StoryEditorOCM
Životodgoj na tiktoku

Mlada dadilja otkrila kako je čuvati dijete bogatih roditelja: Skoro sve smijem, ali jedno mi je strogo zabranjeno

Piše mozaik sd
22. kolovoza 2023. - 20:48
 Evelyn Singleton prije nego što bilo što objavi,  uvijek pošalje nacrt roditeljima kako bi se uvjerila da im sadržaj odgovaraScreenshot TikTok

Dadilja je odgovorno zanimanje i logično je da roditelji pažljivo biraju kome će povjeriti svoje dijete na čuvanje.

Evelyn Singleton (23) prošle je jeseni počela raditi kao dadilja za bogatu obitelj, a detalje je podijelila na društvenim mrežama.

- Vatreno krštenje je najbolji način da opišem svoje prve dane kao dadilje s punim radnim vremenom. Prošlog rujna primila sam poruku od žene koja će postati moj poslodavac. Jacobova mama rekla mi je da ju je moj profil privukao jer se fokusirao na to tko sam ja kao osoba, a ne samo nabrajanje mog iskustva kao dadilje - kaže Evelyn.

Nakon što se s njima povezala na web stranici, čuli su se telefonom sat vremena. Bilo joj je jasno da obitelj traži nekoga tko je spreman igrati aktivnu ulogu u dječakovom životu, a ne samo bdjeti nad njim.

- Pitali su me koje razvojne aktivnosti planiram i kako ću pratiti njegove razvojne prekretnice. Nakon tog poziva uslijedio je videopoziv, iza kojeg je stigla ponuda za posao - kaže dadilja, prenosi Žena.

izazov osobnog i profesionalnog balansiranja

Obitelj živi u Massachusettsu mjesec dana, ali ostatak godine provodi u Nashvilleu.

Evelyn je u Nashvilleu radila pola godine, ali je shvatila da nije stvorena za korporativni život, pa je dala otkaz.

- Bila sam uzbuđena zbog prilike, ali i nervozna. Bili su stranci i nisam bila sigurna da ćemo se spojiti. Na kraju sam shvatila da, ako stvari ne idu dobro, uvijek mogu dati otkaz. Prema našem dogovoru, ja bih čuvala Jacoba radnim danom od 9 do 17 sati, uz dodatnih pet sati fleksibilnog vremena tjedno koje mogu iskoristiti za povremeno večernje čuvanje djece, rekla je ona.

Njezine dužnosti uključuju brigu o Jacobu, kuhanje za njega i pranje rublja, a plaćeni su joj i prekovremeni sati.

- Dobila sam vlastitu spavaću sobu opremljenu bračnim krevetom, kupaonicu i ormar. Jacobovi roditelji oduvijek su imali stav ‘ono što je naše, to je i tvoje‘, dopuštajući mi pristup njihovim automobilima i biciklima i čak upućujući otvoreni poziv da im se pridružim na obrocima i aktivnostima u moje slobodne dane. Nikada nema pritiska da im se pridružim, ali ja to često radim jer se stvarno slažemo i uživamo u društvu - priznaje Evelyn.

Svake večeri nakon što bi Jacob otišao u krevet, njegova mama i ona bi zajedno gledale TV.

- Kada živite pod istim krovom kao i vaši poslodavci, postoji stalni izazov osobnog i profesionalnog balansiranja, kaže Evelyn i dodaje da je poznavanje vlastite vrijednosti i međusobno poštovanje ključno da stvari funkcioniraju.

održavanje strogog rasporeda

Drugi ključni element za osiguravanje dobrog radnog odnosa je održavanje strogog rasporeda.

- Jacob često spava i po 12 sati, budi se oko 7 ujutro. Iako službeno počinjem raditi tek u 9, obično doručkujem s njim i njegovom obitelji oko 8. Jacobova mama daje mi potpunu slobodu u tome kako Jacob i ja provodimo vrijeme, a ja imam opsežan popis zabavnih aktivnosti koje radimo. Svaki dan radimo jednu aktivnost prije ručka i drugu popodne kada se probudi. Ponekad odemo na plažu, dok druge dane posjetimo sklonište za životinje i tamo se igramo sa psima ili odemo u muzej - kaže Evelyn.

Letenje je također dio njezina posla jer Jacobova obitelj uživa u putovanjima.

- U nekoliko smo navrata letjeli privatnim zrakoplovom angažiranim za taj dan. Jedno od mojih najdražih sjećanja bilo je kad smo unajmili avion koji nas je prevezao iz West Palm Beacha u Key West na ručak, a onda smo se vratili na vrijeme za večeru u luksuzno odmaralište The Breakers", rekla je.

Od Jacobovog oca je dobila ideju da počne objavljivati ​​videa o svome "dnevniku borbe".

nema adresa, određenih imena i registarskih oznaka

Postavili su pravila o tome što joj je zabranjeno dijeliti i objavljivati, poput adresa, određenih imena, registarskih oznaka ili bilo čega što je povezano s Jacobovim tatom ili njegovom karijerom. Prije nego što bilo što objavi, ona uvijek pošalje nacrt roditeljima kako bi se uvjerila da im sadržaj odgovara.

- Nikad nije bilo problema. Otkad sam počela objavljivati ​​videa, ljudi spuštaju prozore na autu kada prolaze pored nas na ulici i govore ‘Hej, jesi li ti ona dadilja na TikToku?‘ što me uvijek oduševi. Imali smo i dječje brendove koji su nam se javili u vezi s potencijalnim partnerstvima, ističe Evelyn.

image

Gojenac Jacob na letu privatnim zrakoplovom
 

Screenshot TikTok

Još uvijek dogovaraju detalje, no postotak zarade od takvog posla ostavit će za Jacobovu budućnost. A dobit će i postotak, prenosi Insider.

- Što se tiče moje budućnosti, nikad mi nije bila namjera biti profesionalna dadilja. Čuvam Jacoba u Nashvilleu, ali budući da je krenuo u vrtić, odlučila sam ići na pola radnog vremena kako bih mogla početi planirati sljedeću priliku. I Jacob će uskoro postati veliki brat, a mi spremno čekamo dolazak njegovog brata ili sestre. Bebi sam već napravila drugi račun na društvenim mrežama, zaključuje mlada dadilja, prenosi Žena.

Naravno da svi odnosi između dadilja, djece i njihovih roditelja nisu tako skladni i lijepi, ali, kako je rekla Evelyn, "poznavanje vlastite vrijednosti i međusobno poštovanje ključno da stvari funkcioniraju". Na dobrobit dadilje, djeteta i roditelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:52