StoryEditorOCM
ZdravljeOPREZNO S KOLIČINOM

Zimski začin može potaknuti mršavljenje, sniziti tlak i poboljšati pamćenje, pijuckajte ga na poslu! Evo recepta

Piše Mozaik SD
20. siječnja 2023. - 07:30

Cimet se uglavnom koristi kao aromatični začin i dodatak raznim slatkim i slanima jelima, žitaricama za doručak, grickalicama, pecivima, ali i čajevima.

Miris i okus cimeta potječu od njegovog eteričnog ulja i glavne komponente, cinamaldehida, kao i brojnih drugih sastojaka uključujući eugenol.

Ako ovaj aromatični začin ne volite dodavati u hranu, mi vas potičemo na šalicu čaja, piše živim.

1. Odličan izvor antioksidansa

Čaj od cimeta odličan je izvor antioksidansa. To su zdrave komponente koje pomažu u neutralizaciji slobodnih, molekula koje se povezuju s kroničnim bolestima, među kojima su rak, srčane bolesti i dijabetes.

Točnije, solidan je izvor polifenolnih antioksidansa. Studije također pokazuju da čaj od cimeta može povećati ukupni antioksidativni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. studeni 2024 13:45