StoryEditorOCM
Showbiziz nevolje...

Jelena Đoković ne konzumira kofein, otkrila je i zašto je postala veganka: ‘Nisam imala novca da idem po restoranima‘

Piše MOZAIK SD
22. rujna 2023. - 16:31

Novak Đoković i njegova supruga Jelena poznati su i po tome što već dugi niz godina prakticiraju zdrav način života, a nastoje i da se njihova prehrana bazira uglavnom na sirovoj biljnoj prehrani, zbog čega ih u medijima često prozivaju veganima.

Iako Novak Đoković godinama nije želio govoriti o tome je li vegan, otkrio je da i dalje povremeno konzumira mliječne proizvode životinjskog podrijetla, što bi značilo da jednostavno ne jede meso i mesne prerađevine, piše klix.ba.

No, ono što je manje poznato jest razlog zašto se Jelena odlučila na taj životni korak. Zato je njezino prošlogodišnje gostovanje na K1 televiziji ponovno izazvalo pažnju regionalnih medija.

Novinaru je otkrila da se ta odluka dogodila tijekom studentskih dana u Milanu kada nije imala dovoljno novca da jede po restoranima.

"Počela sam razmišljati kako preživjeti tri godine jer nisam imala novaca jesti u ne znam kojim restoranima, a nisam ni živjela u kući gdje imam kuhinju. Tako je veganstvo krenulo iz nevolja", rekla je u emisiji.

Zanimljivo je da to nije bio jedini razlog zašto se odlučila na ovakav način prehrane. Izjavila je da je to djelomično zbog njezina straha od bolesti.

"Mislim da se ljudi posvete zdravijem načinu života kada im se nešto dijagnosticira, a to je najgori način za početak, i nikome ne bih savjetovala da bilo što čini iz straha. Pokušavam to ne činiti iz straha", rekla je.

Također, tada je rekla da 70 posto njezine prehrane čini sirovo voće i povrće, a da 30 posto čini kuhana hrana poput variva, bezglutenske tjestenine, riže i slično. Tada je otkrila da se Novakova i njezina prehrana tek neznatno razlikuju.

"Bila sam veliki žderac mesa, i dalje ga jako volim, ali ga ne jedem. Osjećam se dobro i to mi je bio cilj, pronaći način da proživim ovaj život budna s energijom", rekla je.

Osim što je veganka, poznato je da Jelena ne konzumira kofein, a Novak i ona ne jedu ni rafinirane šećere. Taj stil života prenijeli su i na svoju djecu Stefana i Taru, a ona je o tome progovorila na društvenim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 23:38