StoryEditorOCM
ZdravljePROBAVA

Jedna namirnica ima sjajne učinke na zdravlje: bilo bi krajnje vrijeme da je počnete koristiti

Piše MOZAIK SD
21. svibnja 2022. - 08:00

Jabučni ocat je namirnica koja može zaštititi naša crijeva, pa se sve veći broj osoba odlučuje za njegovu upotrebu te ga nabavljaju od lokalnih proizvođača, a neki ga i sami prave. Zašto je tako dobar, otkriva nutricionistica Jennifer Hanway, a prenosi N1.

Kada jabučni ocat dodate salatama ili povrću, on će pomoći da se razgrade i probave teško topiva vlakna, a kada se hrana lako probavlja onda će tijelo puno lakše apsorbirati sve vitamine i minerale iz nje. Jennifer Hanway dodaje da ako koristite organski ocat, nefiltrirani, on će biti tamniji radi bakterija koje su se formirale tijekom fermentacije.

Što se tiče zdravstvenih dobrobiti, nutricionistica navodi da jabučni ocat može pomoći kod snižavanja razine šećera u krvi....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. studeni 2024 12:25