StoryEditorOCM
Životne propustite

Za genijalnu zabavu samo trebate zaviriti iza kantuna: evo odličnih ideja za autentični ljetni provod nadomak Splita

Piše Sponzorirani sadržaj
30. srpnja 2024. - 00:00

Ljeto u Dalmaciji nije samo vrijeme odmora, sunca, mora ili gušta na plaži, već i vrijeme kada se oživljava tradicija kroz razna događanja i manifestacije koji privlače i domaće i furešte. Tad istovremeno možete osjetiti duh antičkih vremena i urbanu sredinu koja živi za zabavu, a Dalmacija za to ima brojne adute; bogatu kulturu, brojne kulturno-povijesne znamenitosti i vrhunsku gastronomiju te volju naroda da te dragulje poveže u vrhunski ljetni program gdje je zabava zagarantirana.

U ostatku ljeta nikako vam ne može biti dosadno jer nas očekuje raznovrsni program događanja, a da biste osjetili onaj pravi mediteranski šušur tijekom ljeta u Splitu ne trebate ići daleko...

Šarm Dalmacije krije se u malim mjestima koja prije svega odišu tradicijom, a svako se mogu pohvaliti i svojim mjesnim događanjima. Gradske ulice i trgove oživljava pregršt festivala i koncerata, zabavno-kulturnih manifestacija, predstava pod otvorenim zvjezdanim nebom, zanimljivih filmskih projekcija, gastronomskih degustacija, ribarskih fešta… Stoga vas tijekom srpnja i kolovoza na našoj obali čeka bogat izbor manifestacija u čijem se središtu često nalazi naš domaći lider u trgovini, koji njeguje i podržava tradiciju na mnoge načine.

Genijalne ideje za zabavu i druženje

Tommy je ponosni sponzor nekih od najprestižnijih ljetnih manifestacija u Dalmaciji. Ova događanja nisu samo prilika za zabavu, već i za doživljaj bogate kulturne baštine našeg kraja. A kako se kultura i gastronomija susreću na tradicionalnim feštama, na svakoj imate priliku uživati i u vrhunskoj tradicionalnoj spizi, za koju je zadužen upravo naš domaći maloprodajni lider. Evo gdje se sa svojom ekipom možete odlično zabaviti...

image

Sinjska alka

Ante Cizmic/Cropix

Sinjska alka koja se održava u kolovozu fascinira svojim povijesnim značenjem i viteškim nadmetanjem koje seže unatrag više od 300 godina. Ovaj spektakl okuplja tisuće posjetitelja koji uživaju u jedinstvenom doživljaju tradicionalne alkarske trke i svečanoj atmosferi. Sinjska alka je sastavni dio hrvatske tradicije i kulture, a od 2010. je na UNESCO-ovom popisu nematerijalne kulturne baštine. Ona simbolizira hrabrost, vještinu i zajedništvo te predstavlja hrvatsku i europsku kulturnu tradiciju koja povezuje zajednicu. Vreve nikad ne nedostaje, posjetitelji dolaze iz svih krajeva Hrvatske, a ukusnih zalogaja ima na svakom kantunu... Ako do sada nikad niste bili, brzo planirajte jer do viteškog megdana ima još malo.

image

Maraton lađa na Neretvi
 

Josko Ponos/Cropix

Maraton lađa, također se održava u kolovozu, donosi adrenalinsko natjecanje na vodi. Ova utrka, koja se odvija na rijeci Neretvi, slavi maritimnu tradiciju i okuplja natjecatelje iz cijele Hrvatske i šire. Veslači se natječu u tradicionalnim lađama, a događaj je popraćen bogatim zabavnim programom i kulturnim sadržajima te je zaista vrijedan dolaska jer – ovakvo što još niste doživjeli!

Ako ste u potrazi za idejama gdje otići ovog ljeta, ovo su događaji koje ne smijete propustiti....

Hrana i zabava – neodvojiva kombinacija!

Ljetni događaji nisu samo prilika za uživanje u spektaklima, već i za kušanje autohtonih okusa Dalmacije. Tradicionalna dalmatinska kužina nezaobilazna je komponenta svakog pravog dalmatinskog doživljaja. Bilo da ste na Sinjskoj alci, na Maratonu lađa ili drugoj manifestaciji, spiza je uvijek u središtu pažnje.

Tommy, kao lider u domaćoj trgovini, nudi širok asortiman autohtonih namirnica koje su ključne za pripremu tradicionalnih dalmatinskih jela. Od svježih morskih plodova, vrhunskih maslinovih ulja, domaćih sireva, do autentičnih začina, Tommy je pravo mjesto za kupovinu svih potrebnih namirnica. Posjetitelji ovih manifestacija mogu se inspirirati lokalnim specijalitetima te potražiti sve potrebne sastojke upravo u Tommyjevim prodavaonicama kako bi i sami pripremili ukusna dalmatinska jela.

image

Delicato Bovito

/Tommy

Tradicionalni okusi

Tommy nastavlja svoju tradiciju brižnosti i ljubavi prema kupcima kroz brend Delicato, koji nudi vrhunske delikatesne proizvode izvornih hrvatskih i mediteranskih okusa, izvanredne kvalitete po super cijenama. Svaki trenutak u životu je bitan, a Tommy, osluškujući potrebe svojih kupaca, omogućuje stvaranje uspomena i uživanje u vrhunskoj "spizi".

Delicato je brend uz koji svaki trenutak može biti poseban – ali i cjenovno dostupan. S velikom većinom proizvoda koje čine vrhunski domaći suhomesnati proizvodi i sirevi, Delicato linija proizvoda donosi harmoniju okusa koja evocira mediteranski stil i pruža užitak za svaki trenutak, zadovoljavajući i najzahtjevnija nepca.

image

Delicato sirevi

/Tommy

Vrijednost i osebujnost dalmatinske gastronomske tradicije leži u kvaliteti namirnica koje se koriste. Tommy Delicato to dobro zna ističući svoje najveće prednosti – strast prema dobroj spizi te kvalitetu i svježinu samih proizvoda. Delicato nije samo hrana, već iskustvo koje se dijeli s obitelji i prijateljima, donoseći ljubav i tradiciju u svaki zalogaj. 

Širok asortiman Delicato proizvoda zadovoljit će svako gurmansko nepce te unijeti bogatstvo okusa koji će očarati i stvoriti nezaboravno gastronomsko iskustvo. Od pancete koja je napravljena posebnim načinom sušenja na dalmatinski način do Dalmato sira koji nosi esenciju Dalmacije u svakom zalogaju, Delicato proizvodi pružaju jedinstven okuse za jedinstvene događaje.

image

Delicato Panceta

/Tommy

Čuvari bogate kulturne baštine

Autohtoni okusi Dalmacije nezaobilazan su dio svake naše tradicionalne fešte. I jedno i drugo su pravi čuvari naše bogate kulturne baštine te ponosno slave tradiciju svakog dalmatinskoga grada. Mnogi sudionici ljetnih festivala, zahvaljujući Tommyju, imat će priliku uživati u poznatim i prepoznatljivim okusima naših krajeva.

Za autentičan doživljaj potrebno je samo zaviriti iza kantuna! Naši tradicionalni ljetni događaji nema koga nisu očarali na prvu, a spoj kulture i gastronomije, uvjeravamo vas, nešto je što ne smijete propustiti. Zaljubite se u skrivene dragulje Dalmacije i uživajte u ljetu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 11:01