StoryEditorOCM
Životsukob generacija

Ispovijest očajne žene: Svekrva mi se uselila u stan, ne mogu nakupovati koliko ona može pojesti

Piše mozaik sd
11. lipnja 2023. - 17:30

Život sa svekrvom priželjkuje malo koja žena. Brojne nevjeste i svekrve ostvare skladan suživot, ali ponekad baš i ne bude tako.

U takva neugodna iskustva svakako pripada priča ove žene.

Moja svekrva se uselila kod nas prije nekih šest mjeseci, bukvalno na nekoliko tjedana. Došla je bez upozorenja, ne obavijestivši nikoga i ne pitajući bi li bilo zgodno da neko vrijeme poživi kod nas. Pojavila se na pragu stana s torbama.

Imala je dobar razlog - bio joj je potreban hitan popravak. Znamo da joj podovi tonu i da joj cijevi cure. Odlučila je da je vrijeme za promjenu. Rekla je, kako bi bilo brže i jeftinije, da će radnici zasad živjeti kod nje, ali da će ona živjeti s nama, rekla je žena za Stil.

 nikad ništa nije kupila

S njom smo imali ravnopravan odnos, nitko se nikome nije zamjerio. Tada nisam znala šta me čeka. Počela sam postupno vidjeti jasnije. Imam zdravstvenih problema koji utječu na moju prehranu. Ono što mogu jesti, kuham za sebe posebno. Međutim, od trenutka kada je svekrva došla kod nas, kuham za cijelu obitelj, tako da dugo traje. Ali kuham također i odvojeno.

Lukava svekrva voli ustati noću i pojesti ono što sam sebi spremila. I jede sve. Objasnila sam joj svoje zdravstvene probleme, čak sam počela stavljati svoje proizvode na posebnu policu u hladnjaku. Ne mogu sjediti gladna, a obična hrana je veliki rizik. A svekrva, koja se doselila na nekoliko tjedana, živi kod nas skoro pola godine. A od svega što je ukusno u frižideru ona sve pojede, moje patlidžane i kuhani pileći file. Povrće bukvalno nestaje, kaže žena.

image

Svekrva bez pardona noću jede snahinu hranu (ilustracija)

/Shutterstock

Ne mogu nakupovati koliko ona može pojesti, a zanimljivo je da ona nikad ništa nije kupila, pa čak ni kruh. Noću voli piti čaj s mojim kruhom bez glutena. Većinu proizvoda kupujem u malim količinama, jer su skupi. I ona ih jede odjednom, iako sam ih kupila za sebe, da imam za tjedan.

Guši se u avokadu

Ne voli avokado, neukusan je, ali ga ipak jede, iako se guši. Oko mi se već počelo trzati. Počela sam je buditi danju, da noću spava i da mi ne jede hranu. Ali počela je zaključavati vrata. Kako se usuđujem uznemiravati je? Ujutro ne doručkujem, popodne ne ručam. Pogoršanja su počela jedno za drugim, a svekrva mi kaže da ne izmišljam.

Razgovarala sam s mužem, ali on je samo slegnuo ramenima. Kaže mi da ne kuham više, ali ipak jede. Počela sam prijetiti da će cijela obitelj jesti ono što jedem ja, to jest, samo dijetetski. Počela sam jesti u kafiću blizu moje kuće. Kuhar kuha jela koja mogu jesti, bez začina i nekih sastojaka.

Razmišljam da stavim bravu na hladnjak. Ali ne želim doći do te točke. Možda svekrva nema problem s apetitom nego sa glavom?, pita se žena, piše Stil.

Možda će kućni majstori uskoro donijeti kraj njenoj agoniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:01