StoryEditorOCM
ŽivotNOVA BEBA

Elon Musk, koji nisku stopu nataliteta smatra ‘jednim od najvećih rizika za civilizaciju‘, sada je otac 12 djece

Piše MOZAIK SD
23. lipnja 2024. - 12:18

Elon Musk (52) trenutno je najbogatija osoba na svijetu. Ali čini se da radi i na tome da postane jedna od slavnih osoba s najviše djece. Kako izvještava novinska i medijska tvrtka "Bloomberg", Musk i njegova djevojka Shivon Zilis postali su roditelji početkom ove godine. To bi bilo njihovo treće dijete nakon rođenja blizanaca Stridera i Azurea u studenom 2021.

image

Shivon Zilis

Twitter/planet/profimedia/Twitter/planet/profimedia

Ni Musk ni izvršna direktorica njegove tvrtke Neuralink do sada nisu potvrdili informaciju - što nije neobično za multimilijardera: koliko god otvoreno obično daje uvid u svoj privatni svijet, obično je rezerviran kada je u pitanju rođenje njegove djece. Rođenje blizanaca također je izašlo na vidjelo mnogo kasnije.

Musk je  2022. na Twitteru napisao: "Pad nataliteta daleko je najveća opasnost s kojom se naša civilizacija mora suočiti." Američka stranica "Page Six" citirala ga je nedugo nakon rođenja njegovih blizanaca: "Živjele velike obitelji". Osim toga, planira donijeti više djece na svijet - "sve dok mogu provoditi vrijeme s njima i biti im dobar otac".

Čini se da je to još uvijek slučaj. Ako je izvješće istinito, to bi već bilo Muskovo dvanaesto dijete. Musk također ima troje djece s bivšom partnericom Grimesom (36). Njegovih prvih šestero djece je iz braka s bivšom suprugom Justine Musk (51), koja je rodila blizance, pa čak i trojke. Njihov prvi sin umro je od sindroma iznenadne smrti dojenčadi 2002. godine.

image

Elon Musk

Frederic J. Brown/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 12:19