StoryEditor
ŽivotNA PRAVOM JE MJESTU

Posvojili djevojčicu koju nitko nije htio: gay par primio u svoj dom bebu zaraženu HIV-om koju je odbilo 10 obitelji

Piše I. P.
16. listopada 2019. - 00:20
shutterstock_139669156

Obitelj je jedna od osnovnih vrijednosti društva, a čežnja za zasnivanjem iste kao da je utkana u pore svakog ljudskog bića. Svi su iskusili svađe sa starijom braćom i sestrama, kao i s roditeljima, ali to su ipak jedine osobe na svijetu na čiju ljubav uvijek možemo računati.

Obitelj je dugoročna, vjerojatno najduža veza koju imamo tijekom života i koja nas najviše oblikuje. Na kraju krajeva, to je utočište gdje se osjećamo ljubljenima i sigurnima u ovom svijetu.

Primjer takve jedne obitelji pune ljubavi su Damian Pighin i Ariel Vijarra. Oni su prvi par koji se javno deklarirao i koji otvoreno živi brak u argentinskom gradu Santa Fe. Njih dvojica sada su i roditelji dvije posvojene curice, Olivie i Victorie. Obojica rade u nevladinom sektoru specijaliziranom za posvajanje djece koju druge obitelji ne žele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariel Vijarra (@arielvijarra) on

 

Oliviju su posvojili s nepunih mjesec dana života. Ovu djevojčicu prethodno je odbilo 10 obitelji jer je rođena s HIV-om. Kad su primili poziv i čuli da postoji dijete za njih, nisu mogli vjerovati, jer su bili na listi čekanja oko tri godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariel Vijarra (@arielvijarra) on

 

Nijednog trenutka nisu dvojili. Otkako je djevojčica stigla u njihov dom, uvjereni su da između njih postoji posebna veza.

Olivia je bila na različitim lijekovima koji su se pokazali efikasnim pa su roditelji vrlo brzo dobili sretnu vijest, virus je stavljen pod kontrolu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ariel Vijarra (@arielvijarra) on

 

Iako trenutno nema lijeka za HIV, dobra je stvar što se Oliviji više ne manifestiraju simptomi bolesti, niti ga može prenijeti nekome.

Par je kasnije posvojio još jednu djevojčicu koju su nazvali Victoria. Curice su približno iste dobi i uskoro će napuniti 5 godina, prenosi portal BoredPanda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 05:42