stdClass Object ( [id] => 1365206 [title] => Splićanin Vedran Lisica u sobi na Skalicama čuva pravo staro blago: ‘Potrošio sam poprilično novaca...‘ [alias] => splicanin-vedran-lisica-u-sobi-na-skalicama-cuva-pravo-staro-blago-potrosio-sam-poprilicno-novaca [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U doba kad je mladima sva moguća glazba servirana na izvol’te, u doba Spotifyja, Deezera, YouTubea... teško je zamisliti da se nekada za dobar zvuk, dobru glazbu trebalo poprilično pomučiti. A i koštalo je to. Splićanin Vedran Lisica jako dobro zna kako je to izgledalo.

On je strastveni audiofil i kolekcionar čija ljubav prema glazbi započinje prije šezdesetak godina. Ujak iz Australije mu je za jedanaesti rođendan poklonio nekoliko ploča i gramofon. I tako je krenulo.

– To je bio mono gramofon, a zvučnik mu se nalazio u poklopcu kufera. Odmah sam se zaljubio u Hi-Fi i sav novac koji bih u to doba dobio trošio sam na ploče i usavršavanje audiosistema, pa sam do punoljetnosti već bio iskusan audiofil. Prvi LP Led Zeppelina poslala mi je rodica iz Amerike, a stigao mi je neposredno nakon izlaska njihova albuma u Engleskoj, pa za njih dotad još nitko nije čuo kod nas.

Oduševljeno sam pričao prijatelju o novom bendu, nakon čega me zamolio da mu posudim njihovu ploču. Bio sam naivan i dao mu je bez razmišljanja, a iako je znao koliko mi ploče znače, vratio mi ju je s rupom između zadnje i predzadnje pjesme. Tad smo prekinuli svaki kontakt – ilustrira nam Vedran koliko je strastven bio kad je u pitanju glazbe još od svojih nježnih godina.

Na servis u Austriju

On je i jedan od suradnika enciklopedije “Rock record 4”, u kojoj su nabrojeni svi (dotad poznati) rock-izvođači, a Vedranova uloga bila je popisati sve ploče koje ima, godine izdanja i serijske brojeve te članove bendova. Autor Terry Hounsome i osobno mu je zahvalio na doprinosu. Međutim, Vedran je više od pukoga kolekcionara ploča, on je prvenstveno pasionirani uživatelj rock i jazz-rock glazbe čiji zvuk, pogađate, mora biti najbolji mogući. Premda živi u stanu na Skalicama, gdje zbog skučenog prostora sve komponente drži u spavaćoj sobi, citira nam omiljenu izreku svih audiofila: Bolje je u manjoj prostoriji imati bolji sistem nego u velikoj prostoriji imati lošiji sistem!

– Svakog pravog audiofila prepoznat ćete po komponentama. Na ozvučenje i muziku potrošio sam poprilično novaca, no siguran sam kako ima i žešćih od mene – kaže nam.

S obzirom da ne posjeduje automobil, aparati na kojima sluša muziku spadaju u sam vrh audiotehnike, a iako su neki komadi kupljeni još 1986. godine, izgledaju kao novi. Kako i ne bi kad Vedran nijedan botun ne dotiče prstima, nego se koristi posebnim krpicama. Od 1964. godine do danas promijenio je jedanaest gramofona, a najzadovoljniji je ovim najnovijim.

---

image

Ni jedan ‘botun’ ovdje se ne dotiče prstima, nego se za to koriste posebne krpice

Privatni Album
---

– Gramofon Linn Sondek počeo se proizvoditi 1979. godine, a ja sam ga kupio 1990., kad sam boravio nekoliko mjeseci u Engleskoj. Imam prijatelja Kevina koji radi za BT, a veže nas zajednička strast prema muzici i Hi-Fi sistemima. Znamo se više od pola stoljeća, a devedesetih godina, za vrijeme moga boravka u Londonu, bili smo na mnogim koncertima i družili se s muzičarima. Još tada sam želio kupiti zvučnike, ali nisam našao što sam tražio, no našao sam gramofon, i to direktno u tvornici. Nekoliko dana prije povratka kući, u prosincu 1990., dogovorio sam susret s vlasnikom tvornice i nakon kratkog razgovora pokazao mu prstom na Linn Sondek.

On je znao da dolazim iz Jugoslavije, zemlje koja je u to vrijeme bila daleko ispod razine engleskog standarda, a cijena toga gramofona bila je basnoslovna za to doba. Pogledao me i rekao: “S obzirom da ste iz Jugoslavije, dat ću vam 30 posto popusta, a dodatnih 20 posto ako plaćate u gotovini!” Bio sam najsretniji čovjek na svijetu. Dogovor je bio da mi gramofon u dijelovima pošalje na kućnu adresu u Splitu i sve sam to trebao sastavljati sam prema strogim uputama. Kad je carina zaprimila paket, platio sam više pristojbi negoli je koštao sam gramofon. Naravno da je vrijedilo toga jer od tada do danas nosio sam ga samo jednom na redovan servis. U Hrvatskoj nema servisera koji to umije napraviti, pa sam aparat nosio u Austriju. Jedan vikend sam išao u Beč da ga odnesem serviseru, a idući vikend sam gramofon vratio kući – prepričava nam, a onda i nastavlja priču o najvažnijim komponentama za savršen zvuk.

Zvučnike radio sam

– Sve je važno! Bryson je moja komponenta za reprodukciju CD medija, kupio sam ga 1996. godine, a s obzirom da se radi o respektabilnom brendu, do sada se nije nijednom pokvario. Te stvari se i kupuju tako da traju. Luxmanovo pretpojačalo i pojačalo proizvodi vrhunski zvuk, a nabavio sam ga u Njemačkoj. Dovezao mi ga je bivši pilot JAT-a i nisam morao platiti carinu. JBL zvučnici su kupljeni u Americi, stigli su za tri dana, a svaki je težak 36 kilograma. S obzirom da volim raditi u drvu, dva para zvučnika sam napravio sam, kao i police od drva i pleksiglasa.

Ono što nisam mogao izraditi vlastoručno su mramorna postolja za komponente. Klesar mi ih je radio po narudžbi i uz mnogo primjedbi, no ja sam znao što želim i zašto baš to hoću. Naime, mramor ne provodi vibracije i važno je da “nogice” komponenti savršeno legnu u kamene utore. Svi ti detalji su podjednako važni, pa tako i kabeli kojima su aparati međusobno povezani. Moji su srebrni i svaki košta oko petsto dolara, no ima i skupljih. To nisu obični zvučnički kabeli, već komponente audiosustava s izvrsnim zvučnim svojstvima – govori nam Vedran, koji ne planira još unaprjeđivati svoj Hi-Fi sistem. Nabavio je sve što mu je bilo zanimljivo.

---

image

Originalni potpisi i fotografije poznatih rock-zvijezda njegovo su golemo blago

Privatni Album
---

– Ne bih mijenjao ovaj komplet ni za jedan drugi jer sam zvukom iznimno zadovoljan. O svemu vodim računa i podjednako uživam i u slušanju muzike kao i u rukovanju opremom. Zvučnici su osjetljivi na prašinu pa kad nisu u upotrebi, pokrivam ih navlakama, no tako činim i s ostalim elementima. Vrećice silikagela koje kupe vlagu rasporedim po aparatima, a tu je i pribor, od kistova do četkica. Ploče i CD-ovi su također u svojim zaštitnim omotima. Muziku slušam svakodnevno i to mi je najveće uživanje. Sve ploče, a imam ih više od šesto, kao i tisuću i petsto CD-ova, popisani su abecedno – kaže Vedran listajući veliki fascikl. Iz Engleske mu stižu i časopisi “Hi-Fi news and record reviews”, “ What Hi-Fi?” i drugi, no pravo bogatstvo uspomena krije se u jednom velikom privatnom albumu.

– Ovdje su originalni potpisi i fotografije poznatih rock-zvijezda, a vjerujem da ćete neke i sami prepoznati – ponosno će Vedran. Kad smo otvorili album, našli smo fotografije i potpise svjetski poznatih glazbenika, članove legendarne grupe The Beatles, Jimija Hendrixa, skupine Mamas & Papas, Led Zeppelin... To su samo neka od popularnih imena, a Ozzyja Osbourna, bivšeg pjevača grupe Black Sabbath, Vedran je osobno upoznao posredstvom svoga prijatelja Kevina.

Kod Ozzyja doma

– Kevin i ja smo bili kod Ozzyja kući, a muzika koju sam slušao i koju najviše volim slušati stvarana je upravo šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina. S dolaskom punka sve se promijenilo. Slažem se s izrekom koja kaže da je punk skraćenica za “potpuno uvredljivo negiranje klasike”. Mnogo ploča i materijala slao sam Kevinu i njegovim prijateljima u London, pogotovo rock-ploče iz bivše Jugoslavije. Najviše im se svidjela grupa “Time”, kojoj je frontmen bio Dado Topić, zatim “Korni”, “Leb i sol”, no bilo je tad kod nas mnogo dobrih sastava, kao što su “Roboti”, “Kameleoni” i drugi.

---

image
Privatni Album
------
image

Led Zeppelin jedan je od njegovih omiljenih bendova

Privatni Album
---

Vedran nas je odlučio iznenaditi glazbom Briana Ferryja, a prije samog slušanja četkica koja se vrti u obrnutom smjeru od ploče nježno čisti površinu ploče. Zatim se na LP stavlja uteg, a Vedran nam objašnjava o čemu se radi:

– Uteg služi da izravna sve eventualne neravnine, pa samim tim nema preskakanja ili zastoja u reprodukciji.

Njegov izraz lica u trenutku kad se iz zvučnika rasprši zvuk po sobi najbolje opisuje riječ sreća, koja dijeljenjem postaje veća. Ono što je jednom napisao Victor Hugo, Vedran svjedoči cijelim svojim bićem: “Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće šutjeti.”

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEOBIČNI KOLEKCIONAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => NEOBIČNI KOLEKCIONAR 2 0 7872 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-02-16 08:41:18 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Danijela Batinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-02-19 10:01:45 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-02-19 10:01:25 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Splićanin Vedran Lisica u sobi na Skalicama čuva pravo staro blago: 'Potrošio sam poprilično novaca...' page_title=Splićanin Vedran Lisica u sobi na Skalicama čuva pravo staro blago: 'Potrošio sam poprilično novaca...' [metakey] => vedran lisica, splićanin, audiofil, hi-fi, Ploče, rock glazba [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/02\/16\/26609918.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/16\/26589515.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/16\/26589516.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/16\/26589517.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/16\/26589518.jpg","\/images\/slike\/2024\/02\/16\/26589519.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Privatni album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album","Privatni Album"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u2018O svemu vodim ra\u010duna i podjednako u\u017eivam i u slu\u0161anju muzike kao i u rukovanju opremom\u2018<\/p>","

\u2018O svemu vodim ra\u010duna i podjednako u\u017eivam i u slu\u0161anju muzike kao i u rukovanju opremom\u2018<\/p>","

Ni jedan \u2018botun\u2019 ovdje se ne doti\u010de prstima, nego se za to koriste posebne krpice<\/p>","

Originalni potpisi i fotografije poznatih rock-zvijezda njegovo su golemo blago<\/p>","","

Led Zeppelin jedan je od njegovih omiljenih bendova<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","32:64","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1735x1276","hd_26609918_1920.jpg":"1920x1080","k_26609918_1280.jpg":"1280x1280","k_26609918_1024.jpg":"1024x1024","k_26609918_640.jpg":"640x640","k_26609918_480.jpg":"480x480","k_26609918_340.jpg":"340x340","k_26609918_220.jpg":"220x220","o_26609918_1280.jpg":"1280x941","o_26609918_1024.jpg":"1024x753","o_26609918_640.jpg":"640x470","o_26609918_480.jpg":"480x353","o_26609918_340.jpg":"340x250","o_26609918_220.jpg":"220x161","h_26609918_1280.jpg":"1280x854","h_26609918_1024.jpg":"1024x683","h_26609918_640.jpg":"640x427","h_26609918_480.jpg":"480x320","h_26609918_340.jpg":"340x227","h_26609918_220.jpg":"220x147","pp_26609918_1280.jpg":"1280x1628","pp_26609918_1024.jpg":"1024x1303","pp_26609918_640.jpg":"640x814","pp_26609918_480.jpg":"480x611","pp_26609918_340.jpg":"340x432","pp_26609918_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1735x1276","hd_26589515_1920.jpg":"1920x1080","k_26589515_1280.jpg":"1280x1280","k_26589515_1024.jpg":"1024x1024","k_26589515_640.jpg":"640x640","k_26589515_480.jpg":"480x480","k_26589515_340.jpg":"340x340","k_26589515_220.jpg":"220x220","o_26589515_1280.jpg":"1280x941","o_26589515_1024.jpg":"1024x753","o_26589515_640.jpg":"640x470","o_26589515_480.jpg":"480x353","o_26589515_340.jpg":"340x250","o_26589515_220.jpg":"220x161","h_26589515_1280.jpg":"1280x854","h_26589515_1024.jpg":"1024x683","h_26589515_640.jpg":"640x427","h_26589515_480.jpg":"480x320","h_26589515_340.jpg":"340x227","h_26589515_220.jpg":"220x147","pp_26589515_1280.jpg":"1280x1628","pp_26589515_1024.jpg":"1024x1303","pp_26589515_640.jpg":"640x814","pp_26589515_480.jpg":"480x611","pp_26589515_340.jpg":"340x432","pp_26589515_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1365","hd_26589516_1920.jpg":"1920x1080","k_26589516_1280.jpg":"1280x1280","k_26589516_1024.jpg":"1024x1024","k_26589516_640.jpg":"640x640","k_26589516_480.jpg":"480x480","k_26589516_340.jpg":"340x340","k_26589516_220.jpg":"220x220","o_26589516_1280.jpg":"1280x910","o_26589516_1024.jpg":"1024x728","o_26589516_640.jpg":"640x455","o_26589516_480.jpg":"480x341","o_26589516_340.jpg":"340x241","o_26589516_220.jpg":"220x156","h_26589516_1280.jpg":"1280x854","h_26589516_1024.jpg":"1024x683","h_26589516_640.jpg":"640x427","h_26589516_480.jpg":"480x320","h_26589516_340.jpg":"340x227","h_26589516_220.jpg":"220x147","pp_26589516_1280.jpg":"1280x1628","pp_26589516_1024.jpg":"1024x1303","pp_26589516_640.jpg":"640x814","pp_26589516_480.jpg":"480x611","pp_26589516_340.jpg":"340x432","pp_26589516_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2560","hd_26589517_1920.jpg":"1920x1080","k_26589517_1280.jpg":"1280x1280","k_26589517_1024.jpg":"1024x1024","k_26589517_640.jpg":"640x640","k_26589517_480.jpg":"480x480","k_26589517_340.jpg":"340x340","k_26589517_220.jpg":"220x220","o_26589517_1280.jpg":"1280x1706","o_26589517_1024.jpg":"1024x1365","o_26589517_640.jpg":"640x853","o_26589517_480.jpg":"480x640","o_26589517_340.jpg":"340x453","o_26589517_220.jpg":"220x293","h_26589517_1280.jpg":"1280x854","h_26589517_1024.jpg":"1024x683","h_26589517_640.jpg":"640x427","h_26589517_480.jpg":"480x320","h_26589517_340.jpg":"340x227","h_26589517_220.jpg":"220x147","pp_26589517_1280.jpg":"1280x1628","pp_26589517_1024.jpg":"1024x1303","pp_26589517_640.jpg":"640x814","pp_26589517_480.jpg":"480x611","pp_26589517_340.jpg":"340x432","pp_26589517_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2560","hd_26589518_1920.jpg":"1920x1080","k_26589518_1280.jpg":"1280x1280","k_26589518_1024.jpg":"1024x1024","k_26589518_640.jpg":"640x640","k_26589518_480.jpg":"480x480","k_26589518_340.jpg":"340x340","k_26589518_220.jpg":"220x220","o_26589518_1280.jpg":"1280x1706","o_26589518_1024.jpg":"1024x1365","o_26589518_640.jpg":"640x853","o_26589518_480.jpg":"480x640","o_26589518_340.jpg":"340x453","o_26589518_220.jpg":"220x293","h_26589518_1280.jpg":"1280x854","h_26589518_1024.jpg":"1024x683","h_26589518_640.jpg":"640x427","h_26589518_480.jpg":"480x320","h_26589518_340.jpg":"340x227","h_26589518_220.jpg":"220x147","pp_26589518_1280.jpg":"1280x1628","pp_26589518_1024.jpg":"1024x1303","pp_26589518_640.jpg":"640x814","pp_26589518_480.jpg":"480x611","pp_26589518_340.jpg":"340x432","pp_26589518_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_26589519_1920.jpg":"1920x1080","k_26589519_1280.jpg":"1280x1280","k_26589519_1024.jpg":"1024x1024","k_26589519_640.jpg":"640x640","k_26589519_480.jpg":"480x480","k_26589519_340.jpg":"340x340","k_26589519_220.jpg":"220x220","o_26589519_1280.jpg":"1280x1706","o_26589519_1024.jpg":"1024x1365","o_26589519_640.jpg":"640x853","o_26589519_480.jpg":"480x640","o_26589519_340.jpg":"340x453","o_26589519_220.jpg":"220x293","h_26589519_1280.jpg":"1280x854","h_26589519_1024.jpg":"1024x683","h_26589519_640.jpg":"640x427","h_26589519_480.jpg":"480x320","h_26589519_340.jpg":"340x227","h_26589519_220.jpg":"220x147","pp_26589519_1280.jpg":"1280x1628","pp_26589519_1024.jpg":"1024x1303","pp_26589519_640.jpg":"640x814","pp_26589519_480.jpg":"480x611","pp_26589519_340.jpg":"340x432","pp_26589519_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","0","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8004119 Threads: 4 Questions: 1596317528 Slow queries: 4880260 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112441921 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) ) [link] => /mozaik/zivot/splicanin-vedran-lisica-u-sobi-na-skalicama-cuva-pravo-staro-blago-potrosio-sam-poprilicno-novaca-1365206 [printLink] => /mozaik/zivot/splicanin-vedran-lisica-u-sobi-na-skalicama-cuva-pravo-staro-blago-potrosio-sam-poprilicno-novaca-1365206?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 748377 [name] => vedran lisica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-16 16:36:03 [main_article_id] => 0 [alias] => vedran-lisica [link] => /tag/vedran-lisica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 319823 [name] => splićanin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => splicanin [link] => /tag/splicanin ) [2] => stdClass Object ( [id] => 748378 [name] => audiofil [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-16 16:36:03 [main_article_id] => 0 [alias] => audiofil [link] => /tag/audiofil ) [3] => stdClass Object ( [id] => 748379 [name] => hi-fi [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-16 16:36:03 [main_article_id] => 0 [alias] => hi-fi [link] => /tag/hi-fi ) [4] => stdClass Object ( [id] => 529184 [name] => Ploče [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ploce [link] => /tag/ploce ) [5] => stdClass Object ( [id] => 748380 [name] => rock glazba [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-02-16 16:36:03 [main_article_id] => 0 [alias] => rock-glazba [link] => /tag/rock-glazba ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEOBIČNI KOLEKCIONAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Splićanin Vedran Lisica u sobi na Skalicama čuva pravo staro blago: ‘Potrošio sam poprilično novaca...‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-18-22-37-33-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/16/26609918.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Privatni album [mainImageDesc] =>

‘O svemu vodim računa i podjednako uživam i u slušanju muzike kao i u rukovanju opremom‘

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/16/26609918.jpg [title] =>

‘O svemu vodim računa i podjednako uživam i u slušanju muzike kao i u rukovanju opremom‘

Privatni album ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/16/26589515.jpg [title] =>

‘O svemu vodim računa i podjednako uživam i u slušanju muzike kao i u rukovanju opremom‘

Privatni Album ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/16/26589516.jpg [title] =>

Ni jedan ‘botun’ ovdje se ne dotiče prstima, nego se za to koriste posebne krpice

Privatni Album ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/16/26589517.jpg [title] =>

Originalni potpisi i fotografije poznatih rock-zvijezda njegovo su golemo blago

Privatni Album ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/16/26589518.jpg [title] => Privatni Album ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/02/16/26589519.jpg [title] =>

Led Zeppelin jedan je od njegovih omiljenih bendova

Privatni Album ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U doba kad je mladima sva moguća glazba servirana na izvol’te, u doba Spotifyja, Deezera, YouTubea... teško je zamisliti da se nekada za dobar zvuk, dobru glazbu trebalo poprilično pomučiti. A i koštalo je to. Splićanin Vedran Lisica jako dobro zna kako je to izgledalo.

On je strastveni audiofil i kolekcionar čija ljubav prema glazbi započinje prije šezdesetak godina. Ujak iz Australije mu je za jedanaesti rođendan poklonio nekoliko ploča i gramofon. I tako je krenulo.

– To je bio mono gramofon, a zvučnik mu se nalazio u poklopcu kufera. Odmah sam se zaljubio u Hi-Fi i sav novac koji bih u to doba dobio trošio sam na ploče i usavršavanje audiosistema, pa sam do punoljetnosti već bio iskusan audiofil. Prvi LP Led Zeppelina poslala mi je rodica iz Amerike, a stigao mi je neposredno nakon izlaska njihova albuma u Engleskoj, pa za njih dotad još nitko nije čuo kod nas.

Oduševljeno sam pričao prijatelju o novom bendu, nakon čega me zamolio da mu posudim njihovu ploču. Bio sam naivan i dao mu je bez razmišljanja, a iako je znao koliko mi ploče znače, vratio mi ju je s rupom između zadnje i predzadnje pjesme. Tad smo prekinuli svaki kontakt – ilustrira nam Vedran koliko je strastven bio kad je u pitanju glazbe još od svojih nježnih godina.

Na servis u Austriju

On je i jedan od suradnika enciklopedije “Rock record 4”, u kojoj su nabrojeni svi (dotad poznati) rock-izvođači, a Vedranova uloga bila je popisati sve ploče koje ima, godine izdanja i serijske brojeve te članove bendova. Autor Terry Hounsome i osobno mu je zahvalio na doprinosu. Međutim, Vedran je više od pukoga kolekcionara ploča, on je prvenstveno pasionirani uživatelj rock i jazz-rock glazbe čiji zvuk, pogađate, mora biti najbolji mogući. Premda živi u stanu na Skalicama, gdje zbog skučenog prostora sve komponente drži u spavaćoj sobi, citira nam omiljenu izreku svih audiofila: Bolje je u manjoj prostoriji imati bolji sistem nego u velikoj prostoriji imati lošiji sistem!

– Svakog pravog audiofila prepoznat ćete po komponentama. Na ozvučenje i muziku potrošio sam poprilično novaca, no siguran sam kako ima i žešćih od mene – kaže nam.

S obzirom da ne posjeduje automobil, aparati na kojima sluša muziku spadaju u sam vrh audiotehnike, a iako su neki komadi kupljeni još 1986. godine, izgledaju kao novi. Kako i ne bi kad Vedran nijedan botun ne dotiče prstima, nego se koristi posebnim krpicama. Od 1964. godine do danas promijenio je jedanaest gramofona, a najzadovoljniji je ovim najnovijim.

---

image

Ni jedan ‘botun’ ovdje se ne dotiče prstima, nego se za to koriste posebne krpice

Privatni Album
---

– Gramofon Linn Sondek počeo se proizvoditi 1979. godine, a ja sam ga kupio 1990., kad sam boravio nekoliko mjeseci u Engleskoj. Imam prijatelja Kevina koji radi za BT, a veže nas zajednička strast prema muzici i Hi-Fi sistemima. Znamo se više od pola stoljeća, a devedesetih godina, za vrijeme moga boravka u Londonu, bili smo na mnogim koncertima i družili se s muzičarima. Još tada sam želio kupiti zvučnike, ali nisam našao što sam tražio, no našao sam gramofon, i to direktno u tvornici. Nekoliko dana prije povratka kući, u prosincu 1990., dogovorio sam susret s vlasnikom tvornice i nakon kratkog razgovora pokazao mu prstom na Linn Sondek.

On je znao da dolazim iz Jugoslavije, zemlje koja je u to vrijeme bila daleko ispod razine engleskog standarda, a cijena toga gramofona bila je basnoslovna za to doba. Pogledao me i rekao: “S obzirom da ste iz Jugoslavije, dat ću vam 30 posto popusta, a dodatnih 20 posto ako plaćate u gotovini!” Bio sam najsretniji čovjek na svijetu. Dogovor je bio da mi gramofon u dijelovima pošalje na kućnu adresu u Splitu i sve sam to trebao sastavljati sam prema strogim uputama. Kad je carina zaprimila paket, platio sam više pristojbi negoli je koštao sam gramofon. Naravno da je vrijedilo toga jer od tada do danas nosio sam ga samo jednom na redovan servis. U Hrvatskoj nema servisera koji to umije napraviti, pa sam aparat nosio u Austriju. Jedan vikend sam išao u Beč da ga odnesem serviseru, a idući vikend sam gramofon vratio kući – prepričava nam, a onda i nastavlja priču o najvažnijim komponentama za savršen zvuk.

Zvučnike radio sam

– Sve je važno! Bryson je moja komponenta za reprodukciju CD medija, kupio sam ga 1996. godine, a s obzirom da se radi o respektabilnom brendu, do sada se nije nijednom pokvario. Te stvari se i kupuju tako da traju. Luxmanovo pretpojačalo i pojačalo proizvodi vrhunski zvuk, a nabavio sam ga u Njemačkoj. Dovezao mi ga je bivši pilot JAT-a i nisam morao platiti carinu. JBL zvučnici su kupljeni u Americi, stigli su za tri dana, a svaki je težak 36 kilograma. S obzirom da volim raditi u drvu, dva para zvučnika sam napravio sam, kao i police od drva i pleksiglasa.

Ono što nisam mogao izraditi vlastoručno su mramorna postolja za komponente. Klesar mi ih je radio po narudžbi i uz mnogo primjedbi, no ja sam znao što želim i zašto baš to hoću. Naime, mramor ne provodi vibracije i važno je da “nogice” komponenti savršeno legnu u kamene utore. Svi ti detalji su podjednako važni, pa tako i kabeli kojima su aparati međusobno povezani. Moji su srebrni i svaki košta oko petsto dolara, no ima i skupljih. To nisu obični zvučnički kabeli, već komponente audiosustava s izvrsnim zvučnim svojstvima – govori nam Vedran, koji ne planira još unaprjeđivati svoj Hi-Fi sistem. Nabavio je sve što mu je bilo zanimljivo.

---

image

Originalni potpisi i fotografije poznatih rock-zvijezda njegovo su golemo blago

Privatni Album
---

– Ne bih mijenjao ovaj komplet ni za jedan drugi jer sam zvukom iznimno zadovoljan. O svemu vodim računa i podjednako uživam i u slušanju muzike kao i u rukovanju opremom. Zvučnici su osjetljivi na prašinu pa kad nisu u upotrebi, pokrivam ih navlakama, no tako činim i s ostalim elementima. Vrećice silikagela koje kupe vlagu rasporedim po aparatima, a tu je i pribor, od kistova do četkica. Ploče i CD-ovi su također u svojim zaštitnim omotima. Muziku slušam svakodnevno i to mi je najveće uživanje. Sve ploče, a imam ih više od šesto, kao i tisuću i petsto CD-ova, popisani su abecedno – kaže Vedran listajući veliki fascikl. Iz Engleske mu stižu i časopisi “Hi-Fi news and record reviews”, “ What Hi-Fi?” i drugi, no pravo bogatstvo uspomena krije se u jednom velikom privatnom albumu.

– Ovdje su originalni potpisi i fotografije poznatih rock-zvijezda, a vjerujem da ćete neke i sami prepoznati – ponosno će Vedran. Kad smo otvorili album, našli smo fotografije i potpise svjetski poznatih glazbenika, članove legendarne grupe The Beatles, Jimija Hendrixa, skupine Mamas & Papas, Led Zeppelin... To su samo neka od popularnih imena, a Ozzyja Osbourna, bivšeg pjevača grupe Black Sabbath, Vedran je osobno upoznao posredstvom svoga prijatelja Kevina.

Kod Ozzyja doma

– Kevin i ja smo bili kod Ozzyja kući, a muzika koju sam slušao i koju najviše volim slušati stvarana je upravo šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina. S dolaskom punka sve se promijenilo. Slažem se s izrekom koja kaže da je punk skraćenica za “potpuno uvredljivo negiranje klasike”. Mnogo ploča i materijala slao sam Kevinu i njegovim prijateljima u London, pogotovo rock-ploče iz bivše Jugoslavije. Najviše im se svidjela grupa “Time”, kojoj je frontmen bio Dado Topić, zatim “Korni”, “Leb i sol”, no bilo je tad kod nas mnogo dobrih sastava, kao što su “Roboti”, “Kameleoni” i drugi.

---

image
Privatni Album
------
image

Led Zeppelin jedan je od njegovih omiljenih bendova

Privatni Album
---

Vedran nas je odlučio iznenaditi glazbom Briana Ferryja, a prije samog slušanja četkica koja se vrti u obrnutom smjeru od ploče nježno čisti površinu ploče. Zatim se na LP stavlja uteg, a Vedran nam objašnjava o čemu se radi:

– Uteg služi da izravna sve eventualne neravnine, pa samim tim nema preskakanja ili zastoja u reprodukciji.

Njegov izraz lica u trenutku kad se iz zvučnika rasprši zvuk po sobi najbolje opisuje riječ sreća, koja dijeljenjem postaje veća. Ono što je jednom napisao Victor Hugo, Vedran svjedoči cijelim svojim bićem: “Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće šutjeti.”

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Privatni album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album Privatni Album
Privatni album

‘O svemu vodim računa i podjednako uživam i u slušanju muzike kao i u rukovanju opremom‘

Privatni Album

‘O svemu vodim računa i podjednako uživam i u slušanju muzike kao i u rukovanju opremom‘

Privatni Album

Ni jedan ‘botun’ ovdje se ne dotiče prstima, nego se za to koriste posebne krpice

Privatni Album

Originalni potpisi i fotografije poznatih rock-zvijezda njegovo su golemo blago

Privatni Album

Led Zeppelin jedan je od njegovih omiljenih bendova

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/splicanin-vedran-lisica-u-sobi-na-skalicama-cuva-pravo-staro-blago-potrosio-sam-poprilicno-novaca-1365206 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a2dad3c3990e13bc75bf0edc8e8da45702fe1322 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Spli%C4%87anin+Vedran+Lisica+u+sobi+na+Skalicama+%C4%8Duva+pravo+staro+blago%3A+%E2%80%98Potro%C5%A1io+sam+poprili%C4%8Dno+novaca...%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsplicanin-vedran-lisica-u-sobi-na-skalicama-cuva-pravo-staro-blago-potrosio-sam-poprilicno-novaca-1365206 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fsplicanin-vedran-lisica-u-sobi-na-skalicama-cuva-pravo-staro-blago-potrosio-sam-poprilicno-novaca-1365206 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NEOBIČNI KOLEKCIONAR [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
ŽivotNEOBIČNI KOLEKCIONAR

Splićanin Vedran Lisica u sobi na Skalicama čuva pravo staro blago: ‘Potrošio sam poprilično novaca...‘

Piše Danijela Batinić
19. veljače 2024. - 11:01

U doba kad je mladima sva moguća glazba servirana na izvol’te, u doba Spotifyja, Deezera, YouTubea... teško je zamisliti da se nekada za dobar zvuk, dobru glazbu trebalo poprilično pomučiti. A i koštalo je to. Splićanin Vedran Lisica jako dobro zna kako je to izgledalo.

On je strastveni audiofil i kolekcionar čija ljubav prema glazbi započinje prije šezdesetak godina. Ujak iz Australije mu je za jedanaesti rođendan poklonio nekoliko ploča i gramofon. I tako je krenulo.

– To je bio mono gramofon, a zvučnik mu se nalazio u poklopcu kufera. Odmah sam se zaljubio u Hi-Fi i sav novac koji bih u to doba dobio trošio sam na ploče i usavršavanje audiosistema, pa sam do punoljetnosti već bio iskusan audiofil. Prvi LP Led Zeppelina poslala mi je rodica iz Amerike, a stigao mi je neposr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 00:37