StoryEditorOCM
ŽivotČesta greška

Mnogi se ‘kunu‘ u njih kad je u pitanju zaštita od zaraze, ali ih i uništavaju čuvanjem i pripremom: evo kako pravilno brinuti o luku i kapuli

Piše J. V.
25. veljače 2020. - 10:13

Budući da je situacija u susjednoj Italiji na rubu alarmantne, nije iznenađujuće što su novosti o koronavirusu najčitanije u Hrvatskoj. Zaraza je jedna od glavnih tema razgovora, a građani istražuju kako se zaštititi ukoliko do "najgorega" dođe. Pritom se brojni uzdaju, barem trenutno, u podizače imuniteta iz naroda, odnosno s polica supermarkata.

Kao i mnogo puta prije, Hrvati vjeruju ponajprije svježim namirnicama, po mogućnosti iz vlastitoga uzgoja, za koje se vjeruje da svojim svojstvima mogu pomoći u onome što svi trenuto žele, "bildanju" imuniteta.

No kapulu i luk (crveni luk i češnjak) neki nehotice, skladištenjem i pripremom, mogu uništiti kad je u pitanju kvaliteta nutrijenata koje nude. Istražili smo stoga gdje i kako čuvati i na koji način pripremati...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 10:42