StoryEditorOCM
Životjorkširskoj svinji kanadski genetičari dodali su gene miša da bi smanjili količinu fosfora koji nastaje u svinjskim izlučevinama

Uskoro ćete možda jesti hibrid miša i svinje

Piše PSD.
14. ožujka 2010. - 17:43

Kanadska je vlada sklona dopustiti uvođenje modificiranih svinja među prehrambene proizvode. Naime, hibrid miša i svinje nazvan je “enviropigs”, a, prema predviđanjima, bit će puno prihvatljiviji za okoliš.

Novu “podvrstu” jorkširske svinje kanadski su genetičari “kreirali” tako da su joj dodali gene miša kako bi smanjili količinu fosfora koji nastaje u svinjskim izlučevinama.

Uskoro će milijuni Kanađana jesti meso ovog hibrida a da toga neće biti svjesni, a očekuje se da bi ovaj novi izum mogao biti odobren i u SAD-u.

U posljednja dva desetljeća na području genetskog inženjeringa dogodio se nevjerojatan napredak i sada su znanstvenici vrlo nestrpljivi da iskoriste nove tehnologije, pa svakodnevno diljem svijeta stvaraju čudne hibridne životinje. Mnogi se pita...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 15:10