StoryEditor
ŽivotSLUŽBENO

Njujorškom je sudu Virginia Giuffre podnijela tužbu: britanski princ Andrew optužen za seksualno zlostavljanje u Londonu prije više od 20 godina

Piše PSD/HINA
10. kolovoza 2021. - 21:38

Još jedan potres na britanskom kraljevskom dvoru: objavljeno je kako je Virginia Giuffre podnijela u ponedjeljak tužbu pred njujorškim sudom protiv britanskog princa Andrewa u kojoj navodi da ju je američki financijer Jeffrey Epstein "posuđivao" princu za seksualne odnose.

Virginia Giuffre je žrtva u slučaju protiv optuženika “princa Andrewa, vojvode od Yorka”, navodi se u optužnici podnesenoj na okružnom sudu na Manhattanu.

Giuffre u optužnici navodi kako ju je “Epstein redovito zlostavljao i da ju je Epstein posuđivao drugim moćnim muškarcima u seksualne svrhe”.

"Jedan takav moćnik… bio je optuženik, princ Andrew.”

Andrew ju je, prema riječima Giuffre, seksualno zlostavljao u kući Ghislaine Maxwell u Londonu prije više od 20 godina, kada je bila još maloljetna.

“Epstein, Maxwell i princ Andrew prisilili su žrtvu, dijete, na spolni odnos s princom Andrewom protiv njezine volje”, navodi se.

Andrew (61) je oštro demantirao seksualne odnose s Giuffre i rekao kako se ne sjeća kako ju je uopće upoznao, ali te optužbe mogle bi nanijeti štetu britanskoj kraljevskoj obitelji.

Andrew, drugi kraljičin sin, povukao se s kraljevskih dužnosti 2019. zbog prijateljstva s Epsteinom.

Giuffre također tvrdi kako ju je Andrew zlostavljao u Epsteinovoj vili u New Yorku i na Little St. Jamesu, Epsteinovom privatnom otoku na Djevičanskim otocima.

Giuffre, sada 38-godišnjakinja, tuži Andrewa prema odredbama Zakona o dječjim žrtvama jer je tada imala 17 godina.

Epstein je bio američki financijer koji se sprijateljio s mnogim slavnim osobama uključujući bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona te Billa Gatesa.

Počinio je samoubojstvo u zatvoru 2019. godine dok je čekao suđenje za seksualno zlostavljanje maloljetnica.

U sudskim spisima nalazi se fotografija na kojoj su navodno Andrew i Giuffre u domu Ghislaine Maxwell u Londonu prije seksualnog zlostavljanja.

Maxwell se u travnju na sudu izjasnila da nije kriva po optužbama za regrutiranje maloljetnih djevojaka za Epsteina.

Maxwell se navodno sprijateljila s djevojkama odlascima u shopping i kina, a kasnije ih je nagovorila da Epsteinu priređuju intimne masaže tijekom kojih bi se upuštali u seksualne odnose.

Giuffre, koja je optužbe već iznosila u televizijskim intervjuima, tuži princa Andrewa za “primjer drugima i kaznenu odštetu”.

“Držim princa Andrewa odgovornim za ono što mi je učinio. Moćnici i bogati nisu izuzeti od odgovornosti za svoja djela”, izjavila je za medije.

“Nisam olako donijela odluku. Kao majci i supruzi, obitelj mi je na prvom mjestu. Svjesna sam da će me ovaj potez izložiti daljnjim napadima princa Andrewa i njegovih predstavnika.”

item - id = 1119154
related id = 0 -> 1132013
related id = 1 -> 1127395
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2021 22:10