StoryEditorOCM
ShowbizPRVA VEČER

Ma što se to dogodilo s Dorom? Neukusni Lozar je pjevao kao ‘mačke koja se kolju po kući‘, a onda i sva ta grobna tišina

Piše Ivana Prgomet
23. veljače 2024. - 13:14

Jesmo li spremni? Krećemo. U nedjeljno finale plasirali su se… rekla je voditeljica Maja Ciglenečki, a onda je uslijedila tišina od gotovo pola minute. „Ajde“, začulo se iz publike, a voditeljica i njen kolega Duško Ćurlić su djelovali kao da su proguratali kledlu. Nikave glazbe, nikakve interakcije s publikom, nikakve animacije gledatelja nije bilo. Samo neugodna tišina. I tako je uslijedilo dok se nije proglasilo svih osam finalista ovogodišnje Dore. „Napeto je u green roomu“, rekao je Ćurlić dok su komentatori pisali na društvenim mrežama „Ova tišina me ubija“.

Nakon što su voditelji imenovali natjecatelje koji će ponovno nastupiti u velikom finalu Dore u nedjelju, bio je red pročitati ime posljednjeg koji će zauzeti mjesto u finalu. A onda je uslijedio jedan od bizarnijih trenutaka večeri.

- Publiko draga, kome biste vi dali to mjesto? - upitao je Ćurlić, a nakon glasnog žamora dobio je i odgovor koji nije očekivao.

Naime, netko iz publike viknuo je: "Slimane", u nadi da će plasman u finalu ovogodišnje Dore pripasti gostujućem glazbeniku - francuskom predstavniku na Eurosongu koji je nastupio na Dori nakon što je završeno glasovanje.

- Slimane se nije natjecao, Slimane je bio u show programu - rekao je Ćurlić kroz smijeh, prije nego što je neugodnu situaciju preusmjerio na traženje pljeska za natjecatelje.

Mnogi su na društvenim mrežama negodovali zbog „falšanja“ natjecatelja, o čemu se oglasio i Jacques Houdek na svom Facebooku, koji je pak iskoristio priliku da glazbenike pozove na usavršavanje glasa u svoj vokalni studio.

- Draga djeco s Dore, HITNO se javite u vokalni studio ‘Gospodin Glas‘. Tu sam za vas - napisao je Jacques, a zatim pohvalio jednu natjecateljicu.

- Brava, Stefany, jedina u tonalitetu - poručio je.

Inače, Stefany je njegova učenica i s njom je surađivao otkad se natjecala u ‘The Voiceu‘.

image
Vanesa Pandžić/Cropix

Mnogi su ostali u šoku i nevjerici i zbog nastupa Saše Lozara, koji se također plasirao u finale. „Njegovo ispuštanje glasa na kraju pjesme zvuči kao moje mačke kad se počnu klati po kući“ i „zvuči kao komarac u mojoj sobi koji me ne pušta na miru", neki su od komentara na društvenim mrežama.

Najneugodniji trenutak za mnoge bio je razgovor između Lozara i Severine, koja se pojavila kao gost iznenađenja riječkih rokera Let 3. Seve je tijekom izvođenja njihove pjesme u ruci imala ogromni čekić, a nakon nastupa u ruci je nosila veliko plastično jaje koje je nudila ostalim natjecateljima. 

- Je li to tvoje jaje, Severina? Od kraljice kokoši? Čekaj imam još jedno jaje - rekao je Saša i imitirao da poseže u vlastite hlače, pa dodao: ‘Nije toliko veliko, ali bit će u redu‘. 

Severina je ostala bez teksta, a gledatelji su komentirali: "Koji neugodan trenutak".

Nakon Dore pak, Lozar se oglasio na svojoj društvenoj mreži. 

‘Slušajte, bolje biti viralan nego sterilan. J*biga. Shit happnes. (S*anja se događaju). Vidimo se u finalu. Još je k tome veljača, mačke će me razumjeti‘, rekao je Lozar kroz smijeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 06:36