StoryEditor
ŽivotOKUSI KOJE PAMTIMO

Kažu za nju da je jedna od ‘kraljica torti‘, a za njom se uvijek prvo poseže na trpezama, vi samo trebate pratiti recept i poslije guštati u njoj

Piše Native studio SD
24. rujna 2020. - 11:20
Ivo Ravlić/Cropix

Makarska torta

Zamijesite tijesto od 40 dag prosijana brašna (oštrog i mekog), 3 žumanca, 20 dag maslaca, naribane limunove kore, malo maraskina i 2 žlice šećera. Dobro i glatko izradite i razvaljajte dosta tanak list. Listom obložite sa svih strana plitki široki premazani oblik za torte polako žlicom uspite nadjev.

Nadjev: tucite 1 kg šećera u prahu i vanilin šećer s 15 cijelih jaja, dodajte 1 kg poprženih mljevenih badema, naribanu limunovu i narančinu koru, 1 nariban oraščić, te maraskina i sve dobro izmiješajte. Od ostatka tijesta razvaljajte i razrežite trake koje složite mrežasto povrh nadjeva. Tortu pecite 1 sat na jakoj vatri (170°C). Kad se ispeče, poškropite je maraskinom i pospite šećerom.

„Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici."

Sastojci:

  • 40 dag brašna (oštrog i mekog)
  • 3 jaja
  • 1 limun
  • 20 dag maslaca
  • malo maraskina
  • 2 žlice šećera
  • Nadjev:
  • 1 kg badema
  • 1 kg šećera u prahu
  • 3 vanilin-šećera
  • 15 jaja
  • 1 oraščić
  • 2-3 čašice maraskina
  • 1 limun i naranča
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 11:19