedna od najbolje odjevenih na Emmyju<\/p>","

Nicole Kidman na Oscarima uvijek nepogre\u0161ivo i Armani Prive<\/p>","

Renate Reinsve u oscarovskoj opravi Louisa Vuittona ili kako zvu\u010dno ime ne mora biti pravi stilski pogodak<\/p>","

Alana Haim u nepogre\u0161ivoj Oscar klasici<\/p>","

Ni Prada ne mo\u017ee pomo\u0107i Lupiti Nyong\u2018o na Oscarima<\/p>","

Tracee Ellis Ross nije dobila upute za uporabu<\/p>","

Jessica Chastain: kad je previ\u0161e, onda je previ\u0161e<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1203","hd_23394789_1920.jpg":"1920x1080","k_23394789_1280.jpg":"1280x1280","k_23394789_1024.jpg":"1024x1024","k_23394789_640.jpg":"640x640","k_23394789_480.jpg":"480x480","k_23394789_340.jpg":"340x340","k_23394789_220.jpg":"220x220","o_23394789_1280.jpg":"1280x802","o_23394789_1024.jpg":"1024x641","o_23394789_640.jpg":"640x401","o_23394789_480.jpg":"480x300","o_23394789_340.jpg":"340x213","o_23394789_220.jpg":"220x137","h_23394789_1280.jpg":"1280x854","h_23394789_1024.jpg":"1024x683","h_23394789_640.jpg":"640x427","h_23394789_480.jpg":"480x320","h_23394789_340.jpg":"340x227","h_23394789_220.jpg":"220x147","pp_23394789_1280.jpg":"1280x1628","pp_23394789_1024.jpg":"1024x1303","pp_23394789_640.jpg":"640x814","pp_23394789_480.jpg":"480x611","pp_23394789_340.jpg":"340x432","pp_23394789_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23395409_1920.jpg":"1920x1080","k_23395409_1280.jpg":"1280x1280","k_23395409_1024.jpg":"1024x1024","k_23395409_640.jpg":"640x640","k_23395409_480.jpg":"480x480","k_23395409_340.jpg":"340x340","k_23395409_220.jpg":"220x220","o_23395409_1280.jpg":"1280x1920","o_23395409_1024.jpg":"1024x1536","o_23395409_640.jpg":"640x960","o_23395409_480.jpg":"480x720","o_23395409_340.jpg":"340x510","o_23395409_220.jpg":"220x330","h_23395409_1280.jpg":"1280x854","h_23395409_1024.jpg":"1024x683","h_23395409_640.jpg":"640x427","h_23395409_480.jpg":"480x320","h_23395409_340.jpg":"340x227","h_23395409_220.jpg":"220x147","pp_23395409_1280.jpg":"1280x1628","pp_23395409_1024.jpg":"1024x1303","pp_23395409_640.jpg":"640x814","pp_23395409_480.jpg":"480x611","pp_23395409_340.jpg":"340x432","pp_23395409_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2757","hd_23395331_1920.jpg":"1920x1080","k_23395331_1280.jpg":"1280x1280","k_23395331_1024.jpg":"1024x1024","k_23395331_640.jpg":"640x640","k_23395331_480.jpg":"480x480","k_23395331_340.jpg":"340x340","k_23395331_220.jpg":"220x220","o_23395331_1280.jpg":"1280x1838","o_23395331_1024.jpg":"1024x1470","o_23395331_640.jpg":"640x919","o_23395331_480.jpg":"480x689","o_23395331_340.jpg":"340x488","o_23395331_220.jpg":"220x315","h_23395331_1280.jpg":"1280x854","h_23395331_1024.jpg":"1024x683","h_23395331_640.jpg":"640x427","h_23395331_480.jpg":"480x320","h_23395331_340.jpg":"340x227","h_23395331_220.jpg":"220x147","pp_23395331_1280.jpg":"1280x1628","pp_23395331_1024.jpg":"1024x1303","pp_23395331_640.jpg":"640x814","pp_23395331_480.jpg":"480x611","pp_23395331_340.jpg":"340x432","pp_23395331_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23395189_1920.jpg":"1920x1080","k_23395189_1280.jpg":"1280x1280","k_23395189_1024.jpg":"1024x1024","k_23395189_640.jpg":"640x640","k_23395189_480.jpg":"480x480","k_23395189_340.jpg":"340x340","k_23395189_220.jpg":"220x220","o_23395189_1280.jpg":"1280x1920","o_23395189_1024.jpg":"1024x1536","o_23395189_640.jpg":"640x960","o_23395189_480.jpg":"480x720","o_23395189_340.jpg":"340x510","o_23395189_220.jpg":"220x330","h_23395189_1280.jpg":"1280x854","h_23395189_1024.jpg":"1024x683","h_23395189_640.jpg":"640x427","h_23395189_480.jpg":"480x320","h_23395189_340.jpg":"340x227","h_23395189_220.jpg":"220x147","pp_23395189_1280.jpg":"1280x1628","pp_23395189_1024.jpg":"1024x1303","pp_23395189_640.jpg":"640x814","pp_23395189_480.jpg":"480x611","pp_23395189_340.jpg":"340x432","pp_23395189_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23395163_1920.jpg":"1920x1080","k_23395163_1280.jpg":"1280x1280","k_23395163_1024.jpg":"1024x1024","k_23395163_640.jpg":"640x640","k_23395163_480.jpg":"480x480","k_23395163_340.jpg":"340x340","k_23395163_220.jpg":"220x220","o_23395163_1280.jpg":"1280x1920","o_23395163_1024.jpg":"1024x1536","o_23395163_640.jpg":"640x960","o_23395163_480.jpg":"480x720","o_23395163_340.jpg":"340x510","o_23395163_220.jpg":"220x330","h_23395163_1280.jpg":"1280x854","h_23395163_1024.jpg":"1024x683","h_23395163_640.jpg":"640x427","h_23395163_480.jpg":"480x320","h_23395163_340.jpg":"340x227","h_23395163_220.jpg":"220x147","pp_23395163_1280.jpg":"1280x1628","pp_23395163_1024.jpg":"1024x1303","pp_23395163_640.jpg":"640x814","pp_23395163_480.jpg":"480x611","pp_23395163_340.jpg":"340x432","pp_23395163_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2704","hd_23394476_1920.jpg":"1920x1080","k_23394476_1280.jpg":"1280x1280","k_23394476_1024.jpg":"1024x1024","k_23394476_640.jpg":"640x640","k_23394476_480.jpg":"480x480","k_23394476_340.jpg":"340x340","k_23394476_220.jpg":"220x220","o_23394476_1280.jpg":"1280x1802","o_23394476_1024.jpg":"1024x1442","o_23394476_640.jpg":"640x901","o_23394476_480.jpg":"480x676","o_23394476_340.jpg":"340x478","o_23394476_220.jpg":"220x309","h_23394476_1280.jpg":"1280x854","h_23394476_1024.jpg":"1024x683","h_23394476_640.jpg":"640x427","h_23394476_480.jpg":"480x320","h_23394476_340.jpg":"340x227","h_23394476_220.jpg":"220x147","pp_23394476_1280.jpg":"1280x1628","pp_23394476_1024.jpg":"1024x1303","pp_23394476_640.jpg":"640x814","pp_23394476_480.jpg":"480x611","pp_23394476_340.jpg":"340x432","pp_23394476_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23394320_1920.jpg":"1920x1080","k_23394320_1280.jpg":"1280x1280","k_23394320_1024.jpg":"1024x1024","k_23394320_640.jpg":"640x640","k_23394320_480.jpg":"480x480","k_23394320_340.jpg":"340x340","k_23394320_220.jpg":"220x220","o_23394320_1280.jpg":"1280x1920","o_23394320_1024.jpg":"1024x1536","o_23394320_640.jpg":"640x960","o_23394320_480.jpg":"480x720","o_23394320_340.jpg":"340x510","o_23394320_220.jpg":"220x330","h_23394320_1280.jpg":"1280x854","h_23394320_1024.jpg":"1024x683","h_23394320_640.jpg":"640x427","h_23394320_480.jpg":"480x320","h_23394320_340.jpg":"340x227","h_23394320_220.jpg":"220x147","pp_23394320_1280.jpg":"1280x1628","pp_23394320_1024.jpg":"1024x1303","pp_23394320_640.jpg":"640x814","pp_23394320_480.jpg":"480x611","pp_23394320_340.jpg":"340x432","pp_23394320_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3185","hd_23394307_1920.jpg":"1920x1080","k_23394307_1280.jpg":"1280x1280","k_23394307_1024.jpg":"1024x1024","k_23394307_640.jpg":"640x640","k_23394307_480.jpg":"480x480","k_23394307_340.jpg":"340x340","k_23394307_220.jpg":"220x220","o_23394307_1280.jpg":"1280x2123","o_23394307_1024.jpg":"1024x1698","o_23394307_640.jpg":"640x1061","o_23394307_480.jpg":"480x796","o_23394307_340.jpg":"340x564","o_23394307_220.jpg":"220x364","h_23394307_1280.jpg":"1280x854","h_23394307_1024.jpg":"1024x683","h_23394307_640.jpg":"640x427","h_23394307_480.jpg":"480x320","h_23394307_340.jpg":"340x227","h_23394307_220.jpg":"220x147","pp_23394307_1280.jpg":"1280x1628","pp_23394307_1024.jpg":"1024x1303","pp_23394307_640.jpg":"640x814","pp_23394307_480.jpg":"480x611","pp_23394307_340.jpg":"340x432","pp_23394307_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1394","hd_23394242_1920.jpg":"1920x1080","k_23394242_1280.jpg":"1280x1280","k_23394242_1024.jpg":"1024x1024","k_23394242_640.jpg":"640x640","k_23394242_480.jpg":"480x480","k_23394242_340.jpg":"340x340","k_23394242_220.jpg":"220x220","o_23394242_1280.jpg":"1280x929","o_23394242_1024.jpg":"1024x743","o_23394242_640.jpg":"640x464","o_23394242_480.jpg":"480x348","o_23394242_340.jpg":"340x246","o_23394242_220.jpg":"220x159","h_23394242_1280.jpg":"1280x854","h_23394242_1024.jpg":"1024x683","h_23394242_640.jpg":"640x427","h_23394242_480.jpg":"480x320","h_23394242_340.jpg":"340x227","h_23394242_220.jpg":"220x147","pp_23394242_1280.jpg":"1280x1628","pp_23394242_1024.jpg":"1024x1303","pp_23394242_640.jpg":"640x814","pp_23394242_480.jpg":"480x611","pp_23394242_340.jpg":"340x432","pp_23394242_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23394197_1920.jpg":"1920x1080","k_23394197_1280.jpg":"1280x1280","k_23394197_1024.jpg":"1024x1024","k_23394197_640.jpg":"640x640","k_23394197_480.jpg":"480x480","k_23394197_340.jpg":"340x340","k_23394197_220.jpg":"220x220","o_23394197_1280.jpg":"1280x1920","o_23394197_1024.jpg":"1024x1536","o_23394197_640.jpg":"640x960","o_23394197_480.jpg":"480x720","o_23394197_340.jpg":"340x510","o_23394197_220.jpg":"220x330","h_23394197_1280.jpg":"1280x854","h_23394197_1024.jpg":"1024x683","h_23394197_640.jpg":"640x427","h_23394197_480.jpg":"480x320","h_23394197_340.jpg":"340x227","h_23394197_220.jpg":"220x147","pp_23394197_1280.jpg":"1280x1628","pp_23394197_1024.jpg":"1024x1303","pp_23394197_640.jpg":"640x814","pp_23394197_480.jpg":"480x611","pp_23394197_340.jpg":"340x432","pp_23394197_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23394185_1920.jpg":"1920x1080","k_23394185_1280.jpg":"1280x1280","k_23394185_1024.jpg":"1024x1024","k_23394185_640.jpg":"640x640","k_23394185_480.jpg":"480x480","k_23394185_340.jpg":"340x340","k_23394185_220.jpg":"220x220","o_23394185_1280.jpg":"1280x1920","o_23394185_1024.jpg":"1024x1536","o_23394185_640.jpg":"640x960","o_23394185_480.jpg":"480x720","o_23394185_340.jpg":"340x510","o_23394185_220.jpg":"220x330","h_23394185_1280.jpg":"1280x854","h_23394185_1024.jpg":"1024x683","h_23394185_640.jpg":"640x427","h_23394185_480.jpg":"480x320","h_23394185_340.jpg":"340x227","h_23394185_220.jpg":"220x147","pp_23394185_1280.jpg":"1280x1628","pp_23394185_1024.jpg":"1024x1303","pp_23394185_640.jpg":"640x814","pp_23394185_480.jpg":"480x611","pp_23394185_340.jpg":"340x432","pp_23394185_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2469","hd_23394066_1920.jpg":"1920x1080","k_23394066_1280.jpg":"1280x1280","k_23394066_1024.jpg":"1024x1024","k_23394066_640.jpg":"640x640","k_23394066_480.jpg":"480x480","k_23394066_340.jpg":"340x340","k_23394066_220.jpg":"220x220","o_23394066_1280.jpg":"1280x1646","o_23394066_1024.jpg":"1024x1316","o_23394066_640.jpg":"640x823","o_23394066_480.jpg":"480x617","o_23394066_340.jpg":"340x437","o_23394066_220.jpg":"220x282","h_23394066_1280.jpg":"1280x854","h_23394066_1024.jpg":"1024x683","h_23394066_640.jpg":"640x427","h_23394066_480.jpg":"480x320","h_23394066_340.jpg":"340x227","h_23394066_220.jpg":"220x147","pp_23394066_1280.jpg":"1280x1628","pp_23394066_1024.jpg":"1024x1303","pp_23394066_640.jpg":"640x814","pp_23394066_480.jpg":"480x611","pp_23394066_340.jpg":"340x432","pp_23394066_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23393994_1920.jpg":"1920x1080","k_23393994_1280.jpg":"1280x1280","k_23393994_1024.jpg":"1024x1024","k_23393994_640.jpg":"640x640","k_23393994_480.jpg":"480x480","k_23393994_340.jpg":"340x340","k_23393994_220.jpg":"220x220","o_23393994_1280.jpg":"1280x1920","o_23393994_1024.jpg":"1024x1536","o_23393994_640.jpg":"640x960","o_23393994_480.jpg":"480x720","o_23393994_340.jpg":"340x510","o_23393994_220.jpg":"220x330","h_23393994_1280.jpg":"1280x854","h_23393994_1024.jpg":"1024x683","h_23393994_640.jpg":"640x427","h_23393994_480.jpg":"480x320","h_23393994_340.jpg":"340x227","h_23393994_220.jpg":"220x147","pp_23393994_1280.jpg":"1280x1628","pp_23393994_1024.jpg":"1024x1303","pp_23393994_640.jpg":"640x814","pp_23393994_480.jpg":"480x611","pp_23393994_340.jpg":"340x432","pp_23393994_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23393848_1920.jpg":"1920x1080","k_23393848_1280.jpg":"1280x1280","k_23393848_1024.jpg":"1024x1024","k_23393848_640.jpg":"640x640","k_23393848_480.jpg":"480x480","k_23393848_340.jpg":"340x340","k_23393848_220.jpg":"220x220","o_23393848_1280.jpg":"1280x1920","o_23393848_1024.jpg":"1024x1536","o_23393848_640.jpg":"640x960","o_23393848_480.jpg":"480x720","o_23393848_340.jpg":"340x510","o_23393848_220.jpg":"220x330","h_23393848_1280.jpg":"1280x854","h_23393848_1024.jpg":"1024x683","h_23393848_640.jpg":"640x427","h_23393848_480.jpg":"480x320","h_23393848_340.jpg":"340x227","h_23393848_220.jpg":"220x147","pp_23393848_1280.jpg":"1280x1628","pp_23393848_1024.jpg":"1024x1303","pp_23393848_640.jpg":"640x814","pp_23393848_480.jpg":"480x611","pp_23393848_340.jpg":"340x432","pp_23393848_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2881","hd_23393709_1920.jpg":"1920x1080","k_23393709_1280.jpg":"1280x1280","k_23393709_1024.jpg":"1024x1024","k_23393709_640.jpg":"640x640","k_23393709_480.jpg":"480x480","k_23393709_340.jpg":"340x340","k_23393709_220.jpg":"220x220","o_23393709_1280.jpg":"1280x1920","o_23393709_1024.jpg":"1024x1536","o_23393709_640.jpg":"640x960","o_23393709_480.jpg":"480x720","o_23393709_340.jpg":"340x510","o_23393709_220.jpg":"220x330","h_23393709_1280.jpg":"1280x854","h_23393709_1024.jpg":"1024x683","h_23393709_640.jpg":"640x427","h_23393709_480.jpg":"480x320","h_23393709_340.jpg":"340x227","h_23393709_220.jpg":"220x147","pp_23393709_1280.jpg":"1280x1628","pp_23393709_1024.jpg":"1024x1303","pp_23393709_640.jpg":"640x814","pp_23393709_480.jpg":"480x611","pp_23393709_340.jpg":"340x432","pp_23393709_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2879","hd_23402668_1920.jpg":"1920x1080","k_23402668_1280.jpg":"1280x1280","k_23402668_1024.jpg":"1024x1024","k_23402668_640.jpg":"640x640","k_23402668_480.jpg":"480x480","k_23402668_340.jpg":"340x340","k_23402668_220.jpg":"220x220","o_23402668_1280.jpg":"1280x1919","o_23402668_1024.jpg":"1024x1535","o_23402668_640.jpg":"640x959","o_23402668_480.jpg":"480x719","o_23402668_340.jpg":"340x509","o_23402668_220.jpg":"220x329","h_23402668_1280.jpg":"1280x854","h_23402668_1024.jpg":"1024x683","h_23402668_640.jpg":"640x427","h_23402668_480.jpg":"480x320","h_23402668_340.jpg":"340x227","h_23402668_220.jpg":"220x147","pp_23402668_1280.jpg":"1280x1628","pp_23402668_1024.jpg":"1024x1303","pp_23402668_640.jpg":"640x814","pp_23402668_480.jpg":"480x611","pp_23402668_340.jpg":"340x432","pp_23402668_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23402663_1920.jpg":"1920x1080","k_23402663_1280.jpg":"1280x1280","k_23402663_1024.jpg":"1024x1024","k_23402663_640.jpg":"640x640","k_23402663_480.jpg":"480x480","k_23402663_340.jpg":"340x340","k_23402663_220.jpg":"220x220","o_23402663_1280.jpg":"1280x1920","o_23402663_1024.jpg":"1024x1536","o_23402663_640.jpg":"640x960","o_23402663_480.jpg":"480x720","o_23402663_340.jpg":"340x510","o_23402663_220.jpg":"220x330","h_23402663_1280.jpg":"1280x854","h_23402663_1024.jpg":"1024x683","h_23402663_640.jpg":"640x427","h_23402663_480.jpg":"480x320","h_23402663_340.jpg":"340x227","h_23402663_220.jpg":"220x147","pp_23402663_1280.jpg":"1280x1628","pp_23402663_1024.jpg":"1024x1303","pp_23402663_640.jpg":"640x814","pp_23402663_480.jpg":"480x611","pp_23402663_340.jpg":"340x432","pp_23402663_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2879","hd_23402662_1920.jpg":"1920x1080","k_23402662_1280.jpg":"1280x1280","k_23402662_1024.jpg":"1024x1024","k_23402662_640.jpg":"640x640","k_23402662_480.jpg":"480x480","k_23402662_340.jpg":"340x340","k_23402662_220.jpg":"220x220","o_23402662_1280.jpg":"1280x1919","o_23402662_1024.jpg":"1024x1535","o_23402662_640.jpg":"640x959","o_23402662_480.jpg":"480x719","o_23402662_340.jpg":"340x509","o_23402662_220.jpg":"220x329","h_23402662_1280.jpg":"1280x854","h_23402662_1024.jpg":"1024x683","h_23402662_640.jpg":"640x427","h_23402662_480.jpg":"480x320","h_23402662_340.jpg":"340x227","h_23402662_220.jpg":"220x147","pp_23402662_1280.jpg":"1280x1628","pp_23402662_1024.jpg":"1024x1303","pp_23402662_640.jpg":"640x814","pp_23402662_480.jpg":"480x611","pp_23402662_340.jpg":"340x432","pp_23402662_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23402661_1920.jpg":"1920x1080","k_23402661_1280.jpg":"1280x1280","k_23402661_1024.jpg":"1024x1024","k_23402661_640.jpg":"640x640","k_23402661_480.jpg":"480x480","k_23402661_340.jpg":"340x340","k_23402661_220.jpg":"220x220","o_23402661_1280.jpg":"1280x1920","o_23402661_1024.jpg":"1024x1536","o_23402661_640.jpg":"640x960","o_23402661_480.jpg":"480x720","o_23402661_340.jpg":"340x510","o_23402661_220.jpg":"220x330","h_23402661_1280.jpg":"1280x854","h_23402661_1024.jpg":"1024x683","h_23402661_640.jpg":"640x427","h_23402661_480.jpg":"480x320","h_23402661_340.jpg":"340x227","h_23402661_220.jpg":"220x147","pp_23402661_1280.jpg":"1280x1628","pp_23402661_1024.jpg":"1024x1303","pp_23402661_640.jpg":"640x814","pp_23402661_480.jpg":"480x611","pp_23402661_340.jpg":"340x432","pp_23402661_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23402659_1920.jpg":"1920x1080","k_23402659_1280.jpg":"1280x1280","k_23402659_1024.jpg":"1024x1024","k_23402659_640.jpg":"640x640","k_23402659_480.jpg":"480x480","k_23402659_340.jpg":"340x340","k_23402659_220.jpg":"220x220","o_23402659_1280.jpg":"1280x1920","o_23402659_1024.jpg":"1024x1536","o_23402659_640.jpg":"640x960","o_23402659_480.jpg":"480x720","o_23402659_340.jpg":"340x510","o_23402659_220.jpg":"220x330","h_23402659_1280.jpg":"1280x854","h_23402659_1024.jpg":"1024x683","h_23402659_640.jpg":"640x427","h_23402659_480.jpg":"480x320","h_23402659_340.jpg":"340x227","h_23402659_220.jpg":"220x147","pp_23402659_1280.jpg":"1280x1628","pp_23402659_1024.jpg":"1024x1303","pp_23402659_640.jpg":"640x814","pp_23402659_480.jpg":"480x611","pp_23402659_340.jpg":"340x432","pp_23402659_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23402650_1920.jpg":"1920x1080","k_23402650_1280.jpg":"1280x1280","k_23402650_1024.jpg":"1024x1024","k_23402650_640.jpg":"640x640","k_23402650_480.jpg":"480x480","k_23402650_340.jpg":"340x340","k_23402650_220.jpg":"220x220","o_23402650_1280.jpg":"1280x1920","o_23402650_1024.jpg":"1024x1536","o_23402650_640.jpg":"640x960","o_23402650_480.jpg":"480x720","o_23402650_340.jpg":"340x510","o_23402650_220.jpg":"220x330","h_23402650_1280.jpg":"1280x854","h_23402650_1024.jpg":"1024x683","h_23402650_640.jpg":"640x427","h_23402650_480.jpg":"480x320","h_23402650_340.jpg":"340x227","h_23402650_220.jpg":"220x147","pp_23402650_1280.jpg":"1280x1628","pp_23402650_1024.jpg":"1024x1303","pp_23402650_640.jpg":"640x814","pp_23402650_480.jpg":"480x611","pp_23402650_340.jpg":"340x432","pp_23402650_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38495989 Threads: 4 Questions: 7104461837 Slow queries: 3302459 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608517739 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/nasa-modna-kriticarka-secirala-je-glamurozne-svjetske-dogadaje-i-zvijezde-koje-placaju-stiliste-brutalno-se-sramote-ovih-8-stylinga-ne-bismo-odjenuli-ni-mrtvi-1228134 [printLink] => /scena/showbiz/nasa-modna-kriticarka-secirala-je-glamurozne-svjetske-dogadaje-i-zvijezde-koje-placaju-stiliste-brutalno-se-sramote-ovih-8-stylinga-ne-bismo-odjenuli-ni-mrtvi-1228134?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 246093 [name] => crveni tepih [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => crveni-tepih [link] => /tag/crveni-tepih ) [1] => stdClass Object ( [id] => 692354 [name] => Oscar crveni tepih [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-28 21:53:44 [main_article_id] => 0 [alias] => oscar-crveni-tepih [link] => /tag/oscar-crveni-tepih ) [2] => stdClass Object ( [id] => 692355 [name] => Emmy crveni tepih [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-09-28 21:53:44 [main_article_id] => 0 [alias] => emmy-crveni-tepih [link] => /tag/emmy-crveni-tepih ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Naša modna kritičarka secirala je svjetske zvijezde koje plaćaju stiliste da ih odjenu, a opet se brutalno sramote! Ovih 10 stylinga ne bismo odjenuli ‘ni mrtvi‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3194 [name] => Olgica Ivić Grizelj [username] => olgica-ivi-grizelj [email] => olgica-ivi-grizelj@sd.hr [password] => $2y$10$pDLtOGBvBqvwlrYwD9du6.i.DAKfdD9vF92yI0Lu.9KBu3Hy1XUmq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/olgica-ivic-grizelj-3194 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1712 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3cae59d70343ed833a8bdb63be15e211?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23394789.jpg [galleryCount] => 21 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Robyn Beck/Afp [mainImageDesc] =>

Sydney Sweeney na dodjeli Emmyja

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23394789.jpg [title] => Robyn Beck/Afp

Sydney Sweeney na dodjeli Emmyja

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23395409.jpg [title] => Frazer Harrison/Afp

Zendaya je na ovoj dodjeli Emmyja ponijela nagradu najbolje glumice u dramskoj seriji, ali i titulu najbolje odjevene

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23395331.jpg [title] => Frederic J. Brown/Afp

Kad se želi više, a dobije se manje, glumica Jean Smart mogla je skinuti nešto, ili oko ramena ili oko struka

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23395189.jpg [title] => Patrick T. Fallon/Afp

Redateljica M.J. Delane poput prevelikog suncokreta

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23395163.jpg [title] => Frederic J. Brown/Afp

Amanda Seyfried, klasično i nepogrešivo

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23394476.jpg [title] => Robyn Beck/Afp

Što je dizajner htio reći: Jasmin Savoy Brown

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23394320.jpg [title] => Robyn Beck/Afp

Sydney Sweeney: romantično i primjereno

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23394307.jpg [title] => Robyn Beck/Afp

Kitty Caing: neopisivo neukusno

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23394242.jpg [title] => Chris Delmas/Afp

Komičarka Nicole Byer u komičnoj kombinaciji

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23394197.jpg [title] => Momodu Mansaray/Afp

Amy Sherman-Palladino: aj’ pelerina, ali čemu još i ta prevelika kapa

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23394185.jpg [title] => Momodu Mansaray/Afp

Marian Wang je uletjela u dućan s metražom i povukla tkaninu... pa dokle ide

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23394066.jpg [title] => Robyn Beck/Afp

Chrissy Teigen uvijek na crvenom tepihu nosi trudnoću

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23393994.jpg [title] => Robyn Beck/Afp

Alex Borstein....jaoooo

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23393848.jpg [title] => Momodu Mansaray/Afp

Kako upropastisti styling ili jednostavno: Kerry Washington

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23393709.jpg [title] => Frazer Harrison/Afp

Elle Fanning, jedna od najbolje odjevenih na Emmyju

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23402668.jpg [title] => Angela Weiss/Afp

Nicole Kidman na Oscarima uvijek nepogrešivo i Armani Prive

) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23402663.jpg [title] => Kathy Hutchins/Alamy/Alamy/Profimedia/Kathy Hutchins/Alamy/Alamy/Profimedia

Renate Reinsve u oscarovskoj opravi Louisa Vuittona ili kako zvučno ime ne mora biti pravi stilski pogodak

) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23402662.jpg [title] => Angela Weiss/Afp

Alana Haim u nepogrešivoj Oscar klasici

) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23402661.jpg [title] => Patrick T. Fallon/Afp

Ni Prada ne može pomoći Lupiti Nyong‘o na Oscarima

) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23402659.jpg [title] => Angela Weiss/Afp

Tracee Ellis Ross nije dobila upute za uporabu

) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/09/25/23402650.jpg [title] => Frederic J. Brown/Afp

Jessica Chastain: kad je previše, onda je previše

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Teško je reći kad je počela ta fascinacija crvenim tepisima na našim prostorima i kad smo tako bezrezervno prihvaćali svaki "modni" izraz koji je negdje u svijetu prošetao "najvažnijom" stazom do kakvog događaja.

Od silne želje za glamurom, za prestižem, za popularnošću, za sjajem reflektora, drugim riječima za bogatstvom, prostrli smo i svoje crvene tepihe gdje god je to moguće kako bi se i domaće zvijezde i "zvijezde" šetale, slikale i pokazivale u najmanju ruku kao da i svaka od tih naših domaćih ima oko vrata zlatne medalje i živi u vili s poslugom.

Onako, kao iz telenovela.

Ljepše pod reflektorima

Ali, telenovele se ne događaju niti na američkim crvenim tepisima, tamo gdje je ovo pokazivanje i izmišljeno, kod izumitelja sjaja i šljokica, kod učitelja koji znaju da i bezličnost, čak i karikaturnost može izgledati ljepše pod reflektorima, i rječitosti komentatora.

Neke su zvijezde zaista zablistale, evo baš nedavno na dodjeli nagrada Emmy u Microsoft Theateru u Los Angelesu, ali dobro se zna kako idu ta slaganja outfita, kako se velike modne kuće mjesecima prije natječu koji će od njih kojoj glumici darovati ili ustupiti opravu za nastup.

Ništa se tu slučajno ne događa, jer se na vrijeme nagađa tko bi mogao pokupiti kipić, Emmyjev, Oscarov ili bilo koji drugi koji slijedi tijekom godine.

O toj utrci su i knjige napisane, čitani laki bestselleri koji osvjetljavaju onaj drugi put, iza crvenog tepiha. Iza i puno prije blještavila se nadmeću dizajneri, dizajnerske kuće i razni anonimusi koji se bore da pridobiju što popularniju i nagrađivaniju glumicu, jer će ih takva suradnja pogurati u njihovoj branši i privući kupce dubljeg džepa.

Zar nam i samima nije zapelo za oko kad se neki od hrvatskih dizajnera pohvali kako je "odjenuo" Madonnu, Bellu Hadid, Christinu Aguileru... I nemojte misliti da Nicole Kidman zbog svojeg vlastitog izbora uvijek na važnim događajima nosi haljinu Giorgia Armanija iz lusuzne kolekcije "Armani Prive", kao što je na Oscarovom crvenom tepihu ove zime zasjala u savršenom primjerku oprave golublje plave boje.

Kidman je okrunjena tolikim filmskim nagradama, aktualna je, tražena, a i savršene je figure. Možda ona privatno ima ukusa i stila i možda bi i sama odjenula Armanija, a možda je baš obrnuto.

---

image

Nicole Kidman na Oscarima uvijek nepogrešivo i Armani Prive

Angela Weiss/Afp
---

Kad su traženi i u žiži interesa javnosti, onda svi navale na njih, o čemu najbolje govori primjer mladog britanskog glumca Regea Jeana Pagea, koji je osvojio svijet seksi ulogom u prvom nastavku "Bridgertona", pa od tada vozi Audi, nosi Longines satove, na pozornice izlazi odjeven u Louisa Vuittona ili Armanija... i tko zna tko mu se sve umiljava, jer je to već teško pratiti.

Tako se, kažemo, zvijezdama iz prvog reda umiljavaju zvučna imena iz svijeta mode i dizajna. Na ovoj zadnjoj dodjeli Emmyja u haljini Armani Prive blistala je i Amanda Seyfried.

---

image

Amanda Seyfried, klasično i nepogrešivo

Frederic J. Brown/Afp
---


Opet lijepa mlada žena savršene linije tijela, a i nagrađena. No, brojni zapadni modni kritičari su modnom zvijezdom dodjele Emmyja, ili best dressed proglasili opet mladu glumicu Zendayu u zaista savršenoj i primjerenoj haljini Valentina i s nakitom Bulgari.

---

image

Zendaya je na ovoj dodjeli Emmyja ponijela nagradu najbolje glumice u dramskoj seriji, ali i titulu najbolje odjevene

Frazer Harrison/Afp
---

Bilo je još perspektivnih ljepotica na Emmyju, poput Sydney Sweeney u haljini Oscara de la Rente ili Elle Fanning u odori koju potpisuje Britanka Sharon Long, poznatija kao dizajnerica filmskih kostima.

Tog pravog hollywoodskog štiha uvijek se može vidjeti na najvažnijim crvenim tepisima, i uvijek ih, kako već govorimo, nose dobro njegovane i održavane, uglavnom mlađahne glumice s perspektivom da budu nagrađene, a u najgorem slučaju da ponesu barem jednu od nominacija za nagradu.

---

image

Sydney Sweeney: romantično i primjereno

Robyn Beck/Afp
---

Ne mora svaki glumac imati ukusa i stila, baš kao ni liječnik, kao prodavač u dućanu, kao novinar, kao bilo tko među nama. Ukus i osjećaj za stil je nešto s čime se čovjek rodi, ali to se na crvenom tepihu može i ne mora vidjeti.

Nesretna građa i figura

Kad nije riječ o manjim zvijezdama ili kad neka manja zvijezda ima "nesretnu" građu i figuru, za rukav je potegne kakav dizajner koji želi eksperimentirati, nekad se i našaliti, isprovocirati...

Ta je kategorija "crvenotepihaša" među sretnijima, netko se za njih interesira, ali što je s tolikima koji se žele pokazati ili baš moraju na taj tepih, a nisu zvijezde, ne čekaju ih nagrade, ili su samo pratnja, supružnici, roditelji, prijatelji... a nemaju ni ukusa, ni stila, niti prijatelja dizajnera, možda ni toliko novca da bi si priskrbili nešto što je "vauuu".

A ima ih, možda i previše za jedan crveni tepih jer unose karnevalski duh, da ne kažemo "maškarani".

Žao ti ih što s velikim željama ili namjerama da izgledaju, promaše "i šefa i stanicu". Neki bi htjeli postići puno, pa izgube mjeru.

Ne znamo da li je u svojem slučaju mjeru izgubila Jean Smart ili dizajner njezine bijele haljine Christian Siriano, ali morali su se odlučiti ili okovratnik ili pojas oko bokova, zajedno je previše.

Ali Smartova je čak i najmanje bola oči, svakako manje od britanske redateljice M.J. Delane u velikoj zlaćano-okerastoj haljini, s velikim volanima na ramenima... sve predimenzionirano tako da je izgledala kao veliki suncokret.

Ni dobro poznati dizajner Christopher Kane ne može se baš pohvaliti haljinom od lateksa na čudne rupe koju je odjenula Jasmin Savoy Brown. To je ono "više je manje", a može joj se pridružiti i glumica Nicole Byer u kombinaciji hlača, topa i šlepa koju potpisuje brand "The Tri Collective".

Prati ih i pratiteljica i gošća na tepihu Kitty Caing u čudnovatom pliseu, haljini koju zbilja sad ne možemo opisati.

Pa onda gošća Amy Sherman-Palladino u nekakvoj svjetlucavoj srebrnoj pelerinici i prevelikoj "jahačkoj" kapi na glavi koja tu nema baš nikakvu svrhu. Ili što reći o improvizaciji Marian Wang, inače reporterki, koja je na tepihu bila pratiteljica suprugu producentu, koja kao da je časkom uletjela u dućan s metražom, potegla i gdje je stalo, tu je prodavačica odrezala.

Ukratko: ništa. Ni glumica Kerry Washington nije se proslavila u bijeloj haljini Eliea Saaba ni "louboutinkama" na nogama niti nakitom Bulgari. Ako joj je itko od njih savjetovao da na sve navuče guste crne čarape, nikad više nećemo spomenuti njihova imena. Ali nije do njih, sigurni smo.

Na Emmyju se najbolje nosila Chrissy Teigen. Ona zapravo uvijek nosi trudnoću, zar se ne hvali stomakom na svakom crvenom tepihu? Ili nam se samo čini.

---

image

Chrissy Teigen uvijek na crvenom tepihu nosi trudnoću

Robyn Beck/Afp
---

Ali vratimo se neukusima s crvenih tepiha. Znate li što se najgore može dogoditi nekoj dami, da ugleda duplikat, tamo malo dalje, iza na tepihu ili koji stol dalje u sali.

Na dodjeli ovogodišnjeg Oscara glumica Tracee Ellis Ross je izabrala crvenu haljinu Caroline Herrere. Naglasak je na oskudnom gornjem dijelu koji poput korzeta malo, ali malo pokriva grudi. U sličnoj opravi iste crvene boje na Oscaru je bila i Ariana DeBose u Valentinu, ali bile su to hlače s korzetom, a opet sličnog izreza na grudima.

Nažalost ni Valentino ni Herrera nisu priložili upute za upotrebu, odnosno kojem "modelu" se kreacija preporučuje. Crveni tepisi, oscarovski, emmyjevski ili bilo koji drugi, skrivaju i otkrivaju toliko neukusa, neznanja i "nestila", da nas tuga može uhvatiti kad skrenemo pogled s nekolicine nagrađenih.

TOP 10 NAJGORIH

---

image

Redateljica M.J. Delane poput prevelikog suncokreta

Patrick T. Fallon/Afp
------
image

Što je dizajner htio reći: Jasmin Savoy Brown

Robyn Beck/Afp
------
image

Komičarka Nicole Byer u komičnoj kombinaciji

Chris Delmas/Afp
------
image

Amy Sherman-Palladino: aj’ pelerina, ali čemu još i ta prevelika kapa

Momodu Mansaray/Afp
------
image

Marian Wang je uletjela u dućan s metražom i povukla tkaninu... pa dokle ide

Momodu Mansaray/Afp
------
image

Alex Borstein....jaoooo

Robyn Beck/Afp
------
image

Kako upropastisti styling ili jednostavno: Kerry Washington

Momodu Mansaray/Afp
------
image

Renate Reinsve u oscarovskoj opravi Louisa Vuittona ili kako zvučno ime ne mora biti pravi stilski pogodak

Kathy Hutchins/Alamy/Alamy/Profimedia/Kathy Hutchins/Alamy/Alamy/Profimedia
------
image

Tracee Ellis Ross nije dobila upute za uporabu

Angela Weiss/Afp
------
image

Jessica Chastain: kad je previše, onda je previše

Frederic J. Brown/Afp
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Robyn Beck/Afp Frazer Harrison/Afp Frederic J. Brown/Afp Patrick T. Fallon/Afp Frederic J. Brown/Afp Robyn Beck/Afp Robyn Beck/Afp Robyn Beck/Afp Chris Delmas/Afp Momodu Mansaray/Afp Momodu Mansaray/Afp Robyn Beck/Afp Robyn Beck/Afp Momodu Mansaray/Afp Frazer Harrison/Afp Angela Weiss/Afp Kathy Hutchins/Alamy/Alamy/Profimedia/Kathy Hutchins/Alamy/Alamy/Profimedia Angela Weiss/Afp Patrick T. Fallon/Afp Angela Weiss/Afp Frederic J. Brown/Afp
Robyn Beck/Afp

Sydney Sweeney na dodjeli Emmyja

Frazer Harrison/Afp

Zendaya je na ovoj dodjeli Emmyja ponijela nagradu najbolje glumice u dramskoj seriji, ali i titulu najbolje odjevene

Frederic J. Brown/Afp

Kad se želi više, a dobije se manje, glumica Jean Smart mogla je skinuti nešto, ili oko ramena ili oko struka

Patrick T. Fallon/Afp

Redateljica M.J. Delane poput prevelikog suncokreta

Frederic J. Brown/Afp

Amanda Seyfried, klasično i nepogrešivo

Robyn Beck/Afp

Što je dizajner htio reći: Jasmin Savoy Brown

Robyn Beck/Afp

Sydney Sweeney: romantično i primjereno

Robyn Beck/Afp

Kitty Caing: neopisivo neukusno

Chris Delmas/Afp

Komičarka Nicole Byer u komičnoj kombinaciji

Momodu Mansaray/Afp

Amy Sherman-Palladino: aj’ pelerina, ali čemu još i ta prevelika kapa

Momodu Mansaray/Afp

Marian Wang je uletjela u dućan s metražom i povukla tkaninu... pa dokle ide

Robyn Beck/Afp

Chrissy Teigen uvijek na crvenom tepihu nosi trudnoću

Robyn Beck/Afp

Alex Borstein....jaoooo

Momodu Mansaray/Afp

Kako upropastisti styling ili jednostavno: Kerry Washington

Frazer Harrison/Afp

Elle Fanning, jedna od najbolje odjevenih na Emmyju

Angela Weiss/Afp

Nicole Kidman na Oscarima uvijek nepogrešivo i Armani Prive

Kathy Hutchins/Alamy/Alamy/Profimedia/Kathy Hutchins/Alamy/Alamy/Profimedia

Renate Reinsve u oscarovskoj opravi Louisa Vuittona ili kako zvučno ime ne mora biti pravi stilski pogodak

Angela Weiss/Afp

Alana Haim u nepogrešivoj Oscar klasici

Patrick T. Fallon/Afp

Ni Prada ne može pomoći Lupiti Nyong‘o na Oscarima

Angela Weiss/Afp

Tracee Ellis Ross nije dobila upute za uporabu

Frederic J. Brown/Afp

Jessica Chastain: kad je previše, onda je previše

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/nasa-modna-kriticarka-secirala-je-glamurozne-svjetske-dogadaje-i-zvijezde-koje-placaju-stiliste-brutalno-se-sramote-ovih-8-stylinga-ne-bismo-odjenuli-ni-mrtvi-1228134 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=90933b800fb76a7bc800ddb0caed720ea0825d47 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na%C5%A1a+modna+kriti%C4%8Darka+secirala+je+svjetske+zvijezde+koje+pla%C4%87aju+stiliste+da+ih+odjenu%2C+a+opet+se+brutalno+sramote%21+Ovih+10+stylinga+ne+bismo+odjenuli+%E2%80%98ni+mrtvi%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fnasa-modna-kriticarka-secirala-je-glamurozne-svjetske-dogadaje-i-zvijezde-koje-placaju-stiliste-brutalno-se-sramote-ovih-8-stylinga-ne-bismo-odjenuli-ni-mrtvi-1228134 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fnasa-modna-kriticarka-secirala-je-glamurozne-svjetske-dogadaje-i-zvijezde-koje-placaju-stiliste-brutalno-se-sramote-ovih-8-stylinga-ne-bismo-odjenuli-ni-mrtvi-1228134 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"NALIČJE ŠLJOKICA"},{"id":"10","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7570"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizNALIČJE ŠLJOKICA

Naša modna kritičarka secirala je svjetske zvijezde koje plaćaju stiliste da ih odjenu, a opet se brutalno sramote! Ovih 10 stylinga ne bismo odjenuli ‘ni mrtvi‘

28. rujna 2022. - 21:52

Teško je reći kad je počela ta fascinacija crvenim tepisima na našim prostorima i kad smo tako bezrezervno prihvaćali svaki "modni" izraz koji je negdje u svijetu prošetao "najvažnijom" stazom do kakvog događaja.

Od silne želje za glamurom, za prestižem, za popularnošću, za sjajem reflektora, drugim riječima za bogatstvom, prostrli smo i svoje crvene tepihe gdje god je to moguće kako bi se i domaće zvijezde i "zvijezde" šetale, slikale i pokazivale u najmanju ruku kao da i svaka od tih naših domaćih ima oko vrata zlatne medalje i živi u vili s poslugom.

Onako, kao iz telenovela.

Ljepše pod reflektorima

Ali, telenovele se ne događaju niti na američkim crvenim tepisima, tamo gdje je ovo pokazivanje i izmišljeno, kod izumitelja sjaja i šljokica, kod učitelja koji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 02:51