stdClass Object ( [id] => 1330250 [title] => Glumi Acu Lukasa u filmu koji uskoro ima premijeru u Splitu: ‘Vidio sam njegovu stranu koju javnost ne vidi...‘ [alias] => glumi-acu-lukasa-u-filmu-koji-uskoro-ima-premijeru-u-splitu-vidio-sam-njegovu-stranu-koju-javnost-ne-vidi [catid] => 262 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Mladen Sovilj u srpskim glumačkim krugovima na glasu je kao jedan od najvećih talenata svoje generacije. Regionalnu popularnost donijele su mu uloge u hit serijama "Južni vetar" i "Ubice mog oca" koje su osvojile i hrvatsku publiku, a kod nas se upravo prikazuje sitcom "Aviondžije" sa Soviljem u vodećoj ulozi.

S 36-godišnjim glumcem razgovarali smo povodom hrvatske premijere igranog filma "Pokidan" snimljenom prema životu jednog od najintrigantnijih srpskih glazbenika Ace Lukasa u kojem glumi glavnu ulogu. Otkako je objavljen trailer, mnogi mu predviđaju uspjeh filmskog hita "Toma", što zbog vrhunske produkcije, što zbog intrigantne priče.

Naime, ako je suditi po eksplicitnim scenama seksa i uživanja opijata, Aca Lukas u filmu se potpuno razotkrio. Hrvatska premijera održat će se 4. studenog u splitskoj dvorani Gripe, samo dan nakon beogradske. Organizatori su zbog ove projekcije osigurali do sada najveće filmsko platno u Splitu, a osim Ace Lukasa koji će publici istu večer darovati i koncert, na splitsku premijeru dolazi filmska ekipa Pokidanog.

---

image

Mladen Sovilj u filmu ‘Pokidan‘

Nemanja Miščević
---

Prema najavama "Pokidan" pruža intiman uvid u svijet Aleksandra Vuksanovića, poznatog kao Aca Lukas. Zašto se onda glavni lik kojeg tumačite zove Peđa Kovač?

- "Pokidan" nije biografski film. Već samim tim što je Lukas tu, među nama, filmu daje jednu drugu dimenziju. No, naravno ovo jest priča o Aci Lukasu, film prikazuje sve aspekte njegovog osobnog i profesionalnog života. Za mene je ovaj film ljekovit, a slobodnu mogu reći da je ovo uloga mog života. Pet i pol mjeseci, točnije 83 dana koliko je trajalo snimanje, privatni sam život stavio sa strane. Sto posto sam bio posvećen filmu i ulozi, svaki dan sam snimao i upravo taj kontinuitet, odražavati sebe i taj stupanj angažmana je bilo iznimno izazovno.

Izazovan i osoban

Jeste li pogledati film? Slažete li se s predviđanjima da bi mogao postići uspjeh filma o pokojnom pjevaču Tomi Zdravkoviću koji je po tematici vrlo sličan?

- Film sam gledao više s tehničke strane. Ne mogu biti objektivan u prognozama. Sve što mogu reći jest da film definitivno nalikuje na ono što smo htjeli. Redateljica Suzana Purković i ja smo u cijeli projekt ušli s željom da bude izazovan i osoban i u okviru toga smo inkorporirali dosta tema koje se nas tiču. Sjajna je stvar što smo imali priliku i slobodu kreirati uvjete, ne u širinu nego u dubinu. Svaki je "zalogaj" bio prilično velik. Sretan sam što u tome uspjeli. U ovo vrijeme globalnog interneta, kad se stvari mijenjaju doslovce iz minutu u minutu, nezahvalno je bilo što prognozirati.

---

image

Glumac smatra kako je Lukas u glazbenom smislu neupitno donio nešto novo

Hype
---

Volio bih kad bi film i za druge bio ljekovit, kao i za mene, koliko god bio iskren i sirov. To će onda značiti da smo uspjeli. Naravno da želim da zarada na kino blagajnama bude što veća, kao i da idemo na festivale, no sve što ja mogu napraviti po tom pitanju je navijati da film prođe što bolje. A što se tiče povezivanja s filmom "Toma", mislim da ne bi trebala postojati potreba za usporedbom. Osobno to mislim za sve i bilo gdje.

Kako ste dobili angažman u filmu? Je li Aca Lukas odlučivao o tome tko će ga utjeloviti?

- Ulogu sam dobio na poziv redateljice Purković s kojom sam ranije surađivao. Ja sam od početka bio nedvojbeno zainteresiran, iako je ovo bio prilično delikatan zadatak. Moram naglasiti da je produkcijska kuća Hype prihvatila Suzanine i moje ideje oko filma. Rijetkost je u našem poslu da surađujete s nekim kome nije problem ostaviti svoj ego sa strane. Suzana voli rizik, hod po tankoj žici, što je po meni jedina platforma za napredovanje, kako u poslu tako i u životu. Aca Lukas se ni u što nije miješao.

Koliko ste prije ovog filma bili upoznati s Lukasovim pjesmama, životom i karijerom u kojima ima dosta kontroverzi?

- Nas smo se dvojica službeno upoznali tek kad sam takoreći potpisao ugovor za film. Naravno da sam znao da je riječ o intrigantnom umjetniku. Bilo bi tragično kad bi se pokušalo nešto sakriti jer je sve očigledno. Aca je imao jedan neobuzdan život koji samim tim nudi životni scenarij. A opet je čovjek kao i svi mi, iza zatvorenih vrata osjeti se usamljenim, i sve što uz to ide…Ta kontrateža kod njega mi je bila jako zanimljiva. Aca živi jedno usijanje, a njegova glazba je sveprisutna na cijelom Balkanu. Nema tko je ne poznaje. Ja sam praktično rođen kad je on započinjao svoju karijeru. Pune su 34 godine kako je Aca profesionalno u glazbi. I stvarno je donio neke drastične promjene. Tih devedesetih godina prvi je na sceni napravio spoj između alternativne i onoga što bi se danas zvalo turbofolk. Time se bavi film, na toj tezi počiva. Što se dogodi čovjeku u svemu tom, pitanje identiteta, kako to utječe na njega, na ljude oko njega…

---

image

‘Sve što mogu reći jest da film definitivno nalikuje na ono što smo htjeli‘

Nemanja Miščević
---

Kako ste Acu Lukasa privatno doživjeli?

- Aca je netko tko je vrlo specifične prirode, tko se ne osvrće, ide naprijed, i to nosi nešto senzacionalno, ali i ranjivo. U tih nekoliko naših susreta vidio sam njegovu stranu koju javnost ne vidi. Svi smo mi sadržajniji nego što se to čini na prvu. A u glazbenom je smislu neupitno donio nešto novo.

Scene seksa

YouTube prvotno nije dozvolio emitiranje trailera zbog scena seksa i droge. Što možemo u tom smislu očekivati od Pokidanog?

- Scene seksa u filmu su možda za nijansu drastičnije, no mi na snimanju nismo imali nikakvih dvojbi oko toga. Osobno sam već snimao slične scene koje su uostalom sastavni dio glumačkog poziva. Nije to ništa problematično, dok se svi na setu osjećaju sigurno. A takav je bio slučaj na snimanju Pokidanog.

Srpski mediji o vama pišu kao o jednom od najtalentiranijih glumaca mlađe generacije. Kako ste se našli u glumačkim vodama?

- Sasvim slučajno. U trećem razredu srednje škole upisao sam se u dramsku sekciju i to samo stoga što je tamo išla jedna moja prijateljica. U mojoj obitelji nema glumaca, roditelji su mi kemijski i mehanički tehničari. No, i ja i moj brat koji je arhitekt, smo od malih nogu pokazivali kreativnu crtu. Roditelji su nas u tome podržavali, pogotovo je prema tome bila otvorena majka koja mi je prva dala podršku kad sam na kraju srednje škole rekao da želim upisati glumačku Akademiju. Upisao sam je iz prve.

---

image

Mladen Sovilj kao Aca Lukas u filmu

Nemanja Miščević
---

Kako vam je bilo odrastati u Pančevu, koje je bitno manja sredina od Beograda?

- U Beograd sam se doselio nakon završene glumačke Akademije u Novom Sadu. Čini mi se da se pola svog života borim između dvije osobe, jedne koja dolazi iz malog i mirnog Pančeva i nosi u sebi taj vojvođanski mentalitet, te ove koja je zavoljela i prihvatila hektični Beograd.

Dobivate li glumačke ponude iz Hrvatske?

- Prije par godina sam u Hrvatskoj snimio kratkometražni film "Osma zapovijed". Tako da sam proveo neko vrijeme u Zagrebu u koji volim doći. Vrlo inspirativan grad. Pratim hrvatsku kinematografiju, ima glumaca i redatelja s kojima bih volio raditi. Za Zagreb me vežu dragi ljudi, prijatelji, kolege.

Raduje se Splitu

Jeste li bili u Splitu?

- Ne. I baš se jako radujem da ću ga upoznati. Dakako, i splitskoj premijeri filma "Pokidan". Dobro će mi doći par dana odmora jer mi je ovo vrlo intenzivno razdoblje. Uskoro počinjem rad na jednom velikom projektu. Ali još ne smijem pričati o tome. Do kraja ove godine i gotovo cijelu slijedeću sam zauzet.

---

image

Prizor iz filma ‘Pokidan‘

Nemanja Miščević
---

Hoćete li zapjevati s Lukasom na koncertu u Splitu s obzirom da ste zbog uloge morali steći određeno glazbeno znanje?

- Za sada to nije u planu. Jedna od super stvari koje mi je donijela ova uloga je ljubav prema klaviru. Kao student na glumačkoj Akademiji sam ga počeo svirati, no s godinama sam to potpuno zanemario. Sve do ove uloge. Tijekom snimanja sam se toliko zaljubio u klavir da sada svaki dan provedem barem sat vremena prebirući po tipkama. Evo, i dok pričam s vama, sjedim za mojim električnim pijaninom.

---

Prvi dio trilogije ‘Kafana na Balkanu‘

‘Pokidan‘ je prvi dio trilogije ‘Kafana na Balkanu‘ po kojoj se snima i serijal. Kompletan projekt iza kojeg stoji produkcijska kuća Hype u vlasništvu Saše Mirkovića vrijedan je 3 milijuna eura i jedan je od najskupljih srpskih filmskih i tv projekata. Uz Mladena Sovilja u filmu još glume zvučna glumačka imena: Branka Katić, Andrija Kuzmanović, Mima Karadžić te preminuli Mirsad Tuka, hrvatskim gledateljima najpoznatiji po ulozi u seriji "Zabranjena ljubav" kojem je ovo bila posljednja uloga.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => [{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"‘POKIDAN‘"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7812"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}] [extra_fields_search] => ‘POKIDAN‘ 2 0 7812 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-10-11 20:07:03 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => Vinko Paić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-10-13 16:32:55 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-10-13 16:32:55 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 262 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Showbiz [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 0 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => 0 [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Glumi Acu Lukasa u filmu koji uskoro ima premijeru u Splitu: 'Vidio sam njegovu stranu koju javnost ne vidi...' [metakey] => mladen sovilj, aca lukas, pokidan, ToMa, splitska premijera, Gripe [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25829136.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25829134.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25829135.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25829137.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25829138.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25829139.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25816355.png","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25839006.jpg","\/images\/slike\/2023\/10\/11\/25839007.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nemanja Mi\u0161\u010devi\u0107","Nemanja Mi\u0161\u010devi\u0107","Nemanja Mi\u0161\u010devi\u0107","Nemanja Mi\u0161\u010devi\u0107","Nemanja Mi\u0161\u010devi\u0107","Nemanja Mi\u0161\u010devi\u0107","Hype","Nemanja Mi\u0161\u010devi\u0107","Nemanja Mi\u0161\u010devi\u0107"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Mladen Sovilj je ulogu Ace Lukasa dobio na poziv redateljice Suzane Purkovi\u0107<\/p>","

Prizor iz filma\u00a0\u2018Pokidan\u2018<\/p>","

Mladen Sovilj u filmu \u2018Pokidan\u2018<\/p>","

Mladen Sovilj kao Aca Lukas u filmu<\/p>","

\u2018Sve \u0161to mogu re\u0107i jest da film definitivno nalikuje na ono \u0161to smo htjeli\u2018<\/p>","

Premijera filma odr\u017eat \u0107ese na Gripama 4. studenoga<\/p>","

Glumac smatra kako je Lukas u glazbenom smislu neupitno donio ne\u0161to novo<\/p>","

Prizor iz filma \u2018Pokidan\u2018<\/p>","

Mladen Sovilj kao Aca Lukas u\u00a0filmu<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1281","hd_25829136_1920.jpg":"1920x1080","k_25829136_1280.jpg":"1280x1280","k_25829136_1024.jpg":"1024x1024","k_25829136_640.jpg":"640x640","k_25829136_480.jpg":"480x480","k_25829136_340.jpg":"340x340","k_25829136_220.jpg":"220x220","o_25829136_1280.jpg":"1280x854","o_25829136_1024.jpg":"1024x683","o_25829136_640.jpg":"640x427","o_25829136_480.jpg":"480x320","o_25829136_340.jpg":"340x226","o_25829136_220.jpg":"220x146","h_25829136_1280.jpg":"1280x854","h_25829136_1024.jpg":"1024x683","h_25829136_640.jpg":"640x427","h_25829136_480.jpg":"480x320","h_25829136_340.jpg":"340x227","h_25829136_220.jpg":"220x147","pp_25829136_1280.jpg":"1280x1628","pp_25829136_1024.jpg":"1024x1303","pp_25829136_640.jpg":"640x814","pp_25829136_480.jpg":"480x611","pp_25829136_340.jpg":"340x432","pp_25829136_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_25829134_1920.jpg":"1920x1080","k_25829134_1280.jpg":"1280x1280","k_25829134_1024.jpg":"1024x1024","k_25829134_640.jpg":"640x640","k_25829134_480.jpg":"480x480","k_25829134_340.jpg":"340x340","k_25829134_220.jpg":"220x220","o_25829134_1280.jpg":"1280x854","o_25829134_1024.jpg":"1024x683","o_25829134_640.jpg":"640x427","o_25829134_480.jpg":"480x320","o_25829134_340.jpg":"340x226","o_25829134_220.jpg":"220x146","h_25829134_1280.jpg":"1280x854","h_25829134_1024.jpg":"1024x683","h_25829134_640.jpg":"640x427","h_25829134_480.jpg":"480x320","h_25829134_340.jpg":"340x227","h_25829134_220.jpg":"220x147","pp_25829134_1280.jpg":"1280x1628","pp_25829134_1024.jpg":"1024x1303","pp_25829134_640.jpg":"640x814","pp_25829134_480.jpg":"480x611","pp_25829134_340.jpg":"340x432","pp_25829134_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_25829135_1920.jpg":"1920x1080","k_25829135_1280.jpg":"1280x1280","k_25829135_1024.jpg":"1024x1024","k_25829135_640.jpg":"640x640","k_25829135_480.jpg":"480x480","k_25829135_340.jpg":"340x340","k_25829135_220.jpg":"220x220","o_25829135_1280.jpg":"1280x854","o_25829135_1024.jpg":"1024x683","o_25829135_640.jpg":"640x427","o_25829135_480.jpg":"480x320","o_25829135_340.jpg":"340x226","o_25829135_220.jpg":"220x146","h_25829135_1280.jpg":"1280x854","h_25829135_1024.jpg":"1024x683","h_25829135_640.jpg":"640x427","h_25829135_480.jpg":"480x320","h_25829135_340.jpg":"340x227","h_25829135_220.jpg":"220x147","pp_25829135_1280.jpg":"1280x1628","pp_25829135_1024.jpg":"1024x1303","pp_25829135_640.jpg":"640x814","pp_25829135_480.jpg":"480x611","pp_25829135_340.jpg":"340x432","pp_25829135_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_25829137_1920.jpg":"1920x1080","k_25829137_1280.jpg":"1280x1280","k_25829137_1024.jpg":"1024x1024","k_25829137_640.jpg":"640x640","k_25829137_480.jpg":"480x480","k_25829137_340.jpg":"340x340","k_25829137_220.jpg":"220x220","o_25829137_1280.jpg":"1280x854","o_25829137_1024.jpg":"1024x683","o_25829137_640.jpg":"640x427","o_25829137_480.jpg":"480x320","o_25829137_340.jpg":"340x226","o_25829137_220.jpg":"220x146","h_25829137_1280.jpg":"1280x854","h_25829137_1024.jpg":"1024x683","h_25829137_640.jpg":"640x427","h_25829137_480.jpg":"480x320","h_25829137_340.jpg":"340x227","h_25829137_220.jpg":"220x147","pp_25829137_1280.jpg":"1280x1628","pp_25829137_1024.jpg":"1024x1303","pp_25829137_640.jpg":"640x814","pp_25829137_480.jpg":"480x611","pp_25829137_340.jpg":"340x432","pp_25829137_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_25829138_1920.jpg":"1920x1080","k_25829138_1280.jpg":"1280x1280","k_25829138_1024.jpg":"1024x1024","k_25829138_640.jpg":"640x640","k_25829138_480.jpg":"480x480","k_25829138_340.jpg":"340x340","k_25829138_220.jpg":"220x220","o_25829138_1280.jpg":"1280x854","o_25829138_1024.jpg":"1024x683","o_25829138_640.jpg":"640x427","o_25829138_480.jpg":"480x320","o_25829138_340.jpg":"340x226","o_25829138_220.jpg":"220x146","h_25829138_1280.jpg":"1280x854","h_25829138_1024.jpg":"1024x683","h_25829138_640.jpg":"640x427","h_25829138_480.jpg":"480x320","h_25829138_340.jpg":"340x227","h_25829138_220.jpg":"220x147","pp_25829138_1280.jpg":"1280x1628","pp_25829138_1024.jpg":"1024x1303","pp_25829138_640.jpg":"640x814","pp_25829138_480.jpg":"480x611","pp_25829138_340.jpg":"340x432","pp_25829138_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_25829139_1920.jpg":"1920x1080","k_25829139_1280.jpg":"1280x1280","k_25829139_1024.jpg":"1024x1024","k_25829139_640.jpg":"640x640","k_25829139_480.jpg":"480x480","k_25829139_340.jpg":"340x340","k_25829139_220.jpg":"220x220","o_25829139_1280.jpg":"1280x854","o_25829139_1024.jpg":"1024x683","o_25829139_640.jpg":"640x427","o_25829139_480.jpg":"480x320","o_25829139_340.jpg":"340x226","o_25829139_220.jpg":"220x146","h_25829139_1280.jpg":"1280x854","h_25829139_1024.jpg":"1024x683","h_25829139_640.jpg":"640x427","h_25829139_480.jpg":"480x320","h_25829139_340.jpg":"340x227","h_25829139_220.jpg":"220x147","pp_25829139_1280.jpg":"1280x1628","pp_25829139_1024.jpg":"1024x1303","pp_25829139_640.jpg":"640x814","pp_25829139_480.jpg":"480x611","pp_25829139_340.jpg":"340x432","pp_25829139_220.jpg":"220x280"},{"size0":"878x704","hd_25816355_1920.png":"1920x1080","k_25816355_1280.png":"1280x1280","k_25816355_1024.png":"1024x1024","k_25816355_640.png":"640x640","k_25816355_480.png":"480x480","k_25816355_340.png":"340x340","k_25816355_220.png":"220x220","o_25816355_1280.png":"1280x1026","o_25816355_1024.png":"1024x821","o_25816355_640.png":"640x513","o_25816355_480.png":"480x384","o_25816355_340.png":"340x272","o_25816355_220.png":"220x176","h_25816355_1280.png":"1280x854","h_25816355_1024.png":"1024x683","h_25816355_640.png":"640x427","h_25816355_480.png":"480x320","h_25816355_340.png":"340x227","h_25816355_220.png":"220x147","pp_25816355_1280.png":"1280x1628","pp_25816355_1024.png":"1024x1303","pp_25816355_640.png":"640x814","pp_25816355_480.png":"480x611","pp_25816355_340.png":"340x432","pp_25816355_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_25839006_1920.jpg":"1920x1080","k_25839006_1280.jpg":"1280x1280","k_25839006_1024.jpg":"1024x1024","k_25839006_640.jpg":"640x640","k_25839006_480.jpg":"480x480","k_25839006_340.jpg":"340x340","k_25839006_220.jpg":"220x220","o_25839006_1280.jpg":"1280x854","o_25839006_1024.jpg":"1024x683","o_25839006_640.jpg":"640x427","o_25839006_480.jpg":"480x320","o_25839006_340.jpg":"340x226","o_25839006_220.jpg":"220x146","h_25839006_1280.jpg":"1280x854","h_25839006_1024.jpg":"1024x683","h_25839006_640.jpg":"640x427","h_25839006_480.jpg":"480x320","h_25839006_340.jpg":"340x227","h_25839006_220.jpg":"220x147","pp_25839006_1280.jpg":"1280x1628","pp_25839006_1024.jpg":"1024x1303","pp_25839006_640.jpg":"640x814","pp_25839006_480.jpg":"480x611","pp_25839006_340.jpg":"340x432","pp_25839006_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1281","hd_25839007_1920.jpg":"1920x1080","k_25839007_1280.jpg":"1280x1280","k_25839007_1024.jpg":"1024x1024","k_25839007_640.jpg":"640x640","k_25839007_480.jpg":"480x480","k_25839007_340.jpg":"340x340","k_25839007_220.jpg":"220x220","o_25839007_1280.jpg":"1280x854","o_25839007_1024.jpg":"1024x683","o_25839007_640.jpg":"640x427","o_25839007_480.jpg":"480x320","o_25839007_340.jpg":"340x226","o_25839007_220.jpg":"220x146","h_25839007_1280.jpg":"1280x854","h_25839007_1024.jpg":"1024x683","h_25839007_640.jpg":"640x427","h_25839007_480.jpg":"480x320","h_25839007_340.jpg":"340x227","h_25839007_220.jpg":"220x147","pp_25839007_1280.jpg":"1280x1628","pp_25839007_1024.jpg":"1024x1303","pp_25839007_640.jpg":"640x814","pp_25839007_480.jpg":"480x611","pp_25839007_340.jpg":"340x432","pp_25839007_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [description] => [parent] => 477 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38374178 Threads: 3 Questions: 7096402153 Slow queries: 3300005 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608306351 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /scena/showbiz ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 262 [name] => Showbiz [alias] => showbiz [parent] => 477 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /scena/showbiz ) ) [link] => /scena/showbiz/glumi-acu-lukasa-u-filmu-koji-uskoro-ima-premijeru-u-splitu-vidio-sam-njegovu-stranu-koju-javnost-ne-vidi-1330250 [printLink] => /scena/showbiz/glumi-acu-lukasa-u-filmu-koji-uskoro-ima-premijeru-u-splitu-vidio-sam-njegovu-stranu-koju-javnost-ne-vidi-1330250?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 733140 [name] => mladen sovilj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-13 18:12:58 [main_article_id] => 0 [alias] => mladen-sovilj [link] => /tag/mladen-sovilj ) [1] => stdClass Object ( [id] => 339273 [name] => aca lukas [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => aca-lukas [link] => /tag/aca-lukas ) [2] => stdClass Object ( [id] => 732699 [name] => pokidan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-09 22:46:38 [main_article_id] => 0 [alias] => pokidan [link] => /tag/pokidan ) [3] => stdClass Object ( [id] => 654610 [name] => ToMa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-10-29 22:26:14 [main_article_id] => 0 [alias] => toma [link] => /tag/toma ) [4] => stdClass Object ( [id] => 733141 [name] => splitska premijera [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-10-13 18:12:58 [main_article_id] => 0 [alias] => splitska-premijera [link] => /tag/splitska-premijera ) [5] => stdClass Object ( [id] => 297623 [name] => gripe [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gripe [link] => /tag/gripe ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Glumi Acu Lukasa u filmu koji uskoro ima premijeru u Splitu: ‘Vidio sam njegovu stranu koju javnost ne vidi...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25829136.jpg [galleryCount] => 9 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nemanja Miščević [mainImageDesc] =>

Mladen Sovilj je ulogu Ace Lukasa dobio na poziv redateljice Suzane Purković

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25829136.jpg [title] => Nemanja Miščević

Mladen Sovilj je ulogu Ace Lukasa dobio na poziv redateljice Suzane Purković

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25829134.jpg [title] => Nemanja Miščević

Prizor iz filma ‘Pokidan‘

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25829135.jpg [title] => Nemanja Miščević

Mladen Sovilj u filmu ‘Pokidan‘

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25829137.jpg [title] => Nemanja Miščević

Mladen Sovilj kao Aca Lukas u filmu

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25829138.jpg [title] => Nemanja Miščević

‘Sve što mogu reći jest da film definitivno nalikuje na ono što smo htjeli‘

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25829139.jpg [title] => Nemanja Miščević

Premijera filma održat ćese na Gripama 4. studenoga

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25816355.png [title] => Hype

Glumac smatra kako je Lukas u glazbenom smislu neupitno donio nešto novo

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25839006.jpg [title] => Nemanja Miščević

Prizor iz filma ‘Pokidan‘

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/10/11/25839007.jpg [title] => Nemanja Miščević

Mladen Sovilj kao Aca Lukas u filmu

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Mladen Sovilj u srpskim glumačkim krugovima na glasu je kao jedan od najvećih talenata svoje generacije. Regionalnu popularnost donijele su mu uloge u hit serijama "Južni vetar" i "Ubice mog oca" koje su osvojile i hrvatsku publiku, a kod nas se upravo prikazuje sitcom "Aviondžije" sa Soviljem u vodećoj ulozi.

S 36-godišnjim glumcem razgovarali smo povodom hrvatske premijere igranog filma "Pokidan" snimljenom prema životu jednog od najintrigantnijih srpskih glazbenika Ace Lukasa u kojem glumi glavnu ulogu. Otkako je objavljen trailer, mnogi mu predviđaju uspjeh filmskog hita "Toma", što zbog vrhunske produkcije, što zbog intrigantne priče.

Naime, ako je suditi po eksplicitnim scenama seksa i uživanja opijata, Aca Lukas u filmu se potpuno razotkrio. Hrvatska premijera održat će se 4. studenog u splitskoj dvorani Gripe, samo dan nakon beogradske. Organizatori su zbog ove projekcije osigurali do sada najveće filmsko platno u Splitu, a osim Ace Lukasa koji će publici istu večer darovati i koncert, na splitsku premijeru dolazi filmska ekipa Pokidanog.

---

image

Mladen Sovilj u filmu ‘Pokidan‘

Nemanja Miščević
---

Prema najavama "Pokidan" pruža intiman uvid u svijet Aleksandra Vuksanovića, poznatog kao Aca Lukas. Zašto se onda glavni lik kojeg tumačite zove Peđa Kovač?

- "Pokidan" nije biografski film. Već samim tim što je Lukas tu, među nama, filmu daje jednu drugu dimenziju. No, naravno ovo jest priča o Aci Lukasu, film prikazuje sve aspekte njegovog osobnog i profesionalnog života. Za mene je ovaj film ljekovit, a slobodnu mogu reći da je ovo uloga mog života. Pet i pol mjeseci, točnije 83 dana koliko je trajalo snimanje, privatni sam život stavio sa strane. Sto posto sam bio posvećen filmu i ulozi, svaki dan sam snimao i upravo taj kontinuitet, odražavati sebe i taj stupanj angažmana je bilo iznimno izazovno.

Izazovan i osoban

Jeste li pogledati film? Slažete li se s predviđanjima da bi mogao postići uspjeh filma o pokojnom pjevaču Tomi Zdravkoviću koji je po tematici vrlo sličan?

- Film sam gledao više s tehničke strane. Ne mogu biti objektivan u prognozama. Sve što mogu reći jest da film definitivno nalikuje na ono što smo htjeli. Redateljica Suzana Purković i ja smo u cijeli projekt ušli s željom da bude izazovan i osoban i u okviru toga smo inkorporirali dosta tema koje se nas tiču. Sjajna je stvar što smo imali priliku i slobodu kreirati uvjete, ne u širinu nego u dubinu. Svaki je "zalogaj" bio prilično velik. Sretan sam što u tome uspjeli. U ovo vrijeme globalnog interneta, kad se stvari mijenjaju doslovce iz minutu u minutu, nezahvalno je bilo što prognozirati.

---

image

Glumac smatra kako je Lukas u glazbenom smislu neupitno donio nešto novo

Hype
---

Volio bih kad bi film i za druge bio ljekovit, kao i za mene, koliko god bio iskren i sirov. To će onda značiti da smo uspjeli. Naravno da želim da zarada na kino blagajnama bude što veća, kao i da idemo na festivale, no sve što ja mogu napraviti po tom pitanju je navijati da film prođe što bolje. A što se tiče povezivanja s filmom "Toma", mislim da ne bi trebala postojati potreba za usporedbom. Osobno to mislim za sve i bilo gdje.

Kako ste dobili angažman u filmu? Je li Aca Lukas odlučivao o tome tko će ga utjeloviti?

- Ulogu sam dobio na poziv redateljice Purković s kojom sam ranije surađivao. Ja sam od početka bio nedvojbeno zainteresiran, iako je ovo bio prilično delikatan zadatak. Moram naglasiti da je produkcijska kuća Hype prihvatila Suzanine i moje ideje oko filma. Rijetkost je u našem poslu da surađujete s nekim kome nije problem ostaviti svoj ego sa strane. Suzana voli rizik, hod po tankoj žici, što je po meni jedina platforma za napredovanje, kako u poslu tako i u životu. Aca Lukas se ni u što nije miješao.

Koliko ste prije ovog filma bili upoznati s Lukasovim pjesmama, životom i karijerom u kojima ima dosta kontroverzi?

- Nas smo se dvojica službeno upoznali tek kad sam takoreći potpisao ugovor za film. Naravno da sam znao da je riječ o intrigantnom umjetniku. Bilo bi tragično kad bi se pokušalo nešto sakriti jer je sve očigledno. Aca je imao jedan neobuzdan život koji samim tim nudi životni scenarij. A opet je čovjek kao i svi mi, iza zatvorenih vrata osjeti se usamljenim, i sve što uz to ide…Ta kontrateža kod njega mi je bila jako zanimljiva. Aca živi jedno usijanje, a njegova glazba je sveprisutna na cijelom Balkanu. Nema tko je ne poznaje. Ja sam praktično rođen kad je on započinjao svoju karijeru. Pune su 34 godine kako je Aca profesionalno u glazbi. I stvarno je donio neke drastične promjene. Tih devedesetih godina prvi je na sceni napravio spoj između alternativne i onoga što bi se danas zvalo turbofolk. Time se bavi film, na toj tezi počiva. Što se dogodi čovjeku u svemu tom, pitanje identiteta, kako to utječe na njega, na ljude oko njega…

---

image

‘Sve što mogu reći jest da film definitivno nalikuje na ono što smo htjeli‘

Nemanja Miščević
---

Kako ste Acu Lukasa privatno doživjeli?

- Aca je netko tko je vrlo specifične prirode, tko se ne osvrće, ide naprijed, i to nosi nešto senzacionalno, ali i ranjivo. U tih nekoliko naših susreta vidio sam njegovu stranu koju javnost ne vidi. Svi smo mi sadržajniji nego što se to čini na prvu. A u glazbenom je smislu neupitno donio nešto novo.

Scene seksa

YouTube prvotno nije dozvolio emitiranje trailera zbog scena seksa i droge. Što možemo u tom smislu očekivati od Pokidanog?

- Scene seksa u filmu su možda za nijansu drastičnije, no mi na snimanju nismo imali nikakvih dvojbi oko toga. Osobno sam već snimao slične scene koje su uostalom sastavni dio glumačkog poziva. Nije to ništa problematično, dok se svi na setu osjećaju sigurno. A takav je bio slučaj na snimanju Pokidanog.

Srpski mediji o vama pišu kao o jednom od najtalentiranijih glumaca mlađe generacije. Kako ste se našli u glumačkim vodama?

- Sasvim slučajno. U trećem razredu srednje škole upisao sam se u dramsku sekciju i to samo stoga što je tamo išla jedna moja prijateljica. U mojoj obitelji nema glumaca, roditelji su mi kemijski i mehanički tehničari. No, i ja i moj brat koji je arhitekt, smo od malih nogu pokazivali kreativnu crtu. Roditelji su nas u tome podržavali, pogotovo je prema tome bila otvorena majka koja mi je prva dala podršku kad sam na kraju srednje škole rekao da želim upisati glumačku Akademiju. Upisao sam je iz prve.

---

image

Mladen Sovilj kao Aca Lukas u filmu

Nemanja Miščević
---

Kako vam je bilo odrastati u Pančevu, koje je bitno manja sredina od Beograda?

- U Beograd sam se doselio nakon završene glumačke Akademije u Novom Sadu. Čini mi se da se pola svog života borim između dvije osobe, jedne koja dolazi iz malog i mirnog Pančeva i nosi u sebi taj vojvođanski mentalitet, te ove koja je zavoljela i prihvatila hektični Beograd.

Dobivate li glumačke ponude iz Hrvatske?

- Prije par godina sam u Hrvatskoj snimio kratkometražni film "Osma zapovijed". Tako da sam proveo neko vrijeme u Zagrebu u koji volim doći. Vrlo inspirativan grad. Pratim hrvatsku kinematografiju, ima glumaca i redatelja s kojima bih volio raditi. Za Zagreb me vežu dragi ljudi, prijatelji, kolege.

Raduje se Splitu

Jeste li bili u Splitu?

- Ne. I baš se jako radujem da ću ga upoznati. Dakako, i splitskoj premijeri filma "Pokidan". Dobro će mi doći par dana odmora jer mi je ovo vrlo intenzivno razdoblje. Uskoro počinjem rad na jednom velikom projektu. Ali još ne smijem pričati o tome. Do kraja ove godine i gotovo cijelu slijedeću sam zauzet.

---

image

Prizor iz filma ‘Pokidan‘

Nemanja Miščević
---

Hoćete li zapjevati s Lukasom na koncertu u Splitu s obzirom da ste zbog uloge morali steći određeno glazbeno znanje?

- Za sada to nije u planu. Jedna od super stvari koje mi je donijela ova uloga je ljubav prema klaviru. Kao student na glumačkoj Akademiji sam ga počeo svirati, no s godinama sam to potpuno zanemario. Sve do ove uloge. Tijekom snimanja sam se toliko zaljubio u klavir da sada svaki dan provedem barem sat vremena prebirući po tipkama. Evo, i dok pričam s vama, sjedim za mojim električnim pijaninom.

---

Prvi dio trilogije ‘Kafana na Balkanu‘

‘Pokidan‘ je prvi dio trilogije ‘Kafana na Balkanu‘ po kojoj se snima i serijal. Kompletan projekt iza kojeg stoji produkcijska kuća Hype u vlasništvu Saše Mirkovića vrijedan je 3 milijuna eura i jedan je od najskupljih srpskih filmskih i tv projekata. Uz Mladena Sovilja u filmu još glume zvučna glumačka imena: Branka Katić, Andrija Kuzmanović, Mima Karadžić te preminuli Mirsad Tuka, hrvatskim gledateljima najpoznatiji po ulozi u seriji "Zabranjena ljubav" kojem je ovo bila posljednja uloga.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nemanja Miščević Nemanja Miščević Nemanja Miščević Nemanja Miščević Nemanja Miščević Nemanja Miščević Hype Nemanja Miščević Nemanja Miščević
Nemanja Miščević

Mladen Sovilj je ulogu Ace Lukasa dobio na poziv redateljice Suzane Purković

Nemanja Miščević

Prizor iz filma ‘Pokidan‘

Nemanja Miščević

Mladen Sovilj u filmu ‘Pokidan‘

Nemanja Miščević

Mladen Sovilj kao Aca Lukas u filmu

Nemanja Miščević

‘Sve što mogu reći jest da film definitivno nalikuje na ono što smo htjeli‘

Nemanja Miščević

Premijera filma održat ćese na Gripama 4. studenoga

Hype

Glumac smatra kako je Lukas u glazbenom smislu neupitno donio nešto novo

Nemanja Miščević

Prizor iz filma ‘Pokidan‘

Nemanja Miščević

Mladen Sovilj kao Aca Lukas u filmu

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/scena/showbiz/glumi-acu-lukasa-u-filmu-koji-uskoro-ima-premijeru-u-splitu-vidio-sam-njegovu-stranu-koju-javnost-ne-vidi-1330250 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c5fe03a32cdc1d7128526d899e9a1b24367f7258 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Glumi+Acu+Lukasa+u+filmu+koji+uskoro+ima+premijeru+u+Splitu%3A+%E2%80%98Vidio+sam+njegovu+stranu+koju+javnost+ne+vidi...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fglumi-acu-lukasa-u-filmu-koji-uskoro-ima-premijeru-u-splitu-vidio-sam-njegovu-stranu-koju-javnost-ne-vidi-1330250 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fscena%2Fshowbiz%2Fglumi-acu-lukasa-u-filmu-koji-uskoro-ima-premijeru-u-splitu-vidio-sam-njegovu-stranu-koju-javnost-ne-vidi-1330250 )
[{"id":"1","value":""},{"id":"2","value":"‘POKIDAN‘"},{"id":"10","value":""},{"id":"97","value":""},{"id":"65","value":""},{"id":"63","value":"2"},{"id":"80","value":""},{"id":"81","value":""},{"id":"82","value":""},{"id":"83","value":""},{"id":"84","value":""},{"id":"85","value":""},{"id":"86","value":""},{"id":"88","value":""},{"id":"95","value":"0"},{"id":"105","value":""},{"id":"106","value":""},{"id":"107","value":""},{"id":"112","value":"7812"},{"id":"68","value":"2"},{"id":"78","value":"2"},{"id":"61","value":"1"},{"id":"62","value":"1"},{"id":"64","value":"1"},{"id":"67","value":"1"},{"id":"69","value":"1"},{"id":"70","value":"1"},{"id":"71","value":"1"},{"id":"73","value":"1"},{"id":"74","value":"1"},{"id":"77","value":"1"},{"id":"79","value":"1"},{"id":"87","value":"1"},{"id":"91","value":"1"},{"id":"92","value":"1"},{"id":"93","value":"1"},{"id":"94","value":"1"},{"id":"96","value":"1"},{"id":"98","value":"1"},{"id":"99","value":"1"}]
StoryEditorOCM
Showbiz‘POKIDAN‘

Glumi Acu Lukasa u filmu koji uskoro ima premijeru u Splitu: ‘Vidio sam njegovu stranu koju javnost ne vidi...‘

Piše Vinko Paić
13. listopada 2023. - 18:32

Mladen Sovilj u srpskim glumačkim krugovima na glasu je kao jedan od najvećih talenata svoje generacije. Regionalnu popularnost donijele su mu uloge u hit serijama "Južni vetar" i "Ubice mog oca" koje su osvojile i hrvatsku publiku, a kod nas se upravo prikazuje sitcom "Aviondžije" sa Soviljem u vodećoj ulozi.

S 36-godišnjim glumcem razgovarali smo povodom hrvatske premijere igranog filma "Pokidan" snimljenom prema životu jednog od najintrigantnijih srpskih glazbenika Ace Lukasa u kojem glumi glavnu ulogu. Otkako je objavljen trailer, mnogi mu predviđaju uspjeh filmskog hita "Toma", što zbog vrhunske produkcije, što zbog intrigantne priče.

Naime, ako je suditi po eksplicitnim scenama seksa i uživanja opijata, Aca Lukas u filmu se potpuno razotkrio. Hrvatska premijera održat...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 17:01