![<p>Roko Kunčić s rombom</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/06/14/o_27317354_1024.png)
Prilikom odluke o načinu skladištenja na pakiranju namirnica kupljenih u dućanima i nabavnim centrima nalaze se upute o tome treba li se pojedina namirnica čuvati na sobnoj temperaturi, hladnom ili tamnom mjestu, navode mr. Marija Mašanović, dr. med., spec. javnog zdravstva, i Mato Lakić, dr. med. spec. epidemiologije iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
Svjetlost, kisik, toplina i vlažnost, sve su to čimbenici koji dovode do kvarenja namirnica. Ako se pravilno skladište, namirnice će duže ostati ukusne, svježe i bogate hranjivim sastojcima.
U današnje doba nezamislivo je domaćinstvo bez hladnjaka koji je najveća pomoć u svakodnevnom korištenju namirnica. No, ako se ne pazi na sastav namirnica, datum proizvodnje i rok trajanja, hladnjak...