StoryEditor
ŽivotJeziv trenutak

Lana Jurčević za vrijeme potresa snimala video na Instagramu. U jednom trenutku počelo je tresti, pjevačica pobjegla, ali je kamera nastavila snimati

Piše Vinko Paić
29. prosinca 2020. - 14:19

Najrazorniji potres u posljednjih sto godina u Hrvatskoj, 50 puta jači od onog u ožujku, sve nas je šokirao. U Petrinji gdje je pola grada razrušeno kao i u samom Zagrebu stanje je kaotično, vojska je na ulicama, a jedno je dijete nažalost smrtno stradalo. Prave posljedice ovog razornog potresa tek će se vidjeti.

Kad je tlo u Zagrebu podrhtavalo televizijska urednica Uršula Tolj nalazila se u zgradi HRT-a na Prisavlju.

image
Ronald Goršić/Cropix

- Ovo je stvarno bilo strašno! Jako sam potresena. Baš sam se prepala, još smo ovdje na Prisavlju u šoku. U trenutku kad se sve dogodilo bila sam u uredu s kolegom, sve se treslo, neke su mi stvari popadale. Samo smo stajali i čekali da sve prođe. Nestalo je struje, u prekidu su telefonske veze, većina je kolega otišla doma. Nadam se da su svi dobro i zdravi, rekla nam je Uršula.

Pjevačica Lana Jurčević objavila je na Instagramu video koji je snimila za vrijeme potresa. U jednom se trenutku sve oko nje počeo tresti, a ona je uzela psa i izjurila iz sobe.

"Do kad? Znači, ne mogu više. Da san znala da će se ovo snimiti na kameri...Taman krenem u lijepoj atmosferi, suncu, lijepoj kampanji... Petrinja, Sisak.. DRŽITE SE! Ako treba pomoć nekakva, tu sam! - napisala je u opisu videa.

Užaaaaas, napisala je Marija Batinić ispod vide, a nadovezala se i Anita Dujić: Isuse Lana, strašno....ja ne mogu doć k sebi. Drž'te se svi.

Glumica Ornela Vištica također se oglasila nakon potresa na Instagramu te je podijelila video koji je snimila nakon što je izjurila iz trgovine na Trgu bana Jelačića.

"Užasno. Izletjela sam iz dućana na trgu. Nestalo je struje i brzinom munje trčala Jurišićevom. Ovo je pet minuta nakon potresa. Najgori osjećaj je kad ne znaš kamo trčati, pada kamenje, sirene sviraju", napisala je.

Radijska voditeljica, Splićanka Nina Slišković Goleš, bila je kod prijatelja u stanu na sedmom katu, kad je osjetila podrhtavanje tla.

- Kako sam trudna samo sam ustala s kauča i govorila na glas: Sve je ok, sve je ok, sve je ok!, a potres je samo pojačavao i pojačavao kao da nema namjeru nikad stati. Bilo mi je gore nego onda u ožujku, iako nas je tada iz sna prenulo. Ali sama ta dužina potresa i beskrajnost su me baš doveli do ruba ludila. Kad je stalo samo smo krenuli iz stana van, u jednoj rijeci ljudi koji se spuštaju niz stubište...

I evo satima smo bili vani. Tek smo se sad vratili doma. Dok ovo tipkam pakiram torbu za rodilište i jednu za potres da imam to u autu ako bude trebalo otići iz Zagreba. Pretužno i strasno, rekla nam je Nina.

- Čula sam da se u dnevnom boravku nešto srušilo. I, ustala sam vidjeti šta je, napisala je na društvenim mrežama pjevačica i reality zvijezda Anezi.

- Ništa ne primjećujem oko sebe, a onda na podu ugledam kipić anđela. Poklon koji sam davno dobila od jednog redovnika. Prejaka je simbolika da ju ne bi istražila, pa sam išla nazad u krevet googlati i ovo je izašlo: "A negdje pokraj puta anđeo leži. Krila slomljenih. I to je trenutak kada su oči naše u stanju vidjeti anđela. Vidjeti ga i ime njegovo doznati. Možda ugledavši ga ostanemo zatečeni, jer lica ranjenih anđela na sebi nose svu muku ovog svijeta. Svu bol i patnju njegovu.

Anđeo slomljenih krila ima svoje poslanje. U svom poslanju on čisti srce onog koji mu pristupa, koji mu rane povija i koji se pobrine o njemu. A samo kada se očistimo od svih naslaga, samo kada ostružemo do zdravog, samo kada naša ranjivost postane naša snaga, a ne naša slabost, naša prednost, a ne nas hendikep, naš spas, a ne naša propast, mi ćemo biti u stanju čuti šum krila anđela I čuti glas koji nas zove.

Glas našeg bližnjeg koji vapi u pomoć i glas svog Boga koji nas ljubi i govori: “Idi pa i ti čini tako!” (Luka 10,37)" P.S. Zalijepit ću mu krila nazad, naravno, a ova poruka je za mene potvrda, ali i privilegija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. kolovoz 2021 04:18