StoryEditorOCM

Ovako izgleda biračko mjesto iz noćne more: ‘Pozivaju ljude u razrušenu zgradu, nije uopće sigurno za život i zdravlje‘

Piše Dalmacija SD
15. travnja 2024. - 08:56

Dostavljamo vam fotografije Područne škole kralja Zvonimira u Bristivici u Općini Seget dva dana prije parlamentarnih izbora, javili su nam se predstavnici Nezavisne liste - Vrime je! Ante Barada i Luka Jadrić.

- Zgrada Područne škole kralja Zvonimira u Bristivici koja se godinama ne koristi na službenim stranicama Državnog izbornog povjerenstva navedena je kao Biračko mjesto br. 4 u Općini Seget: https://www.izbori.hr/sabor2024/birmje/1/.

image
Privatni album

Osim što nije pristupačno osobama s invaliditetom, u razrušenoj zgradi koja je u procesu obnove, Općinsko izborno povjerenstvu na čelu s Mirom Maslaćem u tome ne vidi nikakav problem. Štoviše, Općina Seget je na svojim web stranicama objavila rješenja o određivanju biračkih mjesta na području Općine Seget: https://www.opcinaseget.hr/rjesenja-o-odredivanju-birackih-mjesta-na-podrucju-opcine-seget/

Kako će se tamo održati izbori, pitanje je koje se iz dana u dan među mještanima Bristivice sve češće spominje - ističu Barada i Jadrić.

image
Privatni album

- Jedan pogled na fotografije dovoljan je da potvrdi kako se Općinsko izborno povjerenstvo Općine Seget nije držalo Obvezatnih upute broj Z XI o uvjetima u pogledu prostora koji se određuju kao biračka mjesta i načinu uređenja biračkog mjesta u kojima se jasno navodi kako se "mora odrediti mjesto koje je sigurno za život i zdravlje birača, članova biračkih odbora i promatrača te sigurno odvijanje izbora. Navedena zgrada sve je samo ne sigurna - ističu Barada i Jadrić.

image
Privatni album
image
Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 11:58