StoryEditorOCM
SlatkoDOMAĆE JE DOMAĆE

Glumica Ecija Ojdanić otkrila kako radi kiflice: ‘Recept mi je dala moja mama. Probajte, nećete zažaliti‘

Piše M.R.
25. svibnja 2024. - 12:39

Glumica Ecija Ojdanić oglasila se na Instagramu i podijelila sa svojim pratiteljima recept za domaće kiflice. Priznala je da joj kiflice uvijek dobro prolaze u društvu, a recept joj je dala njezina mama.

Sastojci za tijesto:

- kg glatkog brašna

- svježi kvasac

- 2 jaja

- pola litre mlijeka

- 2 šalice za crnu kavu ulja

- sol, šećer

Sastojci za nadjev:

- 50-70 dkg sira

- 1 jaje

- malo soli

- opcionalno može i šunka

Sastojci za posipanje:

- maslac izrezan na kockice

- 1 razmućeno jaje

- sezam

Postupak:

1. U pola litre mlakog mlijeka razmutiti svježi kvasac, uz žlicu šećera, te ostaviti 10-15 min da se kvasac aktivira.

2. U 1 kg posoljenog brašna napraviti rupicu, razbiti 2 jaja, pomiješati, uliti kvasac i mlijeko, i dobro izraditi, sve dok tijesto ne postane glatko i kompaktno.

3. Tijesto prekriti i ostaviti da se malo digne.

4. Tijesto podijeliti na 4 loptice, svaku lopticu posebno izraditi, valjkom napraviti krug. Krug podijeliti na 16 dijelova, na vrh staviti nadjev. Kiflice premazati jajem, staviti malu kockicu maslaca i posuti sezamom.

5. Peći 10-ak minuta na 200 C stupnjeva.

Ecija savjetuje da bez obzira koliko vas kiflice privlače ipak pričekate nekoliko minuta nakon što ih izvladite iz pećnica jer inače riskirate da opečete jezik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 00:25