StoryEditorOCM
ŽivotNEĆE VIŠE

Pokušao je pipkati u liftu pa mu pokazala; pogledajte fantastičnu samoobranu, pravi je dokaz da se ne treba šutjeti

Piše MOZAIK SD
24. siječnja 2023. - 19:36

Ako ikada osjetite da ste u opasnosti, zaboravite na bonton i pravila ponašanja i zaštitite se na bilo koji način koji vam padne na pamet. Ovaj savjet najviše je upućen ženama, koje svojom tjelesnom masom nisu moćan suparnik u fizičkoj borbi - zbog čega moraju biti izrazito lukave i snalažljive kako bi se izvukle iz neugodnih situacija, piše Rumble.

Na internetu se pojavio nevjerojatan video u kojem je žena nokautirala muškarca koji ju je pokušao maltretirati u liftu u Kini. Svojim hrabrim činom ova žena je pokazala da se "kultura šutnje" treba u potpunosti iskorijeniti te da je borba za sebe najvažnija borba. 

Naime, žena je na snimci prikazana kako provjerava svoj telefon u liftu. Nekoliko trenutaka nakon toga, muškarac u liftu počeo se ponašati neprimjereno, šuljati se iza njezinih leđa i dirati je po tijelu. Žena ga je odmah udarila te se mirno udaljila. 

Najbolja obrana od zločina je ne dopustiti da se dogodi. Prema statistici, većina zlostavljača ne bira najatraktivnije djevojke za svoje žrtve, već samo okolnosti u kojima mogu izvršiti ono što su planirali. Oni misle da ako nekoga zastraše nikada neće morati odgovarati za svoje postupe. Zbog toga je ovog čovjeka iznenadila činjenica da je njegova "žrtva" uzvratila napad. 

Ovakve situacije su jedan od razloga zašto je sve više modernih žena zainteresirano za borilačke sportove. Ovakvi hobiji, osim što pružaju zaštitu, mogu pomoći ženi ne samo poboljšati njezin vanjski izgled već i razviti i ojačati odnos prema sebi i svijetu koji je okružuje. Borilačke vještine pomažu ženama da se osjećaju samopouzdano, odlučno, a mogu se prakticirati i rekreativno.

Spomenuti video pogledajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2023 19:36