stdClass Object ( [id] => 529200 [title] => Hrvoje Krešić: Bit ću član 'Hajduka' dok sam živ [alias] => hrvoje-kresic-bit-cu-clan-39-hajduka-39-dok-sam-ziv [catid] => 264 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U Davosu, na Svjetskom gospodarskom forumu, na snijegu i ledu švicarskih Alpa, Hrvoje Krešić nije se poskliznuo. Snimka njegova javljanja u program N1 televizije u trenu je postala viralna, a kulerski način na koji je Krešić, onako markantan i staložen poput Clarka Kenta, izbjegao "prometnu nezgodu" jednog će se dana zasigurno naći na novinarskim akademijama kao primjer snalažljivosti i profesionalnosti, u situaciju kada trenutak zahtijeva ništa manje od toga.

Nije se, naravno, Krešiću ništa strašno dogodilo, samo mu je u kadar, dok je govorio o temama od kojih trenutačno na svijetu važnijih nema, "uletio" crni kombi. I zaustavio se točno pred njim. Intervju stoga i počinjemo tom zgodom, iako bismo, naravno, mogli i s Krešićevim nagradama početi, jer dobivao ih je on na sve strane, još dok je u Novom listu objavljivao reportaže, pa poslije kada je kao reporter RTL-a Zemlju obilazio, a ništa lošije mu ne ide ni otkako je lanjskog ožujka prešao na N1 televiziju.

– Kad ste po cijele dane nasred ceste kojom stalno tutnje crne limuzine i kombiji zatamnjenih stakala, morate biti spremni na svakakve situacije, pa tako i na ovakvu. Točnije, morate biti spremni da se zaista bilo što može dogoditi, nekakvo pomno planiranje unaprijed u pravilu je kontraproduktivno. A sve što se dogodi, jednostavno treba reći, pokazati, nasmijati se ako vas tjera na smijeh, i – nastaviti dalje.

Kako je bilo u Davosu, može li se uopće usporediti rad vaše ekipe s N1 televizije s radom ekipa poznatih svjetskih televizija?

– Nisam siguran da je usporedivo. Kako N1 televizija nije mogla dobiti akreditaciju, odnosno kako smo bili u neravnopravnu položaju čak i u odnosu na ostale tri televizije u Hrvatskoj, koje su bile dijelom službene Vladine delegacije, morali smo zaista biti kreativni i maksimalno se potruditi kako bi doslovno ni iz čega stvorili što više. Primjera radi, dok kolege iz svijeta imaju unaprijed dogovorene pozicije za javljanje uživo, mi smo s kamerom i opremom tumarali Davosom po temperaturama ispod ništice i tražili što bolju poziciju.

S tim da nam se nerijetko događalo da smo bili potjerani ako bismo se samom kongresnom centru, u kojem se održavao Forum, pretjerano približili. Većinu vremena proveli smo na otvorenom, od prvog uključenja u program u devet ujutro do posljednjeg u sedam navečer. No, vjerujem da smo, ograničavajućim uvjetima usprkos, napravili jako dobar posao. Nisam siguran da je itko u Hrvatskoj tako detaljno izvještavao o svim događajima u Davosu poput nas.
 

Žičara za Bandića

Vama je ipak bilo nešto lakše, s dva metra visine ni kombi vam nije mogao zasmetati.

– Da budemo precizni, jedan metar i 99 centimetara.

Što kaže hrvatski premijer, i on je košarkaški tip, u kakvim ste "odnosima", nudi li vam još uvijek da se kandidirate na izborima, pa da onda pričate o politici, kao što reče pri jednom od vaših "susreta"?

– Vjerujem da smo u dobrim odnosima, onoliko dobrim koliko predsjedniku Vlade, države članice Europske unije može biti u interesu da predstavnike medija uvažava kao važan dio demokratskog mehanizma.

A Milan Bandić? Je li vam "zveknuo" kaznenu prijavu? I to smo, naime, od njega mogli čuti kad su vaša pitanja posrijedi.

– Nije. Milan Bandić voli svašta reći, no pitanje je što će od svega što najavi zaista i učiniti. Iz te sam se perspektive na trenutak čak pomalo osjećao kao sljemenska žičara. Ili novi stadion u Maksimiru.

Radili ste u tisku, sada ste na televiziji N1, bili ste na RTL-u, nedostaje li vam infozabava ili vam je čista informativa ipak draža?

– Ma, ne bih baš nazvao RTL infozabavom, radilo se tamo, i još uvijek se radi, vrlo ozbiljno. Prije bih rekao da se RTL-ov Informativni program često promatra isključivo kroz prizmu nekih drugih sadržaja na toj televiziji, poput "Big Brothera" i sličnih zabavnih sadržaja. Činjenica je da su komercijalne televizije ograničene prostorom za informativni program, no to sam uvijek doživljavao kao veliki izazov – kako reći sve ono najvažnije u samo dvije minute priloga, ili tridesetak sekundi javljanja uživo?

Za tako nešto stvarno treba biti vješt u svom poslu. No, isto tako, neću lagati, prelazak na N1 mi je dopustio da se malo "razigram", da uđem u neku dublju analizu, da objasnim kontekst, da umjesto jednog postavljam deset pitanja, ako treba. Naravno, to ne privlači tako masovnu publiku, nego vrlo specifičnu, koja doduše u Hrvatskoj i nije tako malobrojna. U svakom slučaju, jako me veseli to što radim.

N1 televizija, bez obzira na sve pohvale struke i to što vi kažete da joj publika nije malobrojna, ipak ima malu gledanost. Kako to promijeniti, treba li uopće mijenjati i smeta li vam što se u dijelu javnosti doživljava kao "svejugoslavenski" projekt?

– To je pitanje perspektive: ja, recimo, nemam taj osjećaj. Čak bih rekao da kolege iz Sarajeva i Beograda preuzimaju neusporedivo više sadržaja od nas iz Hrvatske nego mi od njih, da sam nacionalist možda bih čak bio i zadovoljan time, možda bih to vidio kao priliku da Hrvatska utječe na regiju. Što se gledanosti tiče, ona je ograničena činjenicom da se N1 televiziju ne može gledati klasičnim putem, nego samo kao kabelsku televiziju. No, vjerujem da će broj korisnika kabelske televizije rasti te da će kroz nekih pet do deset godina dostupnost biti gotovo izjednačena.

Specijalizirali ste se za "velike" teme, hrvatske i svjetske, vaši tekstovi i prilozi su nagrađivani, ipak, u u životu svakog novinara postoje priče za koje bi volio da ih nije objavio, kako vi stojite s takvim iskustvima?

– Najiskrenije, ne sjećam se takvih priča. Imao sam propusta u karijeri, grešaka, nepotpunih informacija koje sam objavio, a nisam ih dovoljno dobro provjerio, priča koje nisam objavio jer sam htio još malo raditi na njima, uvjeren da jedini za njih znam pa bi me netko drugi pretekao... Da, imao sam situacija u kojima bih se na kraju dana najradije poklopio ušima od sramote. Ali, da sam objavio neku priču koju bih volio da nisam, ne sjećam se toga.


Dijalekt s juga

Iz Neuma ste, gimnaziju ste pohađali u Metkoviću, kako ste "izborii" pobjedu nad akcentom, stanovnicima toga kraja to najčešće i ne polazi baš za rukom?

– Neum jezično više gravitira Dubrovniku nego Metkoviću, stanovnici govore novoštokavskim dijalektom te u govoru koriste sva četiri naglaska koja poznaje standardni jezik. Čak bih se usudio reći da je dijalekt iz kojeg sam "potekao" bio dosta dobra podloga za javno govorenje na standardnom jeziku, a kako sam studirao hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu neke su se stvari same ispravljale u hodu.

Navijač ste "Dinama" i član "Hajduka". Jeste li se učlanili i ove godine ili je to bila samo prigodna podrška borbi za poštenije odnose u hrvatskome nogometu, koju predvodi Udruga "Naš Hajduk"? Jeste li imali problema zbog javne objave učlanjivanja u "Hajduk"?

– Ne, dapače. "Dinamo" mi se preko svog službenog Twitter kanala pomalo cinično zahvalio, a "Hajduk" me, pak, srdačno prihvatio kao svog novog člana, što sam ostao do danas. Nisam, naime, nikad bio neki zagriženi navijač, u obiteljskom se domu nikad nije deklarativno navijalo ni za koga, ali volio se i redovito gledao nogomet. Veći dio života proveo sam simpatizirajući "Dinamo" zato što mi je nekad netko kao djetetu darovao malu plavu "Dinamovu" majicu.

No, nikada zbog toga nisam mrzio "Hajduka", dapače. U jednom trenutku sam shvatio da "Dinamo", u ovakvoj formi u kakvoj postoji već godinama i sa svime što to znači za hrvatski nogomet u cjelini, ne mogu više ni simpatizirati. Neke druge stvari imaju puno više smisla, pa tako sada redovito svake godine uplaćujem članarinu Udruzi "Naš Hajduk", što namjeravam činiti dok sam živ.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kuler s ekrana [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2018-02-01 14:01:26 [created_by] => 3226 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2018-02-03 17:15:36 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2018-02-03 17:03:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 7757 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 264 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti za kvalitetan život [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [page_title] => Život [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/Images\/2018\/02\/01\/naslovnakresic.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/02\/01\/Teme\/9502291.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/02\/01\/Teme\/9502290.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/02\/01\/Teme\/9502292.jpg","\/Archive\/Images\/2018\/02\/01\/Teme\/9502290.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["naslovnakresic","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1127x840"},{"size0":"1920x2880"},{"size0":"1920x2880"},{"size0":"1920x2880"},{"size0":"1920x2880"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 264 [name] => Život [alias] => zivot [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7980425 Threads: 1 Questions: 1658704036 Slow queries: 4931899 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111974702 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/zivot ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /mozaik/zivot/hrvoje-kresic-bit-cu-clan-39-hajduka-39-dok-sam-ziv-529200 [printLink] => /mozaik/zivot/hrvoje-kresic-bit-cu-clan-39-hajduka-39-dok-sam-ziv-529200?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 276280 [name] => Hrvoje Krešić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvoje-kresic [link] => /tag/hrvoje-kresic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kuler s ekrana [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hrvoje Krešić: Bit ću član 'Hajduka' dok sam živ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3226 [name] => Vinko Vuković [username] => vinko-vukovi [email] => vinko-vukovi@sd.hr [password] => $2y$10$YO25wAxyFtorM2joNX.2NOXZftdmUYZoNQomCJcy/gPHsWRdTtcde [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-vukovic-3226 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1744 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c5809996ece13595660a096152f26ee?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/01/naslovnakresic.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => naslovnakresic [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/01/naslovnakresic.jpg [title] => naslovnakresic ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/01/Teme/9502291.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/01/Teme/9502290.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/01/Teme/9502292.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2018/02/01/Teme/9502290.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

U Davosu, na Svjetskom gospodarskom forumu, na snijegu i ledu švicarskih Alpa, Hrvoje Krešić nije se poskliznuo. Snimka njegova javljanja u program N1 televizije u trenu je postala viralna, a kulerski način na koji je Krešić, onako markantan i staložen poput Clarka Kenta, izbjegao "prometnu nezgodu" jednog će se dana zasigurno naći na novinarskim akademijama kao primjer snalažljivosti i profesionalnosti, u situaciju kada trenutak zahtijeva ništa manje od toga.

Nije se, naravno, Krešiću ništa strašno dogodilo, samo mu je u kadar, dok je govorio o temama od kojih trenutačno na svijetu važnijih nema, "uletio" crni kombi. I zaustavio se točno pred njim. Intervju stoga i počinjemo tom zgodom, iako bismo, naravno, mogli i s Krešićevim nagradama početi, jer dobivao ih je on na sve strane, još dok je u Novom listu objavljivao reportaže, pa poslije kada je kao reporter RTL-a Zemlju obilazio, a ništa lošije mu ne ide ni otkako je lanjskog ožujka prešao na N1 televiziju.

– Kad ste po cijele dane nasred ceste kojom stalno tutnje crne limuzine i kombiji zatamnjenih stakala, morate biti spremni na svakakve situacije, pa tako i na ovakvu. Točnije, morate biti spremni da se zaista bilo što može dogoditi, nekakvo pomno planiranje unaprijed u pravilu je kontraproduktivno. A sve što se dogodi, jednostavno treba reći, pokazati, nasmijati se ako vas tjera na smijeh, i – nastaviti dalje.

Kako je bilo u Davosu, može li se uopće usporediti rad vaše ekipe s N1 televizije s radom ekipa poznatih svjetskih televizija?

– Nisam siguran da je usporedivo. Kako N1 televizija nije mogla dobiti akreditaciju, odnosno kako smo bili u neravnopravnu položaju čak i u odnosu na ostale tri televizije u Hrvatskoj, koje su bile dijelom službene Vladine delegacije, morali smo zaista biti kreativni i maksimalno se potruditi kako bi doslovno ni iz čega stvorili što više. Primjera radi, dok kolege iz svijeta imaju unaprijed dogovorene pozicije za javljanje uživo, mi smo s kamerom i opremom tumarali Davosom po temperaturama ispod ništice i tražili što bolju poziciju.

S tim da nam se nerijetko događalo da smo bili potjerani ako bismo se samom kongresnom centru, u kojem se održavao Forum, pretjerano približili. Većinu vremena proveli smo na otvorenom, od prvog uključenja u program u devet ujutro do posljednjeg u sedam navečer. No, vjerujem da smo, ograničavajućim uvjetima usprkos, napravili jako dobar posao. Nisam siguran da je itko u Hrvatskoj tako detaljno izvještavao o svim događajima u Davosu poput nas.
 

Žičara za Bandića

Vama je ipak bilo nešto lakše, s dva metra visine ni kombi vam nije mogao zasmetati.

– Da budemo precizni, jedan metar i 99 centimetara.

Što kaže hrvatski premijer, i on je košarkaški tip, u kakvim ste "odnosima", nudi li vam još uvijek da se kandidirate na izborima, pa da onda pričate o politici, kao što reče pri jednom od vaših "susreta"?

– Vjerujem da smo u dobrim odnosima, onoliko dobrim koliko predsjedniku Vlade, države članice Europske unije može biti u interesu da predstavnike medija uvažava kao važan dio demokratskog mehanizma.

A Milan Bandić? Je li vam "zveknuo" kaznenu prijavu? I to smo, naime, od njega mogli čuti kad su vaša pitanja posrijedi.

– Nije. Milan Bandić voli svašta reći, no pitanje je što će od svega što najavi zaista i učiniti. Iz te sam se perspektive na trenutak čak pomalo osjećao kao sljemenska žičara. Ili novi stadion u Maksimiru.

Radili ste u tisku, sada ste na televiziji N1, bili ste na RTL-u, nedostaje li vam infozabava ili vam je čista informativa ipak draža?

– Ma, ne bih baš nazvao RTL infozabavom, radilo se tamo, i još uvijek se radi, vrlo ozbiljno. Prije bih rekao da se RTL-ov Informativni program često promatra isključivo kroz prizmu nekih drugih sadržaja na toj televiziji, poput "Big Brothera" i sličnih zabavnih sadržaja. Činjenica je da su komercijalne televizije ograničene prostorom za informativni program, no to sam uvijek doživljavao kao veliki izazov – kako reći sve ono najvažnije u samo dvije minute priloga, ili tridesetak sekundi javljanja uživo?

Za tako nešto stvarno treba biti vješt u svom poslu. No, isto tako, neću lagati, prelazak na N1 mi je dopustio da se malo "razigram", da uđem u neku dublju analizu, da objasnim kontekst, da umjesto jednog postavljam deset pitanja, ako treba. Naravno, to ne privlači tako masovnu publiku, nego vrlo specifičnu, koja doduše u Hrvatskoj i nije tako malobrojna. U svakom slučaju, jako me veseli to što radim.

N1 televizija, bez obzira na sve pohvale struke i to što vi kažete da joj publika nije malobrojna, ipak ima malu gledanost. Kako to promijeniti, treba li uopće mijenjati i smeta li vam što se u dijelu javnosti doživljava kao "svejugoslavenski" projekt?

– To je pitanje perspektive: ja, recimo, nemam taj osjećaj. Čak bih rekao da kolege iz Sarajeva i Beograda preuzimaju neusporedivo više sadržaja od nas iz Hrvatske nego mi od njih, da sam nacionalist možda bih čak bio i zadovoljan time, možda bih to vidio kao priliku da Hrvatska utječe na regiju. Što se gledanosti tiče, ona je ograničena činjenicom da se N1 televiziju ne može gledati klasičnim putem, nego samo kao kabelsku televiziju. No, vjerujem da će broj korisnika kabelske televizije rasti te da će kroz nekih pet do deset godina dostupnost biti gotovo izjednačena.

Specijalizirali ste se za "velike" teme, hrvatske i svjetske, vaši tekstovi i prilozi su nagrađivani, ipak, u u životu svakog novinara postoje priče za koje bi volio da ih nije objavio, kako vi stojite s takvim iskustvima?

– Najiskrenije, ne sjećam se takvih priča. Imao sam propusta u karijeri, grešaka, nepotpunih informacija koje sam objavio, a nisam ih dovoljno dobro provjerio, priča koje nisam objavio jer sam htio još malo raditi na njima, uvjeren da jedini za njih znam pa bi me netko drugi pretekao... Da, imao sam situacija u kojima bih se na kraju dana najradije poklopio ušima od sramote. Ali, da sam objavio neku priču koju bih volio da nisam, ne sjećam se toga.


Dijalekt s juga

Iz Neuma ste, gimnaziju ste pohađali u Metkoviću, kako ste "izborii" pobjedu nad akcentom, stanovnicima toga kraja to najčešće i ne polazi baš za rukom?

– Neum jezično više gravitira Dubrovniku nego Metkoviću, stanovnici govore novoštokavskim dijalektom te u govoru koriste sva četiri naglaska koja poznaje standardni jezik. Čak bih se usudio reći da je dijalekt iz kojeg sam "potekao" bio dosta dobra podloga za javno govorenje na standardnom jeziku, a kako sam studirao hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu neke su se stvari same ispravljale u hodu.

Navijač ste "Dinama" i član "Hajduka". Jeste li se učlanili i ove godine ili je to bila samo prigodna podrška borbi za poštenije odnose u hrvatskome nogometu, koju predvodi Udruga "Naš Hajduk"? Jeste li imali problema zbog javne objave učlanjivanja u "Hajduk"?

– Ne, dapače. "Dinamo" mi se preko svog službenog Twitter kanala pomalo cinično zahvalio, a "Hajduk" me, pak, srdačno prihvatio kao svog novog člana, što sam ostao do danas. Nisam, naime, nikad bio neki zagriženi navijač, u obiteljskom se domu nikad nije deklarativno navijalo ni za koga, ali volio se i redovito gledao nogomet. Veći dio života proveo sam simpatizirajući "Dinamo" zato što mi je nekad netko kao djetetu darovao malu plavu "Dinamovu" majicu.

No, nikada zbog toga nisam mrzio "Hajduka", dapače. U jednom trenutku sam shvatio da "Dinamo", u ovakvoj formi u kakvoj postoji već godinama i sa svime što to znači za hrvatski nogomet u cjelini, ne mogu više ni simpatizirati. Neke druge stvari imaju puno više smisla, pa tako sada redovito svake godine uplaćujem članarinu Udruzi "Naš Hajduk", što namjeravam činiti dok sam živ.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
naslovnakresic




[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/zivot/hrvoje-kresic-bit-cu-clan-39-hajduka-39-dok-sam-ziv-529200 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0fc05c60dddee56b1abc71d5da71b715fcb131e9 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hrvoje+Kre%C5%A1i%C4%87%3A+Bit+%C4%87u+%C4%8Dlan+%26%23039%3BHajduka%26%23039%3B+dok+sam+%C5%BEiv&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fhrvoje-kresic-bit-cu-clan-39-hajduka-39-dok-sam-ziv-529200 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fzivot%2Fhrvoje-kresic-bit-cu-clan-39-hajduka-39-dok-sam-ziv-529200 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Kuler s ekrana [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
ŽivotKuler s ekrana

Hrvoje Krešić: Bit ću član 'Hajduka' dok sam živ

3. veljače 2018. - 18:03
naslovnakresic

U Davosu, na Svjetskom gospodarskom forumu, na snijegu i ledu švicarskih Alpa, Hrvoje Krešić nije se poskliznuo. Snimka njegova javljanja u program N1 televizije u trenu je postala viralna, a kulerski način na koji je Krešić, onako markantan i staložen poput Clarka Kenta, izbjegao "prometnu nezgodu" jednog će se dana zasigurno naći na novinarskim akademijama kao primjer snalažljivosti i profesionalnosti, u situaciju kada trenutak zahtijeva ništa manje od toga.

Nije se, naravno, Krešiću ništa strašno dogodilo, samo mu je u kadar, dok je govorio o temama od kojih trenutačno na svijetu važnijih nema, "uletio" crni kombi. I zaustavio se točno pred njim. Intervju stoga i počinjemo tom zgodom, iako bismo, naravno, mogli i s Krešićevim nagradama početi, jer dobivao ih je on na sve st...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 18:37