StoryEditorOCM
ŽivotURNEBESNA RASPRAVA

‘Mačka usred noći podiže rolete i sve nas budi, imate li savjet kako da to zaustavim?‘

Piše MOZAIK SD
26. studenog 2023. - 10:37

Ima nas koji mislimo, kad mačka hoda po nama u šest ujutro ili nas ugrize iz čistog mira, da nam je najgore u svemiru. No, ljudima koji imaju čast živjeti s mačkama (teško ih je, s obzirom na opis njihovog ‘posla‘ nazvati vlasnicima) koja je poput naše evo utjehe. U jednoj se Facebook grupi žena požalila da je njena mačka otišla korak dalje od uobičajenih stvari kojima su pripadnici njene vrste skloni. Zaboravite valjanje po kutijama, grebanje stolica i otvaranje vrata - jedna je mačka smislila nešto još zabavnije. Ta je, naime, naučila kako dići rolete, piše Jutarnji list. 

Znate li kad najviše uživa u tome?

Dobro ste pogodili: usred mrkle noći, kad vlasnici spavaju, tako da ih sve probudi. Po danu je ova aktivnost baš i ne zanima. Moguće zato što je zauzeta spavanjem, ali možda i zato što zna da nikoga neće probuditi.

Ako vlasnici mačku prekinu u prtljanju po roletama i izbace je iz svoje sobe, nema problema, ta nastavlja pohod i diže rolete u drugim prostorijama.

Rolete su podignute? Nema veze, mlati po njima kao da sutra ne postoji.

Zbog toga je batlerica navedene mačke druge ljude pitala imaju li takvu situaciju i što učiniti kako bi se ona i njeni ukućani mogli naspavati. Ispočetka im je to, kaže, bilo smiješno, no s vremenom (i neprospavanim noćima) je prestalo biti.

image
Shutterstock

Bilo je onih koji su suosjećali s njenom situacijom, a jedna je žena napisala kako je njen mačak radio isto, samo je taj dizao roletu kako bi mogao izaći iz kuće, što ovdje nije slučaj. Druga joj je savjetovala da se strpi, jer mačke znaju imati fiksaciju na nešto, ali im nakon nekog vremena zanimanje za baš to splasne. Treća je predložila da makne rolete i kupi škure, a četvrta je sugerirala da bi štipalica na vrpci od roleta mogla dekoncentrirati mačku.... Jedna je žena predložila ovoj batlerici da ugradi motor za rolete, pa se one mogu dizati samo pritiskom na gumb. No, druga se javila i rekla da je ona to napravila i da mačka mlati šapom po gumbu, tako da ni to nije rješenje.

U tren oka, rasprava se pretvorila u ispovijed mačjih batlera po pitanju toga što sve ove neodoljive zvjerčice rade. Sudeći po komentarima, one otvaraju vrata, prozore, ladice, klizne ormare, vade donje rublje i razne druge predmete, guraju komarnike i izlaze van...

Ima i drugih urnebesnih pričica. Jedna je žena napisala da njena mačka, iako ima vratašca, svaki put pokušava podići roletu i ući kroz prozor.

Najbolji komentar je definitivno ovaj:

- Ja sam iskreno presretna sto životinje ne znaju čitati - napisala je jedna žena.

Istina, jer da znaju čitati, samo bi jedni drugima davali ideje kakav još kaos mogu napraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 12:44