StoryEditor
ŽivotOKUSI KOJE PAMTIMO

Ove makarone jednako će obožavati staro i mlado, pogledajte recept i provjerite je li ih teško pripremiti

Piše Native studio SD
1. listopada 2020. - 11:16
Tomislav Krišto/Cropix

ŠPORKI MAKARULI 

Razrežite sočnu govedinu na komadiće, najbolje je uzeti komad od vrata. Za 50 dag govedine ugrijte 12 dag masti i zažutite sitno nasjeckanu kapulu. U ovome dobro užutite meso, neprestano miješajući dok ne ponestane soka. Rastopite žlicu koncentrata od rajčica i meso dalje u tome pirjajte, na posve laganoj vatri otprilike 4 sata, dok ne postane sočno i mekano, a sok gust. Da meso ne ostane bez soka, dodajite pomalo vode ili juhe.

Ovim fino raskuhanim mesom polijte makarule ili njoke od krumpira, a može biti bilo koja druga tjestenina. Makarule skuhajte u kipućoj, posoljenoj vodi, promiješajte i kuhajte poklopljene. Dobro ocijedite i polijte po sredini i odozgo ovim sokom i mesom. Poslužite s ribanim sirom.

„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."

Sastojci:

  • 50 dag govedine (od vrata)
  • 12 dag masti
  • 1 kapula
  • 1 žlica koncentrata od rajčica
  • juha ili voda
  • ribani sir
  • makaroni
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. listopad 2020 02:11