StoryEditorOCM
Životnemirna starost

Umirovljeni par kupio vikendicu, u kojoj je pukla cijev pa im je stigao astronomski račun za vodu. Sud im dvaput uvažio žalbu, ali još imaju zašto plakati

Piše PSD
17. prosinca 2021. - 15:36
Kad apukne cijev dok vas nema, a ako nemate prisutne i savjesne susjede možete se naći u velikim nevoljama (ilustracija)Jure Mišković/Cropix

Jedan bračni par je dobio račun za vodu od preko 25.000 eura za vikendicu u blizini mjesta Retz u Donjoj Austriji, javlja ORF “Bürgeranwalt”.

Sigrid i Gerhard Eberstaller ostvarili su životni san u mirovini. Naime, umirovljeni par iz Beča kupio je vikendicu u blizini Retza.

Za stariji bračni par njihov životni san se brzo pretvorio u noćnu moru. Vikendica je 2017. godine zbog bolesti supružnika bila prazna nekoliko mjeseci, objavio je u subotu program ORF-a “Bürgeranwalt”, a prenosi Fenix magazin.

Tada je pukla vodovodna cijev dok je vikendica bila prazna, a to je dovelo do računa za vodu od preko 25.000 eura. Porezni savjetnik bračnog para uložio je prigovor na tu fakturu – naplata je bila “nerazumna”, odnosno nerazmjerna.

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 13:32