StoryEditorOCM
Showbizpao mu teret s leđa

Časni sude, nije kriv: Kevin Spacey oslobođen je po svih devet točaka optužnice za seksualni napad

Piše mozaik sd
26. srpnja 2023. - 16:44

Na suđenju u Southwark Crown Courtu u Londonu američki glumac Kevin Spacey danas je oslobođen po svih devet točaka  optužnice za seksualni napad.

Američki oskarovac oslobođen je za sve seksualne prijestupe koji su mu se stavljali na teret. Spacey je emotivno primio odluku porote. Sudac Mark Wall rekao je da je porota vijećala 12 sati i 26 minuta, izvještava BBC.

Spacey je prije obećao da će se vratiti u Englesku i oprati svoje ime - upravo je to i učinio dolaskom na londonski sud.

Glumac se u startu suočio s 12 točaka optužnice, ali u toku procesa tri su povučene.   Slučaj je nazvao slabim, rekao je da su ljudi tražili novac ili lagali.  Prema engleskom zakonu četiri tužitelja, žrtve navodnoga seksualnog prijestupa imaju zakonsko pravo na doživotnu anonimnost.

image

Američki glumac pri dolasku na sud

Henry Nicholls/Afp

Kada ga je porota oslobodila po svim točkama optužnice, Kevin Spacey, koji je s najvećom pažnjom slušao presudu, počeo je plakati. Potom je još u suzama zagrlio svog menadžera i odvjetnički tim. Spacey je zahvalio osoblju u sudnici i otišao razgovarati sa svojim odvjetnikom  Patrickom Gibbsom koji je rekao da je Spaceyju "suđeno putem društvenih medija" da su tri od četvorice tužitelja lagali. 

"Nije zločin voljeti seks, čak i ako ste slavni i nije zločin imati seks, čak i ako ste slavni, a nije zločin imati neobavezni seks. I nije zločin seksati se s osobom istog spola jer je 2023., a ne 1823. godina", rekao je odvjetnik Gibbs na suđenju. Glumac je ubrzo napustio sudnicu.

Kevin Spacey, koji danas slavi 64. rođendan, hvaljeni je glumac, oskarovac, kojega svjetska  publika poznaje po filmovima "Privedite osumnjičene", "Sedam", "American Beauty" i drugima, kao i po TV seriji "Kuća od karata"...

image

Spacey, koji danas slavi 64. rođendan, sa svojim odvjetničkim timom

Daniel Leal/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 00:25