stdClass Object ( [id] => 1251555 [title] => HTV-ova atraktivna voditeljica vratila se sa SP-a u nogometu puna dojmova: otkriva tko joj najzgodniji i najslađi Vatreni, ali i kako izgleda božićno ludilo u njenoj familiji [alias] => htv-ova-atraktivna-voditeljica-vratila-se-sa-sp-a-u-nogometu-puna-dojmova-otkriva-tko-joj-najzgodniji-i-najsladi-vatreni-ali-i-kako-izgleda-bozicno-ludilo-u-njenoj-familiji [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Na naše je snimanje stigla friško iz Dohe gdje je pratila polufinale između Hrvatske i Argentine, a iako pomalo umorna, voditeljici HRT-ovih “Vijesti iz kulture” Antoniji Ćosić nije bilo ni najmanji problem stati pred objektiv naše fotografkinje. Iste je večeri vodila i emisiju, pa se prvo pitanje nametnulo samo od sebe. Kako joj unatoč dva petosatna leta u manje od dva dana, navijačkog skandiranja u Kataru i neprospavanih noći, uspijeva ostati tako pribranom?

- Najlakše je kad pitaju me… Samo jedna riječ bi bila to – Neopisivo! Nema riječi za opisati to navijačko ludilo, zajedništvo i veselje!

Treba šokirati s vremena na vrijeme

Je li odluka da idete u Katar pala u posljednji trenutak ili ste to već planirali?

- U posljednji trenutak. U petak navečer smo gledali utakmicu Hrvatska-Brazil na zagrebačkoj Tkalči i svi smo tada rekli da idemo u Katar u naletu ludila. Iskusni navijači znaju da treba početi kupovati karte za avion već tijekom poluvremena, ali to je znanje koje sam dobila u Dohi, a u petak ga nisam imala… U subotu se već rasplinuo početni entuzijazam, jer jutro je i pametnije i ekonomičnije od večeri. I onda sam ja u nedjelju slučajno rekla “Propuštamo priliku da sad podržimo naše, tko zna gdje smo za četiri godine!?” i to je prebacilo prijatelje!

Mislim da nam je trebalo sedam-osam sati da organiziramo sve, pakirala sam se nakon emisije u nedjelju, iza ponoći, odspavala četiri sata i išla u zračnu luku ujutro u ponedjeljak. Najluđa organizacija ikad, ali kad smo slušali priče drugih navijača, više-manje smo svi dijelili tu impulzivnu sudbinu i, naravno, spremnost da prokockamo ušteđevinu. Rekla mi je prijateljica da je gledala na “repeat” moj video na Instagramu jer nije mogla vjerovati da sam zbilja stigla u Dohu, ali to je valjda u mom stilu. Treba šokirati s vremena na vrijeme.

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

Jeste li uspjeli doći do ulaznice za utakmicu?

- Jesmo! Ali čini se da to nije bio problem hrvatskim navijačima koliko je bila Hayya viza potrebna za ulazak u Katar. Neki ljudi su zbog te vize ostali na aerodromu s kartama za utakmicu u rukama.

Na dan utakmice objavili ste fotografiju ležeći na podu s hrvatskom zastavom. Pretpostavljam da vam je kao inspiracija poslužio Šime Vrsaljko i njegova sada već slavna fotka iz Rusije?

- Apsolutno! Ta fotka je legendarna za sve navijače, sportaše, Hrvate! Mojoj prijateljici i dalje stoji u uredu, iako sad lobira da se doda fotka Gvardiola s maskom pored te. Možda je malo nedostajao jedan Vrsaljko ove godine, te 2018. je Svjetsko prvenstvo obilježio, pored uspjeha, i humor, razdraganost, šarm nogometaša i stožera… Sad je bilo puno više discipline, čini mi se, iako oboje ima svoje prednosti i lijepo je na svoj način. Fotka Livakovića ispred gola, Luke sa svojom djecom, frizura naših “vatrenih”... i one su ušle u povijest. Eto, ako uštedim za Ameriku 2026., moram nabaviti masku pa ću rekreirati neku od Gvardiolovih fotki.

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

Kakva je bila atmosfera nakon utakmice s Argentinom?

- Možda najbolje dočarati jednom pričom. Nas je bilo puno u ekipi koji smo navijali i išli zajedno na utakmicu. Nakon utakmice, dio je rekao da ide u hotel. Ostalo je nas nekoliko da igračima izrazimo podršku i kažemo da smo ponosni na sve! Biti u top-4 nacije svijeta, i to treći put – to ne može biti razlog za tugu. Dok smo nagovarali ostale da dođu, moja frendica je rekla svom bratu “Dolazi ovamo, ne navija se za Hrvatsku samo kad pobjeđujemo, jesi me čuo!?” Naravno, nismo pazile tko je oko nas, iako smo malo povisile decibele.

Kasnije, dok smo razgovarali sa Sosom, ja oduševljena što mogu razmijeniti par rečenica na turskom, prišla je Sosina mama i rekla: “Vidiš, Borna, ova cura se derala na nekog svog da mora doći jer se ne navija samo dok se pobjeđuje.” Ne samo da je najpozitivnija žena koju možete upoznati, divno je istaknula u čemu je važnost navijanja. Ako podržavaš nekog, bilo privatno partnera, roditelja, brata, dijete, bilo poslovno kolegicu, ekipu, vježbenika, podržavaš ga uvijek. Prolaziš s njime i lijepe i teške trenutke. Kakva bi to ljubav bila da odustaneš od nekog jer mu je teško ili je pretrpio neki životni udarac? Pa za početak, ne bismo to uopće smatrali ljubavlju, već komocijom i željom da uživaš u nečijem uspjehu i benefitima koje ti on donosi.

Pratite li inače nogomet?

- Klubove slabo zbilja, uglavnom kad reprezentacija igra koristim transformerske sposobnosti da postanem navijačica koja maše zastavom i urla na suca. Puno sam naučila 2018. kad sam za Radio Sljeme na HRT-u radila čak tri prijenosa od sedam utakmica koliko su “vatreni” ukupno odigrali u Rusiji. Hvala svim Sljemenašima i svim slušateljima, ali iznad svega – mojim kolegama tonskim tehničarima i kolegama iz sportske koji su me naučili sve, od zaleđa, preko penala, do razlike nadoknade i produžetka te važnosti formacije i taktike.

Prije njihovih instrukcija, znala sam da je Ćorluka onaj zgodni, Vrsaljko i Lovren oni veseli, Luka kapetan, a Vida iz Donjeg Miholjca (rodnog mjesta mog tate). Pitajte me imam li majicu “Brate, ja sam iz Miholjca.” Imam. Ove godine sam većinu utakmica gledala s prijateljima, a kako ih je većina Splićana, lekcije su bile nešto drugačije. Primjerice, nisu mi govorili o zaleđu, već o tome kako je Livaja božanstveni lik čijom smo prisutnošću svi počašćeni, a za fotografiju s njim daje se sve – od kuće preko životne ušteđevine do bubrega.

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

Ali Dalić je poniznošću i skromnošću ujedinio sve i na kraju priče, nije bilo važno tko je otkuda, već se navijalo podjednako za sve, jer se navija za Hrvatsku. Pritom je nemoguće ne komentirati Dalića i njegovu posvetu Ćiri. Ako kažem da ih je poniznost dovela do bronce, reći ćete da sam luda. Nogometni stručnjak nisam, naprotiv. Ali...! U trenutku kad znaš da si se upisao u povijest Hrvatske, da će te nacija slaviti i da je tvoj trag neizbrisiv... U tom trenutku okrenuti reflektor na drugoga, uzdignuti svog mentora koji je bio stijena godinama... Znači dijeljenjem svog sjaja postići apsolutni uspjeh i potvrditi ljudskost. Uostalom, intervjui s njih dvojicom su mi među dražima.

Tko vam je naš najzgodniji “vatreni”?

- Moja “Slobodna Dalmacijo”, uvaljujete me u nevolje. Najzgodniji je Sosa, najslađi je Juranović kojem “dobrota” piše posred face, ali opet će mi sad svi slati poruke da moram sljedeći put reći “Gvardiol”. Mislim da moje frendice rade peticiju da vodim 2026. doček Zlatnih Vatrenih na Trgu samo da bi one sve mogle upoznati Gvardiola i dati mu svoje Instagram ime na papiriću.

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

Za vas kažu da ste jedna od najljepših voditeljica na Hrvatskoj televiziji. Laskaju li vam ti komplimenti?

- Za početak, hvala na lijepim riječima. Mislim da je ljepota zbilja u oku promatrača, to dokazuju i kulture koje cijene više kila, a i trendovi koji se mijenjaju iz godine u godinu i nameću različite standarde. Jedan poznanik mi je rekao “Volio bih da svi pišu koliko si pametna i pristojna”. To je možda važna poruka za sve koji nisu odustali od ovog intervjua u prvih pet redaka, već ga još čitaju – nitko vam nikad neće moći oduzeti znanje i vještine koje ste stekli, stoga ulažite u sebe, u svoj napredak, u svoje hobije. Mene su tri gospođe nakon vođenja koncerta Mije Dimšić neki dan na HRT-u oduševile s izjavom “Htjele smo vam reći da imate odličnu dikciju i brzo se snalazite.” Evo, to mi potvrđuje da treba nastaviti rad s fonetičarima jer oni su me dotuda i doveli.

Koliko je stresno svaki dan dolaziti kući dok sat polako otkucava ponoć?

- Bioritam mi se strmoglavio u ponore. Nije mi stresno, već nekad zbilja umara. Ujutro dok svi rade, ja sam slobodna, poslijepodne sam na poslu dok su svi drugi doma i zovu na kave, predstave, druženja, proslave rođendana, imendana. Dobro je dok još zovu, dok nisu odustali od mene zbog netipičnog rasporeda. Hvala im. No, neću se žaliti, baš svaki posao ima prednosti i mane, a ja u svom imam puno izazova i dinamike u čemu uživam.

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

Ni petka ni svetka

Već nekoliko godina gledamo vas u Vijestima iz kulture. Jeste li poželjeli neki novi izazov na HRT-u? Vidite li se, recimo, u Zabavnom programu?

- Četiri godina radija i sad već tri godine “Vijesti iz kulture”. Oba iskustva su me obogatila neizmjerno i naučila sam puno od govora preko stava do preferencija gledatelja i slušatelja. Na kraju dana, tu smo isključivo zbog njih. Svaki komentar znači puno i vjerujte da se svi trudimo biti zanimljivi upravo vama, poštovani čitatelji “Slobodne”, i donijeti neke priče koje su vrijedne pozornosti. Ja sam tip osobe koji uvijek voli izazove pa sam na pravom mjestu jer HRT ima toliko zanimljivih projekata. Često se sjetim mog ljeta u Londonu gdje smo u sklopu “Erasmus+ prakse” na studiju psihologije radili u Nacionalnom dječjem zavodu, tamo su nas naučili da je na zapadu poželjno mijenjati posao svake dvije-tri godine radi profesionalnog razvoja. Zanimljivo, posve drugačije od naše kulture, gdje se naši roditelji nadaju da ćemo dočekati mirovinu u prvoj firmi u kojoj smo se zaposlili. Ako moje prijateljice napišu peticiju, vidimo se na Trgu 2026. (smijeh).

Imate li neke voditeljske uzore koje uvijek rado volite gledati?

- Oprah Winfrey, Graham Norton i Duško Ćurlić. Da se prisjetim mojih radijaša – 2016. sam stigla na Radio Sljeme i Hrvatski radio, a nevjerojatno puno sam naučila od Ljudevita Grgurića i Voje Šiljka. Oni su perfekcionisti s bazenom znanja i biti mlada osoba na početku svog puta, a imati priliku učiti od doajena novinarstva me zasigurno oblikovalo. Također, cijelo Radio Sljeme mi je u srcu, s divnom Sanjom Brajković i još toliko pametnih ljudi. A ona se možda toga ni ne sjeća, ali 2019. kad sam imala prvi nastup na televiziji, a to je bio Dan Grada Zagreba u 20.5. (tzv. udarni termin) na Prvom Programu Hrvatske televizije, Daniela Trbović je umarširala u garderobu i pitala kako sam i onda sa 100% uvjerenosti rekla “Mala, ti to možeš.” Ja sam gledala u nju kao ikonu. Možda sam upravo zbog nje tako dobro odradila tu večer.

---

image
Privatni album
---

Kako ćete provesti Božić?

- Doma i neradno! Ne mogu vam opisati što to znači za osobu čiji posao ne poznaje ni petka ni svetka.

Što se u vašoj obitelji uvijek nađe na božićnom meniju?

- Jao, sve. Sindrom obitelji Ćosić bi se mogao proučavati u udžbenicima psihologije. Počne pet dana prije nervozom imamo li sve, onda tri dana prije pečemo i kuhamo meso i kolače, iako su najbolji svježi, ali nas to ne dira. Onda nas dan prije uhvati panika da ipak nemamo sve i da će sigurno netko u obitelji biti gladan i htjeti nešto što nemamo pa se obavi još jedna nepotrebna kupovina. Na Božić mama zabrinuto pita je li dovoljno imati četiri kruha i da možda tata treba kupiti još jedan koji kuma voli. Raspravljamo treba li kupiti veći stol, ja tražim lonac francuske i ne prepoznajem ga, a mama pita da sve kolače probam da provjerim je li neki pokvaren da se ne osramotimo pred gostima. Mir nastaje u trenutku kad smo svi za stolom i nema više mjesta za soljenku ni čačkalicu. Spremljenu hranu razdijelimo i jedemo danima poslije jer bacanje je ravno svetogrđu.

---

image
Privatni album
---

Kakvi ste vi u kuhinji?

- Nemojte da bude sad “hvalite me usta moja”. Nitko se dosad nije žalio, evo reći ću to. Volim raditi kolače pa svi u obitelji računaju s tim. Najviše volim čokoladne, “wild berries cheesecake” je svima favorit, a svake godine držim fige da nitko ne spomene šape ni medeni kolač jer sam ih se napekla dovoljno za deset života, a nisam pojela ni jedan.

Imate li plan za najluđu noć u godini?

- Imam, ali ne usudim se reći. Da ne propadne. Javim vam večer prije! (smijeh).

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"ANTONIA \u0106OSI\u0106"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"11646"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}] [extra_fields_search] => ANTONIA ĆOSIĆ 2 0 11646 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-12-24 09:44:29 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-12-24 16:53:23 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-12-24 16:53:23 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1335 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=HTV-ova atraktivna voditeljica vratila se sa SP-a u nogometu puna dojmova: otkriva tko joj najzgodniji i najslađi Vatreni, ali i kako izgleda božićno ludilo u njenoj familiji [metakey] => antonia ćosić, vijesti iz kulture [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/12\/24\/24044063.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999270.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999274.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999275.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999273.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999276.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999269.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999264.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999263.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999267.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999268.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999266.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999265.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/23999271.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/24026244.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/24026245.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/24026246.jpg","\/images\/slike\/2022\/12\/24\/24026247.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Neja Marki\u010devi\u0107\/Cropix, Privatni album","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Neja Markicevic\/Cropix","Privatni album","Privatni album","Privatni album","Privatni album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["52:36","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1494","hd_24044063_1920.jpg":"1920x1080","k_24044063_1280.jpg":"1280x1280","k_24044063_1024.jpg":"1024x1024","k_24044063_640.jpg":"640x640","k_24044063_480.jpg":"480x480","k_24044063_340.jpg":"340x340","k_24044063_220.jpg":"220x220","o_24044063_1280.jpg":"1280x996","o_24044063_1024.jpg":"1024x796","o_24044063_640.jpg":"640x498","o_24044063_480.jpg":"480x373","o_24044063_340.jpg":"340x264","o_24044063_220.jpg":"220x171","h_24044063_1280.jpg":"1280x854","h_24044063_1024.jpg":"1024x683","h_24044063_640.jpg":"640x427","h_24044063_480.jpg":"480x320","h_24044063_340.jpg":"340x227","h_24044063_220.jpg":"220x147","pp_24044063_1280.jpg":"1280x1628","pp_24044063_1024.jpg":"1024x1303","pp_24044063_640.jpg":"640x814","pp_24044063_480.jpg":"480x611","pp_24044063_340.jpg":"340x432","pp_24044063_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23999270_1920.jpg":"1920x1080","k_23999270_1280.jpg":"1280x1280","k_23999270_1024.jpg":"1024x1024","k_23999270_640.jpg":"640x640","k_23999270_480.jpg":"480x480","k_23999270_340.jpg":"340x340","k_23999270_220.jpg":"220x220","o_23999270_1280.jpg":"1280x853","o_23999270_1024.jpg":"1024x682","o_23999270_640.jpg":"640x426","o_23999270_480.jpg":"480x320","o_23999270_340.jpg":"340x226","o_23999270_220.jpg":"220x146","h_23999270_1280.jpg":"1280x854","h_23999270_1024.jpg":"1024x683","h_23999270_640.jpg":"640x427","h_23999270_480.jpg":"480x320","h_23999270_340.jpg":"340x227","h_23999270_220.jpg":"220x147","pp_23999270_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999270_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999270_640.jpg":"640x814","pp_23999270_480.jpg":"480x611","pp_23999270_340.jpg":"340x432","pp_23999270_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999274_1920.jpg":"1920x1080","k_23999274_1280.jpg":"1280x1280","k_23999274_1024.jpg":"1024x1024","k_23999274_640.jpg":"640x640","k_23999274_480.jpg":"480x480","k_23999274_340.jpg":"340x340","k_23999274_220.jpg":"220x220","o_23999274_1280.jpg":"1280x1920","o_23999274_1024.jpg":"1024x1536","o_23999274_640.jpg":"640x960","o_23999274_480.jpg":"480x720","o_23999274_340.jpg":"340x510","o_23999274_220.jpg":"220x330","h_23999274_1280.jpg":"1280x854","h_23999274_1024.jpg":"1024x683","h_23999274_640.jpg":"640x427","h_23999274_480.jpg":"480x320","h_23999274_340.jpg":"340x227","h_23999274_220.jpg":"220x147","pp_23999274_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999274_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999274_640.jpg":"640x814","pp_23999274_480.jpg":"480x611","pp_23999274_340.jpg":"340x432","pp_23999274_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999275_1920.jpg":"1920x1080","k_23999275_1280.jpg":"1280x1280","k_23999275_1024.jpg":"1024x1024","k_23999275_640.jpg":"640x640","k_23999275_480.jpg":"480x480","k_23999275_340.jpg":"340x340","k_23999275_220.jpg":"220x220","o_23999275_1280.jpg":"1280x1920","o_23999275_1024.jpg":"1024x1536","o_23999275_640.jpg":"640x960","o_23999275_480.jpg":"480x720","o_23999275_340.jpg":"340x510","o_23999275_220.jpg":"220x330","h_23999275_1280.jpg":"1280x854","h_23999275_1024.jpg":"1024x683","h_23999275_640.jpg":"640x427","h_23999275_480.jpg":"480x320","h_23999275_340.jpg":"340x227","h_23999275_220.jpg":"220x147","pp_23999275_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999275_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999275_640.jpg":"640x814","pp_23999275_480.jpg":"480x611","pp_23999275_340.jpg":"340x432","pp_23999275_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999273_1920.jpg":"1920x1080","k_23999273_1280.jpg":"1280x1280","k_23999273_1024.jpg":"1024x1024","k_23999273_640.jpg":"640x640","k_23999273_480.jpg":"480x480","k_23999273_340.jpg":"340x340","k_23999273_220.jpg":"220x220","o_23999273_1280.jpg":"1280x1920","o_23999273_1024.jpg":"1024x1536","o_23999273_640.jpg":"640x960","o_23999273_480.jpg":"480x720","o_23999273_340.jpg":"340x510","o_23999273_220.jpg":"220x330","h_23999273_1280.jpg":"1280x854","h_23999273_1024.jpg":"1024x683","h_23999273_640.jpg":"640x427","h_23999273_480.jpg":"480x320","h_23999273_340.jpg":"340x227","h_23999273_220.jpg":"220x147","pp_23999273_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999273_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999273_640.jpg":"640x814","pp_23999273_480.jpg":"480x611","pp_23999273_340.jpg":"340x432","pp_23999273_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999276_1920.jpg":"1920x1080","k_23999276_1280.jpg":"1280x1280","k_23999276_1024.jpg":"1024x1024","k_23999276_640.jpg":"640x640","k_23999276_480.jpg":"480x480","k_23999276_340.jpg":"340x340","k_23999276_220.jpg":"220x220","o_23999276_1280.jpg":"1280x1920","o_23999276_1024.jpg":"1024x1536","o_23999276_640.jpg":"640x960","o_23999276_480.jpg":"480x720","o_23999276_340.jpg":"340x510","o_23999276_220.jpg":"220x330","h_23999276_1280.jpg":"1280x854","h_23999276_1024.jpg":"1024x683","h_23999276_640.jpg":"640x427","h_23999276_480.jpg":"480x320","h_23999276_340.jpg":"340x227","h_23999276_220.jpg":"220x147","pp_23999276_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999276_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999276_640.jpg":"640x814","pp_23999276_480.jpg":"480x611","pp_23999276_340.jpg":"340x432","pp_23999276_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999269_1920.jpg":"1920x1080","k_23999269_1280.jpg":"1280x1280","k_23999269_1024.jpg":"1024x1024","k_23999269_640.jpg":"640x640","k_23999269_480.jpg":"480x480","k_23999269_340.jpg":"340x340","k_23999269_220.jpg":"220x220","o_23999269_1280.jpg":"1280x1920","o_23999269_1024.jpg":"1024x1536","o_23999269_640.jpg":"640x960","o_23999269_480.jpg":"480x720","o_23999269_340.jpg":"340x510","o_23999269_220.jpg":"220x330","h_23999269_1280.jpg":"1280x854","h_23999269_1024.jpg":"1024x683","h_23999269_640.jpg":"640x427","h_23999269_480.jpg":"480x320","h_23999269_340.jpg":"340x227","h_23999269_220.jpg":"220x147","pp_23999269_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999269_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999269_640.jpg":"640x814","pp_23999269_480.jpg":"480x611","pp_23999269_340.jpg":"340x432","pp_23999269_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999264_1920.jpg":"1920x1080","k_23999264_1280.jpg":"1280x1280","k_23999264_1024.jpg":"1024x1024","k_23999264_640.jpg":"640x640","k_23999264_480.jpg":"480x480","k_23999264_340.jpg":"340x340","k_23999264_220.jpg":"220x220","o_23999264_1280.jpg":"1280x1920","o_23999264_1024.jpg":"1024x1536","o_23999264_640.jpg":"640x960","o_23999264_480.jpg":"480x720","o_23999264_340.jpg":"340x510","o_23999264_220.jpg":"220x330","h_23999264_1280.jpg":"1280x854","h_23999264_1024.jpg":"1024x683","h_23999264_640.jpg":"640x427","h_23999264_480.jpg":"480x320","h_23999264_340.jpg":"340x227","h_23999264_220.jpg":"220x147","pp_23999264_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999264_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999264_640.jpg":"640x814","pp_23999264_480.jpg":"480x611","pp_23999264_340.jpg":"340x432","pp_23999264_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999263_1920.jpg":"1920x1080","k_23999263_1280.jpg":"1280x1280","k_23999263_1024.jpg":"1024x1024","k_23999263_640.jpg":"640x640","k_23999263_480.jpg":"480x480","k_23999263_340.jpg":"340x340","k_23999263_220.jpg":"220x220","o_23999263_1280.jpg":"1280x1920","o_23999263_1024.jpg":"1024x1536","o_23999263_640.jpg":"640x960","o_23999263_480.jpg":"480x720","o_23999263_340.jpg":"340x510","o_23999263_220.jpg":"220x330","h_23999263_1280.jpg":"1280x854","h_23999263_1024.jpg":"1024x683","h_23999263_640.jpg":"640x427","h_23999263_480.jpg":"480x320","h_23999263_340.jpg":"340x227","h_23999263_220.jpg":"220x147","pp_23999263_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999263_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999263_640.jpg":"640x814","pp_23999263_480.jpg":"480x611","pp_23999263_340.jpg":"340x432","pp_23999263_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999267_1920.jpg":"1920x1080","k_23999267_1280.jpg":"1280x1280","k_23999267_1024.jpg":"1024x1024","k_23999267_640.jpg":"640x640","k_23999267_480.jpg":"480x480","k_23999267_340.jpg":"340x340","k_23999267_220.jpg":"220x220","o_23999267_1280.jpg":"1280x1920","o_23999267_1024.jpg":"1024x1536","o_23999267_640.jpg":"640x960","o_23999267_480.jpg":"480x720","o_23999267_340.jpg":"340x510","o_23999267_220.jpg":"220x330","h_23999267_1280.jpg":"1280x854","h_23999267_1024.jpg":"1024x683","h_23999267_640.jpg":"640x427","h_23999267_480.jpg":"480x320","h_23999267_340.jpg":"340x227","h_23999267_220.jpg":"220x147","pp_23999267_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999267_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999267_640.jpg":"640x814","pp_23999267_480.jpg":"480x611","pp_23999267_340.jpg":"340x432","pp_23999267_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999268_1920.jpg":"1920x1080","k_23999268_1280.jpg":"1280x1280","k_23999268_1024.jpg":"1024x1024","k_23999268_640.jpg":"640x640","k_23999268_480.jpg":"480x480","k_23999268_340.jpg":"340x340","k_23999268_220.jpg":"220x220","o_23999268_1280.jpg":"1280x1920","o_23999268_1024.jpg":"1024x1536","o_23999268_640.jpg":"640x960","o_23999268_480.jpg":"480x720","o_23999268_340.jpg":"340x510","o_23999268_220.jpg":"220x330","h_23999268_1280.jpg":"1280x854","h_23999268_1024.jpg":"1024x683","h_23999268_640.jpg":"640x427","h_23999268_480.jpg":"480x320","h_23999268_340.jpg":"340x227","h_23999268_220.jpg":"220x147","pp_23999268_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999268_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999268_640.jpg":"640x814","pp_23999268_480.jpg":"480x611","pp_23999268_340.jpg":"340x432","pp_23999268_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999266_1920.jpg":"1920x1080","k_23999266_1280.jpg":"1280x1280","k_23999266_1024.jpg":"1024x1024","k_23999266_640.jpg":"640x640","k_23999266_480.jpg":"480x480","k_23999266_340.jpg":"340x340","k_23999266_220.jpg":"220x220","o_23999266_1280.jpg":"1280x1920","o_23999266_1024.jpg":"1024x1536","o_23999266_640.jpg":"640x960","o_23999266_480.jpg":"480x720","o_23999266_340.jpg":"340x510","o_23999266_220.jpg":"220x330","h_23999266_1280.jpg":"1280x854","h_23999266_1024.jpg":"1024x683","h_23999266_640.jpg":"640x427","h_23999266_480.jpg":"480x320","h_23999266_340.jpg":"340x227","h_23999266_220.jpg":"220x147","pp_23999266_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999266_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999266_640.jpg":"640x814","pp_23999266_480.jpg":"480x611","pp_23999266_340.jpg":"340x432","pp_23999266_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999265_1920.jpg":"1920x1080","k_23999265_1280.jpg":"1280x1280","k_23999265_1024.jpg":"1024x1024","k_23999265_640.jpg":"640x640","k_23999265_480.jpg":"480x480","k_23999265_340.jpg":"340x340","k_23999265_220.jpg":"220x220","o_23999265_1280.jpg":"1280x1920","o_23999265_1024.jpg":"1024x1536","o_23999265_640.jpg":"640x960","o_23999265_480.jpg":"480x720","o_23999265_340.jpg":"340x510","o_23999265_220.jpg":"220x330","h_23999265_1280.jpg":"1280x854","h_23999265_1024.jpg":"1024x683","h_23999265_640.jpg":"640x427","h_23999265_480.jpg":"480x320","h_23999265_340.jpg":"340x227","h_23999265_220.jpg":"220x147","pp_23999265_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999265_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999265_640.jpg":"640x814","pp_23999265_480.jpg":"480x611","pp_23999265_340.jpg":"340x432","pp_23999265_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2880","hd_23999271_1920.jpg":"1920x1080","k_23999271_1280.jpg":"1280x1280","k_23999271_1024.jpg":"1024x1024","k_23999271_640.jpg":"640x640","k_23999271_480.jpg":"480x480","k_23999271_340.jpg":"340x340","k_23999271_220.jpg":"220x220","o_23999271_1280.jpg":"1280x1920","o_23999271_1024.jpg":"1024x1536","o_23999271_640.jpg":"640x960","o_23999271_480.jpg":"480x720","o_23999271_340.jpg":"340x510","o_23999271_220.jpg":"220x330","h_23999271_1280.jpg":"1280x854","h_23999271_1024.jpg":"1024x683","h_23999271_640.jpg":"640x427","h_23999271_480.jpg":"480x320","h_23999271_340.jpg":"340x227","h_23999271_220.jpg":"220x147","pp_23999271_1280.jpg":"1280x1628","pp_23999271_1024.jpg":"1024x1303","pp_23999271_640.jpg":"640x814","pp_23999271_480.jpg":"480x611","pp_23999271_340.jpg":"340x432","pp_23999271_220.jpg":"220x280"},{"size0":"960x712","hd_24026244_1920.jpg":"1920x1080","k_24026244_1280.jpg":"1280x1280","k_24026244_1024.jpg":"1024x1024","k_24026244_640.jpg":"640x640","k_24026244_480.jpg":"480x480","k_24026244_340.jpg":"340x340","k_24026244_220.jpg":"220x220","o_24026244_1280.jpg":"1280x949","o_24026244_1024.jpg":"1024x759","o_24026244_640.jpg":"640x474","o_24026244_480.jpg":"480x356","o_24026244_340.jpg":"340x252","o_24026244_220.jpg":"220x163","h_24026244_1280.jpg":"1280x854","h_24026244_1024.jpg":"1024x683","h_24026244_640.jpg":"640x427","h_24026244_480.jpg":"480x320","h_24026244_340.jpg":"340x227","h_24026244_220.jpg":"220x147","pp_24026244_1280.jpg":"1280x1628","pp_24026244_1024.jpg":"1024x1303","pp_24026244_640.jpg":"640x814","pp_24026244_480.jpg":"480x611","pp_24026244_340.jpg":"340x432","pp_24026244_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1511x2015","hd_24026245_1920.jpg":"1920x1080","k_24026245_1280.jpg":"1280x1280","k_24026245_1024.jpg":"1024x1024","k_24026245_640.jpg":"640x640","k_24026245_480.jpg":"480x480","k_24026245_340.jpg":"340x340","k_24026245_220.jpg":"220x220","o_24026245_1280.jpg":"1280x1706","o_24026245_1024.jpg":"1024x1365","o_24026245_640.jpg":"640x853","o_24026245_480.jpg":"480x640","o_24026245_340.jpg":"340x453","o_24026245_220.jpg":"220x293","h_24026245_1280.jpg":"1280x854","h_24026245_1024.jpg":"1024x683","h_24026245_640.jpg":"640x427","h_24026245_480.jpg":"480x320","h_24026245_340.jpg":"340x227","h_24026245_220.jpg":"220x147","pp_24026245_1280.jpg":"1280x1628","pp_24026245_1024.jpg":"1024x1303","pp_24026245_640.jpg":"640x814","pp_24026245_480.jpg":"480x611","pp_24026245_340.jpg":"340x432","pp_24026245_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1536x2048","hd_24026246_1920.jpg":"1920x1080","k_24026246_1280.jpg":"1280x1280","k_24026246_1024.jpg":"1024x1024","k_24026246_640.jpg":"640x640","k_24026246_480.jpg":"480x480","k_24026246_340.jpg":"340x340","k_24026246_220.jpg":"220x220","o_24026246_1280.jpg":"1280x1706","o_24026246_1024.jpg":"1024x1365","o_24026246_640.jpg":"640x853","o_24026246_480.jpg":"480x640","o_24026246_340.jpg":"340x453","o_24026246_220.jpg":"220x293","h_24026246_1280.jpg":"1280x854","h_24026246_1024.jpg":"1024x683","h_24026246_640.jpg":"640x427","h_24026246_480.jpg":"480x320","h_24026246_340.jpg":"340x227","h_24026246_220.jpg":"220x147","pp_24026246_1280.jpg":"1280x1628","pp_24026246_1024.jpg":"1024x1303","pp_24026246_640.jpg":"640x814","pp_24026246_480.jpg":"480x611","pp_24026246_340.jpg":"340x432","pp_24026246_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1280x1706","hd_24026247_1920.jpg":"1920x1080","k_24026247_1280.jpg":"1280x1280","k_24026247_1024.jpg":"1024x1024","k_24026247_640.jpg":"640x640","k_24026247_480.jpg":"480x480","k_24026247_340.jpg":"340x340","k_24026247_220.jpg":"220x220","o_24026247_1280.jpg":"1280x1706","o_24026247_1024.jpg":"1024x1364","o_24026247_640.jpg":"640x853","o_24026247_480.jpg":"480x639","o_24026247_340.jpg":"340x453","o_24026247_220.jpg":"220x293","h_24026247_1280.jpg":"1280x854","h_24026247_1024.jpg":"1024x683","h_24026247_640.jpg":"640x427","h_24026247_480.jpg":"480x320","h_24026247_340.jpg":"340x227","h_24026247_220.jpg":"220x147","pp_24026247_1280.jpg":"1280x1628","pp_24026247_1024.jpg":"1024x1303","pp_24026247_640.jpg":"640x814","pp_24026247_480.jpg":"480x611","pp_24026247_340.jpg":"340x432","pp_24026247_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38833843 Threads: 4 Questions: 7128787430 Slow queries: 3312000 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609140943 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 32 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/htv-ova-atraktivna-voditeljica-vratila-se-sa-sp-a-u-nogometu-puna-dojmova-otkriva-tko-joj-najzgodniji-i-najsladi-vatreni-ali-i-kako-izgleda-bozicno-ludilo-u-njenoj-familiji-1251555 [printLink] => /scena/showbiz/htv-ova-atraktivna-voditeljica-vratila-se-sa-sp-a-u-nogometu-puna-dojmova-otkriva-tko-joj-najzgodniji-i-najsladi-vatreni-ali-i-kako-izgleda-bozicno-ludilo-u-njenoj-familiji-1251555?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 678292 [name] => antonia ćosić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-05-22 11:02:21 [main_article_id] => 0 [alias] => antonia-cosic [link] => /tag/antonia-cosic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 647961 [name] => vijesti iz kulture [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-08-30 18:01:10 [main_article_id] => 0 [alias] => vijesti-iz-kulture [link] => /tag/vijesti-iz-kulture ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => HTV-ova atraktivna voditeljica vratila se sa SP-a u nogometu puna dojmova: otkriva tko joj najzgodniji i najslađi Vatreni, ali i kako izgleda božićno ludilo u njenoj familiji [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/24044063.jpg [galleryCount] => 18 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Neja Markičević/Cropix, Privatni album [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/24044063.jpg [title] => Neja Markičević/Cropix, Privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999270.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999274.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999275.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999273.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999276.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999269.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999264.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999263.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999267.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999268.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999266.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999265.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/23999271.jpg [title] => Neja Markicevic/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/24026244.jpg [title] => Privatni album ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/24026245.jpg [title] => Privatni album ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/24026246.jpg [title] => Privatni album ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/12/24/24026247.jpg [title] => Privatni album ) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Na naše je snimanje stigla friško iz Dohe gdje je pratila polufinale između Hrvatske i Argentine, a iako pomalo umorna, voditeljici HRT-ovih “Vijesti iz kulture” Antoniji Ćosić nije bilo ni najmanji problem stati pred objektiv naše fotografkinje. Iste je večeri vodila i emisiju, pa se prvo pitanje nametnulo samo od sebe. Kako joj unatoč dva petosatna leta u manje od dva dana, navijačkog skandiranja u Kataru i neprospavanih noći, uspijeva ostati tako pribranom?

- Najlakše je kad pitaju me… Samo jedna riječ bi bila to – Neopisivo! Nema riječi za opisati to navijačko ludilo, zajedništvo i veselje!

Treba šokirati s vremena na vrijeme

Je li odluka da idete u Katar pala u posljednji trenutak ili ste to već planirali?

- U posljednji trenutak. U petak navečer smo gledali utakmicu Hrvatska-Brazil na zagrebačkoj Tkalči i svi smo tada rekli da idemo u Katar u naletu ludila. Iskusni navijači znaju da treba početi kupovati karte za avion već tijekom poluvremena, ali to je znanje koje sam dobila u Dohi, a u petak ga nisam imala… U subotu se već rasplinuo početni entuzijazam, jer jutro je i pametnije i ekonomičnije od večeri. I onda sam ja u nedjelju slučajno rekla “Propuštamo priliku da sad podržimo naše, tko zna gdje smo za četiri godine!?” i to je prebacilo prijatelje!

Mislim da nam je trebalo sedam-osam sati da organiziramo sve, pakirala sam se nakon emisije u nedjelju, iza ponoći, odspavala četiri sata i išla u zračnu luku ujutro u ponedjeljak. Najluđa organizacija ikad, ali kad smo slušali priče drugih navijača, više-manje smo svi dijelili tu impulzivnu sudbinu i, naravno, spremnost da prokockamo ušteđevinu. Rekla mi je prijateljica da je gledala na “repeat” moj video na Instagramu jer nije mogla vjerovati da sam zbilja stigla u Dohu, ali to je valjda u mom stilu. Treba šokirati s vremena na vrijeme.

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

Jeste li uspjeli doći do ulaznice za utakmicu?

- Jesmo! Ali čini se da to nije bio problem hrvatskim navijačima koliko je bila Hayya viza potrebna za ulazak u Katar. Neki ljudi su zbog te vize ostali na aerodromu s kartama za utakmicu u rukama.

Na dan utakmice objavili ste fotografiju ležeći na podu s hrvatskom zastavom. Pretpostavljam da vam je kao inspiracija poslužio Šime Vrsaljko i njegova sada već slavna fotka iz Rusije?

- Apsolutno! Ta fotka je legendarna za sve navijače, sportaše, Hrvate! Mojoj prijateljici i dalje stoji u uredu, iako sad lobira da se doda fotka Gvardiola s maskom pored te. Možda je malo nedostajao jedan Vrsaljko ove godine, te 2018. je Svjetsko prvenstvo obilježio, pored uspjeha, i humor, razdraganost, šarm nogometaša i stožera… Sad je bilo puno više discipline, čini mi se, iako oboje ima svoje prednosti i lijepo je na svoj način. Fotka Livakovića ispred gola, Luke sa svojom djecom, frizura naših “vatrenih”... i one su ušle u povijest. Eto, ako uštedim za Ameriku 2026., moram nabaviti masku pa ću rekreirati neku od Gvardiolovih fotki.

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

Kakva je bila atmosfera nakon utakmice s Argentinom?

- Možda najbolje dočarati jednom pričom. Nas je bilo puno u ekipi koji smo navijali i išli zajedno na utakmicu. Nakon utakmice, dio je rekao da ide u hotel. Ostalo je nas nekoliko da igračima izrazimo podršku i kažemo da smo ponosni na sve! Biti u top-4 nacije svijeta, i to treći put – to ne može biti razlog za tugu. Dok smo nagovarali ostale da dođu, moja frendica je rekla svom bratu “Dolazi ovamo, ne navija se za Hrvatsku samo kad pobjeđujemo, jesi me čuo!?” Naravno, nismo pazile tko je oko nas, iako smo malo povisile decibele.

Kasnije, dok smo razgovarali sa Sosom, ja oduševljena što mogu razmijeniti par rečenica na turskom, prišla je Sosina mama i rekla: “Vidiš, Borna, ova cura se derala na nekog svog da mora doći jer se ne navija samo dok se pobjeđuje.” Ne samo da je najpozitivnija žena koju možete upoznati, divno je istaknula u čemu je važnost navijanja. Ako podržavaš nekog, bilo privatno partnera, roditelja, brata, dijete, bilo poslovno kolegicu, ekipu, vježbenika, podržavaš ga uvijek. Prolaziš s njime i lijepe i teške trenutke. Kakva bi to ljubav bila da odustaneš od nekog jer mu je teško ili je pretrpio neki životni udarac? Pa za početak, ne bismo to uopće smatrali ljubavlju, već komocijom i željom da uživaš u nečijem uspjehu i benefitima koje ti on donosi.

Pratite li inače nogomet?

- Klubove slabo zbilja, uglavnom kad reprezentacija igra koristim transformerske sposobnosti da postanem navijačica koja maše zastavom i urla na suca. Puno sam naučila 2018. kad sam za Radio Sljeme na HRT-u radila čak tri prijenosa od sedam utakmica koliko su “vatreni” ukupno odigrali u Rusiji. Hvala svim Sljemenašima i svim slušateljima, ali iznad svega – mojim kolegama tonskim tehničarima i kolegama iz sportske koji su me naučili sve, od zaleđa, preko penala, do razlike nadoknade i produžetka te važnosti formacije i taktike.

Prije njihovih instrukcija, znala sam da je Ćorluka onaj zgodni, Vrsaljko i Lovren oni veseli, Luka kapetan, a Vida iz Donjeg Miholjca (rodnog mjesta mog tate). Pitajte me imam li majicu “Brate, ja sam iz Miholjca.” Imam. Ove godine sam većinu utakmica gledala s prijateljima, a kako ih je većina Splićana, lekcije su bile nešto drugačije. Primjerice, nisu mi govorili o zaleđu, već o tome kako je Livaja božanstveni lik čijom smo prisutnošću svi počašćeni, a za fotografiju s njim daje se sve – od kuće preko životne ušteđevine do bubrega.

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

Ali Dalić je poniznošću i skromnošću ujedinio sve i na kraju priče, nije bilo važno tko je otkuda, već se navijalo podjednako za sve, jer se navija za Hrvatsku. Pritom je nemoguće ne komentirati Dalića i njegovu posvetu Ćiri. Ako kažem da ih je poniznost dovela do bronce, reći ćete da sam luda. Nogometni stručnjak nisam, naprotiv. Ali...! U trenutku kad znaš da si se upisao u povijest Hrvatske, da će te nacija slaviti i da je tvoj trag neizbrisiv... U tom trenutku okrenuti reflektor na drugoga, uzdignuti svog mentora koji je bio stijena godinama... Znači dijeljenjem svog sjaja postići apsolutni uspjeh i potvrditi ljudskost. Uostalom, intervjui s njih dvojicom su mi među dražima.

Tko vam je naš najzgodniji “vatreni”?

- Moja “Slobodna Dalmacijo”, uvaljujete me u nevolje. Najzgodniji je Sosa, najslađi je Juranović kojem “dobrota” piše posred face, ali opet će mi sad svi slati poruke da moram sljedeći put reći “Gvardiol”. Mislim da moje frendice rade peticiju da vodim 2026. doček Zlatnih Vatrenih na Trgu samo da bi one sve mogle upoznati Gvardiola i dati mu svoje Instagram ime na papiriću.

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

Za vas kažu da ste jedna od najljepših voditeljica na Hrvatskoj televiziji. Laskaju li vam ti komplimenti?

- Za početak, hvala na lijepim riječima. Mislim da je ljepota zbilja u oku promatrača, to dokazuju i kulture koje cijene više kila, a i trendovi koji se mijenjaju iz godine u godinu i nameću različite standarde. Jedan poznanik mi je rekao “Volio bih da svi pišu koliko si pametna i pristojna”. To je možda važna poruka za sve koji nisu odustali od ovog intervjua u prvih pet redaka, već ga još čitaju – nitko vam nikad neće moći oduzeti znanje i vještine koje ste stekli, stoga ulažite u sebe, u svoj napredak, u svoje hobije. Mene su tri gospođe nakon vođenja koncerta Mije Dimšić neki dan na HRT-u oduševile s izjavom “Htjele smo vam reći da imate odličnu dikciju i brzo se snalazite.” Evo, to mi potvrđuje da treba nastaviti rad s fonetičarima jer oni su me dotuda i doveli.

Koliko je stresno svaki dan dolaziti kući dok sat polako otkucava ponoć?

- Bioritam mi se strmoglavio u ponore. Nije mi stresno, već nekad zbilja umara. Ujutro dok svi rade, ja sam slobodna, poslijepodne sam na poslu dok su svi drugi doma i zovu na kave, predstave, druženja, proslave rođendana, imendana. Dobro je dok još zovu, dok nisu odustali od mene zbog netipičnog rasporeda. Hvala im. No, neću se žaliti, baš svaki posao ima prednosti i mane, a ja u svom imam puno izazova i dinamike u čemu uživam.

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

Ni petka ni svetka

Već nekoliko godina gledamo vas u Vijestima iz kulture. Jeste li poželjeli neki novi izazov na HRT-u? Vidite li se, recimo, u Zabavnom programu?

- Četiri godina radija i sad već tri godine “Vijesti iz kulture”. Oba iskustva su me obogatila neizmjerno i naučila sam puno od govora preko stava do preferencija gledatelja i slušatelja. Na kraju dana, tu smo isključivo zbog njih. Svaki komentar znači puno i vjerujte da se svi trudimo biti zanimljivi upravo vama, poštovani čitatelji “Slobodne”, i donijeti neke priče koje su vrijedne pozornosti. Ja sam tip osobe koji uvijek voli izazove pa sam na pravom mjestu jer HRT ima toliko zanimljivih projekata. Često se sjetim mog ljeta u Londonu gdje smo u sklopu “Erasmus+ prakse” na studiju psihologije radili u Nacionalnom dječjem zavodu, tamo su nas naučili da je na zapadu poželjno mijenjati posao svake dvije-tri godine radi profesionalnog razvoja. Zanimljivo, posve drugačije od naše kulture, gdje se naši roditelji nadaju da ćemo dočekati mirovinu u prvoj firmi u kojoj smo se zaposlili. Ako moje prijateljice napišu peticiju, vidimo se na Trgu 2026. (smijeh).

Imate li neke voditeljske uzore koje uvijek rado volite gledati?

- Oprah Winfrey, Graham Norton i Duško Ćurlić. Da se prisjetim mojih radijaša – 2016. sam stigla na Radio Sljeme i Hrvatski radio, a nevjerojatno puno sam naučila od Ljudevita Grgurića i Voje Šiljka. Oni su perfekcionisti s bazenom znanja i biti mlada osoba na početku svog puta, a imati priliku učiti od doajena novinarstva me zasigurno oblikovalo. Također, cijelo Radio Sljeme mi je u srcu, s divnom Sanjom Brajković i još toliko pametnih ljudi. A ona se možda toga ni ne sjeća, ali 2019. kad sam imala prvi nastup na televiziji, a to je bio Dan Grada Zagreba u 20.5. (tzv. udarni termin) na Prvom Programu Hrvatske televizije, Daniela Trbović je umarširala u garderobu i pitala kako sam i onda sa 100% uvjerenosti rekla “Mala, ti to možeš.” Ja sam gledala u nju kao ikonu. Možda sam upravo zbog nje tako dobro odradila tu večer.

---

image
Privatni album
---

Kako ćete provesti Božić?

- Doma i neradno! Ne mogu vam opisati što to znači za osobu čiji posao ne poznaje ni petka ni svetka.

Što se u vašoj obitelji uvijek nađe na božićnom meniju?

- Jao, sve. Sindrom obitelji Ćosić bi se mogao proučavati u udžbenicima psihologije. Počne pet dana prije nervozom imamo li sve, onda tri dana prije pečemo i kuhamo meso i kolače, iako su najbolji svježi, ali nas to ne dira. Onda nas dan prije uhvati panika da ipak nemamo sve i da će sigurno netko u obitelji biti gladan i htjeti nešto što nemamo pa se obavi još jedna nepotrebna kupovina. Na Božić mama zabrinuto pita je li dovoljno imati četiri kruha i da možda tata treba kupiti još jedan koji kuma voli. Raspravljamo treba li kupiti veći stol, ja tražim lonac francuske i ne prepoznajem ga, a mama pita da sve kolače probam da provjerim je li neki pokvaren da se ne osramotimo pred gostima. Mir nastaje u trenutku kad smo svi za stolom i nema više mjesta za soljenku ni čačkalicu. Spremljenu hranu razdijelimo i jedemo danima poslije jer bacanje je ravno svetogrđu.

---

image
Privatni album
---

Kakvi ste vi u kuhinji?

- Nemojte da bude sad “hvalite me usta moja”. Nitko se dosad nije žalio, evo reći ću to. Volim raditi kolače pa svi u obitelji računaju s tim. Najviše volim čokoladne, “wild berries cheesecake” je svima favorit, a svake godine držim fige da nitko ne spomene šape ni medeni kolač jer sam ih se napekla dovoljno za deset života, a nisam pojela ni jedan.

Imate li plan za najluđu noć u godini?

- Imam, ali ne usudim se reći. Da ne propadne. Javim vam večer prije! (smijeh).

---

image
Neja Markicevic/Cropix
---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Neja Markičević/Cropix, Privatni album Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Neja Markicevic/Cropix Privatni album Privatni album Privatni album Privatni album
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/htv-ova-atraktivna-voditeljica-vratila-se-sa-sp-a-u-nogometu-puna-dojmova-otkriva-tko-joj-najzgodniji-i-najsladi-vatreni-ali-i-kako-izgleda-bozicno-ludilo-u-njenoj-familiji-1251555 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=39a1d1d40b327726818d0fd9b799cc28713a56ae [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=HTV-ova+atraktivna+voditeljica+vratila+se+sa+SP-a+u+nogometu+puna+dojmova%3A+otkriva+tko+joj+najzgodniji+i+najsla%C4%91i+Vatreni%2C+ali+i+kako+izgleda+bo%C5%BEi%C4%87no+ludilo+u+njenoj+familiji&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fhtv-ova-atraktivna-voditeljica-vratila-se-sa-sp-a-u-nogometu-puna-dojmova-otkriva-tko-joj-najzgodniji-i-najsladi-vatreni-ali-i-kako-izgleda-bozicno-ludilo-u-njenoj-familiji-1251555 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fhtv-ova-atraktivna-voditeljica-vratila-se-sa-sp-a-u-nogometu-puna-dojmova-otkriva-tko-joj-najzgodniji-i-najsladi-vatreni-ali-i-kako-izgleda-bozicno-ludilo-u-njenoj-familiji-1251555 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"ANTONIA \u0106OSI\u0106"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"11646"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"}]
StoryEditorOCM
ShowbizANTONIA ĆOSIĆ

HTV-ova atraktivna voditeljica vratila se sa SP-a u nogometu puna dojmova: otkriva tko joj najzgodniji i najslađi Vatreni, ali i kako izgleda božićno ludilo u njenoj familiji

24. prosinca 2022. - 17:53

Na naše je snimanje stigla friško iz Dohe gdje je pratila polufinale između Hrvatske i Argentine, a iako pomalo umorna, voditeljici HRT-ovih “Vijesti iz kulture” Antoniji Ćosić nije bilo ni najmanji problem stati pred objektiv naše fotografkinje. Iste je večeri vodila i emisiju, pa se prvo pitanje nametnulo samo od sebe. Kako joj unatoč dva petosatna leta u manje od dva dana, navijačkog skandiranja u Kataru i neprospavanih noći, uspijeva ostati tako pribranom?

- Najlakše je kad pitaju me… Samo jedna riječ bi bila to – Neopisivo! Nema riječi za opisati to navijačko ludilo, zajedništvo i veselje!

Treba šokirati s vremena na vrijeme

Je li odluka da idete u Katar pala u posljednji trenutak ili ste to već planirali?

- U posljednji trenutak. U petak navečer smo gledali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 00:42