StoryEditorOCM
ShowbizPETER DINKLAGE

Hollywoodski glumac iskreno priznao zašto je u životu odradio samo jednu jedinu audiciju: ‘Nisam imao...‘

Piše SCENA SD
3. travnja 2024. - 08:57

Zvijezda serije "Igre prijestolja", ali i brojnih drugih filmova, Peter Dinklage, priznao je da je u životu odradio samo jednu jedinu audiciju zbog svoje visine - 135 cm.

Glumac je radio redovite poslove dok je preuzimao tek određene uloge koje su mu odgovaraju.

"Nisam imao interesa izlaziti na takve stvari, imao sam redovite poslove koji su plaćali račune. Radije bih to učinio i osjećao sam se sretno", rekao je u podcastu ‘Bullseye‘.

image

Peter Dinklage

Kevin Winter/Getty Images Via Afp

"A onda sam otišao na audiciju za svoj prvi film ‘Život u zaboravu‘, koji je bio o snimanju neovisnog filma. To je bila moja prva i jedina audicija."

Glumac je podijelio: "Ali to mi nije utrlo zlatni put, bila su to dva tjedna rada i onda sam se vratio svom dnevnom poslu.

Nakon prve audicije, nagrađivana zvijezda otišla je na uobičajene poslove samo kako bi "platila račune" sve dok se nakon desetljeća nije zavjetovao da će odustati od toga u potrazi za cjelodnevnom karijerom.

Međutim, imao je sreće jer je redatelj Alexandre Rockwell bio u publici predstave u kojoj je glumio i odmah ga je vezao za svoj sljedeći veliki projekt, prenosi femalefirst.co.uk.

Rekao je: "Tada je bilo već iza mene 10 godina kazališta, i dnevnih poslova i nezavisnih filmova za plaćanje računa. Bilo je malo uloga za mene."

image

Peter Dinklage

Frazer Harrison/Getty Images Via Afp

"Bilo je samo nekoliko stvari... ili, ako je prijatelj, par mojih prijatelja koji su nezavisni filmaši, napisali bi dio za mene jer su mislili da sam smiješan.

"Ali onda sam napravio predstavu u centru grada u ulici Chambers u staroj banci, još jedan posao od 200 dolara tjedno, i iz nekog razloga - približavao sam se 30, imao sam oko 28 godina - rekao sam ‘Ovo je posljednje, sada ću postati glumac, imat ću povjerenje i vjeru u ono što radim‘ i kad sam to učinio, tip po imenu Alexandre Rockwell je gledao predstavu."

"Bio je prijatelj pisaca, snimili smo film ‘13 mjeseci‘ i onda sam odjednom postao glumac. Nije bilo lako, ali uspio sam platiti račune u skupom New Yorku", rekao je Peter.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 17:38