StoryEditorOCM
ŽivotIz Bobisa

Od doručka, do večere; što mislite kada je prva krafna ugedala svjetlo dana u Splitu i koliko dugo već u njima gušta i staro i mlado

Piše Matea Roglić
16. veljače 2021. - 12:36

Kandelora - snig do mora, sveti Blaž - da je laž, sveti Šime (18. veljače) - da je usrid zime.  

Tako i stara poslovica koja se ove godine, eto, ostvarila. Sredina veljače baš nas je podarila olujnom burom i temperaturama ispod nule, pustili su oblaci i nešto bijelog pokrivača, čak i na dalmatinskim otocima. Oštra zima u doba kad je i treba biti garancija su lijepih vremena s proljeća....

A kad ovako ugrize zima, treba se i utoplit i zasladit, da krv brže prokola i da tako ugrijani dočekamo ljepše dane.

E sad za ovo utoplit zaduženi su i džemperi i kaputi i klime i pećice raznih vrsta, a za slatko postoji samo jedan pojam. Bobis. I tako je oduvijek bilo. Nema tog klinca koji nije širokih očiju gledao u vitrinu neke od Bobisovih pekara punih zdravih i slatkih proizvoda...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 22:15